علل خارش کف دست و کرم دست توپیالیز SVR
براساس اعتقادات خرافی، اگر کف دست کسی بخارد، قرار است پولی از دست بدهد یا پولی بدست بیاورد. با این حال از نظر علمی دلایلی وجود دارند که علل خارش کف دست را توضیح می دهند.
در این مقاله، 6 مورد از رایج ترین علل خارش کف دست بررسی شده و راه های تسکین و جلوگیری از عود مجدد آن نیز جمع آوری گردیده است.
سپس کرم دست توپیالیز SVR به عنوان محصولی موثر در رفع خارش های ناشی از خشکی و اگزمای دست معرفی و بررسی شده است. (جهت مشاهده و خرید کلیک کنید.)
رایج ترین علل خارش کف دست
خارش، بدون در نظر گرفتن محل ایجاد آن، مسئله ای آزاردهنده است. بخصوص اگر در نواحی از پوست باشد که با عوامل محیطی سر و کار دارند؛ مثل کف دست ها!
برخی از رایج ترین علل خارش کف دست عبارتند از:
** واکنش های آلرژیک
گاهی اوقات خارش کف دست در اثر قرار گرفتن مکرر دست در معرض یک ماده ی محرک/شیمیایی ایجاد می شود. در اینصورت، واکنش آلرژیک ایجاد شده باعث پدید آمدن وضعیتی می شود که درماتیت تماسی نام دارد. لازم است بدانید، یک واکنش آلرژیک می تواند حتی 48 تا 96 ساعت بعد از تماس با یک آلرژن نیز ایجاد شود. رایج ترین آلرژن ها یا محرک های پوست دست عبارتند از:
* فلزات (مثلا حلقه و دیگر جواهرات)
* عطر
* دستکس لاتکس
* صابون
* ترکیبات شوینده و پاک کننده
* ترکیبات ضد عفونی کننده و آنتی باکتریال
* گرد و غبار و خاک
* کلر آب
در برخی موارد ممکن است پیش از ایجاد واکنش آلرژیک، پوست قبلا چندین بار در معرض آن محرک قرار گرفته باشد و مسئله ای مشاهده نشده باشد؛ این اتفاق بدین خاطر است که بدن بعد از چند بار تماس با یک محرک، شروع به ترشح هیستامین ایجاد کننده ی خارش می کند.
** دیابت
زمانی که فردی مبتلا به دیابت است، سطح بسیار بالای قند خون باعث خشکی پوست و در نتیجه پدید آمدن احساس خارش می شود. این نوع خارش پوست، ممکن است با قرمزی یا جوش های گوشتی رنگ، روی کف دست و دیگر نواحی بدن همراه شود.
دیابت و خارش دست و پاها، ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. دیابت می تواند از چند راه باعث خارش پوست شود:
* نوروپاتی دیابتی:
نوروپاتی دیابتی، نوعی آسیب عصبی است که ممکن است افراد دیابتی را درگیر کند و احتمالا منجر به آسیب دیدن فیبرهای عصبی دست و پا می شود. قبل از بروز این آسیب، بدن مواد شیمیایی التهابی به نام سیتوکین آزاد می کند که باعث خارش می شوند.
* نارسایی کبد و کلیه:
دیابت می تواند عملکرد کبد و کلیه را تحت تاثیر قرار دهد؛ خارش یکی از رایج ترین نشانه های اختلال عملکرد و به خصوص نارسایی های کبدی و کلیوی است.
* ناسازگاری بدن با داروهای دیابت:
ممکن است پزشک، به منظور کنترل و درمان دیابت، برخی داروهای مصرفی فرد مبتلا را تغییر دهد. گاهی اوقات به دنبال آلرژی به یک داروی جدید خارش ایجاد می شود.
در هر حال چنانچه فرد مبتلا به دیابت، متوجه خارش شود، می بایست هرچه سریعتر تحت درمان قرار گیرد. پوست تحریک شده و خارش دار، بیش از پیش مستعد عفونت است و دیابت توانایی شخص در مبارزه با عفونت احتمالی را کاهش می دهد.
** حساسیت های دارویی
گاهی اوقات خارش کف دست ممکن است نتیجه ی چیزی باشد که فرد خورده است، نه چیزی که پوست او با آن تماس داشته است!
اگر بدن به داروی جدیدی که شخص شروع به مصرف آن کرده است، آلرژی خفیفی نشان دهد، در اینصورت واکنش هیستامین ها سبب ایجاد خارش می شود؛ در این حالت، خارش در کف دست بیشتر است، چراکه معمولا تجمع هیستامین ها در کف دست ها و پاها بیشتر است.
