کپسول آزیترومایسین برای درمان جوش
آزیترومایسین یکی دیگر از آنتی بیوتیک های موثر در درمان جوش است که عده ی زیادی از مصرف کنندگان اطلاعات کافی در خصوص نحوه عملکرد و سایر موارد ایمنی آن ندارند. به خصوص آنکه متاسفانه بسیاری از افراد بدون توجه به عوارض مصرف خودسرانه این دارو برای درمان جوش، از آن استفاده می کنند. لذا در این مقاله تصمیم گرفتیم به بررسی آزیترومایسین، روش مصرف آزیترومایسین، عوارض مصرف آزیترومایسین و… بپردازیم.
همانطور که می دانید علت اصلی ایجاد جوش، چربی زیاد پوست و یا اختلالات هورمونی است. نکته قابل توجه آن است که جوش به هر دلیلی که ایجاد شده باشد بستر مناسبی برای رشد باکتری فراهم می آورد که این مسئله عامل مهمی در پیشروی آکنه به شمار می رود.
از این رو بسیاری از پزشکان با در نظر گرفتن شرایط و بررسی دقیق پوست در صورت لزوم در کنار سایر درمان های ضدجوش، آنتی بیوتیک نیز تجویز می کنند. (مصرف آنتی بیوتیک برای درمان جوش فقط و فقط بر اساس تشخیص متخصص پوست انجام می گیرد.)
در مقالات گذشته، به بررسی اجمالی برخی آنتی بیوتیک های موثر در کنترل و درمان جوش پرداخته شد. (جهت مشاهده مقاله کلیک کنید.)
لازم به یاد آوریست که موارد بررسی شده در این مقاله صرفا جهت بالا بردن اطلاعات علمی افراد است. لذا به هیچ عنوان در صورت ابتلا به نشانه های درج شده اقدام به مصرف خودسرانه این دارو نفرمایید. شما فقط با تجویز پزشک مجاز به مصرف این دارو هستید.
همچنین بخوانید:
درمان جوش با تتراسایکلین (کلیک)
درمان آکنه با مینوسایکلین(کلیک)
درمان جوش های مقاوم با قرص دیان 35(کلیک)
داکسی سایکلین در دمان جوش(کلیک)
فراموش نکنید هر بیماری نیاز به بررسی دقیق توسط پزشک دارد. نشانه های درج شده در این مقاله و یا هر منبع دیگری جهت تشخیص بیماری کافی نیست.
اویرو هیچگونه مسئولیتی در قبال مصرف خودسرانه دارو نداشته و تهیه دارو صرفا از طریق مراجعه به داروخانه و همراه داشتن نسخه پزشک معالج، امکان پذیر است.
آزیترومایسین یک آنتی بیوتیک ماکرولیدی است که برای درمان طیف گسترده ای از عفونت های باکتریایی استفاده می شود. آزیترومایسین قادر است رشد باکتری ها را متوقف کند.
این دارو تاثیری در درمان عفونت های ویروسی (مانند سرماخوردگی و آنفولانزا) ندارد. همانند تمام آنتی بیوتیک های دیگر استفاده بیش از اندازه و یا مصرف خودسرانه این دارو سبب کاهش اثرات آن و بروز عوارض جانبی و ایجاد مقاومت باکتریایی می شود.
روش مصرف آزیترومایسین
قبل از هر دوره مصرف آزیترومایسین، اطلاعات لازم، روش مصرف و سوالات خود را در خصوص این دارو با پزشک یا داروساز خود مطرح کنید.
به منظور رسیدن به بهترین نتایج درمان و فراموش نکردن مصرف، دارو را سر ساعات معین مصرف کنید.
دوره مصرف دارو را طبق تجویز پزشک تکمیل کنید. حتی اگر پیش از اتمام دوره درمان علائم بیماری رفع شدند.
قطع سریع مصرف دارو ممکن است به باکتری ها فرصت رشد مجدد بدهد که نتیجه ی آن بازگشت مجدد عفونت است.
مصرف همزمان این دارو با آنتی اسید ها (مثل آلومینیم و منیزیم) ممکن است سبب کاهش میزان جذب آزیترومایسین شود.
اگر از دارویی استفاده می کنید که حاوی آلومینیم و یا منیزیم است بهتر است حداقل 2 ساعت قبل یا بعد از آزیترومایسین استفاده شوند.
