علائم نورودرماتیت
نورودرماتیت یک بیماری مزمن پوستی است که باعث ایجاد یک چرخه مزمن خارش می شود؛ علت – علائم و نحوه درمان لیکن سیمپلکس مزمن را بخوانید.
نورودرماتیت (Neurodermatitis)، که تحت عنوان لیکن سیمپلکس مزمن (lichen simplex chronicus) نیز شناخته می شود، نوعی اگزما است. این وضعیت با میل به خاراندن و تحریک اعصاب شروع شده و منجر به ایجاد یک چرخه مزمن خارش می شود که از بهبودی پوست جلوگیری می کند.
این نوع اگزما به جای تاثیر روی نواحی زیادی از پوست، معمولا به یک یا دو قسمت از پوست محدود میشود. با گذشت زمان این بیماری مزمن پوستی منجر به تشکیل لکه های ضخیم پوست می شود.
همچنین خارش و خاراندن مداوم می تواند زندگی روزمره با نورودرماتیت را چالش برانگیز کند.
عوامل روانشناختی، مانند استرس، می توانند در ایجاد این بیماری تاثیر گذار باشند.
این مقاله به بررسی نورودرماتیت، علائم، علت، تشخیص و درمان آن می پردازد.
همچنین بخوانید:
خارش پوست : دلایل و روش های درمان (کلیک)
علائم نورودرماتیت
در حالیکه امکان ایجاد لیکن سیمپلکس مزمن در هر جایی از بدن وجود دارد، معمولا نواحی زیر تحت تاثیر این بیماری قرار می گیرند:
- بازوها
- پاها
- دست ها
- پشت گردن
- پوست سر
- صورت
- اندام تناسلی
این وضعیت باعث ایجاد پچ های پوستی خشک و خارش دار روی پوست می شود. این پچ ها بسته به رنگ پوست افراد، قرمز، قهوه ای، خاکستری یا بنفش هستند. با گذشت زمان، لکه ها زخمی، ضخیم و خشن می شوند.
همچنین بخوانید:
خارش پوست : دلایل و روش های درمان (کلیک)
خارش
شایع ترین نشانه این وضعیت خارش شدید است که یا ثابت باشد یا بعضی مواقع ایجاد شده و سپس از بین می رود. همچنین ممکن است پچ ها خونریزی کرده و به زخم های دردناک و باز تبدیل شوند. زخم ها پتانسیل عفونی شدن را دارند.
برای برخی از افراد خارش هنگام استراحت یا خواب بدتر شده و در نهایت باعث ایجاد موارد زیر می شود:
- کاهش کیفیت خواب
- استرس
- خستگی
همچنین بخوانید:
علل خستگی و راه های درمان آن (کلیک)
علت نورودرماتیت
چرخه خارش ادامه دار یکی از اجزا و علت اصلی نورودرماتیت است. خارش اولیه، چه ناشی از تحریک، خشکی پوست یا یک واکنش آلرژیک باشد، باعث خاراندن می شود. با این حال خاراندن مکرر تنها احساس خارش را تشدید می کند و باعث التهاب بیشتر و در نتیجه خارش و خاراندن بیشتر می شود.
طبق مطالعات تصویربرداری مغز، خاراندن پوست باعث فعال شدن مرکز پاداش مغز می شود. بنابراین خاراندن لذت بخش است و باعث آرامش و رضایت می شود. درنتیجه خاراندن می تواند به یک عادت ناخودآگاه تبدیل شود که غلبه بر آن دشوار است.
علاوه بر این، استرس و اضطراب می توانند به نورودرماتیت کمک کرده و یکی از علت های تشدید آن باشند. این وضعیت اغلب در زمان های شدید استرس زا، افسرده کننده یا نا امید کننده ظاهر می شود. بنابراین استرس می تواند باعث تشدید بیشتر، شعله ور شدن یا طولانی شدن روند بهبودی نورودرماتیت باشد.
همچنین بخوانید:
رابطه اضطراب و خارش پوست (کلیک)
تشخیص نورودرماتیت
تشخیص نورودرماتیت شامل یک ارزیابی جامع است. از آنجایی که این بیماری به بسیاری از بیماری های پوستی شباهت دارد، ارزیابی کامل می تواند به تمایز آن از سایرین کمک کند.
