تاتو برای افراد دیابتی
افراد دیابتی در صورت کنترل سطح قند خون خود قادر به تاتو زدن هستند؛ نکاتی که باید هنگام خالکوبی زدن دیابتی ها رعایت شود، را بخوانید.
محبوبیت تاتو، به طور قابل توجهی در حال افزایش است.
تاتو زدن برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک به دلیل افزایش احتمال ابتلا به عفونت می تواند خطر ناک باشد. با این حال طبق گفته پزشکان در صورتی که افراد مبتلا به دیابت نوع یک، به طور دقیق سطح قند خون خود را کنترل کنند، می توانند تاتو بزنند.
در دیابت نوع یک بدن قادر به تولید انسولین (هورمونی که بدن برای انتقال قند خون به سلول ها نیاز دارد) نیست.
طبق اعلام انجمن دیابت آمریکا (ADA) به دلیل بالا بودن احتمال ایجاد عفونت های پوستی در افراد مبتلا به دیابت نوع 1، باید اقدامات احتیاطی بیشتری برای جلوگیری از هر عامل ایجاد عفونت مانند پیرسینگ یا تاتو زدن، در نظر گرفته شود.
فرد دارای دیابت که قصد انجام خالکوبی دارد باید به مراقبت های بعدی (به ویژه بررسی علائم عفونت) توجه بیشتری داشته باشد.
در این مقاله بی خطر بودن تاتو برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 بررسی می شود. همچنین اقدامات احتیاطی خاصی که یک فرد مبتلا به دیابت نوع 1 باید قبل از انجام خالکوبی در نظر داشته باشد، ارائه می شود.
همچنین بخوانید:
تشخیص دیابت نوع 1 و 2 : علائم و علت ها (کلیک)
آیا تاتو زدن برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 ایمن است؟
بر اساس اعلام ADA، با کنترل کردن دیابت نوع 1 می توان به افزایش کیفیت زندگی و ایجاد محدودیت های کم، کمک کرد.
در صورتی که دارای دیابت بوده و تمایل به تاتو زدن دارید باید روش های ایمنی استاندارد تاتو برای همه افراد را دنبال کنید و در کنار آن در خصوص خطرات خاص بیماری خود هوشیار باشید.
همچنین علاوه بر بررسی مجوز و مدرک تاتو آرتیست، باید به موارد زیر نیز توجه کرد:
- رعایت بهداشت و تمیز بودن محلی که تاتو در آن انجام می شود
- اطمینان از نو بودن سوزن ها، جوهرها، دستکش ها، سواب ها و بانداژها و یکبار مصرف بودن سوزن ها و جوهرها
- عدم آلرژی به جوهر تاتو، البته طبق اعلام FDA احتمال بروز این امر بسیار کم است.
- بی خطر بودن جوهری که تاتو آرتیست استفاده می کند
همچنین بخوانید:
نکاتی که باید هنگام تاتو زدن در نظر گرفت
علاوه بر اقدامات احتیاطی عمومی بالا، فرد دارای دیابت نوع 1 باید وضعیت خود را به تاتو آرتیست اعلام کند. این افراد باید موارد زیر را در نظر داشته باشند:
محل تاتو
تعیین محل تاتو روی بدن، به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 اهمیت زیادی دارد. این افراد باید از زدن تاتو روی نواحی مورد استفاده برای تزریق انسولین (مانند شکم یا ران) اجتناب کنند.
همچنین از آنجایی که باسن، ساق پا، مچ پا یا کف پاها مستعد گردش خون ضعیف هستند، این افراد باید در خصوص تاتو زدن روی این نواحی محتاط باشند. بر اسا اعلام ADA، حدود نیمی از افراد مبتلا به دیابت نوع 1 دچار آسیب عصبی یا نوروپاتی هستند. به همین دلیل افراد دارای دیابت باید هر روز وضعیت پاهای خود را بررسی کرده و توجه زیادی به آنها داشته باشند.
سطح قند خون
قبل از انجام تاتو، باید قند خون تحت کنترل قرار داشته باشد. هیپرگلیسمی یا قند خون بالا باعث افزایش زمان بهبودی و خطر ایجاد عفونت می شود.
طبق توصیه پزشکان باید افراد مبتلا به دیابت نوع 1، با دقت از دستورالعمل های مراقبت های بعدی تاتو زدن پیروی کنند.
همچنین بخوانید:
عفونت ها
طبق توصیه ADA، افراد مبتلا به دیابت نوع 1 باید مراقب عفونت های پوستی، به ویژه عفونت های باکتریایی و قارچی باشند.
تمیز نگه داشتن با دقت ناحیه خالکوبی شده و پیروی از دستورالعمل های مراقبت های بعدی خالکوبی، برای افراد دیابتی اهمیت زیادی دارد.
همچنین بخوانید:
جای زخم
توجه به زخم و جای زخم اهمیت زیادی دارد. برخی افراد در محل تاتو خود دچار زخم های بزرگ، برجسته و کلوئیدی می شوند.
همچنین بخوانید:
جلوگیری از ایجاد جای زخم (کلیک)
انتخاب طرح تاتو
طبق مقاله ای در ژورنال جهانی روانپزشکی، بیشتر مردم تاتو را به عنوان خودابزاری و برجسته کردن ارتباط بین معنای هنر بدن و هویت شخصی در نظر می گیرند.
در نظر گرفتن اندازه و طرح کلی تاتو و مدت زمان تکمیل آن مهم است. باید در طول جلسات طولانی تاتو، مرتبا سطح قند خون بررسی شود. احتمال افزایش قند خون در حین تاتو زدن وجود دارد.
برخی افراد با خالکوبی کلمه دیابت یا نوع 1، اطلاعاتی در مورد وضعیت دیابت خود و به عنوان یک هشدار پزشکی از آن استفاده می کنند.
در صورت تمایل به انجام تاتو به عنوان یک هشدار پزشکی، آن را در ناحیه ای انجام دهید که به راحتی پیدا می شود. برای نمونه می توان آن را روی بازو یا مچ دست، جایی که کارکنان پزشکی معمولا دستبندهای هشدار پزشکی را بررسی می کنند، قرار داد.
از آنجایی که ممکن است فرد نتواند در در مواقع اضطراری صحبت کند، باید برخی از اطلاعات مهم برای کارکنان فوریت های پزشکی قابل مشاهده باشد.
همچنین بخوانید:
ترمیم تاتو : مراحل و مراقبت های بعد از آن (کلیک)
خلاصه
افراد مبتلا به دیابت نوع 1 در صورت کنترل سطح قند خون خود در طول فرآیند تاتو، می توانند تاتو بزنند.
با این حال افراد دیابتی باید از خالکوبی زدن روی پاها، مچ پا، ساق پا یا باسن خود به دلیل ضعیف بودن گردش خون اجتناب کنند. محل تزریق انسولین نیز محل خوبی برای تاتو زدن نیست.
علاوه بر رعایت احتیاط های استاندارد ایمنی، افراد مبتلا به دیابت نوع 1 باید به هرگونه نشانه عفونت توجه داشته باشند، زیرا معمولا زخم های این افراد به زمان بیشتری برای التیام نیاز دارند.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.