در صورتی که مصرف آزیترومایسین سبب ثابت ماندن و یا بدتر شدن شرایط بیماری شد مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید.
آزیترومایسین در دو شکل دارویی کپسول و سوسپانسیون در دسترس است.
کپسول آزیترومایسین برای مصرف بزرگسالان توصیه می شود.
مصرف کپسول آزیترومایسین به صورت بلعیدنی است. (و یا طبق دستور پزشک)
میزان مصرف کپسول بسته به هدف درمان و با تجویز پزشک تعیین می شود.
در صورت سابقه مشکلات گوارشی و یا معده درد بهتر است کپسول آزیترومایسین را همراه با غذا مصرف کنید.
مصرف سوسپانسیون آزیترومایسین معمولا برای کودکان و بزرگسالانی که به هر دلیلی قادر به مصرف کپسول نیستند توصیه می شود.
میزان مصرف سوسپانسیون آزیترومایسین در کودکان بسته به وزن آنها دارد.
قبل از مصرف سوسپانسیون به خوبی آن را تکان دهید.
میزان دقیق مصرف دارو را با استفاده از قاشق مدرج اندازه گیری کنید. (تا حد ممکن از قاشق معمولی استفاده نکنید چراکه ممکن است موفق به اندازه گیری دوز صحیح مصرف نشوید.)
اگر مصرف دارو پیش از 30 دقیقه سبب استفراغ شد، برای اطمینان از نیاز به تکرار دوز مجدد با پزشک تماس بگیرید.
عوارض مصرف آزیترومایسین
پیش از هر چیز، به خاطر داشته باشید پزشک به این دلیل دارو را برای شما تجویز کرده که مزایای آن را برای شما بهتر از عوارض آن تشخیص داده است. گرچه بسیاری از افراد در طول مصرف ممکن است هیچگونه عارضه جدی از مصرف دارو تجربه نکنند.
در طول مصرف دارو ممکن است ناراحتی معده، اسهال یا مدفوع شل، حالت تهوع، استفراغ یا درد شکمی رخ دهد. اگر هر یک از این عوارض ادامه داشتند و یا بدتر شدند به سرعت مسئله را با پزشک یا داروساز خود درمیان بگذارید.
عوارض زیر بسیار نادر اما جدی هستند، لذا در صورت مشاهده نشانه های زیر فورا پزشک را مطلع کنید:
— تغییرات شنوایی (کاهش شنوایی یا ناشنوایی)
— مشکلات بینایی (پرش پلک، تاری دید)
— دشواری در تکلم یا مشکلات بلع
— ضعف عضلانی
— نشانه های مشکلات کبدی (مانند خستگی غیر معمول، تهوع و استفراغ مداوم، درد شدید شکم و معده، زردی چشم یا پوست، ادرار تیره)
در صورت مشاهده عوارض بسیار نادر و به شدت جدی سریعا با اورژانس تماس بگیرید:
— ضربان نامنظم قلب
— سرگیجه شدید
— غش کردن
آزیترومایسین به ندرت باعث ایجاد یک بیماری شدید روده (اسهال مربوط به کلستریدیوم دیفیسیل) به علت باکتری مقاوم می شود. این بیماری ممکن است در طول دوره درمان یا هفته ها و ماه ها بعد از قطع درمان اتفاق بیفتد. در صورت بروز علائم زیر داروی ضد اسهال یا ضد درد استفاده نکنید، چراکه سبب بدتر شدن علائم می شوند. در صورت بروز هریک از نشانه های زیر فورا پزشک خود را در جریان بگذارید:
— اسهال مداوم
— درد و گرفتگی شکم یا معده
— وجود خون یا مخاط در مدفوع
استفاده طولانی مدت و مکرر از این دارو ممکن است باعث ترشح دهانی یا عفونت مخمری شود. اگر متوجه تکه های سفید رنگ در دهان یا تغییر در ترشحات واژینال و یا هر نشانه مرتبط دیگری شدید پزشک خود را در جریان بگذارید.
واکنش های آلرژیک شدید به این دارو بسیار نادر است. اما اگر متوجه هر یک از نشانه های زیر شدید (که رایج ترین علائم واکنش آلرژیک هستند) به سرعت با اورژانس تماس بگیرید:
— تب مقاوم
— تورم جدید یا شدید غدد لنفاوی
— راش پوستی
— خارش یا تورم (به خصوص در نواحی صورت، زبان و گلو)
— سرگیجه شدید
— مشکلات تنفسی
واکنش های آلرژیک به این دارو ممکن است حتی با قطع مصرف دارو نیز ادامه داشته باشند. بنابراین در صورت آلرژی به آزیترومایسین، ادامه داشتن برخی علائم بالا تا چند روز پس از قطع مصرف آخرین دوز دارو طبیعی است.
