آشنایی با قرص زلفت یا زولوفت (zoloft)
زلفت (زولوفت) با نام ژنریک سرترالین یک داروی ضدافسردگی است که در دسته داروهای مهار کننده ی بازجذب سروتونین (SSRI) قرار می گیرد.
جهت آشنایی بیشتر با سرترالین به مقاله ی آشنایی با قرص سرترالین مراجعه نمایید. (جهت مطالعه مقاله کلیک کنید.)
جهت آشنایی بیشتر با آسنترا به مقاله ی آشنایی با قرص آسنترا مراجعه نمایید. (جهت مطالعه مقاله کلیک کنید.)
از زلفت (زولوفت) برای درمان های زیر استفاده می شود:
* افسردگی
* اختلال وسواس فکری
* اختلال حمله ی پانیک (وحشت زدگی)
* اختلالات اضطرابی
* اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
* اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی (PMDD)
همچنین ممکن است از این دارو بنابر تشخیص پزشک به منظور اهداف درمانی دیگری که در این لیست ذکر نشده است نیز استفاده شود.
در این مقاله به بررسی جزئی تر زلفت (زولوفت) پرداخته شده است.
لازم به یادآوری است موارد بررسی شده در این مقاله صرفا جهت بالا بردن اطلاعات علمی افراد است.
تهیه دارو صرفا با مراجعه حضوری به داروخانه ها و با ارائه ی نسخه ی پزشک امکان پذیر است.
اویرو هیچگونه مسئولیتی در قبال مصرف خودسرانه این دارو نداشته و به غیر از مقاله درج شده در خصوص این دارو هیچگونه مشاوره ای ارائه نمی شود.
مهمترین نکات پیش از مصرف قرص زلفت (زولوفت):
* اگر به سرترالین آلرژی دارید، و یا اگر همزمان پیموزاید مصرف می کنید، نمی بایست زلفت (زولوفت) استفاده کنید.
* اگر تحت درمان با دیسولفیرام هستید و یا به دیسولفیرام حساسیت دارید، نمی بایست از لیکوئید زلفت (زولوفت) استفاده کنید.
* حداقل به مدت 14 روز قبل و بعد از مصرف زلفت (زولوفت)، از مصرف داروهای مهار کننده ی مونوآمین اکسیداز (MAOi) پرهیز کنید. چراکه ممکن است نوعی تداخل دارویی خطرناک ایجاد کند. رایج ترین داروهای این دسته عبارت اند از: ايزوكاربكسازيد، لینزوليد، تزريق متیلن آبی، فنلزين، رازاگيلين، سلژيلين يا ترانيل سيپرومين
برای اطمینان از ایمنی مصرف زلفت (زولوفت)، موارد زیر را به پزشک اطلاع دهید:
* سابقه ی بیماری های قلبی، فشار خون بالا، یا سکته
* سابقه ی بیماری های کبدی یا کلیوی
* سابقه ی تشنج
* ابتلا به مشکلات خونریزی
* مصرف وارفارین
* ابتلا به اختلال دوقطبی (افسردگی مانیک)
* پائین بودن سطح سدیم خون
برخی داروها می توانند با زلفت (زولوفت) تداخل ایجاد کرده و باعث پدید آمدن وضعیتی جدی شوند که سندروم سروتونین نامیده می شود. به منظور پیشگیری از تداخلات دارویی خطرناک و جلوگیری از تهوع و استفراغ، اگر از داروهای محرک، مخدر، محصولات گیاهی، هر گونه داروی ضد افسردگی یا داروهای مخصوص بیماری های روانی، داروهای ضد پارکینسون و یا مسکن های مخصوص سردردهای میگرنی استفاده می کنید، حتما به پزشک اطلاع دهید.