در چنین مواردی، فرد می بایست قبل از هر اقدامی (بخصوص قطع خودسرانه ی مصرف دارو) نخست با پزشک خود مشورت کند؛ مگر آنکه واکنش آلرژیک و علائم ایجاد شده بسیار شدید باشند.
** سیروز
نوعی اختلال خود ایمنی به نام “کولانژیت صفراوی اولیه” یا “سیروز صفراوی اولیه” وجود دارد که می تواند باعث خارش و ناهمگونی رنگ کف دست ها شود.
سیروز صفراوی اولیه (PBC)، مجاری صفراوی را تحت تاثیر قرار می دهد. این مجاری، کبد را به معده متصل می کنند. به دنبال این امر، مایع صفرایی که بین این دو ارگان بدن در حرکت است، در کبد جمع شده و باعث آسیب دیدگی و ایجاد زخم و اسکار می شود.
علاوه بر خارش دست، افراد مبتلا به سیروز صفراوی اولیه احتمال دارد علائم زیر را نیز تجربه کنند:
* ناهماهنگی رنگ کف دست
* حالت تهوع
* استخوان درد
* اسهال
* تیره شدن رنگ ادرار
* یرقان
سیروز صفراوی اولیه (PBC) علت مشخصی ندارد، این بیماری در خانم ها بیشتر رواج دارد.
افراد مبتلا به این ناراحتی می توانند تحت نظر پزشک برای کاهش علائم خارش خود، دارویی به نام کلستیرامین (Questran) مصرف کنند.
** اختلالات عصبی
گاهی اوقات آسیب دیدگی های عصبی دست، به دنبال ابتلا به برخی بیماری ها (مثلا دیابت)، می تواند باعث خارش کف دست ها شود. البته سایر اختلالات عصبی دست (مثلا سندروم تونل کارپال) نیز اثر مشابهی ایجاد می کنند.
در سندروم تونل کارپال، فشار روی عصب مدیان (عصب میانی) دست، باعث بی حسی، ضعف، خارش و درد دست ها می شود. خارش یا ناراحتی معمولا از کف دست ها شروع شده و اغلب در طول شب ظاهر می شود.
فرد مشکوک به سندروم تونل کارپال، می بایست هرچه سریعتر برای تشخیص قطعی به متخصص مراجعه نماید. در چنین مواردی معمولا پزشک توصیه می کند فرد از فعالیت های مکرر اجتناب کرده و مچ بند استفاده کند. در موارد شدیدتر، جراحی یکی از گزینه های پیشنهادی برای کاهش فشار عصب مدیان است.
** اگزمای دست
براساس آمار ارائه شده توسط انجمن ملی اگزما، حدود 10% از مردم ایالات متحده، اگزمای دست دارند.
اگزمای دست باعث خارش کف دست، قرمزی، ترک، خشکی و گاهی اوقات تاول می شود. لازم است بدانید این ناراحتی پوستی، غیر قابل سرایت است.
یکی از انواع اگزمای دست، اگزمای دیشیدروتیک (dyshidrotic) است که اگزمای تاولی نیز نامیده می شود. اگزمای دیشیدروتیک باعث ایجاد تاول های کوچک و خارش دار روی دست ها (و گاهی اوقات پاها و سایر نواحی بدن) می شود.
افرادی که سابقه ی خانوادگی اگزمای دست دارند، مستعد ابتلا به این نوع اگزما هستند؛ بعلاوه برخی مشاغل خاص، به خصوص مشاغلی که انجام آنها مستلزم تماس دست با رطوبت و/یا مواد شیمیایی خاصی است، شانس ابتلا به اگزمای دیشیدروتیک را افزایش می دهند. از جمله این نوع مشاغل می توان به کترینگ، نظافت، آرایشگری، پرستاری و مکانیکی اشاره کرد.
توصیه هایی برای پیشگیری از اشتعال اگزمای دست
افراد مبتلا به اگزمای دست یا درماتیت تماسی با اجتناب از برخی محرک های خاص می توانند مانع اشتعال علائم ناراحتی پوستی خود و/یا جلوگیری از بروز مجدد آن شوند.
اگر علت خارش پوست کف دست خود را نمی دانید، و یا ترکیبات و محرک های فعال کننده علائم اگزمای پوست دست خود را نمی شناسید، پیش از استفاده از هر محصول موضعی، بهتر است ابتدا آن را روی قسمتی از پوست خود آزمایش کنید.
