درمان آکنه با اسپیرونولاکتون ( Spironolactone )
همانطور که در مقالات پیشین هم گفتیم، آکنه یک مشکل مختص دوران نوجوانی نیست!
آمار ها نشان می دهد از هر 2 زن حداقل یک نفر در سنین 20 سالگی، از هر 3 زن یک نفر در سنین 30 سالگی و از هر 4 زن یک نفر در سنین 40 سالگی از آکنه رنج می برد!
لازم به یاد آوریست که موارد بررسی شده در این مقاله صرفا جهت بالا بردن اطلاعات علمی افراد است. لذا به هیچ عنوان در صورت ابتلا به نشانه های درج شده اقدام به مصرف خودسرانه این دارو نفرمایید.
فراموش نکنید هر بیماری نیاز به بررسی دقیق توسط پزشک دارد. نشانه های درج شده در این مقاله و یا هر منبع دیگری جهت تشخیص بیماری کافی نیست.
اویرو هیچگونه مسئولیتی در قبال مصرف خودسرانه دارو نداشته و تهیه دارو صرفا از طریق مراجعه حضوری به داروخانه ها و با ارائه نسخه امکان پذیر است.
آکنه بزرگسالی یک ناراحتی پوستی بسیار متفاوت از آکنه ای است که نوجوانان دارند، اما با این حال هنوز هم درمان ها، مراقبت ها و محصولات آن به طور رسمی در گروه جداگانه ای دسته بندی نمی شود.
و متاسفانه گزینه های درمانی بسیار کمی برای حل آن وجود داشته و برای درمان این مشکل از همان محصولات و درمان هایی استفاده می شود که یک پسر دارای جوش در سن بلوغ استفاده می کند!
حال آنکه این دو آکنه گرچه مشابه به نظر می آیند اما کاملا دو دسته گوناگون با دو منشا گوناگون هستند.
هنوز اطلاعات دقیقی درباره آنکه چرا برخی افراد دچار این نوع آکنه می شوند و یا چرا درمان های سنتی مثل ایزوترتینوئین ( راکوتان ) روی درمان این افراد تاثیر نمی گذارد به دست نیامده!
اما نکته ای که واضح است نقش هورمون ها در کنترل این نوع جوش است!
بدین ترتیب امروزه بسیاری از متخصصین پوست از اسپیرونولاکتون ( Spironolactone ) به عنوان یک درمان موثر در تنظیم هورمون ها در کنار قرص های ضد بارداری ( مثل LD، HD، دیان، سیپروترن کامپاند و … ) استفاده می کنند
با تنظیم هورمون ها یکی از ذلایل ایجاد جوش بزرگسالی درمان شده و در نتیجه احتمالا کاهش آکنه های بزرگسالی را به دنبال خواهد داشت.
البته گروهی از متخصصین نیز به دلیل کمبود منابع مطالعاتی اثبات شده درباره اسپیرونولاکتون ( Spironolactone ) و هم چنین عدم اثبات میزان دوز مورد تایید، با تجویز اسپیرونولاکتون به عنوان خط اول درمان آکنه های بزرگسالی موافق نیستند!
به علاوه اسپیرونولاکتون ( Spironolactone ) برای درمان هر نوع آکنه ای توسط FDA تایید نشده و فرد باید از نظر بالینی تحت آزمایشات متعدد قرار گیرد تا مشخص شود اسپیرونولاکتون ( Spironolactone ) تا چه حد می تواند برای وی مناسب و بی خطر باشد!
آکنه های بزرگسالی در زنان معمولا به شکل جوش های بزرگ، دردناک و کیستیک در یک سوم پایینی صورت ظاهر می شوند و معمولا در دوران قاعدگی و تخمک گذاری تشدید می شوند.
مصرف اسپیرونولاکتون ( Spironolactone ) در دوز مناسب، می تواند به کاهش التهاب کیست های آکنه بزرگسالی کمک کند، به خصوص در خانم هایی که در ماه با تغییرات هورمونی جوش های آنها تشدید می شود.
اصلا چرا برخی از زنان در سنین بزرگسالی هنوز آکنه دارند؟
در این مورد یک تئوری کاربردی وجود دارد، ترشح هورمون هایی که غدد چربی را تحت تاثیر قرار می دهند در اینگونه افراد بیشتر است، هم چنین، غدد چربی در زنان بزرگسال بیشتر به هورمون ها پاسخ می دهد!
