تفاوت شوره سر با پسوریازیس و شامپو ضد شوره کرتیول PSO دوکری
خارش های ویران کننده زندگی!
خارش های مکرر، زخم، درد و گاهی خونریزی در نواحی پوست سر، مخرب آرامش افراد در طول شبانه روز می باشد. بروز این نشانه ها، در اغلب مواقع روند زندگی روزمره را مختل می کند!
پسوریازیس پوست سر، یک اختلال پوستی رایج است که با نشانه های پوسته ریزی، قرمزی، خارش و درد همراه می باشد. این بیماری قادر است تمامی نواحی سر از جمله پیشانی، پشت گردن، پشت گوش، را تحت تاثیر قرار دهد.
در برخی از مواقع، پسوریازیس می تواند تنها نواحی پوست سر را در بر گیرد اما این موضوع اغلب غیر معمول است.
علائم و نشانه های شوره کف سر و پسوریازیس پوست سر بسیار شبیه یکدیگر می باشند و در اغلب مواقع تشخیص این دو از یکدیگر مشکل است.
پوست سر در هر دو وضعیت، نشانه های پوسته ریزی و خارش را تجربه می نماید.
در این مقاله به بررسی علمی بیماری پسوریازیس پوست سر و شوره کف سر پرداخته می شود و تفاوت آنها مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین در ادامه یکی از بهترین محصولات جهت کاهش علائم شوره و پسوریازیس پوست سر و پیشگیری از شدت این دو وضعیت، یعنی شامپو ضد شوره کرتیول PSO دوکری (جهت مشاهده و خرید کلیک نمایید.) مورد بررسی جامع قرار خواهد گرفت.
در انتهای مقاله بر اساس جمع بندی نظر مصرف کنندگان تاثیرات این محصول مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
لازم به یاد آوریست که موارد بررسی شده در این مقاله صرفا جهت بالا بردن اطلاعات علمی افراد است.
اویرو هیچگونه مسئولیتی در قبال مصرف خودسرانه این داروها نداشته و به غیر از مقاله درج شده در خصوص این داروها هیچ مشاوره ای ارائه نمی شود. تهیه دارو صرفا از طریق مراجعه به داروخانه ها و براساس تشخیص پزشک متخصص امکان پذیر است.
اگر چه بیماری پسوریازیس و شوره کف سر در اغلب مواقع سبب گمراهی افراد می گردد اما این دو علل متفاوتی خواهند داشت و نشانه های آنها با اختلافاتی همراه خواهند بود.
اگر افراد هر یک از این نشانه ها را دارا می باشند بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنند. پزشک با معاینه کلی به راحتی می تواند نشانه های این دو را از یکدیگر تشخیص دهد و خط درمان مناسبی را پیشنهاد نماید.
شوره سر چیست و با چه نشانه هایی ظاهر می شود؟
شوره سر یک وضعیت پوستی رایج خصوصا در نوجوانان و جوانان می باشد. در این وضعیت، بخش کوچکی از پوست نواحی سر خشک و پوسته پوسته می شود. پوسته ریزی کف سر در بیشتر مواقع سبب خجالت افراد می گردد.
شوره سر به دو نوع شوره چرب و خشک نام گذاری می شود. اگر به هنگام شانه کردن تارهای مو، پوسته ها ریزش داشته باشند و یا به اصطلاح به سر شانه سقوط کنند شوره سر از نوع خشک و اگر بر روی کف سر چسبنده باشند شوره سر از نوع چرب می باشد.
تفاوت های قابل توجهی در نحوه ایجاد شوره سر در آقایان و خانم ها وجود دارد. برخی از افراد معتقدند شوره سر نتیجه ضعف سلامت افراد می باشد اما این موضوع صحت نخواهد داشت.
با اینکه دانشمندان علل کلیدی در ایجاد شوره سر در دست ندارند اما شواهد نشان می دهد این علائم در فصل زمستان شدت می یاید.
پسوریازیس چیست و با چه نشانه هایی ظاهر می شود؟
بیماری پسوزیاریس دارای علل متفاوتی می باشد. با این حال کمتر از شوره سر به آن پرداخته شده است.
هنگامی که سیستم ایمنی بدن فرمان رشد سلول های پوست را دهد پوسته ریزی بر سطح پوست ایجاد می گردد.
پسوریازیس می تواند بر روی تمامی نواحی پوست سر تاثیر گذارد. این شرایط با ایجاد پوسته های ضخیم، قرمز رنگ، ملتهب همراه می باشد و خارش های شدید همچنین خشکی بیش از حد می تواند سبب ترک خوردگی و خونریزی کف سر، نواحی پشت گوش، پشت گردن و… شود.
به طور کلی، حدود نیمی از افراد مبتلا به پسوریازیس این نشانه ها را بر روی پوست سر خود خواهند داشت. پسوریازیس پوست سر یکی دیگر از انواع پسوریازیس است که استرس، سرما، هوای خشک، سبب اشتعال این بیماری می شود.
افراد در هر سنی ممکن است به بیماری پسوریازیس گرفتار شوند اما به ندرت می توان این نشانه ها را در نوزادان مشاهده نمود. این بیماری اغلب در سنین بین 15 تا 35 سال رشد می کند.
خانم ها و آقایان به یک میزان به بیماری پسوریازیس مبتلا می شوند. همچنین پسوریازیس در آمریکایی های سفید پوست شایع تر از آمریکایی های آفریقایی-آمریکایی است.
سایر بیماری های پوستی که سبب ایجاد پوسته ریزی می گردند.
_ درماتیت سبوروئیک: این بیماری از از رشد بیش از حد مخمر بر روی پوست ناشی می گردد همچنین با نشانه های قرمزی، خارش، پوسته ریزی و قرمزی همراه می باشد.
_ عفونت های قارچی: عفونت های قارچی بر سطح کف سر، با پوسته ریزی همراه می باشد و در صورت بروز عفونت های شدید افراد کچلی بخشی از نواحی سر را تجربه می نمایند.
_ اگزما: اگزما همچنین یکی از بیماری های شایع پوستی می باشد که سبب خشکی، قرمزی و پوسته ریزی پوست سر می شود.
_ کلاه گهواره: نوعی درماتیت سبوروئیک است که سبب ایجاد پوسته های چرب بر روی پوست سر می شود. این بیماری اغلب نوزادان را در طی 2 ماه اول زندگی تحت تاثیر قرار می دهد. به طور کلی علائم این بیماری فقط چند هفته و یا چند ماه طول می کشد. شستشوی پوست سر نوزاد با شوینده ای ملایم می تواند به بهبود این شرایط کمک کند. جهت اطلاعات بیشتر، مقاله بیماری کلاه گهواره را مطالعه فرمایید. (جهت مطالعه مقاله کلیک فرمایید.)
_ محصولات آرایشی نامناسب: برخی از محصولات آرایشی ممکن است بر روی سطح پوست ایجاد آلرژی کنند و سبب پوسته ریزی پوست شوند.
درمان پسوریازیس چگونه امکان پذیر می باشد؟
به طور کلی، هیچ گونه درمان قطعی برای پسوریازیس پوست سر و علائم آن وجود ندارد. برخی از دارو ها با ترکیبات ویژه می توانند زخم های ناشی از این بیماری را کنترل نمایند و از بازگشت آن جلوگیری نمایند. همچنین این افراد برنامه طولانی مدت درمان را پیش می گیرند.
مراجعه به پزشک متخصص، در بهبود این بیماری می تواند بسیار کمک کننده باشد. این درمان ها ممکن است شامل مواردی از قبیل:
** درمان های موضعی
** داروهای خوراکی
** تزریق
** درمان های نوری
** داروهای بیولوژیک
و… باشد.
* درمان های موضعی بیماری پسوریازیس:
در موارد شدید این بیماری، ممکن است افراد به درمان های موضعی (کرم و پماد) نیاز داشته باشند. این درمان های موضعی عبارتند از:
_ آنترالین (Anthralin) (یا دیترانول Dithranol)
_ کلسی پوترین (Calcipotriol) – نام تجاری داونکس
_ کلسی پوتریول و بتامتازون دی پروپیونات (تاکنولکس )
_ تازاروتن (Tazarotene)
* داروهای مورد استفاده در درمان بیماری پسوریازیس:
داروهای دیگری که ممکن است پزشک تجویز نماید عبارتند از:
_ متوترکسات (Methotrexate) – نام تجاری Trexall
_ سیکلوسپورین (Cyclosporine) -نام های تجاری Gengraf، Neoral، SandIMMUNE
_ آیتورتین (Acitretin) – نام تجاری Soriatene
* درمان های بیولوژیک بیماری پسوریازیس:
پسوریازیس های متوسط تا شدید با داروهای بیولوژیک درمان می شوند این درمان ها عبارتند از:
_ اتانرسپت (Etanercept) – نامهای تجاری: انبرل (Enbrel) و آلتبرل (Altebrel)
_ آدالیمومب (Adalimumab) – نام های تجاری CinnoRA ،Humira و Exemptia
_ اینفلیکسیماب – نام تجاری رمیکید (Remicade)
_ گولیموماب (Golimumab) – نام تجاری Simponi
لازم به یاد آوریست که موارد بررسی شده در این مقاله صرفا جهت بالا بردن اطلاعات علمی افراد است.
اویرو هیچگونه مسئولیتی در قبال مصرف خودسرانه این داروها نداشته و به غیر از مقاله درج شده در خصوص این داروها هیچ مشاوره ای ارائه نمی شود. تهیه دارو صرفا از طریق مراجعه به داروخانه ها و براساس تشخیص پزشک متخصص امکان پذیر است.
علائم تشدید بیماری پسوریازیس چگونه می باشد؟
افراد مبتلا به پسوریازیس پوستی شدید ممکن است نیاز به چندین درمان داشته باشند تا یکی از بهترین آنها مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین ممکن است استفاده از یک دارو به طور مکرر سبب عادت شود و بیماران کمتر به آن داروی مورد نظر پاسخ دهند. در این صورت پزشک درمان ها را به طور چرخشی اعمال می نماید.
پسوریازیس پوست سر می تواند خفیف و یا تقریبا غیر قابل تشخیص باشد اما شدت این بیماری می تواند مدت زمان طولانی را طی کند و زخم های ضخیم و خارش های شدیدی را به دنبال داشته باشد. در طول شدت این بیماری یا به اصطلاح فاز اشتعال بیماری، خواب و زندگی بیماران تحت تاثیر قرار می گیرد و می تواند منجر به عفونت های های پوستی و ریزش مو گردد.
علائم پسوریازیس خفیف در نواحی پوست سر ممکن است اندکی با پوسته ریزی همراه باشد اما در نقطه مقابل آن پسوریازیس شدید می باشد که در ادامه به برخی از نشانه های آن می پردازیم…
_ ظاهر شدن پوسته های ضخیم، قرمزی، ناهمواری بر روی سطح پوست سر
_ ایجاد لکه های سفید بر سطح پوست سر
_ پوسته پوسته شدن
_ خشکی پوست سر
_ خارش
_ سوزش و درد
_ ریزش مو
نکته: پسوریازیس پوست سر به تنهایی سبب ریزش مو نمی شود. اما خارش های بسیار شدیدی را به دنبال دارد همچنین درمان های شدید و یا استرس بالا، سبب ریزش موی موقت می گردد. خوشبختانه پس از درمان و پاک شدن پوسته ها از سطح پوست سر، موها مجدد شروع به رشد می کند.
* درمان شوره پوست سر چگونه امکان پذیر می باشد؟
شامپو های مختلفی جهت درمان شوره سر در دسترس مصرف کنندگان می باشند. این شامپو ها با دستورالعمل های مختلفی جهت افزایش تاثیر پذیری مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین بهتر است افراد قبل از مصرف با دقت به دستور المعل محصول مورد نظر آشنا باشند.
اگر استفاده از شامپوی مورد نظر تاثیر چندانی بر روی شوره سر ندارد بهتر است افراد به ترکیبات و مواد اولیه این شامپوها دقت فرمایند.
اگر علائم شوره سر بهبود پیدا کند ممکن است استفاده از شامپو های ضدشوره توسط پزشک و یا مشاور پوست و مو کمتر شود. با این حال اگر استفاده از شامپو را در نیمه های درمان متوقف کنید شوره سر احتمالا باز می گردد.
برخی از ترکیبات موثر در شامپو های ضد شوره شامل موراد زیر می باشد:
_ پیریتیون روی
_ سالیسیلیک اسید
_ سلنیوم سولفید
_ کتوکونازول
_ کول تار
مراقبت های خاص پسوریازیس پوست سر
_ اگر شخصی دارای پسوریازیس می باشد نباید پوست سر را خراش دهد گرچه خارش پوست سر می تواند بسیار شدید باشد.
_ پوست سر باید به آرامی شامپو شود زیرا مالش و تمیز کردن سر می تواند پسوریازیس را بدتر کند.
_ استرس می تواند بیماری پسوریازیس را بدتر کند. بنابراین بهتر است از شرایط استرس زا دوری شود.
مراقبت های خاص شوره کف سر
_ هنگام استفاده از شامپو های شوره سر بهتر است این نکته را در نظر بگیرید که برخی از شامپو های ضد شوره به دلیل ترکیبات کول تار می توانند رنگ موها را تغییر دهند.
_ افرادی که آسیایی و یا سفید پوست هستند می توانند هر روز از شامپو های نرمال و روزانه و هفته ی دوبار از شامپو های ضد شوره استفاده نمایند. در مقابل افرادی که آفریقایی_ آمریکایی می باشند بهتر است یک بار در هفته از شامپو ضد شوره استفاده نمایند.