در برخی افراد، به خصوص جوانان، مصرف داروهای ضد افسردگی مثل زلفت (زولوفت)، در ابتدا، می تواند منجر به ایجاد افکار خودکشی شود. به همین خاطر پزشک طی برنامه ی منظمی، فرد را ویزیت کرده و وضعیت پیشرفت و سلامت روان وی را کنترل می کند. همچنین خانواده و اطرافیان نزدیک بیمار نیز می بایست نسبت به تغییرات خلقی او و نشانه ها هوشیار باشند.
موارد منع مصرف قرص زلفت (زولوفت) – ایمنی مصرف قرص زلفت (زولوفت) در دوران شیردهی و بارداری:
* مصرف داروهای ضدافسردگی SSRI در طول دوران بارداری ممکن است عوارض خطرناکی برای جنین به همراه داشته و باعث ایجاد مشکلات جدی ریوی شود. با این حال قطع مصرف داروهای ضد افسردگی ممکن است باعث بازگشت علائم افسردگی شود. در صورت باردار شدن در طول مصرف دارو، فورا پزشک را مطلع کنید؛ هرگز بدون تایید پزشک، در طول دوران بارداری، شروع به مصرف یا قطع مصرف خودسرانه ی زولوفت نکنید.
* هنوز مشخص نیست زلفت (زولوفت) می تواند وارد شیر مادر شود و یا به نوزاد آسیب وارد می کند یا خیر؛ لذا در طول دوران شیردهی در خصوص ایمنی مصرف دارو می بایست با پزشک مشورت شود.
* مصرف زلفت (زولوفت) در افراد زیر 18 سال ممنوع می باشد. (مگر با تشخیص پزشک)
* استفاده از زلفت (زولوفت) برای درمان کودکان مبتلا به اختلال وسواس فکری (OCD) توسط سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) تایید شده است. اما مصرف این دارو با هدف درمان افسردگی در کودکان (مگر با تشخیص پزشک) مورد تایید نیست.
روش مصرف قرص زلفت (زولوفت):
* دارو را دقیقا مطابق دستور درج شده در نسخه ی پزشک مصرف کنید. تمام دستورالعمل های درج شده داخل بروشور یا روی لیبل محصول را رعایت کنید. ممکن است پزشک به تدریج دوز مصرفی داروی شما را تغییر دهد. هرگز مقدار مصرف دارو، یا طول دوره ی درمان خود را بدون تایید پزشک تغییر ندهید.
* زلفت (زولوفت) می تواند همراه غذا و یا با معده ی خالی استفاده شود. سعی کنید هر روز سر ساعت معینی دارو را میل کنید.
* لیکوئید (کنسانتره ی خوراکی) زلفت (زولوفت) می بایست قبل از مصرف رقیق شود. در مصرف لیکوئید، برای آنکه مطمئن شوید از دوز صحیح دارو استفاده می کنید، از یک قاشق مدرج کمک بگیرید. می توانید برای رقیق کردن دارو، هربار دوز تعیین شده را با نصف فنجان آب یا آبمیوه مخلوط کنید. برای رقیق کردن دارو از لیکوئیدهای دیگری استفاده نکنید. مخلوط تهیه شده را تکان دهید و تمام آن را فورا میل کنید. برای اطمینان از دریافت دوز کامل دارو، مقدار دیگری آب به مخلوط اضافه کنید و فورا کل آن را بنوشید.
* مصرف زلفت (زولوفت) می تواند منجر به خطا در نتایج آزمایشگاهی شود. حتما پیش از انجام هر نوع آزمایشی (بخصوص آزمایش ادرار) پزشک یا مسئول آزمایشگاه را در جریان مصرف زلفت (زولوفت) قرار دهید.
* برای مشاهده ی نتایج مصرف دارو و بهبود علائم، حداقل 4 هفته زمان نیاز است. در طول این مدت مصرف دارو را مطابق دستور پزشک ادامه دهید.
* هرگز بطور ناگهانی مصرف دارو را متوقف نکنید، در غیر اینصورت ممکن است متوجه عوارض ناخوشایند قطع مصرف دارو شوید. در خصوص روش های ایمن قطع مصرف زلفت (زولوفت) حتما با پزشک مشورت کنید.