توصیه های زیر می توانند در جلوگیری از اشتعال علائم اگزمای پوست موثر عمل کنند:
* تا حد ممکن از دستکش های ساخته شده از پارچه های مصنوعی استفاده نکنید. دستکش های نخی با پوست دست سازگاری بیشتری دارند.
* دست های خود را با آب ولرم بشویید. از تماس دست با آب بسیار سرد یا داغ اجتناب کنید.
* برای شست و شوی دست خود از صابون ها یا پاک کننده های فاقد عطر استفاده کنید.
* پس از شست و شو و خشک کردن دست ها فورا یک مرطوب کننده استفاده کنید. محصولاتی که چرب تر هستند، رطوبت بیشتری در پوست نگه می دارند.
* اگر اگزما دارید، از محصولاتی استفاده کنید که بطور اختصاصی برای نوع پوست شما طراحی شده اند.
* هنگام فعالیت های روزمره و کار با مواد شیمیایی یا شوینده ها از دستکش های محافظ استفاده کنید. افراد می توانند برای جلوگیری از حساسیت ناشی از دستکش لاتکس، زیر آن دستکس نخی بپوشند.
* از مصرف ژل های دست خودداری کنید. چراکه اغلب حاوی غلظت بالایی الکل هستند که باعث خشکی پوست می شود.
توصیه هایی برای کنترل و کاهش خارش کف دست
مهمترین کلید درمان خارش کف دست، شناسایی علت ایجاد آن است. راه های متعددی وجود دارند که قادر هستند خارش کف دست را کنترل و درمان کنند؛ برخی از موثرترین راهکارهای کاهش خارش دست عبارتند از:
** استفاده از کمپرس سرد و مرطوب
قرار دادن پارچه ی سرد و مرطوب، به مدت 5 تا 10 دقیقه، روی کف دست می تواند احساس خارش را تسکین دهد. در این مورد می تواند از کیسه یخ نیز کمک بگیرید.
** استروئیدهای موضعی
کورتیکواستروئیدها می توانند خارش و قرمزی کف دست را در زمان اشتعال کاهش دهند. استروئیدهای ضعیف را می توانید بدون نیاز به نسخه ی پزشک از داروخانه ها تهیه کنید. چنانچه علائم بیماری و شدت خارش دست شما شدید است، حتما می بایست به پزشک مراجعه کنید. فراموش نکنید مصرف داروهای کورتونی قوی مستلزم تایید و تجویز پزشک است.
از مصرف مداوم کرم های استروئیدی اجتناب کنید. چراکه این نوع محصولات باعث نازک شدن پوست می شوند.
** استفاده مداوم از مرطوب کننده های مناسب
مرطوب کننده ها اغلب در کاهش خارش پوست موثر عمل می کنند. نگه داشتن مرطوب کننده در فریزر، می تواند اثربخشی این درمان را بیشتر کند.
بخصوص در مواردی که اگزما، علت ایجاد خارش است مصرف مرطوب کننده بعد از هر بار شست و شوی دست، اهمیت ویژه تری نیز پیدا می کند.
به عنوان یکی از موثرترین مرطوب کننده های دست می توان کرم دست توپیالیز SVR را معرفی کرد.
کرم دست مغذی و ترمیم کننده ی توپیالیز SVR، یک محصول موثر برای مراقبت حرفه ای از دست هاست که قادر است فورا حتی خشک ترین پوست ها را تغذیه رسانی و نرم کند و آسیب دیده ترین پوست ها را بازسازی و ترمیم می کند.
گروه محصولات توپیالیز SVR بطور ویژه برای پاسخ به نیازهای پوست های خشک، خیلی خشک، آسیب دیده و مستعد اگزما طراحی و تولید شده اند؛ درماتیت آتوپیک یک بیماری مزمن است که در نتیجه سبب خشکی شدید پوست و اگزما (و در موارد شدید، ضایعات التهابی با رخم های ترشح دار) می شود. ژنتیک و وراثت، نقش اعظمی در ابتلا به این ناراحتی پوستی دارند.
