علت ارضا شدن خود به خود
ارگاسم یا انزال خودبخودی زمانی است که فرد بدون دلیل و هیچ گونه تحریک جنسی به ارگاسم برسد؛ علت های احتمالی ارضا شدن خود به خود را بخوانید.
ارگاسم یا ارضا شدن خود به خود (Spontaneous Orgasm) به وضعیتی اشاره دارد که فردی بدون هیچ گونه تحریک جنسی به ارگاسم برسد.
چندین دلیل احتمالی برای ارضا شدن خود به خود وجود دارد، اما مشخص نیست که این دلایل چقدر شایع هستند.
ارگاسم های خود به خودی که گاه به گاه اتفاق می افتند، دلیلی برای نگرانی نیستند. با این حال آنها می توانند برای برخی افراد جدی باشند و باعث ایجاد اختلال در زندگی روزمره آنها شوند.
در این مقاله بخوانید که ارضا شدن خود به خود چگونه است، علت آن و نحوه مدیریت آن چیست.
همچنین بخوانید:
ارگاسم خود به خودی چیست؟
این وضعیت که به عنوان انزال خود به خودی نیز شناخته می شود، زمانی رخ می دهد که فردی بدون هیچ گونه تحریک جنسی یا تمایل عمدی ارگاسم را تجربه کند.
ارگاسم خود به خود می تواند به طرق مختلف رخ دهد. برای نمونه می تواند بصورت ارگاسم تک یا یک جریان مداوم ارگاسم و شامل انزال یا بدون آن باشد.
چند دلیل برای ارضا شدن خود به خود وجود دارد که به عقیده محققان برخی از آنها قابلیت درک بالاتری دارند.
علت ارضا شدن خود به خود
موارد زیر علت های احتمالی ارضا شدن خود به خود هستند.
ارگاسم های شبانه
ارگاسم شبانه زمانی اتفاق می افتد که فرد خواب است.
این ارگاسم ها می توانند با یا بدون انزال باشند و باعث بیدار شدن فرد بشوند یا نشوند. هنگامی که همراه با انزال باشد، تحت عنوان رویای خیس نیز شناخته می شود.
برای اکثر افراد ارگاسم شبانه ناخوشایند است اما مساله نگران کننده ای نیست. با این حال این وضعیت برای افراد که اغلب آنها را تجربه می کنند، باعث دشوار شدن خواب و ایجاد احساس خجالت در آنها می شود.
ارگاسم های شبانه برای آقایان در دوران بلوغ، نسبتا رایج است.
اختلال برانگیختگی تناسلی مداوم (PGAD)
PGAD به وضعیتی اشاره دارد که فرد یک حالت مداوم برانگیختگی تناسلی را بدون میل یا فعالیت جنسی تجربه می کند.
PGAD می تواند بسیار ناراحت کننده و دردناک باشد و باعث دشوار شدن تمرکز و اختلال در عملکرد روزانه فرد شود.
این وضعیت در خانم ها شایع تر است، اما احتمال ایجاد آن در آقایان نیز وجود دارد.
سار دلیل های ارضا شدن خود به خود
موارد زیر از دیگر علت های احتمالی ارضا شدن خود به خودی هستند.
استفاده از مواد
چندین نفر گزارش دادند که پس از مصرف برخی داروها، ارگاسم خود به خودی را تجربه کرده اند.
یک گزارش و بررسی موردی در سال 2018 به این نتیجه رسید که داروهایی که باعث افزایش انتقال دهنده عصبی سروتونین می شوند با ارگاسم خود به خودی در ارتباط هستند. این داروها شامل چندین داروی ضد افسردگی و ضد روان پریشی بود.
مطالعات موردی در مورد داروهای دیگر نیز وجود دارد. برای نمونه یک مطالعه موردی در سال 2017 در مورد زنی گزارش داد که پس از مصرف کانابیس (ماری جوانا، حشیش) و داشتن رابطه جنسی به مدت 5 ساعت، ارگاسم خود به خود را تجربه کرد.
همچنین بخوانید:
مدت زمان ماندگاری ماریجوانا (کلیک)
زایمان
اگرچه زایمان طبیعی برای اکثر افراد چالش برانگیز و دردناک است، اما برخی از افراد در طول این فرآیند دچار ارگاسم خود به خود می شوند. با این حال تحقیقات کمی در مورد علت این مساله صورت گرفته است.