مراحل تشخیص نورودرماتیت شامل موارد زیر هستند:
- سابقه پزشکی: شرح حال پزشکی دقیق شامل علائم، مدت و عوامل محرک یا تشدید کننده شناخته شده، ضروری است. پزشک همچنین ممکن است در مورد سابقه شخصی یا خانوادگی شرایط آلرژیک یا اختلالات پوستی سؤالاتی بپرسد.
- معاینه فیزیکی: پزشک پوست را، به خصوص ویژگی های را در مورد زیر هر ضایعه، بررسی می کند:
- محل
- ظاهر
- بافت
- شدت
- بیوپسی: در این آزمایش پزشکان با گرفتن نمونه پوست و بررسی آن در زیر میکروسکوپ قادر به رد سایر بیماری های پوستی زمینه ای مانند پسوریازیس هستند.
- درموسکوپی: درموسکوپی وسیله ای دستی است که سطح پوست را بزرگ و روشن می کند. به این ترتیب متخصص پوست می تواند ضایعات پوستی را به دقت بررسی کند.
- تست پچ: این نوع آزمایش شامل اعمال مقادیر کمی از آلرژن های رایج روی پوست و نظارت بر هرگونه واکنش آلرژیک در یک دوره مشخص است. این تست آلرژن ها یا محرک های بالقوه ای که باعث تحریک یا تشدید علائم می شوند را مشخص می کند.
همچنین بخوانید:
بیوپسی (نمونه برداری) چیست؟ (کلیک)
نورودرماتیت در مقابل اگزما
نورودرماتیت یک بیماری موضعی پوستی است که نواحی خاصی از بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، در حالیکه اگزما اغلب عمومی تر است و نواحی بزرگ تری را درگیر می کند. هر دو بیماری مزمن پوستی هستند که با التهاب مزمن ارتباط دارند.
به گفته آکادمی پوست آمریکا، نورودرماتیت نوعی اگزما است. احتمال کاهش یا افزایش علائم هر دو بیماری وجود دارد.
فرد می تواند همزمان دارای هر دو بیماری پوستی نورودرماتیت و اگزما باشد. روش های درمانی آنها نیز ممکن است باهم همپوشانی داشته باشند. برای نمونه ممکن است پزشک داروهای مشابه، داروهای موضعی یا روش های سبک زندگی یکسانی را توصیه کنند.
با مشاوره با یک متخصص پوست می توان اطمینان حاصل کرد که تشخیص دقیق و درمان شخصی برای هر بیماری دریافت شده است.
همچنین بخوانید:
اگزما و خارش پوست : علت و درمان (کلیک)
درمان نورودرماتیت
هدف درمان نورودرماتیت عبارتند از:
- کاهش التهاب
- رفع خارش
- جلوگیری از چرخه خارش و خاراندن
- افزایش بهبودی
رویکردهای درمانی خاص به شدت علائم، میزان درگیری پوست و عوامل فردی بستگی دارند.
برخی از گزینه های درمانی رایج برای لیکن سیمپلکس مزمن عبارتند از:
- مرطوب کننده ها: استفاده منظم و مکرر از مرطوب کننده ها برای مدیریت نورودرماتیت اهمیت زیادی دارد. مرطوب کننده ها به آبرسانی، بهبود عملکرد سد پوست و کاهش خشکی و خارش کمک می کنند.
- کورتیکواستروئیدهای موضعی: این کرم ها یا پمادها به سرکوب پاسخ ایمنی، کاهش التهاب و تسکین خارش کمک می کنند.
- آنتی بیوتیک ها: اگر پوست آسیب دیده دارای زخم های عفونی باشند، آنتی بیوتیک ها می توانند باعث درمان عفونت و فراهم کردن شرایط برای بهبودی پوست شوند.
- آنتی هیستامین ها: آنتی هیستامین های خوراکی می توانند باعث کاهش خارش و بهبود خواب شوند. این داروها گیرنده های هیستامین را که در تحریک احساس خارش نقش دارند، مسدود می کنند.
