مقایسه اثر آداپالن ( دیفرین ) و بنزوئیل پراکساید ( پانژل ) در درمان جوش
با وجود گستردگی محصولات درموکازمتیک، اما هم چنان خط اول درمان بسیاری از مشکلات پوست داروها هستند و پزشک بر اساس نوع و میزان مشکلات پوستی افراد ممکن است مصرف دارو را اولویت درمان تشخیص دهد.
آکنه یکی از معضلات پوستی رایج در سنین 12 تا 25 سالگی است که علاوه بر داروهای آنتی بیوتیکی که در مقالات پیشین بررسی شدند داروهای موضعی گوناگونی برای درمان آن تولید شده.
از جمله موثر ترین درمان های موضعی جوش می توان به آداپالن و بنزوئیل پراکساید اشاره کرد در این مقاله سعی شده اثر و عملکرد این دو دارو مورد مقایسه قرار گیرد.
لازم به تذکر است موارد بررسی شده در این مقاله صرفا جهت بالا بردن اطلاعات عمومی افراد می باشد.
تهیه ی دارو صرفا از طریق مراجعه حضوری به داروخانه ها و با ارائه ی نسخه ی پزشک امکان پذیر است.
اویرو هیچگونه مسئولیتی در قبال مصرف خودسرانه این دارو نداشته و به غیر از مقاله درج شده در خصوص این دارو هیچگونه مشاوره ای ارائه نمی شود.
آشنایی با آداپالن و بنزوئیل پراکساید
آداپالن ژلی است که برای درمان و مراقبت آکنه ولگاریس استفاده می شود، مکانیزم اثر آن هنوز دقیقا شناخته نشده. محققان معتقدند زمانی که آداپالن روی پوست زده می شود، روی رشد سلول های پوست تاثیر گذاشته و در نتیجه روند ایجاد آکنه را متوقف می کند.
بنزوئیل پراکساید یک داروی موضعی است که برای درمان و مراقبت آکنه استفاده می شود. بنزوئیل پراکساید باکتری های مولد آکنه ( پروپیونی باکتری ) را نابود کرده و رشد سلول های پوستی را افزایش می دهد. بازسازی سلول های پوست سبب جایگزینی پوست سالم و تازه به جای پوست جوش دار و سلول های مرده می شود.
عوارض مصرف آداپالن و بنزوئیل پراکساید
رایج ترین عوارض مصرف آداپالن عبارت است از :
— التهاب
— قرمزی
— خشکی
— سوزش
— خارش
— عود آکنه در هفته های اول استفاده
بیشتر این علائم با ادامه مصرف کاهش می یابند، اما اگر شدت این عوارض زیاد و ادامه دار بود، با کاهش دوز مصرف می توان علائم را کاهش داد.
آداپالن ممکن است سبب افزایش حساسیت پوست نسبت به نور شده و پوست را مستعد آفتاب سوختگی نماید، لذا از قرار گرفتن طولانی مدت در برابر تابش شدید نور خودداری کنید، هم چنین در طول درمان مصرف ضد آفتاب با SPF مناسب ضروری است. آداپالن نمی بایست روی نواحی آفتاب سوخته پوست، شیار ها، اطراف چشم ها، و یا لب استفاده شود.
عوارض شایع مصرف بنزوئیل پراکساید عبارت اند از :
— درماتیت تماسی
— اریتم
— پوسته ریزی
— خشکی پوست
عوارض احتمالی مصرف ( هشدار دهنده ) :
— واکنش های هایپرسنستیو
— حساسیت شدید پوست نسبت به آفتاب
مقدار و نحوه مصرف آداپالن و بنزوئیل پراکساید
آداپالن
نواحی درگیر پوست را شسته و خشک کنید، روزانه یک مرتبه قبل از خواب یک لایه نازک از ژل را روی پوست ناحیه مورد نظر بزنید، از مصرف محصول اطراف چشم ها، لب و بینی خودداری کنید، ممکن است در هفته های اول با شروع مصرف دارو شدت آکنه ها افزایش یابد، چراکه آداپالن جوش های زیر پوستی را که در آغاز شکل گیری هستند ولی قابل مشاهده نیستند تحریک می کند. بنابراین در صورت وخیم تر شدن و شدت یافتن آکنه درمان نمی بایست متوقف شود. اثرات موثر درمان بعد از 8 تا 12 هفته مصرف قابل مشاهده است.
بنزوئیل پراکساید
نواحی درگیر پوست را کاملا شسته و پاک کنید، کرم/ لوسیون یا ژل بنزوئیل پراکساید به مقدار کم روزانه یک تا سه مرتبه بنابر نیاز پوست و یا تجویز پزشک می توانید استفاده کنید. پاک کننده های موضعی بنزوئیل پراکساید برای شست و شوی نواحی درگیر پوست استفاده شده و می توان روزانه یک تا دو مرتبه از آنها استفاده کرد. در صورت بروز خشکی و التهاب پوست، تعداد دفعات مصرف می بایست کاهش یابد.
