علائم سندرم ترک الکل
سندرم ترک الکل به علائم ایجاد شده در صورت قطع یا کاهش زیاد الکل گفته می شود؛ ویتامین برای کمک به ترک الکل و کمبود مواد مغذی را بخوانید.
ترک ناگهانی الکل در افراد دارای اختلال مصرف الکل باعث ایجاد برخی علائم می شود. حالت تهوع خفیف، سردرد تا تشنج های خطرناک از جمله این علائم هستند.
همچنین از آنجایی الکل باعث ایجاد اختلال در توانایی بدن برای جذب ویتامین ها و مواد مغذی می شود آنها کمبود ویتامین را نیز تجربه خواهند کرد.
در واقع معمولا افراد مبتلا به اختلال مصرف الکل دچار کمبود ویتامین هایی مانند ویتامین B می شوند. به همین دلیل پزشک مصرف مکمل ها را برای کمک به آنها در فرآیند ترک الکل و سم زدایی توصیه می کند.
در این مقاله اطلاعاتی در خصوص سندرم ترک الکل، علائم آن و همچنین مکمل های ویتامین موردنیاز برای الکلیسم و افرادی که تمایل به ترک الکل دارند ارائه می شود.
همچنین بخوانید:
سندرم ترک الکل (AWS) چیست؟
به علائم ایجاد شده پس از قطع ناگهانی نوشیدن الکل یا کاهش قابل توجه آن در افراد بتلا به اختلال مصرف الکل، سندرم ترک الکل (AWS) گفته می شود.
مصرف بیش از حد الکل ( یک نوشیدنی در روز برای زنان و بیش از دو نوشیدنی در روز برای مردان) باعث ایجاد عوارض منفی برای سلامتی می شود. برای نمونه بدن آنها به الکل وابسته شده و ترکیب شیمیایی مغز آنها تغییر می کند.
الکل با انتقال دهنده های عصبی از جمله گاما آمینوبوتیریک اسید در ارتباط است. به همین دلیل در کاهش یا توقف مصرف الکل مغز به تنظیم دوباره احتیاج دارد. علائم ترک در نتیجه این وضعیت بروز پیدا می کنند.
علائم و نشانه های سندرم ترک الکل
پس از گذشت چند ساعت پس از آخرین نوشیدنی الکلی علائم خفیفی ایجاد می شوند.
پزشکان از ابزار CIWA-Ar برای ارزیابی و نظارت بر علائم سندرم ترک الکل فرد استفاده می کنند. مقیاس CIWA-Ar علائم زیر را بررسی می کند:
- لرزش
- اضطراب
- ناتوانی در تفکر واضح یا تمرکز
- سازگاری با محیط اطراف
- تهوع و استفراغ
- سردرد
- تعریق
- تحریک
- شنیدن صداهای عجیب
- اختلالات بینایی
همچنین بخوانید:
سندرم ترک الکل می تواند باعث ایجاد علائم خفیف تا بسیار خطرناک شود. شدیدترین نشانه آن می تواند وضعیتی به نام دلیریوم ترمنس (DT) باشد. تا 5% از افراد در حال ترک مصرف مزمن الکل ممکن است DT را تجربه کنند و دچار تشنج شود. این وضعیت بدون درمان فوری پزشکی میتواند به مرگ منجر شود. سایر علائم DT شامل موارد زیر هستند:
- افزایش ضربان قلب
- افزایش سرعت تنفس
- احساس خارش یا سوزش
- تب
- فشار خون بالا
- تعریق زیاد
همچنین بخوانید:
افزایش ضربان قلب : علت و درمان (کلیک)
درمان پزشکی سندرم ترک الکل
بسیاری از پروتکل های درمانی برای سندرم ترک الکل شامل مراقبت های حمایتی برای کاهش ناراحتی علائم ترک هستند.
اغلب بنزودیازپین ها برای کاهش سندرم ترک الکل تجویز می شوند. لورازپام (آتیوان) و آلپرازولام (Xanax) نمونه هایی از این داروها هستند.