دوز مناسب مصرف اسپیرونولاکتون و عوارض آن کدام است؟
این میزان کاملا بسته به شدت آکنه و نظر پزشک دارد، اما دوز معمول مصرف بین 50 تا 100 میلی گرم 1 تا 2 بار در روز است.
مصرف روزانه 2 دوز از دارو می تواند به کاهش عوارض کمک کند، شایع ترین عارضه مصرف دارو سرگیجه و یا احساس بی وزنی به دنبال پریود های نامنظم است.
حساسیت سینه ها و ادرار زیاد نیز برخی دیگر از عوارض اسپیرونولاکتون ( Spironolactone ) هستند.
البته به خاطر داشته باشید این عوارض در همه افراد و به میزان بالا اتفاق نمی افتد، و پزشک مزایای درمانی دارو را برای شما مهم تر از عوارض آن تشخیص داده و بنابراین هیچ یک از این علائم نمی بایست مانع مصرف دارو شود.
مطالعات ثابت کرده مصرف قرص های ضد بارداری در کنار مصرف اسپیرونولاکتون ( Spironolactone ) علاوه بر افزایش تاثیر گذاری در تنظیم هورمون ها سبب کاهش عوارض نیز می شود.
بعد از تجویز اسپیرونولاکتون ( Spironolactone )، لازم است بیمار یک ماه پس از مصرف دارو مجددا به پزشک مراجعه کند و جوش های او بررسی شوند، معمولا در صورتی که هنوز فرد جوش بزند پزشک دوز دارو را افزایش می دهد.
معمولا بیمار با دوز 50 میلی گرم در روز شروع به درمان می کند و در صورت عدم پاسخدهی به درمان ماهانه 50 میلی گرم به دوز مصرفی اضافه می شود و پس از سه ماه در صورت عدم بهبودی، دوز مصرفی وی می تواند به 200 میلی گرم در روز هم برسد.
که این میزان حداکثر دوز مصرفی مجاز در روز اعلام شده! ( دوز های بالاتر از اسپیرونولاکتون ( Spironolactone ) معمولا برای درمان های دیگر کاربرد دارد )
مدت زمان مصرف و میزان تاثیرگذاری دارو چگونه است؟
اگر بیمار از آغاز مصرف تحت درمان دوز مناسب دارو قرار گیرد ( دوز آغازین برای او کافی بوده باشد )، پس از یکماه متوجه کاهش تعداد و اندازه کیست های آکنه ای خود خواهد شد.
با این وجود برای مشاهده نتایج درمان قطعی و بهبودی کامل حداقل 12 هفته زمان لازم است.
و مصرف دارو تا زمانی ادامه دارد که بیمار قصد باردار شدن داشته باشد!! چراکه آکنه کیستیک ( آکنه بزرگسالی ) یک بیماری مزمن است و هیچ زمان نمی توان انتظار درمان قطعی داشت و بهتر است بیمار همواره تحت مراقبت باشد.
چنانچه فرد با مصرف اسپیرونولاکتون ( Spironolactone )، عارضه جانبی خاصی داشته باشد، معمولا پزشک دوز مصرفی دارو را کاهش می دهد و یا در کنار اسپیرونولاکتون ( Spironolactone ) مصرف یک کانتراسپتیو را نیز اضافه می کند.
عدم پاسخ دهی بیمار به اسپیرونولاکتون ( Spironolactone ) و یا واکنش های حساسیت زا و عوارض شدید به دارو یک پدیده بسیار نادر است.
تا به امروز گزارش های منتشر شده نشان می دهد اسپیرونولاکتون ( Spironolactone ) دارویی بسیار ایمن است و ارتباط آن با سرطان سینه و یا رحم و یا هر سرطان دیگری کاملا رد شده.
محصولات پیشنهادی توسط مشاورین اویرو را در قسمت پایین صفحه ملاحظه فرمایید.
جهت انتخاب محصول مناسب با توجه به نوع پوست خود و نیاز های آن، با مشاورین پوست اویرو بصورت آنلاین در ارتباط باشید.
اویرو، همه چیز درباره زیبایی شما.