یکی از دلایل احتمالی این است که نوزاد در همان مناطق درگیر در لذت جنسی حرکت می کند و باعث ارگاسم می شود.
دلیل دیگر می تواند ترشح اکسی توسین باشد. این ماده شیمیایی است که مغز در حین ارگاسم و زایمان آزاد می کند.
ورزش
برخی از افراد گزارش می دهند که در طول فعالیت بدنی، به ویژه در حین تمرینات شکمی یا مرکزی، دچار ارگاسم خود به خود می شوند. این وضعیت به عنوان کورگاسم نیز شناخته می شود.
اگرچه مدت هاست که دانشمندان از وجود این پدیده آگاه هستند، اما علت دقیق آن را نمی دانند. طبق برخی از مطالعات، ارتباط بین تمرینات اصلی و عضلات کف لگن می تواند توضیح دهنده کورگاسم باشد.
این وضعیت چقدر رایج است؟
اگرچه محققان از علت های مختلف انزال خودبخودی آگاه هستند، اما اطلاعات کافی در مورد شیوع آن ندارند. یکی از دلایل آن می تواند این باشد که افرادی که دچار ارگاسم خودبخودی می شوند مایل به بحث در مورد آن با یک متخصص نیستند.
ارگاسم شبانه احتمالا رایج ترین نوع ارگاسم خودبخودی است. ارگاسم شبانه برای مردان در دوران بلوغ یک وضعیت معمول است. البته احتمال بروز آن در خانم ها نیز وجود دارد.
با وجود آگاهی عمومی از ارگاسم های ناشی از ورزش، اما به نظر می رسد که احتمال ایجاد این ارگاسم بسیار کم است.
محققان همچنین ارگاسم ناشی از PGAD را بسیار نادر می دانند. البته اطلاعات بسیار محدودی در مورد این وضعیت وجود دارد. احتمالا دلیل این امر این است که افراد مبتلا به PGAD به علت احساس خجالت یا خودآگاهی آن را گزارش نمی کنند.
مدیریت ارگاسم خود به خود
مدیریت انزال های خودبخودی به علت آن بستگی دارد.
برای نمونه اگر فردی مبتلا به PGAD باشد، دارو درمانی و رفتار درمانی شناختی می تواند کمک کننده باشند. در این خصوص می توان با پزشک در مورد گزینه های درمانی PGAD صحبت کرد.
اگر فردی که ارگاسم های خود به خودی را تجربه می کند، اخیرا مصرف یک داروی تجویزی جدید را شروع کرده است، می تواند با مراجعه به پزشک در خصوص قطع یا تغییر مشورت کند.
برای ارگاسم های خود به خودی ناشی از فعالیت بدنی، فرد می تواند تمرینات خود را با انواع مختلف دیگر تعویض کند.
همچنین قابل ذکر است که برای برخی از افراد، استرس و اضطراب در ایجاد ارگاسم خود به خودی نقش دارد. در این وضعیت با ایجاد آرامش و استرس بیشتر، می توان به بهبود وضعیت خود کمک کرد.
روش های موثر برای کاهش استرس و اضطراب عبارتند از:
همچنین بخوانید:
مدیتیشن برای کاهش استرس و اضطراب (کلیک)
زمان مراجعه به پزشک
اگر فردی گاه به گاه انزال خودبخودی را تجربه می کند، نیازی به مراجعه به پزشک ندارد. این یک تجربه معمولی برای بسیاری از افراد است، به ویژه افرادی که در دوران بلوغ هستند.
با این حال، اگر فردی به طور مکرر ارگاسم های خود به خودی را تجربه می کند که باعث ناراحتی روحی یا جسمی وی می شوند، باید به پزشک مراجعه کرد. همچنین در صورت مشاهده علائم PGAD، باید باید برای بررسی علائم به پزشک مراجعه کرد.
خلاصه
ارگاسم یا انزال خودبخودی می تواند علت های مختلفی داشته باشد. در بیشتر موارد، آنها مساله نگران کننده ای برای سلامتی نیستند.
بسته به علت، راه های مختلفی برای درمان و مدیریت انزال خودبخودی وجود دارد.
در صورت تجربه مکرر این وضعیت یا داشتن علائم PGAD باید به پزشک مراجعه کرد.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.