در حین شیوع کووید-19 چه زمان و چگونه تلفن همراه خود را تمیز کنید؟
* به دنبال پاندمی کووید-19، پروتکلی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا ارائه شده که توصیه می کند اشیاء و سطوحی که اغلب لمس می شوند را تمیز و ضد عفونی کنید.
* اسکرین تاچ (صفحه لمسی) گوشی تلفن همراه، یکی از سطوحی است که به تعداد دفعات زیاد لمس می شود.
* گوشی تلفن همراه می تواند منبع انتقال انواع میکروب ها مثل باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها باشد.
* اسکرین تاچ (صفحه لمسی) گوشی تلفن همراه را می توان به سادگی با استفاده از دستمال های ضدعفونی کننده (پنبه الکلی) تمیز کرد. البته توصیه می شود پیش از این کار ابتدا دستورالعمل های سازنده ی گوشی تلفن همراه خود را بررسی کنید.
* تعداد دفعات تمیز کردن گوشی تلفن همراه، بسته به عادات افراد و احتمال قرار گرفتن گوشی در معرض آلودگی متفاوت خواهد بود.
به دنبال پاندمی بیماری کووید-19، پروتکلی ارائه شده که حاوی انواع اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کووید-19 است. برخی از مهمترین اقدامات توصیه شده در این دستورالعمل عبارتند از شست و شوی مکرر دست ها، ماندن در خانه (بخصوص در صورت بروز علائم بیماری)، و تمیز و ضد عفونی کردن اشیاء و سطوحی که مکررا لمس می شوند. اسکرین تاچ (صفحه لمسی) گوشی تلفن همراه، یکی از سطوحی است که اغلب، افراد از آن غافل می شوند.
اسکرین تاچ (صفحه لمسی) گوشی تلفن همراه می تواند منبع خوبی برای انواع میکروب ها و آلودگی ها باشد، علاوه بر آن احتمالا آلودگی های روی گوشی تلفن همراه راحت تر حمل و پخش می شوند. مطالعات متعددی وجود دارند که نشان می دهند تلفن همراه منبع انواع میکروب های مختلف (از جمله انواع باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها) می باشد.
با وجود آنکه بسیاری از این میکروب ها بی ضرر هستند، اما ارگانیسم های بیماری زایی مثل ویروس SARS-CoV-2 وجود دارند که می توانند آنقدر روی سطح زنده بمانند که از فردی به فرد دیگر منتقل شوند.
آیا ضدعفونی کردن گوشی تلفن همراه ضروری است؟
اگر افراد پیش از لمس تلفن همراه خود، دستانشان رو بشویند، معمولا برای جلوگیری از انتقال ویروس کافی خواهد بود. اما اگر از آن دسته افرادی هستید که تلفن همراه خود را زیاد لمس می کنید، شست و شوی دست ها، پیش از هر بار دست زدن به گوشی عملا غیر ممکن است.
جالب است بدانید طبق بررسی های انجام شده توسط شرکت تحقیقاتی dscout در سال 2019، افراد، بطور متوسط روزانه 2617 بار تلفن همراه خود را لمس می کنند. با توجه به این حقیقت، بهتر است، تمیز و ضدعفونی کردن تلفن همراه و قاب گوشی، بصورت روزانه انجام شده و تبدیل به یک عادت شود. (حتی زمانی که ویروس کرونا از بین رفت).
روش تمیز کردن گوشی تلفن همراه
قبل از هر چیز، برای جلوگیری از آسیب دیدن دستگاه تلفن همراه تان، بهتر است توصیه های ارائه شده توسط کمپانی سازنده را دنبال کنید. این توصیه ها معمولا در سایت رسمی کمپانی سازنده درج می شوند.
به عنوان چند توصیه عمومی توجه داشته باشید:
* برای تمیز کردن گوشی تلفن همراه خود از یک پارچه نرم و بدون پرز (یا میکروفیبر) استفاده کنید.
* از مالیدن بیش از حد پارچه روی گوشی خودداری کنید.
* قبل از تمیز کردن گوشی موبایل، هر چیزی به آن متصل است را خارج کنید. از جمله شارژر، هندزفری، کابل و…
* مراقب باشید رطوبت از دهانه های باز وارد گوشی نشود.
* برای تمیز کردن گوشی هرگز از اسپری های آئروسل، ساینده ها و سفید کننده ها استفاده نکنید.
* از اسپری کردن مستقیم پاک کننده ها روی دستگاه خودداری کنید. (برای پاک کردن گوشی، می بایست دستمال را آغشته به مواد پاک کننده کنید).
* برای ضدعفونی کردن گوشی خود می توانید از ایزوپروپیل الکل 70 درصد یا پنبه الکلی استفاده کنید.
* هرگز برای ضدعفونی کردن تلفن همراه خود از کلر (وایتکس) استفاده نکنید، چراکه ممکن است سبب آسیب دیدگی دستگاه شما شود.
گوشی تلفن همراه می بایست چند بار در روز تمیز (ضد عفونی) شود؟
محتمل ترین راه آلوده شدن تلفن همراه با ویروس، آن است که کسی در فاصله نزدیک روی آن عطسه یا سرفه کند. در اینصورت احتمال دارد قطرک های میکروسکوپی حاوی ویروس روی تلفن همراه شما بنشینند. بنابراین، اگر کسی کنار شما سرفه یا عطسه کرد، بهتر است فورا گوشی تلفن همراه خود را ضدعفونی کنید.
همچنین توصیه می شود تلفن همراه خود را طبق یک برنامه منظم تمیز کنید. (نه به این معنا که هر بار که به تلفن همراه خود دست زدید آن را تمیز کنید).
تعداد دفعات تمیز کردن تلفن همراه، به عادات شما بستگی دارد. اگر در شست و شوی دست های خود کوشا هستید، تعداد دفعات کمتری نیاز به پاک کردن اسکرین تاچ (صفحه لمسی) گوشی تلفن خود دارید. (احتمالا یک یا دوبار در روز) اما اگر گوشی خود را روی سطوح احتمالا آلوده قرار می دهید، دست های خود را بطور مکرر نمی شویید و… احتمالا به تعداد دفعات بیشتری می بایست تلفن خود را ضدعفونی کنید.
حرف آخر…
رعایت در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مهم است، اما فراموش نکنید، زمانی که در خانه هستید بسیار بعید است که تلفن همراه شما آلوده باشد، مگر آنکه بیماری در خانه داشته باشید که مبتلا به کووید-19 است.
در نهایت دلیلی وجود ندارد که تلفن همراه خود را بیش از یکبار در روز تمیز کنید، مگر آنکه بطور بالقوه در معرض ویروس هستید. (مثلا در بیمارستان کار می کنید.)