بهتر است ناخن ها را کوتاه نگه داشته و در هنگام خواب از دستکش های نخی یا پوشش های محافظ استفاده کرد. این اقدامات می توانند مانع از خاراندن ناخودآگاه شوند.
جهت مشاهده و خرید مرطوب کننده های داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید
شیوه زندگی و درمان های خانگی نورودرماتیت
علاوه بر درمان های پزشکی، برخی اصلاحات سبک زندگی و درمان های خانگی می توانند به بهبود علائم نورودرماتیت کمک کنند.
برخی از اقدامات کمک کننده برای افراد مبتلا به لیکن سیمپلکس مزمن عبارتند از:
مراقبت از پوست
برای پاکسازی پوست از پاک کننده های ملایم و بدون عطر و فاقد مواد صابونی استفاده کنید.
از محصولات خشن که چربی طبیعی پوست را از بین می برند یا باعث تشدید خشکی و خارش می شوند، خودداری کنید. همچنین بلافاصله پس از حمام یا دوش گرفتن و هنگامیکه پوست هنوز مرطوب است از مرطوب کننده ها، برای بهینه سازی رطوبت پوست، استفاده کیند.
جهت مشاهده و خرید مرطوب کننده های داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید
لباس
لباس های گشاد و قابل تنفس را انتخاب کنید که از پارچه های نرم مانند پنبه ساخته شده اند. از پوشیدن مواد سفت یا خشن که پوست را تحریک و علائم لیکن سیمپلکس مزمن را بدتر می کنند، خودداری کنید.
محرک ها
محرک هایی که باعث بدتر شدن علائم نورودرماتیت می شوند را شناسایی کنید. این محرک ها می توانند شامل پارچه های خاص، مواد شوینده، عطرها یا عوامل محیطی مانند دما یا رطوبت شدید باشند. با کاهش قرارگیری در معرض این محرک ها می توان مانع از ورود به فاز اشتعال نورودرماتیت شد.
کاهش استرس
استرس و اضطراب می تواند یکی از علت های تحریک یا تشدید علائم نورودرماتیت باشند. سعی کنید انجام تکنیک هایی را برای کاهش استرس مانند تمرینات ریلکسیشن، تنفس عمیق، یوگا و مدیتیشن را در نظر بگیرید. از طرفی انجام فعالیت های لذت بخش خود می تواند باعث تقویت آرامش و حال خوب شود.
خواب کافی و آرام را نیز مد نظر داشته باشد، زیرا کمبود خواب می تواند باعث افزایش سطح استرس و بدتر شدن علائم شوند.
همچنین بخوانید:
چگونگی کاهش استرس با ورزش (کلیک)
هیدراتاسیون
با نوشیدن آب فراوان در طول روز هیدراته بمانید. آبرسانی مناسب به مرطوب شدن پوست از درون کمک می کند.
همچنین بخوانید:
کمپرس های خنک
استفاده از کمپرس های خنک و مرطوب در نواحی آسیب دیده می تواند باعث کاهش موقت خارش و التهاب شود.
جهت مشاهده و خرید محصولات سرمازا و گرمازا مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید
خلاصه
نورودرماتیت یک بیماری مزمن پوستی همراه با خارش موضعی است که باعث ایجاد چرخه مزمن خارش و خاراندن می شود. در نهایت پوست آسیب دیده می تواند دچار تغییر رنگ، ضخیم و خشن شود.
علاوه بر این، استرس و اضطراب ممکن است به نورودرماتیت کمک کرده و یکی از علت های تشدید آن باشند.
تمایز نورودرماتیت از سایر بیماری های پوستی، به ویژه اگزما، که درگیری پوستی گسترده تر و مکانیسم های زیربنایی متفاوتی دارد، بسیار مهم است.
گزینه های درمانی این وضعیت شامل مصرف داروهای موضعی، مرطوب کننده ها، آنتی هیستامین ها، اقدامات اصلاح سبک زندگی و مراقبت از زخم است.
شناسایی محرک ها، مدیریت استرس، مراقبت ملایم از پوست از جمله درمان های خانگی مکمل درمان های پزشکی و موثر در بهبود کنترل علائم هستند.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید