قرص لوونورژسترول (قرص اورژانسی)
لوونورژسترول (Levonorgestrel) با نام تجاری لونژیل دارویی است که توسط خانم ها برای جلوگیری از بارداری ناخواسته، در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد:
* زمانی که روش های جلوگیری از بارداری (*Birth Control) با شکست مواجه می شوند. (مثلا در صورت پاره شدن کاندوم)
* زمانی که فرد رابطه ی جنسی محافظت نشده ای را تجربه می کند. (مثلا در صورت تجاوز)
(*Birth Control): به هر روشی که برای جلوگیری از بارداری بکار گرفته شود، (Birth Control) گویند. روش های مختلفی برای جلوگیری از بارداری وجود دارد، اعم از کاندوم، IUD و یا استفاده از قرص ضدبارداری؛ وازکتومی و بستن لوله های رحمی، رایج ترین روش های دائم پیشگیری از بارداری هستند.
لوونورژسترول (Levonorgestrel) در فروشگاه اویرو موجود نمی باشد و مطالب جمع آوری شده در این مقاله، صرفا جهت بالا بردن اطلاعات عمومی افراد بخصوص مصرف کنندگان این دارو می باشد.
تهیه ی تمام داروها صرفا از طریق مراجعه حضوری به داروخانه ها امکان پذیر است. (جهت اطلاعات بیشتر با اطلاعات دارویی به شماره ۱۴۹۰ تماس بگیرید.)
اویرو هیچگونه مسئولیتی در قبال مصرف خودسرانه این دارو نداشته و به غیر از مقاله درج شده در خصوص این دارو هیچگونه مشاوره ای ارائه نمی گردد.
لوونورژسترول (Levonorgestrel) یک کنتراسپتیو اورژانسی است و نمی بایست به عنوان یک روش دائمی (منظم) برای جلوگیری از بارداری استفاده شود.
این دارو نوعی هورمون پروژستین صنعتی است که مستقیما از تخمک گذاری در طول سیکل قاعدگی جلوگیری می کند، بعلاوه با ایجاد چسبندگی در مایعات واژینال (افزایش ضخامت بافت مایعات واژینال) از رسیدن اسپرم به تخمک (لقاح) جلوگیری می کند. و با تغییر لایه پوشاننده ی سطح رحم، از چسبیدن تخمک بارور نیز جلوگیری می کند.
باید بدانید مصرف این دارو در خانم های باردار نمی تواند باعث توقف وضعیت بارداری شود و یا از ابتلا به بیماری های مقاربتی (مثلا HIV، سوزاک، کلامیدیا) جلوگیری کند.
لوونورژسترول ممکن است نتواند در خانم های بالای یک وزن مشخص (معمولا بیش از 74 کیلوگرم) اثربخشی خوبی ایجاد کند. بعلاوه در برخی موارد بخصوص زمانی که فرد در طی یک ماه گذشته داروی خاصی استفاده کرده باشد، ممکن است مصرف لوونورژسترول با شکست مواجه شود و منجر به بارداری شود. (برای کسب اطلاعات بیشتر و اطمینان از اثربخشی این دارو با پزشک خود مشورت کنید؛ همچنین بخش تداخلات دارویی را مطالعه کنید.)
هربار قبل از مصرف لوونورژسترول، ترکیبات بکار رفته در آن را بررسی کنید؛ حتی اگر قبلا از این دارو استفاده کرده اید. ترکیبات استفاده شده در ساخت قرص لوونورژسترول، براساس کمپانی تولید کننده کمی متفاوت است. بعلاوه، گاهی اوقات ممکن است برخی داروها با اسامی مشابه حاوی ترکیبات متفاوتی باشند که مسلما برای اهداف درمانی متفاوتی نیز استفاده می شوند. مصرف داروی اشتباه باعث صدمه به سلامت عمومی بدن می شود.
روش مصرف قرص لوونورژسترول (قرص اورژانسی)
قرص لوونورژسترول را می توان بدون نسخه ی پزشک از داروخانه ها تهیه کرد، پیش از مصرف این دارو حتما اطلاعات کافی در خصوص آن کسب کنید. تمام دستورالعمل های درج شده روی جعبه یا بروشور همراه محصول را به دقت مطالعه کنید. سوالات و ابهامات ایجاد شده ی خود را با پزشک یا داروساز مطرح کنید. اگر از این دارو طبق تجویز پزشک استفاده می کنید، دقیقا مطابق دستورالعمل ارائه شده توسط پزشک عمل کنید.
بعد از رابطه ی جنسی محافظت نشده (یا شکست خورده) هر چه سریع تر یک عدد قرص میل کنید. (قرص لوونورژسترول را می توان همراه با غذا یا با معده خالی مصرف کرد.)
این دارو در صورتی بهترین عملکرد را به همراه خواهد داشت که ظرف مدت 72 ساعت (3 روز) پس از رابطه ی جنسی محافظت نشده (شکست خورده) مصرف شود.
اگر تا دو ساعت بعد از مصرف این دارو دچار استفراغ شدید، با پزشک تماس بگیرید و مطمئن شوید آیا لازم است مجددا دوز دارو را تکرار کنید یا خیر.
بعد از مصرف این دارو، زمان پریود شدن و میزان خونریزی ناشی از پریود شما تغییر می کند. در صورتی که پریود شما بیش از 7 روز به تعویق افتاد، پزشک را مطلع کنید. ممکن است لازم باشد آزمایش بارداری انجام دهید.
عوارض جانبی احتمالی قرص لوونورژسترول (قرص لونژیل)
حالت تهوع/ استفراغ، شکم درد، خستگی، سرگیجه، تغییرات حجم خونریزی واژینال، حساسیت پستان ها و سردرد از رایج ترین علائم طبیعی مصرف این دارو هستند. در صورت تشدید یا استمرار هر یک از این نشانه ها پزشک یا داروساز را مطلع کنید.
اگر بنابر صلاحدید پزشک خود از این دارو استفاده می کنید، فراموش نکنید با توجه به شرایط فعلی شما، پزشک مزایای این دارو را برای شما بیش از عوارض جانبی احتمالی آن ارزیابی کرده است. بعلاوه بسیاری از مصرف کنندگان این دارو، متوجه بروز هیچگونه عارضه ی جدی در اثر مصرف این دارو نمی شوند.
چنانچه متوجه هرگونه عارضه جانبی خطرناکی در اثر مصرف این قرص شدید، فورا پزشک را مطلع کنید؛ از جمله درد شدید در قسمت پائین معده (بخصوص 3 تا 5 هفته بعد از مصرف لوونورژسترول)
واکنش آلرژیک خطرناک به این دارو نادر است. با این حال چنانچه متوجه هرگونه نشانه ی غیر معمول، به دنبال آلرژی دارویی شدید فورا پزشک را مطلع کنید؛ از جمله پدید آمدن راش های پوستی، خارش/ تورم (بخصوص در ناحیه صورت، زبان، گلو)، سرگیجه شدید، مشکلات تنفسی
این بخش لیست کامل عوارض جانبی احتمالی این دارو را شامل نمی شود؛ چنانچه متوجه هرگونه نشانه ی غیر معمولی شدید که در این بخش بدان اشاره نشده است فورا پزشک یا داروساز را مطلع کنید.
موارد احتیاط
قبل از مصرف لوونورژسترول، اگر با این دارو و یا دیگر پروژستین ها حساسیت دارید، حتما پزشک را در جریان قرار دهید. بطور کلی بهتر است پزشک را در جریان تمام حساسیت های خوراکی خود قرار دهید. این فرآورده ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی باشد که می توانند باعث واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگری شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با داروساز مشورت کنید.
پیش از شروع مصرف این دارو، سابقه ی پرونده ی پزشکی خود را در اختیار پزشک قرار دهید. بخصوص اگر سابقه ی خونریزی بی دلیل واژینال داشته اید.
لوونورژسترول می تواند سبب ایجاد سرگیجه شود. مصرف الکل و/ یا ماریجوانا (کانابیس) ممکن است سبب تشدید این اثر شود. در زمان مصرف این دارو، مصرف نوشیدنی های الکلی را محدود کرده و در صورت اعتیاد به ماریجوانا پزشک را مطلع کنید. همچنین تا زمان به دست آوردن هوشیاری کامل از رانندگی کردن، کار کردن با ماشین آلات صنعتی و یا انجام هر فعالیتی که نیاز به تمرکز و هوشیاری کامل دارد پرهیز کنید.
قبل از انجام اعمال دندانپزشکی و یا جراحی، لیستی از تمام داروهای مصرفی خود (اعم از داروهای نسخه ای، غیرنسخه ای، مکمل ها و داروهای گیاهی) تهیه کرده و در اختیار پزشک مربوطه قرار دهید.
این دارو نمی بایست در طول دوران بارداری استفاده شود. اگر باردار هستید یا احتمال آن را می دهید، فورا پزشک را مطلع کنید.
این دارو می تواند وارد شیر مادر شود. گرچه بعید به نظر می رسد به نوزاد شیرخوار آسیبی وارد کند. در طول دوران شیردهی، در خصوص ایمنی مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید.
مهمترین تداخلات دارویی قرص لوونورژسترول (قرص اورژانسی)
تداخل دو دارو ممکن است عملکرد یک یا هر دو دارو را تغییر دهد و یا ریسک بروز عوارض جانبی احتمالی دارو را بالا ببرد. این بخش حاوی تمام تداخلات احتمالی این دارو نیست. لذا لیستی از تمام محصولات مصرفی خود (اعم از داروهای نسخه ای/ غیر نسخه ای، مکمل ها و داروهای گیاهی) تهیه کرده و در اختیار پزشک قرار دهید. هرگز بدون تایید پزشک دوز مصرف دارو را تغییر ندهید. بعلاوه از مصرف خودسرانه یا توقف مصرف خودسرانه ی تمام داروها جدا خودداری کنید.
برخی داروها، با کاهش سطح هورمون های ضدبارداری در بدن، باعث کاهش عملکرد قرص های ضدبارداری اورژانسی می شوند که این اثر ممکن است منجر به بارداری شود؛ به عنوان چند نمونه از مهمترین این قبیل داروها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* گریزوفولوین
* مودافینیل
* ریفامایسین ها (مانند ریفامپین و ریفابوتین)
* سن جان ورت اس تی پی،
* داروهایی که برای درمان تشنج مورد استفاده قرار می گیرند (مثل باربیتال ها، کارباکازپین، فلبامات، فنی توئین، پریمیدون، توپیرامات)
* داروهای HIV (مثل نلفیناویر، نویراپین) و…
برای کسب اطلاعات بیشتر با دکتر یا داروساز مشورت کنید.
اوردوز قرص لوونورژسترول (قرص اورژانسی)
احتمال اوردوز با این دارو بسیار بعید است. با این حال چنانچه کسی در اثر مصرف بیش از اندازه ی این دارو دچار علائم اوردوز (تنگی نفس و/یا بیرون روی) شد، با اورژانس تماس بگیرید.
لوونورژسترول (Levonorgestrel) در فروشگاه اویرو موجود نمی باشد و مطالب جمع آوری شده در این مقاله، صرفا جهت بالا بردن اطلاعات عمومی افراد بخصوص مصرف کنندگان این دارو می باشد.
تهیه ی تمام داروها صرفا از طریق مراجعه حضوری به داروخانه ها امکان پذیر است. (جهت اطلاعات بیشتر با اطلاعات دارویی به شماره ۱۴۹۰ تماس بگیرید.)
اویرو هیچگونه مسئولیتی در قبال مصرف خودسرانه این دارو نداشته و به غیر از مقاله درج شده در خصوص این دارو هیچگونه مشاوره ای ارائه نمی گردد.
میشه جواب بدید لطفا
سلام ببخشید خانم من رابطه محافظت نشده داشته
اسپرم ریخته داخلش چیکار کنه بار دار نشه
خانمم دو تا بچه داره ۳ ماهه و عادت ماهیانه اش هم نامنظم شده بخاطر زایمان و تازگیا بعدد رابطه تقریبا ۲ ساعت بعدش ۲ عدد قرص لونوژسترول ۷۵ هم زمان مصرف کرد حالا چه زمانی پریود میشن !؟
لطفاجواب بدین ممنونم
مصرف قرص اورژانسی درموقع پریودمانعی ندارد
سلام خسته نباشید قرص اورژانسی را در زمان پرید میشود استفاده کرد؟ تاثیر داره؟
سلام یکی از دوستانم رابطه محافظت نشده داشته و بعد رابطه فورا پریود شده ایا قرص اورژانسی بخورد یا خیر
سلام من دیشب رابطه محافظت نشده داشتم و منیو کامل داخل رحم من ریخته شد و صبح پریود شدم میخواستم بدونم ک باید قرص اورژانسی استفاده کنم یا ن و اینکه خوردن قرص اورژانسی زیاد ضرر داره یا ن و من 9روز زودتر پریود شدم
سلام من روز اول پریودی قرض اورژانسی خوردم آیا مشکلی نداره
سلام من روز چهارم پریودی نزدیکی داشتم و قرص اورژانسی داشتم….روزهای پریودیم زیاد میشه یانه
سلام
۷۰۰۴ ۰۴ ۲۰ تاریخ مصرف قرص هستش ؟ یعنی چی این عدد
من روز دوم پریودی نزدیکی داشتم و قرص اورژانسی خوردم الان هشت روزه خونریزی دارم همیشه سه الی چهار روز بود دیگه خسته شدم چکار کنم قطع بشه
سلام از روش جلوگیری طبیعی استفاده کردم و نزدیمی داشتم وشک دارم و صبح پریود شدم از قرص ضد بارداری اوژانسی استفاده کنم کدوم بهتر است
سلام من روز چهارم پریودیم هستم ،ولی خونریزی نداشتم رابطه محافظت نشده داشتم میخام بدونم قرص اورژانسی باید بخورم؟
بعله بخورید
ببخشید من قرص اورژانسی مصرف کردم ولی نمیدونم تاریخش گذشته یا نه؟
تاریخ:۸۰۰۵ ۰۳ ۲۲
سلام قرص اورژانس که تاریخش زده ۲۱ ۰۵ ۸۰۰۵ تاریخ انقضا داره یا خیر؟
سلام
نامزد من موقع رابطه مایع جنسیشو رو بدن من ریخت خیلی استرس دارم و ۱ساعت بعد من پریود شدم
ما هیچ دخولی نداشتیم
لازمه قرص اورژانسی مصرف کنم؟
نه بادستمال تمیزکن
موردی نداره
😂😂😂😂
من قرص اورژانسی خوردم ک تاریخش نوشته۷۰۰۸.تاریخ داره؟
سلام. من در ۶امین روز پریودیم رابطه محافظت نشده داشتم و بعد از حدود ۳_۴ ساعت قرص ارژانسی مصرف کردم اما با گذشت ۴ روز هنوز خونریزی ندارم.آیا امکان بارداری هست؟ چکار کنم؟
اگه جواب بدید ممنون
سلام. تاریخ روی قرص اووسیز که من خوردم ۲۰ ۰۶ ۱۰ ۷۰ نوشته شده. آیا انقضاش گذشته؟
سلام! دکتربرای من قرص اورژانسی ۱ میل دریک مرتبه مصرف کردن تجویزکردند اما من دوتا هفتادو پنج میل خوردم مشکلی نیست توروند کارایی قرص ؟
تاریخ انقضای قرص اووسیز چند سال است
قرص لوژسترون تارخ مصرفش ۷۰۰۲نوشته تاریخ داره یانه
من یههفتهاس قرص خوردم ولی پریود نشدم چیکار کنم.میترسم نکنه تاریخ انقضاش تموم شده باشه.
خدابهت صبربده
سلام من در رابطه شک داشتم وقرص خوردم ولی تاریخ اونو دقیق نتونستم بخونم چکار کنم میترسم.
دوبارهرابطه برقرارکن شکت برطرف بشه