تفاوت شکر قهوه ای و سفید
شکر سفید و قهوه ای کالری مشابه داشته و در طعم و بافت فرق دارند، تفاوت این دو – انواع – عوارض مصرف بیش از حد و جایگزین های آنها را بخوانید.
در بازار انواع مختلف شکر از شکرهای سفید گرفته تا قهوه ای موجود بوده و آگاهی از بهترین گزینه جهت استفاده در غذاها و درستورالعمل های غذایی چالش برانگیز است.
دو دسته کلی انواع شکر شامل شکرهای سفید و قهوه ای است.
سکر سفید و قهوه ای از نظر تغذیه ای و کالری به یکدیگر شباهت داشته اما در بافت و طعم تفاوت دارند.
در واقع شکر سفید و قهوه ای دارای فرق هایی در طعم و مشخصات خود برای قرار گرفتن در دستور غذاهی مختلف دارند.آنچه اهمیت دارد هر یک از انواع شکر از نظر تغذیه ای ضعیف است و لازم است تا مصرف آنها محدود و گاه به گاه باشد.
برخی جایگزین های شکر سالم تر از این ترکیب هستند.
در این مقاله به بررسی تفاوت های بین شکر سفید و قهوه ای پرداخته، انواع آنها – اینکه کدام نوع برای پخت و پز مناسب است- خطرات مصرف بیش از حد و جایگزین های شکر می پردازیم.
همچنین بخوانید:
علل و پیامدهای چاقی بزرگسالان (کلیک)
تفاوت تغذیه ای و کالری شکر سفید و قهوه ای
بین کالری شکر سفید و قهوه ای تفاوت چندانی وجود ندارد. آنها از نظر کالری مشابه یکدیگرند.
هر 100 گرم شکر قهوه ای دارای 380 کالری و هر 100 گرم شکر سفید دارای 385 کالری است.
شکر قهوه ای کلسیم بیشتری نسبت به شکر سفید دارد.
در هر 100 گرم شکر قهوه ای 83 میلی گرم کلسیم وجود دارد. این میزان شکر سفید تنها 1 میلی گرم کلسیم دارد.
به همین ترتیب سایر مواد معدنی از جمله آهن در شکر قهوه ای کمی بیشتر از شکر سفید هستند.
با وجود، در مقایسه مواد مغذی بین یک قاشق چایخوری شکر سفید با همان میزان شکر قهوه ای، فرق ناچیزی وجود دارد. دلیل این امر مغذی نبودن شکر است.
افراد از این مواد غذایی با عنوان کالری خالی یاد می کنند.
دستورالعمل های رژیم غذایی برای آمریکایی ها به افراد توصیه می کند تا برای جلوگیری از چاقی (اضافه وزن) و کاهش خطر بروز بیماری های مزمن مصرف قندهای افزودنی، به 10% کالری روزانه محدود شود.
این یعنی اگر افراد 2000 کالری در روز مصرف می کنند نباید بیش از 200 کالری از آن را قند تشکیل داده باشد. این میزان معادل حدود 12 قاشق چایخوری شکر است.
عوارض مصرف بیش از حد شکر
مصرف بیش از حد شکر عوارض و مشکلات زیادی را برای بدن ایجاد می کند.
بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، مصرف شکر بیش از حد خطر ابتلا به بیماری های جدی زیر را افزایش خواهد داد:
- اضافه وزن و چاقی
- دیابت نوع 2
- بیماری قلبی
علت اختلاف رنگ این دو شکر چیست؟
به گفته انجمن شکر، تولیدکنندگان، تمامی انواع قند و شکر را با استخراج آب قند از گیاهان چغندر قند یا نیشکر تهیه می کنند. فرآیند تولید شکر شامل پاکسازی، تبلور و خشک کردن قند خام است.
در واقع تولیدکنندگان در فرآیند تولید، بلورهای قند را از ملاس یا شربت قهوه ای تیره و غلیظی که به طور طبیعی در چغندر قند و نیشکر وجود دارد را جدا می کنند.
ملاس نیشکر طعم شیرینی دارد. اما ملاس چغندر قند خیلی شیرین نیست و تولیدکنندگان از آن برای خوراک دام و سایر صنایع استفاده می کنند.
مقدار ملاس، رنگ، طعم و میزان رطوبت شکر را تعیین می کند. در واقع ملاس بیشتر به معنی رنگ و طعم غنی تر است.
همچنین تولیدکنندگان می توانند شربت قند قهوه ای را برای تولید شکر قهوه ای را بجوشانند.
