علت کهیر زدن بعد از لیزر
احتمال کهیر زدن بعد از لیزر موهای زائد بسیار کم است ولی همچنان می تواند رخ دهد، علت و درمان این کهیرهای پوستی را بخوانید.
کهیر (Urticaria یا hives) بثوراتی است که معمولا در واکنش به آلرژن ها و محرک ها بروز پیدا می کنند. کهیر می تواند یک بیماری مزمن یا حاد باشد. با وجود نادر بودن اما احتمال ایجاد هر دو نوع کهیر پس از لیزر موهای زائد وجود دارد.
پس از لیزر بروز مواردی مانند تحریک، التهاب و درد شایع است. برخی افراد این تحریکات پوستی را با کهیر اشتباه می گیرند. معمولا تحریکات جزئی پوستی پس از لیزر موهای زائد پس مدت کوتاهی از بین می روند. اما احتمال ایجاد آسیب های پوستی شدیدتر نیز وجود دارد.
برخی از افرادی که بعد از لیزر موهای زائد دچار کهیر می شوند ممکن است به برخی از کرم ها و لوسیون هایی که قبل و بعد از این روش استفاده می شوند، آلرژی داشته باشند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد علت کهیر زدن بعد از لیزر موهای زائد ادامه مطلب را بخوانید.
همچنین بخوانید:
بررسی انواع کهیر و علل آن (کلیک)
آیا لیزر موهای زائد می تواند باعث کهیر زدن شود؟
هر گونه آلرژن یا محرک می تواند باعث ایجاد کهیر شود. لیزر موهای زائد نیز می تواند یکی از این آلرژن ها باشد.
ممکن است فردی نسبت به محلول ها یا لوسیون های بی حس کننده که در طول یا بعد از لیزر استفاده می شوند یا به خود دستگاه واکنش آلرژیک داشته باشند.
با این حال، لیزر موهای زائد یک علت شایع برای کهیر زدن نیست. بر اساس یک بررسی در سال 2022، احتمال ایجاد کهیرهای شدید ناشی از لیزر موهای زائد بسیار نادر است.
در حالی که کهیر شایع نیست، احتمال ایجاد بثورات و تحریکات پوستی بسیار رایج است.
سوزش، تورم و درد از شایع ترین عوارض لیزر موهای زائد هستند. این عوارض معمولا خود به خود برطرف می شوند. نویسندگان این مقاله متوجه شدند که کسانی که کهیر بعد از لیزر را تجربه کردند، اکثرا سابقه رینیت آلرژیک داشتند.
همچنین بخوانید:
مراقبت از پوست بعد از لیزر موهای زائد (کلیک)
کهیرها چه شکلی هستند؟
بثورات معمولی ناشی از لیزر موهای زائد با کهیر فرق دارند. کهیر به جای متورم کردن یک ناحیه بزرگ باعث ایجاد برجستگی های کوچک زیادی روی پوست می شود.
درمان کهیر بعد از لیزر موهای زائد چگونه است؟
کورتیکواستروئیدها می توانند به رفع کهیر کمک کنند.
مسدود کننده های هیستامین مانند دیفن هیدرامین (Aler-Dryl)، هیدروکسی زین و لوراتادین (Claritin) نیز می توانند به کاهش علائم کهیر کمک کنند.
جلوگیری از منشا کهیر نیز اهمیت زیادی دارد. برای نمونه اگر فردی به لاتکس یا کرم حساسیت دارد و در طول لیزر موهای زائد با هر یک از آنها در تماس است، باید در جلسه های بعد و پس از شناخت عامل حساسیت از آن اجتناب کند.
همچنین بخوانید:
کهیر بعد از لیزر چقدر ماندگار است؟
یک مطالعه قدیمی در سال 2012، سوابق 13284 نفر را که لیزر موهای زائد انجام داده بودند را بررسی کرد. مشخص شد که 36 نفر در عرض 6 تا 72 ساعت پس از عمل دچار کهیر شدند. این بثورات در عرض 7 تا 30 روز پس از لیزر برطرف شدند.
بثوراتی که بدتر می شوند، شروع به گسترش می کنند، بسیار متورم یا همراه با تب هستند، احتمالا نشانه مشکلی غیر از کهیر هستند.
بصورت کلی احتمال ایجاد کهیر ناشی از لیزر موهای زائد بسیار کم است.
همچنین بخوانید:
طول درمان کهیر مزمن و حاد (کلیک)
نکاتی برای تسریع بهبودی
برای کمک به بهبودی سریعتر باید ناحیه مورد نظر را با کرم ضد آفتاب پوشاند. زیرا آفتاب سوختگی می تواند باعث آسیب بیشتر به پوست شود. با راهنمایی پزشک می توان از کرم های استروئیدی نیز برای کاهش تورم استفاده کرد.
برخی از متخصصان مصرف کرم آنتی بیوتیک را پس از لیزر موهای زائد توصیه می کنند. باید فقط با نظارت پزشک از آنتی بیوتیک استفاده کرد.
جهت مشاهده و خرید ضد آفتاب های داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید
جلسات بعدی
موهای زائد به چندین جلسه لیزر و پس از آن برای نگهداری اثرات هر 6 تا 12 ماه یکبار به انجام مجدد آن نیاز است. اکثر افرادی که اولین بار با لیزر موهای زائد کهیر پوستی را تجربه می کنند، احتمالا در جلسه بعدی نیز دوباره دچار کهیر می شوند. محققان هیچ استراتژی خاصی برای اجتناب از این کهیرها توصیه نکرده اند.
همچنین بخوانید:
ماندگاری لیزر موهای زائد چقدر است؟ (کلیک)
زمان مراجعه به پزشک
در صورت تجربه مشکل تنفسی در کنار این کهیرها، باید در اسرع وقت بدنبال کمک های پزشکی بود.
در صورت بروز هر یک از علائم زیر بعد از لیزر، به پزشک مراجعه کنید:
- زخم های پوستی بسیار دردناک
- کهیر یا بثوراتی که در حال بدتر شدن هستند.
- تب یا احساس بیماری
- رگه های قرمز یا تغییر رنگ که در محل بثورات یا زخم ایجاد شده اند.
همچنین فرد باید به پزشکی که برای لیزر موهای زائد به کلینیک آن مراجعه کرده در مورد کهیر های پوستی خود اطلاع دهد. این امر می تواند به شناسایی علت و جلوگیری از عود مشکل کمک کند.
همچنین بخوانید:
خلاصه
کهیر یک واکنش غیر معمول پوستی پس از لیزر موهای زائد است. در صورت بروز هر گونه واکنش نامطلوب به لیزر موهای زائد، باید به پزشک اطلاع داد.
ممکن است بثورات پوستی بعد از لیزر به علت مسئله دیگری مانند تحریک پوست یا عفونت باشند. در صورت بروز نوع جدیدی از بثورات، به پزشک خود مراجعه کنید.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید