بارداری و مشکلات رایج پوستی!
دوران بارداری یکی از منحصر به فرد ترین تجربیات در طول زندگی هر خانمی به شمار می رود. در این دوران علاوه بر شادی ناشی از انتظار دیدن نوزاد تازه متولد شده، ممکن است تغییرات ایجاد شده روی پوست، باعث نگرانی مادران آینده شود.
از سویی به دلیل آنکه نمی توان از هر محصولی برای درمان مشکلات پوست استفاده نمود گاهی این نگرانی ها دو چندان شده و عدم رسیدگی به مشکلات پوست نیز می تواند سبب بر جای ماندن همیشگی آثار این مشکلات شود.
در این مقاله تصمیم داریم رایج ترین مشکلات پوستی دوران بارداری و راه های پیشگیری و درمان هریک را بررسی کنیم.
— آکنه
حتی اگر همیشه پوست صاف و یکدستی داشته اید، ممکن است در دوران بارداری مجبور شوید با آکنه دست و پنجه نرم کنید. مقصر این مسئله هورمون های بارداری هستند.
روزانه صورت خود را با شوینده های مناسب بشویید. از دست زدن به صورت خود پرهیز کنید. چراکه ممکن است سبب شود جای جوش های شما باقی بمانند.
درمان های متعددی برای جوش وجود دارند که به راحتی می توانید با مراجعه به داروخانه ها یکی از آنها را تهیه کنید. توجه داشته باشید تعداد کمی از ترکیبات در دوران بارداری منع مصرف دارند. لذا پیش از شروع هر درمانی با پزشک خود مشورت کنید.
مقاله پیشنهادی: خانم های باردار و کرم متعادل کننده چربی صورت اومام (جهت مشاهده مقاله کلیک کنید)
— استرچ مارک
با رشد جنین، ممکن است متوجه پیدایش رگه های بنفش_قرمز روی شکم، ران ها، سینه، پا و یا حتی بازوها شوید. این علائم که استرچ مارک نامیده می شوند ناشی از کشیده شدن پوست و تغییرات هورمونی هستند.
بیش از 90 درصد خانم ها در سه ماهه سوم بارداری متوجه استرچ مارک می شوند. (البته به طور کلی خانم هایی که در خانواده خود سابقه استرچ مارک داشته اند، بیشتر مستعد ابتلا به استرچ مارک هستند.)
بیشتر استرچ مارک ها به مرور زمان کمرنگ می شوند. همچنین استفاده از کرم ها و روغن های ضد ترک می تواند مانع پیشروی استرچ مارک شده و خارش پوست را کاهش می دهد. البته فراموش نکنید این محصولات نمی توانند خطر ایجاد استرچ مارک را به کلی رفع کنند.
پیشنهاد اویرو: کرم پیشگیری از ترک پوست موستلا (جهت مشاهده و خرید محصول کلیک کنید)
همچنین توصیه می شود مقاله تجربه حس خوب بارداری با محصولات مترنیتی موستلا را مطالعه کنید. (جهت مشاهده مقاله کلیک کنید)
— ملاسما
ملاسما که با نام کلوآسما یا ماسک بارداری نیز شناخته می شود ناراحتی پوستی است که بیش از 70 درصد خانم های باردار به آن دچار می شوند. ملاسما به شکل ضایعات قهوه ای رنگی روی گونه ها، بینی و پیشانی افزاد ظاهر می شود.
از آنجاییکه قرار گرفتن طولانی مدت زیر آفتاب احتمال ابتلا به ملاسما را تشدید می کند. بنابراین پیش از خروج از منزل حتما از ضد آفتاب و کلاه استفاده کنید و تا جای ممکن در هنگام روز از منزل خارج نشوید.
ملاسما ممکن است دائمی باشد و در بعضی موارد پس از زایمان هم روی پوست باقی می ماند. اما معمولا در اکثر موارد پس ز زایمان ملاسما خود به خود محو می شود. بهترین توصیه استفاده مداوم و مرتب از ضد آفتاب های دوران بارداری است.
پیشنهاد اویرو: ضد آفتاب دپی وایت M ای سی ام (جهت مشاهده و خرید محصول کلیک کنید)
— منگوله های پوستی (تگ پوستی)
زائده های پوستی غیرسرطانی شبیه به گوشت اضافی که به رنگ قهوه ای، قرمز تیره یا همرنگ پوست هستند، منگوله پوستی نامیده می شوند. علت ایجاد آنها دقیقا مشخص نیست. اما بارداری شانس ایجاد این گوشت های اضافی کوچک را افزایش می دهد.
تگ پوستی اغلب در نواحی چین دار بدن مثل زیر بغل، گردن یا کشاله ران ظاهر می شود؛ این شکل از گوشت اضافی معمولا بی ضرر است. بنابراین نیازی به درمان آن نیست. اما اگر باعث آزار شما می شود، می توانید درباره ی راه های از بین بردن آنها از پزشک مشورت بگیرید. هرگز سعی نکنید خودتان به تنهایی آنها را از پوست جدا کنید.