به طور کلی، بر اساس اعلام انجمن پزشکی اعتیاد آمریکا، هدف از سم زدایی کمک به ایمن تر، راحت تر کردن ترک و آماده کردن فرد برای درمان مداوم ترک الکل است.
همچنین بخوانید:
ویتامین های کمک کننده
مصرف زیاد الکل باعث ایجاد کمبود ویتامین می شود.
این کمبود می تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند کند شدن روند بهبود زخم، نرم شدن استخوان ها، مشکلات پوستی، کاهش لخته شدن خون و آسیب عصبی شود. به همین دلیل پزشکان مکمل های غذایی را به عنوان بخشی از فرآیند سم زدایی و بهبودی فرد تجویز می کنند.
یکی از موارد، دوزهای بالای مکمل خوراکی ویتامین B است که به اصلاح کمبودها بدون ایجاد عوارض جانبی کمک می کند.
با این وجود ممکن است این مکملها ویتامین B1 کافی برای پیشگیری از بیماری به نام انسفالوپاتی ورنیکه (WE) را تامین نکنند. به همین دلیل برخی پزشکان در فرایند ترک الکل درمان های اضافی با ویتامین B1 را توصیه می کنند.
همچنین برخی پزشکان مصرف مکمل های مولتی ویتامین حاوی B1، B2، B3، B6 و ویتامین C را توصیه می کنند. ممکن است این مکمل ها برای 3 تا 5 روز اولیه ترک الکل تجویز شوند، زیرا در این مدت بدن دچار مشکلاتی در جذب مواد مغذی است و به اندازه کافی این مواد دریافت نمی شوند.
ویتامین C یک ماده مغذی محلول در آب ضروری است که بدن برای بسیاری از فرآیندهای بیولوژیکی مانند واکنش های آنزیمی، سنتز هورمون و ساختار بافت به آن نیاز دارد. همچنین این ویتامین خاصیت آنتی اکسیدان بالایی دارد. با این وجود برخی از پزشکان با مصرف مکمل های ویتامین C مخالف بوده و هیچ توصیه ای برای آن در طول ترک الکل ندارند.
پزشکان ممکن است بسته به فرد و وضعیت تغذیه ای، مکمل های دیگری را نیز توصیه کنند.
همچنین بخوانید:
7 اثر اثبات شده ویتامین C (ویتامین سی) بر بدن (کلیک)
کمبود مواد مغذی در افراد مبتلا به الکلیسم
بدن برای افزایش سطح انرژی و حفظ فرآیندهای خود به تغذیه مناسب نیاز دارد.
با این حال، سوء مصرف الکل منجر به مصرف غذای کمتر و ایجاد کمبود زینک، منیزیم، سلنیوم، پروتئین و برخی ویتامین ها می شود.
ویتامین A (رتینول)
مصرف طولانی مدت الکل منجر به کاهش سطح ویتامین A در کبد می شود. کبد اندام اولیه ای است که الکل را تجزیه و ویتامین A را ذخیره می کند. بدن از مسیرهای مشابهی برای متابولیسم هر دو ماده استفاده می کند.
یکی از پیامدهای اختلال مصرف الکل، شب کوری است که کمبود ویتامین A یکی از دلایل ایجاد آن است.
همچنین بخوانید:
کمبود ویتامین A: علت، علائم و منابع آن (کلیک)
ویتامین B1 (تیامین)
ویتامین B1 یک کوفاکتور برای آنزیم هایی است که گلوکز را متابولیزه می کنند. کمبود ویتامین B1 با آسیب سلولی یا مرگ سلولی همراه خواهد بود.
کمبود B1 همچنین میتواند منجر به WE، یک نگرانی عصبی جدی، خواهد شد. اگر برای این وضعیت مراقبت های پزشکی فوری دریافت نشود، مشکلات سلامت روان دائمی ایجاد می شود.