شرکت های غذایی با تغییر اندازه بلورها و مقدار ملاس می توانند شکرهای مختلفی را برای انواع غذاها، نوشیدنی ها و دستورالعمل های مختلف تهیه کنند.
انواع مختلف شکر و موارد استفاده از آنها
انجمن شکر اطلاعاتی در مورد مناسب ترین نوع شکر سفید و شکر قهوه ای برای برخی غذاها و دستورالعمل ها را ارائه می دهد.
انواع شکر سفید
- شکر گرانول: از شکر گرانول معمولا برای نوشیدنی های گرم یا پخت و پز استفاده می کنند.
- شکر بسیار ریز یا کستر (Caster): این نوع شکر کریستال های کوچکی داشته و استفاده از آن در تهیه دسرهایی چون موس یا پودینگ مفید است.
- شکر قنادی یا پودر قند: این نوع شکر نیز ریز بوده و تولیدکنندگان آن را آسیاب و الک می کنند. از این نمونه شکر برای شیرینی، بستنی و خامه استفاده می شود.
- شکر میوه: کریستال های ریزتر و یکدست تر حاوی شکر میوه بوده که آن را بیشتر مناسب ترکیب های خشک، دسر پودینگ و پودرهای نوشیدنی می کند.
انواع شکر قهوه ای
شکر قهوه ای به دلیل دارا بودن رطوبت بیشتر نسبت به شکر سفید زودتر گلوله می شوند. این امر باعث می شود تا برای استفاده در بافت های مرطوب و جویدنی مناسب باشند.
- شکر قهوه ای روشن: از این شکر برای نان و شیرینی ها و سس ها استفاده می شود.
- شکر قهوه ای تیره: این نوع رنگ تیره تری نسبت به شکر قهوه ای استاندارد دارد. به علاوه، عطر و طعم ملاس آن برای استفاده در دستورهای تهیه شیرینی زنجبیلی، لوبیا پخته و غذاهای کبابی مناسب است.
- شکر سرخ (Muscovado): این نوع، شکر تصفیه نشده نیشکر بوده که هنور حاوی ملاس طبیعی آن است. بنابراین، بلورهای آن نسبت به شکر قهوه ای معمولی کمی درشت تر و چسبناک تر بوده و می توان از آن در دستورالعمل هایی که به طعم قوی ملاس نیاز دارند، استفاده کرد.
- شکر توربینادو (Turbinado): این نوع شکر رنگ بورتر و عطر و طعم ملایمی دارد. تولیدکنندگان فقط تا حدی این نوع شکر را فرآوری می کنند و آن را دمرارا (Demerara) یا شکر خام می نامند. بلورهای آن بزرگتر از قندهای قهوه ای بوده و آن را برای تاپینگ استروزل مناسب تر از پخت می کند.
جایگزین های شکر
بسیاری از افراد از بیش از حد شکر مصرف می کنند.
شکرهای سفید و قهوه ای مواد مغذی به رژیم غذایی اضافه نمی کنند. بنابراین باید مصرف آنها را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی مغذی متعادل محدود کرد. این امر شامل پرهیز از استفاده بیش از حد از شربت (سیروپ)، عسل و آب میوه های کنسانتره خواهد بود.
جایگزین های مغذی تر برای استفاده در غذاها، نوشیدنی ها و دستورالعمل ها عبارتند از:
با اینکه عسل و شربت افرا جزء قندهای طبیعی هستند اما مصرف بیش از حد آنها منجر به اضافه وزن و افزایش خطر بروز بیماری های مزمن خواهد شد.
با این وجود، استفاده از عسل و شربت افرا در مقادیر کم جایگزین طبیعی تری نسبت به قندهای فرآوری شده محسوب می شود. در واقع این موارد حاوی بعضی از مواد مغذی مفید و آنتی اکسیدان هستند. با این وجود این مزایا کم بوده و در واقع مزیتی برای سلامتی نخواهند داشت.
همچنین بخوانید:
5 شیرین کننده طبیعی جایگزین شکر (کلیک)
خلاصه
شکر قهوه ای طعم غنی تر و بافت مرطوب و جویدنی دارد. به همین دلیل برای پخت مناسب تر از شکر سفید است.
در این میان شکر موسکوادو با محتوای ملاس بالاتر بیشترین طعم را داراست.
با این وجود از آنجایی شکر مواد مغذی ندارد، توصیه می شود تا مصرف قندهای افزدونی به 10% از کالری روزانه محدود شود.
همچنین افراد علاقمند به تهیه غذاهای شیرین می توانند از گزینه های جایگزین مغذی تری چون اریتریتول، استویا، پوره میوه یا دارچین در پخت استفاده کنند.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.