— ایجاد خط نیگرا
یکی از تغییرات پوستی رایج در دوران بارداری ایجاد یک خط عمودی تیره از ناف تا لگن است. این خط که نیگرا نامیده می شود از ابتدا در بدن تمامی افراد وجود داشته است اما به دلیل آنکه همرنگ پوست طبیعی بدن است متوجه آن نمی شویم.
با آغاز بارداری و افزایش هورمون های بارداری این خط نیز همانند سایر نواحی پوست تیره تر شده و نمایان می شود. همانند بسیاری دیگر از تغییرات بارداری، خط نیگرا نیز با تولد نوزاد به مرور زمان محو می شود.
به منظور پیشگیری از وخامت این مشکل همواره دور از تابش آفتاب بمانید و پزشک خود را در جریان هرگونه لک جدید و یا تغییر شکل لک های قدیمی خود قرار دهید.
— پلاک کهیری خارش دار
اگر برآمدگی و فرورفتگی های کوچک، قرمز و خارش دار روی شکم شما ایجاد شده احتمالا شما دچار PUPPP (پلاک بارداری یا پاپول شریانی خارش دار) شده اید. این مسئله می تواند روی ران ها، سینه ها یا باسن ظاهر شود.
پزشکان علت این امر را نمی دانند. اما این مسئله در بارداری های اول و زایمان های دو یا سه قلو شایع تر است.
هیچ درمانی برای پلاک بارداری وجود ندارد، پلاک بارداری معمولا بعد از زایمان از بین می رود. فقط می توانید برای کاهش خارش از آنتی هیستامین ها، کورتون ها و یا محصولات آرامش بخش موضعی مجاز در دوران بارداری کمک بگیرید.
پیشنهاد اویرو: بالم آرامش بخش و مرطوب کننده پوست موستلا (جهت مشاهده و خرید محصول کلیک کنید)
— پسوریازیس
بارداری سبب ایجاد این مشکل نمی شود؛ اما اگر شما مبتلا به پسوریازیس هستید ضایعات قرمز رنگ و فلس مانند پوستیتان ممکن است بدتر شوند. البته در بعضی خانم ها نیز ممکن است در دوران بارداری شرایط بیماری بهبود یابد.
قبل از انتخاب هر درمانی نخست از ایمنی آن برای جنینتان مطمئن شوید.
— اگزما
برخی خانم ها در دوران بارداری برای نخستین بار متوجه ضایعات قرمز، زبر، خشک و خارش دار روی پوست خود می شوند که علائم اگزماست. همچنین اگر پیش از بارداری مبتلا به اگزما بوده اید، احتمال بدتر شدن علائم در 9 ماه بارداری وجود دارد.
ساده ترین راه کنترل اگزما، پرهیز از مواردی است که پوست را تحریک می کنند. از جمله صابون، تماس با حیواناتی که مو و پشم دارند، برخی غذاهای آلرژی زا و استرس
همچنین شما می توانید با مصرف کورتون ها تا حدودی علائم بیماری را کم کنید. البته پیش از شروع مصرف هر دارویی در خصوص ایمنی آن در دوران بارداری از پزشک راهنمایی بخواهید.
پیشنهاد اویرو: بالم صورت و بدن لیپیکار بوم AP پلاس لاروش پوزای (جهت مشاهده و خرید محصول کلیک کنید)
— ورید عنکبوتی یا واریس
در دوران بارداری، میزان خون و استروژن موجود در بدن بیشتر از حد طبیعی است. این مسئله رگ ها را تحت تاثیر قرار می دهد و ممکن است روی صورت، گردن و بازوها ضایعاتی ایجاد شود که رگ عنکبوتی نامیده می شود. رگ های عنکبوتی بی ضرر هستند و پس از زایمان محو می شوند.
همچنین فشار رحم می تواند سبب ایجاد تورم وریدی در نیمه پایین بدن شود. این پدیده که واریس نامیده می شود می توانند بسیار دردناک باشد. ممکن است پزشک به شما پیاده روی، بالا نگه داشتن پاها و استفاده از جوراب های واریس را به عنوان راهکار های موثر در کنترل واریس توصیه کند.
از پوست خود در دوران بارداری مراقبت کنید!
شرط لازم یرای داشتن پوست سالم در دوران بارداری تمرکز بر اصول اولیه است.
* مقدار زیادی آب بنوشید.
* هر روز از ضد آفتاب استفاده کنید.
* تا حد ممکن دور از تابش نور آفتاب قرار بگیرید.
* از لوسیون های مناسب برای کاهش خارش، کشیدگی و خشکی پوست ناشی از کشیده شدن آن استفاده کنید.
* برای التیام و ترمیم پوست و جلوگیری از عمیق شدن و پیشرفت استرچ مارک از روغن ها و لوسیون های ضد ترک مناسب استفاده کنید.
* در صورت متوجه شدن هرگونه تغییر غیر منتظره پزشک را در جریان بگذارید.