اختلال مصرف الکل به دلیل مصرف کم رژیم غذایی و کاهش جذب B1 در دستگاه گوارش می تواند منجر به کمبود شود. احتمال ایجاد کمبودهای زیر نیز وجود دارد:
- ریبوفلاوین (ویتامین B2)
- نیاسین (ویتامین B3)
- فولات (ویتامین B9)
همچنین بخوانید:
علائم کمبود تیامین (ویتامین B1) (کلیک)
ویتامین C
اختلال مصرف الکل به روش های زیر باعث ایجاد کمبود ویتامین C می شود:
- افزایش سطح دفع ویتامین C از طریق ادرار
- مصرف ناکافی به دلیل غفلت یا فقر
- جذب ناکافی در روده ها
افراد مبتلا به کمبود ویتامین C یا اسکوربوت نیز مشکلاتی مانند بهبود زخم، خونریزی لثه و متورم شدن آنها، از دست دادن دندان و زردی را تجربه می کنند.
همچنین بخوانید:
ویتامین B6 : فواید، منابع و میزان مصرف (کلیک)
تاثیر بر هضم
علاوه بر مسائل غذایی، الکل بر نحوه هضم، ذخیره و استفاده بدن از مواد مغذی اثر گذار است. برای نمونه الکل با کاهش ترشح آنزیم های گوارشی در لوزالمعده باعث ایجاد اختلال در جذب مواد مغذی از سلول های معده یا روده می شود.
الکل همچنین باعث مختل شدن میکروبیوم روده می شود. به همین دلیل مصرف طولانی مدت الکلباعث مصرف کمتر مواد مغذی می شود. از طرفی همچنین می تواند بر نحوه استفاده بدن از این ذخایر محدود مواد مغذی تاثیر بگذارد. در نتیجه بسیاری از افراد دارای سوء مصرف الکل، سوء تغذیه را تجربه می کنند.
همچنین بخوانید:
ویتامین B6 : فواید، منابع و میزان مصرف (کلیک)
فرآیند سم زدایی
جدول زمانی سم زدایی الکل از بدن بین افراد مختلف متفاوت است و به مدت و میزان رفتار نوشیدن آنها بستگی دارد. وجود سایر مشکلات جسمی و روانی فرد نیز در این امر تاثیرگذار است.
با این حال، یک جدول زمانی بالقوه سم زدایی می تواند به صورت زیر باشد:
- 6 ساعت پس از آخرین نوشیدنی: در این وضعیت ممکن است علائم و نشانه های خفیفی مانند لرزش، سردرد، ناراحتی معده، اضطراب یا بی خوابی ایجاد شود.
- در عرض 24 ساعت: برخی افراد دچار توهماتی مانند دیدن، شنیدن و احساس چیزهایی که وجود ندارند، خواهند شد.
- 24 تا 48 ساعت: خطر تشنج در این مرحله برای برخی افراد در بالاترین میزان قرار دارد.
- 48 تا 72 ساعت: در این مرحله توهم بصری، گیجی یا بی قراری ایجاد می شود. همچنین هنوز برخی افراد دارای خطر بروز DT هستند.
علائم این وضعیت از نظر شدت متفاوت هستند. این علائم در برخی افراد پس از گذشت چند روز از بین می روند.
همچنین بخوانید:
کمک گرفتن برای ترک
ترکی اعتیاد فعال به الکل دشوار و چالش برانگیز است.
برای ترک الکل ، مدیریت علائم و ارائه بهترین شانس برای توانبخشی موفق به کمک حرفه ای نیاز است.
بهتر است برای شروع برای دریافت ارجاعات درمانی و داروها به پزشک مراجعه کرد. آنها همچنین قادر به ارزیابی الگوهای نوشیدن و سلامت کلی فرد، برای ایجاد یک برنامه درمانی هستند.
همچنین بخوانید:
مدت زمان ترک اعتیاد به مواد مخدر (کلیک)
خلاصه
الکل بر نحوه جذب و استفاده بدن از ویتامین ها و مواد مغذی تاثیر می گذارد. به همین دلیل اختلال مصرف الکل باعث کمبود ویتامین هایی مانند A، B یا C می شود.
بنابراین پزشکان فرآیند سم زدایی و مصرف مکمل های ویتامین را برای جلوگیری از هر گونه شرایط جدی مرتبط با کمبودها در ترک الکل توصیه می کنند.
درصورت تمایل به ترک یا کاهش مصرف الکل بهتر است ابتدا به پزشک مراجعه کنید.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.