* دارو می بایست در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرما نگهداری شود.
فراموش کردن نوبت مصرف قرص زلفت (زولوفت):
* در صورتی که یک نوبت از مصرف دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن، دارو را استفاده کنید. اگر نزدیک به نوبت بعدی مصرف دارو است نیازی به استفاده از دوز فراموش شده وجود ندارد.
* هرگز به منظور جبران، دوز مصرف دارو را دو برابر نکنید.
* در صورت مصرف بیش از حد دارو، فورا با اورژانس تماس بگیرید.
هشدارهای لازم در طول مصرف قرص زلفت (زولوفت):
* در طول مصرف قرص زلفت (زولوفت) از مصرف نوشیدنی های الکلی پرهیز کنید.
قبل از مصرف داروهای زیر حتما با پزشک مشورت کنید: (چراکه مصرف همزمان هر یک از این داروها همراه با زلفت (زولوفت) ممکن است منجر به کبودی و خونریزی شود.)
* داروهای موثر روی لخته شدن خون، مثل وارفارین
* داروهای ضد انعقاد خون
* داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) که برای تب، تورم، آرتریت و به عنوان مسکن تجویز می شوند؛ مثل: آسپرین، ایبوپروفن، ادویل، ناپروکسن، سلکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، ملوکسی کام و…
مصرف زلفت (زولوفت) ممکن است منجر به تضعیف قدرت تفکر و واکنش شود. در طول مصرف دارو، هنگام رانندگی و یا کار با دستگاه هایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند، بیش از پیش هوشیار و مراقب باشید.
عوارض جانبی قرص زلفت (زولوفت):
در صورت مشاهده ی علائم آلرژی دارویی فورا به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه کنید؛ رایج ترین نشانه های آلرژی دارویی عبارت اند از:
* ظاهر شدن راش پوستی یا کهیر (همراه یا بدون درد مفصلی و تب)
* سخت شدن تنفس
* تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو
اگر متوجه هرگونه علامت جدید و یا تشدید علائم بیماری خود شدید، پزشک را در جریان بگذارید، بخصوص در موارد زیر:
تغییرات خلقی و رفتاری، اضطراب، حملات پانیک، اختلالات خواب و یا هرگونه احساس تحریک پذیری، کج خلقی، اضطراب، خشم، بی قراری، بیش فعالی (ذهنی یا جسمی)، تشدید افسردگی، تفکرات خودکشی
در صورت مشاهده ی علائم زیر با پزشک تماس بگیرید:
* تشنج
* تاری دید، دید تونلی، درد یا تورم چشم ها
* کاهش سطح سدیم در بدن، سردرد، گیجی، مشکلات حافظه، ضعف شدید، احساس لرز
* دوره ی مانیک، افکار رقابتی، افزایش سطح انرژی، رفتارهای پرخطر غیر معمول، شادمانی بیش از حد، تحریک پذیری و یا پر حرفی
اگر متوجه علائم مربوط به سندروم سروتونین شدید، فورا به یکی از مراکز درمانی مراجعه کنید؛
مهمترین علائم سندروم سروتونین عبارت اند از هیجان، توهم، عرق کردن، لرز، افزایش ضربان قلب، سفت شدگی عضلات، پرش اندام ها، از دست دادن قدرت هماهنگی، تهوع، استفراغ، یا اسهال
رایج ترین عوارض احتمالی مصرف قرص زولوفت عبارت اند از:
* خواب آلودگی، خستگی، احساس گیجی، احساس دلواپسی یا اضطراب
* سوء هاضمه، حالت تهوع، اسهال، از دست دادن اشتها
* تعریق
* لرزش یا تکان شدید غیر ارادی
* مشکلات خواب
* ناتوانی جنسی یا کااهش میل جنسی
این لیست شامل تمام عوارض جانبی رایج زولوفت نمی باشد. برای اطلاعات بیشتر با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
موارد احتیاط و ایمنی در خصوص قرص زلفت (زولوفت)
مصرف همزمان زلفت (زولوفت) همراه با داروهایی که سبب خواب آلودگی می شوند ممکن است منجر به تشدید این عارضه شود. پیش از مصرف داروهای خواب آور، داروهای مخدر، داروهای شل کننده عضلانی یا داروهای ضد اضطراب، افسردگی، یا تشنج با پزشک مشورت کنید.
به منظور ایمنی مصرف و جلوگیری از هرگونه تداخل دارویی، لیست کامل از تمام داروهای مصرفی اعم از داروهای نسخه ای و داروهای بدون نیاز به نسخه، ویتامین ها و محصولات گیاهی که در حال حاضر مصرف می کنید و یا قصد استفاده از آنها را دارید، تهیه کرده و در اختیار پزشک قرار دهید.
حرف پایانی…
فراموش نکنید، قرص زلفت (زولوفت)، همانند تمام داروهای دیگر می بایست دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
قرص زلفت (زولوفت) فقط برای شرایط فعلی بیماری شما تجویز شده است؛ از مصرف آن در موارد مشابه، و یا برای سایر اهداف درمانی، همچنین توصیه دارو به دیگران جدا خودداری کنید.
این مطلب فقط برای افزایش اطلاعات عمومی شما گردآوری شده است و هرگز برای تشخیص بیماری کافی نیست؛ برای اطلاعات بیشتر در خصوص بیماری و یا دارو به پزشک متخصص مراجعه کنید.
تهیه دارو صرفا با مراجعه حضوری به داروخانه ها و با ارائه ی نسخه ی پزشک امکان پذیر است.
اویرو هیچگونه مسئولیتی در قبال مصرف خودسرانه این دارو نداشته و به غیر از مقاله درج شده در خصوص این دارو هیچگونه مشاوره ای ارائه نمی شود.
سلام. من دندانپزشك هستم. از كجا ميتونم قرص زولوفت ٥٠ يا ١٠٠ تهيه كنم؟ ممنون
سلام بسیار مفید بود سپاس گذارم
کاش تبریز بودی دکتر فرحبخش طوفان مکنه
شب به خیر بهترین مارک که استفاده کردام
سلام من چهاروزه که قرصای پروپرانول 20
یک عدد در روزو قرص رلفت50 نصف قرص در روز وقرص کوئتیاپین25نصف درروز زیر نظر پزشک استفاده می کنم هر وقت که میخابم همش کابوس میبینم مشکل از کدوم قرسه راه حل چیه؟
سلام .بدون نسخه پزشک میشه بخرم قرص و زولوفت
خیر .. بدون نسخه پزشک (روانپزشک) فروش آن در داروخانه ها امکان پذیر نیست!
قیمت رواقت و سرترالین در اروپا
سرترالین چه مدت میتونه مصرف بشه
دورد به نام خدای ایران فردای روشن بنده ده سال هست تحت درمان با قرص فلکسوتین و اسنترا سراتلین 50 میلی مصرف میکنم ولی شریط من نه به خاطر مشکل مالی به خاطر مشکل فرهنکی این روز ها در حد خودکشی رفته قرار هست کتامین درمانی رو استارت بزنند دکتر های فوق تخصص اعصاب روان ایا کتمامین وریدی زیر نطر متخصص درمان شخصی مثل من هست که افسردکی مزمن و دو قطبی واسوس فکری دارم خواهش میکنم جواب دهید شرم بر جهل دورد بر علم شرم بر تفکر صالبان که مدتی هست که علمی وطن دوست بودن مدرنتیه بودن با… Read more »
من کتامین درمانی کردم دو جلسه هیچ فایده ای نداشت دوست خوب من
حتما” اون کتابین ساخت ناصر خسرو بوده عزیز نه کتامین اصلی ! خدا رو شکر کن که نکشتت !