در اینجا لیست کامل عوارض جانبی احتمالی بررسی نشده است. اگر متوجه هر علامت غیر عادی دیگری در طول مصرف دارو شدید بهتر است پزشک یا داروساز خود را مطلع کنید.
موارد احتیاط مصرف آزیترومایسین
پیش از شروع مصرف دارو اگر به آزیترومایسین یا هر آنتی بیوتیک دیگری از این خانواده (مثل اریترومایسین، کلاریترومایسین، تلیترومایسین) و یا هر ترکیب دارویی دیگری آلرژی دیگری دارید حتما مسئله را با پزشک یا داروساز خود درمیان بگذارید.
این دارو ممکن است حاوی مواد موثره غیر فعالی باشد که سبب ایجاد واکنش های آلرژیک و سایر مشکلات شوند. به همین خاطر برای اطمینان از ایمنی مصرف این دارو سوابق مشکلات حساسیتی خود را با دقت به پزشک توضیح دهید.
قبل از شروع مصرف دارو پزشک یا داروساز را در جریان سوابق پزشکی خود قرار دهید، به خصوص اگر سابقه ابتلا به بیماری های کبدی، بیماری های کلیوی و یا بیماری های خاص عضلانی (میاستنی گراویس) دارید.
آزیترومایسین ممکن است روی نوسانات نوار قلب تاثیر بگدارد. (QT prolongation)
QT prolongation، به ندرت ممکن است باعث ضربان قلب شدید، سریع و نامنظم و دیگر علائمی مثل سرگیجه شدید و خفگی شود که نیاز به بستری فوری و مراقبت های پزشکی ویژه دارد.
ریسک ابتلا به QT prolongation در صورت مصرف همزمان آزیترومایسین با داروهای دیگری که احتمال ایجاد این عارضه را دارند و یا در صورت ابتلا به بیماری های خاص افزایش می یابد.
بنابراین قبل از شروع مصرف آزیترومایسین در صورت ابتلا به هریک از بیماری های زیر لیست تمام داروهایی که مصرف می کنید در اختیار پزشک یا داروساز قرار دهید:
— مشکلات قلبی خاص (مثل نارسایی قلبی یا کندی ضربان قلب)
— سابقه ارثی بیماری های قلبی (مثل ایست قلبی یا QT prolongation)
پایین بودن سطح پتاسیم یا منیزیم خون ممکن است خطر ابتلا به QT prolongation را افزایش دهد. این خطر ممکن است در صورت استفاده از داروهای خاص مثل دیورتیک ها افزایش یابد. همچنین در صورت ابتلا به شرایطی مثل تعریق شدید، اسهال یا استفراغ، مسئله را با پزشک خود در میان گذاشته تا از ایمنی مصرف آزیترومایسین مطمئن شوید.
آزیترومایسین ممکن است سبب کاهش تاثیر واکسنهای زنده باکتریایی (مثل واکسن تیفوئید) شود. در هنگام مصرف این دارو واکسیناسیون انجام ندهید. مگر آنکه پزشک به شما بگوید.
پیش از انجام اعمال جراحی یا دندانپزشکی، جراح یا پزشک خود را از مصرف آزیترومایسین (و هر داروی گیاهی یا شیمیایی دیگری که مصرف می کنید) مطلع کنید.
افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض این دارو حساس تر بوده و مقاومت کمتری داشته باشند.
کودکان (به خصوص نوزادان زیر 6 هفته) نسبت به مشکلات حاد معده آسیب پذیر ترند. در صورتی که فرزند شما با مصرف آزیترومایسین دچار بی اشتهایی یا استفراغ شد، متخصص اطفال را در جریان قرار دهید.
در دوران بارداری این دارو فقط در صورتی می بایست مصرف شود که لزوم استفاده از آن اثبات شود. در خصوص مزایا و معایب مصرف این دارو در دوران بارداری با متخصص زنان مشورت کنید.
این دارو در رده بندی مصرف دارو در دوران بارداری در گروه C قرار دارد، بدین معنی که آزمایشات ویژه ای روی زنان باردار در خصوص مصرف این دارو انجام نگرفته، اما آزمایشات انجام شده روی حیوانات باردار نشان داده این دارو ممکن است به جنین صدمه بزند. لذا فقط در صورتی می بایست از این دارو در دوران بارداری استفاده شود که پزشک مزایای آن را بیشتر از عوارض آن تشخیص دهد.
این دارو می تواند وارد شیر مادر شود. در صورت شیردهی حتما پزشک را در جریان بگذارید.
تداخلات مصرف آزیترومایسین
تداخلات دارویی ممکن است سبب کاهش اثر بخشی و یا افزایش عوارض مصرف دارو شود. در این بخش تمام تداخلات دارویی آزیترومایسین بررسی نشده است. لذا لیستی از تمام داروهای با نسخه، بدون نسخه و حتی داروهای گیاهی که استفاده می کنید تهیه کرده و در اختیار پزشک یا داروساز قرار دهید.
بدون تائید پزشک هرگز اقدام به شروع، قطع مصرف و یا تغییر میزان مصرف نکنید.
گرچه تداخل بیشتر آنتی بیوتیک ها با داروهای هورمونی (مثل قرص های ضد بارداری) بعید به نظر می رسد اما آنتی بیوتیک های خاصی مثل (ریفامپین، ریفابوتین و…) می توانند تاثیر کنتراسپتیو ها را کم کنند و در نهایت احتمال دارد قرص ضد بارداری تاثیر کاملی روی پیشگیری از بارداری نداشته باشد. برای جزئیات بیشتر از پزشک یا داروساز راهنمایی بخواهید.
بسیاری از داروها از جمله آزیترومایسین ممکن است روی ریتم قلب موثر باشند مثل آمیودارون، دیزوپیرامید، درونیدارون، ایبوتیلاید، پیموزاید، پروکائین آمید، کینیدین، سوتالول و…
مصرف بیش از اندازه آزیترومایسین
در صورتی که فردی به دلیل مصرف بیش از اندازه آزیترومایسین دچار عوارض جدی و علائم خطرناکی مثل مشکلات تنفسی و تنگی نفس شد حتما می بایست به سرعت با اورژانس تماس گرفته شود.
آزیترومایسین هم همانند تمامی داروهای دیگر می بایست بنابر تشخیص پزشک استفاده شود لذا از پیشنهاد کردن این دارو به دیگران خودداری کنید.
این دارو فقط برای وضعیت فعلی بیماری شما تجویز شده است. لذا در آینده برای عفونت های دیگر تا هنگامی که پزشک این دارو را مناسب ندانسته مجاز به مصرف آزیترومایسین نیستید.
فراموش کردن نوبت مصرف آزیترومایسین
اگر نوبت مصرف داروی خود را فراموش کردید، به محض آنکه به خاطر آوردید دارو را میل کنید. مگر آنکه نزدیک به نوبت بعدی مصرف باشد، در اینصورت نیازی نیست دوز فراموش شده را مصرف کنید.
هرگز به منظور جبران نوبت فراموش شده ی مصرف، دوز دارو را دو برابر نکنید.
شرایط نگهداری آزیترومایسین
در دمای اتاق دور از نور و رطوبت نگهداری شود.
از نگهداری محصول داخل حمام خودداری کنید.
پس از 10 روز در صورت استفاده نکردن از دارو آن را دور بریزید.
همانند تمام دارو های دیگر دور از دسترس کودکان قرار دهید.
همچنین بخوانید:
خواص ویتامین C در درمان جوش(کلیک)
دارو بنزوئیل پروکساید برای درمان جوش(کلیک)
درمان جوش با کرم لایه بردار رتین آ (کلیک)
لازم به یاد آوریست که موارد بررسی شده در این مقاله صرفا جهت بالا بردن اطلاعات علمی افراد است. لذا به هیچ عنوان در صورت ابتلا به نشانه های درج شده اقدام به مصرف خودسرانه این دارو نفرمایید. شما فقط با تجویز پزشک مجاز به مصرف این دارو هستید.
فراموش نکنید هر بیماری نیاز به بررسی دقیق توسط پزشک دارد. نشانه های درج شده در این مقاله و یا هر منبع دیگری جهت تشخیص بیماری کافی نیست.