خواص و ویژگی ها کرم دست توپیالیز SVR
* ایده آل برای پوست هاس خشک، ترک خورده و آسیب دیده و مستعد به اگزما
* قابل استفاده برای پوست های حساس
* مغذی و مرطوب کننده ی دست
* تقویت کننده و بازسازی کننده ی بریر پوست
* کاهش دهنده ی خارش پوست
* فرمولاسیون بسیار غلیظ حاوی 27% فاز چربی و 7% شی باتر
* غنی شده با امگا 3، 6، 9
* دارای بافت بسیار سبک (اولترا فلوئید)
* جذب بسیار سریع
* دارای سازگاری بسیار بالا
* دارای بافتی مخملی و نرم
* بدون برجای گذاشتن اثری از چربی و چسبندگی
* فاقد پارابن، سیلیکون و روغن های مینرال
* دارای رایحه ای لطیف و غیر محرک با عطر نت های چوبی و میوه ای
* غیر حساسیت زا
ترکیبات کرم دست توپیالیز SVR
* کره ی شی (شی باتر):
شی باتر چربی است که از دانه های درخت شی استخراج می شود. خواص شی باتر را می بایست در آرایش شیمیایی آن جست و جو کرد؛ شی باتر حاوی ترکیبات زیر است:
* اسیدهای چرب لینوئیک، پالمیتیک، استئاریک و اولئیک: تعدیل کننده ی چربی پوست
* ویتامین F ،E ،A: ویتامین های آنتی اکسیدانی که محرک گردش و سلامت سلول های رشد محسوب می شوند.
* تری گلیسیرید: قسمت چرب دانه ی شی که سبب تغذیه و نرم شدن پوست می شود.
* ستیل استر: قسمت مومی شکل کره ی دانه ی شی که پوست را نرم کرده و رطوبت را در پوست حبس می کند.
طرفداران ادعا می کنند که اسید کاپریلیک دارای خواص ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچ است و می تواند به درمان مشکلات سلامتی مرتبط با رشد مخمر مانند عفونت های مخمر واژینال، کاندیدا و برفک کمک کند. گفته می شود اسید کاپریلیک برای درمان عفونت های قارچی مانند کرم حلقه نیز مفید است.
* روغن نارگیل (کاپریلیک کاپریک تری گلیسیرید):
کاپریلیک کاپریک گلیسیرید برگرفته از روغن نارگیل و گلیسیرین، یک ماده ی نرم کننده ی عالی برای پوست است. در صورت ترکیب شدن این ماده با اسیدهای چرب، قدرت آبرسانی و حفظ رطوبت پوست چند برابر می شود. برخی افراد معتقدند اسید کاپریک دارای خواص ضد باکتری، ضد ویروس و ضد قارچ است و قادر است ناراحتی های ناشی از مشکلات پوستی با منشاء قارچی را برطرف کند.
* گلیسیرین:
این ترکیب به عنوان یک هومکتانت برای مراقبت و درمان خشکی، زبری، پوسته پوسته شدن، خارش و تحریکات جزئی پوست استفاده می شود. هومکتانت ها، رطوبت (آب داخل پوست یا رطوبت محیط) را به سمت لایه های خارجی پوست می کشانند.
* روغن دانه کاملینا ساتیوا (کتان کش):
روغن دانه ی کاملینا ساتیوا (روغن تسوباکی) یک روغن همه کاره سرشار از اولئیک اسید، کلاژن گیاهی، اسیدهای چرب امگا 3، 6، 9 و ویتامین های آ و ای است که خواص رطوبت رسانی بسیار بالایی دارد.
* روغن دانه آفتابگردان:
نتایج کلینیکال اثرات اثبات شده – نتایج مورد انتظار:
با اولین استفاده: **182% پوست نرم تر می شود.
پس از 7 روز: *191% افزایش تغذیه رسانی پوست / **198% بهبود ترمیم پوست
پس از 21 روز (نهایت اثربخشی): *340% افزایش تغذیه رسانی پوست / *343% بهبود ترمیم پوست
نتایج اثربخشی از دیدگاه مصرف کنندگان:
***95% مصرف کنندگان از قدرت بازسازی و ترمیم این محصول رضایت داشته اند.
***95% مصرف کنندگان معتقدند این محصول به خوبی از پوست دست آنها حفاظت می کند.
نتایج فوق براساس مطالعات کلینیکال انجام گرفته روی 22 داوطلب (خانم و آقا) در گروه سنی 44 تا 68 سال بعد از حداقل 2 بار مصرف در طول روز بعد از 21 روز به دست آمده است.
* نمره بالینی
** خود ارزیابی
*** رضایت
روش مصرف کرم دست توپیالیز SVR
پوست پشت دست ها را به کرم توپیالیز SVR آغشته کرده و با حرکات دورانی به ملایمت ماساژ دهید.
ممکن است لازم باشد بسته به فعالیت های روزانه ای که دست را درگیر می کنند، روزی چندین بار این عمل را تکرار کنید.
جهت انتخاب محصول مناسب با توجه به نوع پوست خود و نیاز های آن، با مشاورین پوست اویرو در ارتباط باشید.
برای تماس کلیک نمایید: ۴۱۷۰۲ ( ۰۲۱)
اویرو، همه چیز درباره زیبایی شما.