** یک محصول با دو ویژگی منحصر بفرد
شامپو ضد شوره کرتیول PSO دوکری (جهت مشاهده و خرید کلیک کنید.)
درمان های موضعی از قبیل شامپوها، ژل ها، فوم، روغن، پماد، صابون، می تواند اولین خط درمانی بیماری پسوریازیس و شوره کف سر قرار گیرند. یکی از بهترین محصولات موضعی جهت کنترل و درمان پسوریازیس پوست سر و شوره کف سر شامپو ضد شوره کرتیول PSO دوکری می باشد. (جهت مشاهده و خرید کلیک کنید.)
این شامپو با سه عملکرد مختلف (ضد قارچ، ضدالتهاب، کنترل کننده خارش کف سر) قادر است تمامی مشکلات مربوط به شوره های شدید و پسوریازیس پوست سر را برطرف نماید.
همچنین ترکیبات اسید سالیسیلیک و گوگرد میکرونایز شده به عنوان لایه بردار قوی، سبب کاهش ضخامت و حذف پوسته های ضخیم کف سر می گردد.
ترکیبات کلیدی شامپو ضد شوره کرتیول PSO دوکری
_ گوگرد میکرونایز شده: یک ترکیب فعال می باشد که سبب از بین رفتن پوسته های ضخیم پوست سر می شود.
_ سالیسیلیک اسید: عامل کاهش دهنده کراتین می باشد که سبب حذف شوره سر می شود.
_ اکتیول: این ترکیب سبب تسکین قرمزی و خارش پوست سر با نتایج طولانی مدت می شود.
گلیسیرین: از خشکی پوست سر محافظت می کند و پوست را هیدراته می کند.
مزایای استفاده از شامپو ضد شوره کرتیول PSO دوکری
قابل استفاده پوست های دارای شوره های شدید، پسوریازیس و مناسب استفاده پوست های حساس
_ پوسته های ضخیم کف سر به طور کامل از بین می رود.
_ خارش، قرمزی پوست سر را تسکین می یابد.
_ التهابات پوست سر را کاهش می دهد.
_ شوره های شدید کف سر را به طور کامل از بین می برد.
_ تاثیر گذاری آن از اولین روز استفاده، مشهود می باشد.
_ این محصول فاقد پارابن می باشد.
نتایج مطالعات بالینی شامپو ضد شوره کرتیول PSO دوکری
مطالعات بالینی بر روی 60 بزرگسال طی 6 هفته صورت گرفت و نتایج زیر حاصل گشت:
_ %68 کاهش خارش پوست سر
_ %35 کاهش پوسته ریزی
_ %33 کاهش قرمزی
شیوه مصرف شامپو ضد شوره کرتیول PSO دوکری
موها را خیس نمایید و شامپو را به آرامی بر روی موهای مرطوب ماساژ دهید اجازه دهید کف آن تا 3 دقیقه بر روی کف سر بماند و بعد شستشو را اعمال نمایید.
این عمل را به مدت 6 هفته، هفته ای 2 بار تکرار کنید.
نقد و بررسی شامپو ضد شوره کرتیول PSO دوکری
“نقد درج شده براساس جمع بندی نظرات مصرف کنندگان این محصول درج شده است، ممکن است نتایج در خصوص افراد مختلف بر اساس سلیقه و ویژگی های شخصی متفاوت باشد.”
ترکیبات فوق اثر بخش در شامپو ضد شوره کرتیول PSO دوکری، این محصول را به یکی از بهترین شامپو های ضد شوره و بهبود پسوریازیس کف سر تبدیل نموده است.
استفاده از این شامپو به عفونت های قارچی کف سر پایان می دهد و روند پوسته ریزی کف سر را بهبود می بخشد.
عملکرد این شامپو فوق العاده می باشد و خشکی پوست سر را در دومین روز استفاده کاهش می دهد.
مصرف کنندگان اظهار داشته اند این محصول، شوره های شدید کف سر را از بین می برد.
همچنین شامپو ضد شوره کرتیول PSO دوکری، از دید مصرف کنندگان قدرت شویندگی بسیار بالایی دارد
مصرف کنندگان اظهار داشته اند مادامی که پسوریازیس پوست سر آنها در فاز اشتعال قرار می گیرد استفاده 2 تا 3 بار استفاده از این شامپو پوست سر را به حالت طبیعی باز می گرداند.
این محصول به علت وجود ترکیب گوگرد میکرونایز شده، دارای رایحه شدید و تندی می باشد که از دید برخی مصرف کنندگان غیر قابل تحمل و از دید برخی دیگر در برابر خواص بی نظیر آن قابل تحمل می باشد.