اویرو هیچگونه مسئولیتی در قبال مصرف خودسرانه دارو نداشته و تهیه دارو صرفا از طریق مراجعه به داروخانه و همراه داشتن نسخه پزشک معالج، امکان پذیر است.
سلام
چرا آزیتزومایسین در بیماری های دیگه زودتر دچار مقاومت دارویی میشه
ولی در نسخه های پوست و مو تا ۶ماه مقاومت دارویی ایجاد نمیکنه؟
سلام وقت بخیر دخترم قرص لوبل وکلوبازام مصرف میکنه برای جوش صورتش دکتر آزیترومایسین نوشتن میخاستم ببینم تداخل ایجاد نمیکنه ممنونم
برای جوش صورت بصورت یک روز درمیان استفاده اریترومایسن ونورم اسکین 20 مشکل پیش نمیاره؟
میشه بگی الان پوستت چطوره ؟چند وقت طول کشید بهترشه؟عوارضی نداشت استفاده این دوقرص باهم ؟
ممنون میشم تجربیاتو باهامون به اشتراک بزاری🙏
سلام وقت بخیر
سلام خسته نباشید من ۲۱ سالمه تا ب حال اصلا صورتم جوش نزده حتی موقع بلوغ ولی چن وقت پیش ی ژیلت تیغ زدم ب صورتم برای موهای زائد از اون موقع دو طرف صورتم قسمت پایین گونه فقط جوش های ریز و درشت زده ک کمی هم دردناک هستن از ژل اویدرم استفاده کردم کمتر شدن ولی کامل نرفتن میشه ی قرص یا پماد بهم معرفی کنید ممنون میشم
سلام دخترم ۱۴سالشه یکسال بیشتر صورتش دور تادور صورتش پر جوش قرمز شده محلول کلیندمایسین استفاده میکنه ولی هنوز جوش داره به دکتر مراجعه کردیم جز ژل شستشو چیز خاصی تجویز نکردن
برای جوش پوست روزی چندتا کپسول ازیرومایسین بخورم
هر دوازده ساعت یک عددبعد غذا
سلام دکتر ، من قبلا خیلی جوش داشتم و با تماشایی انیمیشن پهلوانان تمامی جوش ها از صورتم ناپدید شدند. دلیلش چیه؟
😳
وا
خب عزیز من خواستی نگاه به فیلمای نامربوط نکنی قبل از انیمیشن پهلواوان
سلام دکتر به من کپسول آزیترومایسین تجویز کرده ولی داروخانه اشتباهی قرصشو گذاشته .میخوام ببینم اگر بجای کپسول از قزصش استفاده کنم مشکلی پیش میاد?
سلام خسته نباشید من ۱۵ سالمه و دکتر برام آزیترومایسین تجویز کرده برای جوشام و گفته روزی یک عدد
باید بخورم ؟
سلام من پسر 15ساله هستم میخوام جوش های زیر پوستی رو ازبین ببرم باید چیکار کنم
نمیدنم خدایش
من از این دارو دارم استفاده میکنم دکتر خودش داده آزیترومایسین 250داده میخوام خودم بدون پزشک500این قرصو بگیرم عوارضی داره یا نه
سلام لطفا طبق دستور پزشک مصرف کنید این دارو عوارض زیادی داره
سلام من الان ۱هفتس قرص آ کنوترن و آزیترومایسین مصرف میکنم ولی جوشای صورتم بیشتر شده همش هم چرکین ولی چربی کبد ندارم ترا خدا اگه میشع کمکم کنید تا این جوشام برطرف شن
یه هفته دیگ هم منتظر بمون اگه خوب نشدن دوباره برو دکتر
ابتدای مصرف آ کنترون برون ریزی هست یعنی جوش ها میریزه بیرون
سلامتی هفته اول اینجوره همه جوشا میریزن بیرون
سلام من برای جوش صورت کپسول آزیترومایسین 250 مصرف کردم ولی تاثیر زیادی نداشت مدت بیشتری باید ادامه بدم؟ و آیا با سرترالین و میرتازاپین تداخلی داره؟
میخواستم بدونم برای درمان جوش داکسی ساکلین خوبه یا آزیترومایسین؟
اصلا پیدا نمیشه دایکسی سایکلن
سلام برای جوش ها قرص ازیترومایسین۵۰۰ استفاده میکنم ۲۰ روز دیگه باید برم برای ای وی اف خوبه یابد؟
برای جوشهای زیر پوستی هم فایده ای داره
آیا؟!?