من هورمونی ام بهم ریخته چون جوش صورتم میزنه
اسپیرو نولاکتون باعث چاقی میشه؟
با استفاده از اينقرص اسپيرولاكتون پريودم طولاني وزياد ميشه چكار كنم
سلام من قرص اسپرینو لاکتون رو برای درمان جوش هام می خورم ولی برای یک آزمایش مجبور شدم یک هفته قطع کنم الان لکه بینی دارم هنوز پریدم شروع نشده ممنون می شم راهنمایی کنید که آیا این قرص رو ادامه بدم یا بذارم پریدم شروع شه؟
سلام،من برای ریزش موهام با تجویز پزشک قرص اسپیرونولاکتون مصرف میکنم حدود ۲٠روزی هست روزی دو عدد.و جوش های صورتم روی پیشونیم زیاد شده آیا امکان داره که از عوارض این قرص باشه؟ممنون میشم راهنمایی کنید ♥@
ممنون می شم پاسخ بدید
سلام من یک ماه از این قرص ها واس جوش استفاده میکنم جوشهام بهتر شده ولی من تمام بدنم همش درحال اسپاسم شدنه.نمیدونم دارو قطع کنم یا نه
سلام من قرص هورمونی روزی نصف می خورم ولی فایده نداشته از پماد موضعی هم استفاده می کنم سمت چپ پایین فکم و چونم پر از جوشهای قرمز و زیر پوستیه لطفآ راهنماییم کنید. ممنونم
سلام عزیزم با توجه به چیزایی که گفتی فکر کنم سندروم تخمدان پلی کیستیک داری مثل من که جوش های هورمونی روی چانه ام میزنم که راه حلش اصلاج سبک زندگیه نه قرص اینا(تغذیه،خواب،ورزش،عدم استرس،تنفس شکمی)
سلام من جوش کورک داره صورتم این قرص تاثیر داره یا نه
برای دختران تراجنسی مفیده چون ضد آندروژن هورمون نری است. برای مردان سرطان پروستات درمان است. برای قلب وفشار خون برای کاهش امیال شهوانی مردان و زنان برای رشد و بزرگ کردن پستان مفید است برای تخمدان زنان پلی کیستیک برای هیرسوتیسم پرمویی خانم ها و آقایان محصولی مانع از ریزش موی آندروژنیک میشود ادرار آور ودافع سدیم است همه;ی این آثار درمانی را قاطع دارد
در تمامی موارد بالا حتما با پزشک مشورت کنید و از مصرف خودسرانه این دارو جدا خودداری نمایید. ؛
سلام من با مصرف ۲دوره با این قرص سینه هام درد گرفته علت چی میتونه باشه
عالی بود خسته نباشید
عالی بود خسته نباشید
سلام من با تجویز پزشک اسپیرونولاکتون مصرف کردم برای آکنه ولی از وقتی این قرص رو خوردم ۲ تا آکنه ام تبدیل شده به ۲۰ تا????انگار اثر معکوس میده نمیدونم چیکار کنم ۲۵ روز تا الان مصرف کردم به امید اینکه خوب شه اما نشده تو رو خدا راهنمایی کنید
عزیزم بعد از چند ماه جوشات بهتر شد
آکنه هاتون بهبود پیدا کردن؟ بعد چه مدتی تقریبا؟
منم دقیقاااا همین وضعو دارم =||| شما مشکلتون حل شد؟؟؟
سلام من دوسالی تحت مراقبت پوستم وداروی اسپیداکتون مصرف میکردم نا دوماه قبل ک خودم قطع کردم و دوباره جوشام زیاد شدن و بیشتر بخاطر اینکه عادت ماهانه نمیشدم قطع کردم اما با دیدن جوشام ناراحت شدم بنظر شما میتونم باز خودم باز شروع ب خوردن این قرص ها کنم ؟
درود بر شما ؛ خیر حتما تجویز متخصص مربوطه لازم است
سلام خداقوت من چند روزی هست که برای درمان جوش هام (البته خیلی نیستند )روزی نصف قرص اسپیداکتون رو استفاده میکنم ولی از دکتر زنان شنیدم که مصرف این قرص جنین رو دو جنسی میکنه میخواستم بدونم تا چقدر وقت بعد از قطع قرص عوارضش تو بدن هست ؟ ممنون میشم راهنماییم کنید
یاخدااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا منظورتون درحین بارداریه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام وقتتون بخیر ، مدت فاصله اخرین دوز مصرفی ازاسپیرونولاکتون با تصمیم به بارداری باید حداقل۴ ماه و حداکثر ۶ماه باشد.
واقعا مقاله عالی بود و کاربردی