کتامین از منجمله داروهای بسیار خطرناک و قوی میباشد و فقط تحت نظر پطشک متخصص بیهوشی در عمل های جراحی استفاده میشودو در امریکا کتامین بسیار ضعیف به صورت اسپری بینی وحود دارد که متاسفانه در ایران وجود ندارد! اخطار !!!! هرگز از کتامین وریدی و تقلبی در بازار استفاده ننمایید ….مرگ آور است !!!
سلام من تقریبا یک ساله که سرترالین ۵۰ میخورم وحالم خیلی خوبه ولی دکترمیگه به تدریج دارو رو کم کنیم میخواستم بپرسم آیا میشه کم نکنم وهمینطور ادامه بدم وایا مصرف سرترالین اگه چند سال طول بکشه عوارضداره ؟
سلام
قرص سرترالین 100 میلی
مصرف میکنم
دو روزه قرصم تمام شده دسترسی به
داروخانه ای که سرترالین داشته باشد
فعلا مقدور نیست و سرگیجه دارم چی پیشنهاد میکنید جایگزین کنم تا
بتونم قرصم را تهیه کنم
لطفا جواب بدین
حدود 3سال هست که بی وقفه سرترالین را روزانه مصرف میکنم
به توصیه روانپزشکم
حتما” مورد را سریعا” به روانپزشکتان اطلاع دهید… قطع ناگهانی سرتالین میتواند عورض جدی برای شما بوجود بیاورد.
با سلام.یک هفته قرص سرترالین مصرف کردم.میتونم بجاش فلوکستین استفاده کنم برای ادامه درمانم…
سلام فقط با نظر پزشک متخصص.
سلام.یک هفته سرترالین خوردم.میتونم بجاش سفالکسین بخورم؟
رفتم جای پزشک دیگه ای
سلام سفالکسین چه ربطی به سرترالین داره؟ سفالکسین یک آنتی بیوتیک هست و سرترالین یک داروی مغز و اعصاب
منظورشون فلوکستین هست فک می کنم
باسلام، وقتی این دارو اون همه عوارض داره ، برای چی باید تجویز کنن?
برای اینکه فرد مبتلا نزنه یا خودشو ناکار کنه یا دیگرانو !
سلام، وقتی این دارو اون همه عوارض داره پس برای چی باید تجویز بشه?
درود بر شما
پزشک بر اساس مشکل بیمار داروی لازم را تحویز می کند و در صورت تجویز هر دارویی قطعا فواید آن برای بیمار نسبت به عوارض بیشتر است
من مدت ۳ماه سراتالین۵۰ استفاده میکردم خودم دوزقرص وپایین اوردم ویک چهارمش کردم ودیگه نخوردم ولی دچاراختلال خواب شدم شبها نمیتونم بخوابم کلاخواب میبینم هرنیم ساعت ی بارلزخواب بیدارمیشم ب نظرتون چکاربایدبکنم دوباره ادامه بدم
تبریک !!!! پس شما بدون تحصیل در دانشکده پزشکی و 5 سل تخصصی در رشته روانپزشکی ناگهان متخصص بیماری های اعصاب و روان شده و برای خویش نسخه تجویز میکنید … خواهشن برای دیگران نسخه و دارویی تجویز ننمایید !
سلام از کجا قرص سرترالین هگزال میتونم تهیه کنم و اینکا میشه قرص زلفت رو جایگزینش کرد
درود بر شما
جهت کسب اطلاع از موجودی داروهای کمیاب با شماره 1490 – مرجع اطلاعات دارویی ایران – تماس حاصل فرمایید.
در مورد جایگزین نمودن دارو حتما نظر پزشک معالجتون رو جویا شوید.
سلام
قرص زولفت لازم دارم امکان داره تهران گیرم بیاد و اگر در پیدا کردنش کمک کنید ممنون میشم بخاطر مادرم که اس ام اس
سلام
سلام، من نیاز به 2 بسته قرض زولوفت دارم، از کجا میتونم بخرم. ممنون.