تداخلات دارویی آداپالن و بنزوئیل پراکساید
اگر آداپالن همراه دیگر داروهای ضد جوش استفاده شود ممکن است سوزش شدید در پوست ایجاد کند.
ترکیب کردن بنزوئیل پراکساید با دیگر درمان های موضعی ضد جوش مثل ( ژل داپسون ) ممکن است منجر به خشکی و سوزش پوست شود.
مصرف آداپالن و بنزوئیل پراکساید در دوران باردهی و شیردهی
مقدار خیلی ناچیزی از آداپالن توسط پوست جذب شده و وارد جریان خون می شود، با این حال هنوز مطالعه اختصاصی درباره زنان باردار انجام نشده، هم چنین عارضه مصرف آداپالن در دوران شیردهی شناخته شده نیست.
ایمنی مصرف بنزوئیل پراکساید روی خانم های باردار و شیرده تا به امروز آزمایش نشده است.
جمع بندی کلی و مقایسه آداپالن و بنزوئیل پراکساید
*** آداپالن و بنزوئیل پراکساید هر دو از محصولات درمان موضعی آکنه ولگاریس هستند.
*** آداپالن با برند تجاری دیفرین و بنزوئیل پراکساید با نام تجاری پانژل نیز شناخته می شوند.
*** یکی از تفاوت های اصلی آداپالن و بنزوئیل پراکساید آن است که آداپالن حتما باید زیر نظر پزشک و با نسخه تهیه شود در حالی که می توانید بنزوئیل پراکساید را به راحتی از داروخانه تهیه کنید.
*** عوارض مصرف آداپالن و بنزوئیل پراکساید مشابه یکدیگر و شامل : التهاب، قرمزی، خشکی، خارش، عود آکنه، افزایش حساسیت به نور است.
*** بیشتر عوارض آداپالن و بنزوئیل پراکساید با ادامه مصرف کمتر می شوند، اگر هر یک از علائم تشدید شدند و یا ادامه یافتند می توان با کاهش میزان و یا دفعات مصرف دارو علائم را کنترل کرد.
*** یکی دیگر از تفاوت های آداپالن و بنزوئیل پراکساید میزان مصرف آن هاست. آداپالن بصورت یک لایه نازک روزانه یک مرتبه قبل از خواب روی پوست استفاده می شود، اما بنزوئیل پراکساید در صورت نیاز تا روزانه 3 مرتبه قابل استفاده است.
*** مصرف همزمان آداپالن و یا بنزوئیل پراکساید در کنار سایر محصولات موضعی درمان جوش می تواند می تواند منجر به خشکی بیش از حد و سوزش پوست شود.
سلام و pangel استفاده کردم، و فقط دوبار زدم، ولی دچار التهاب و خارش و قرمزی شدم، الان باید چیکار کنم؟
سلام من دکتر رفتم بهم کرم پراکساید دادن و گفتن رو جوش وجای جوش بزن و دوستان بعد ژل دیفرین رو بزن اما نگفتن صورتم رو بشورم بعد ژل بزنم ؟
سلام پانژل دارید ؟؟؟
سلام
من دکتر رفتم و گفتن که مولوسکوم کونتاژیوم دارم، ایشون گفتن با کریوتراپی کنم ولی هم هزینش بالا بود و هم دردش زیاد.
آیا امکان استفاده ازا ین دارو برای رفع این بیماری وجود دارد؟
سلام من جوش زده بودم دکتر ب من کرم پانژل و آداپالن داده بعد من الان یک ماه دارم میزنم جوشام بیشتر شده بنظرتون این جوش ها میرن؟؟؟؟
مصرف همزمان پانژل و ادا پالن در یک زمان مشکل ایجاد مبکند؟
سلام ببخشید لوسیون ازلاک بهتر است یا پن ژل یا ژل رآکوتان من سالهاست جوش میزنم ووهمه دارویی روداستفاده کردم ازلاک رو شنیدم خوبه کدوم قویرتره برای جوشهای عمیق بزرگ و قرمز لطفا راهنمایی کنید ممنونم
سلام،دکتر برای درمان جوشهای بنده محلول کلیندامایسن به صورت هر 12ساعت و پماد پانژل شب هنگام تجویز کردن،ایا بنده میتونم بعد از استفاده از محلول از پماد هم استفاده کنم؟اینکه فاصله زمانی چقدر باشه بهتر است؟
درود بر شما ؛ بصورت کلی بله. استفاده از محصولات تجویزی بر اساس نظر پزشک معالج باشد.
سلام من میخوام محلول کلیندامایسین و ژل آداپالن رو همزمان استفاده کنم میخوام بدونم استفاده همزمانشون برام مشکلی ایجاد میکنه؟
درود بر شما ؛ منع مصرفی ندارند اما تحت نظر پزشک معالج باید مصرف نمایید.
سلام و خسته نباشید خدمت ادمین محترم من شاطر سنگک هستم و این شغل من هست بدلیل استفاده ی بنزوئیل پراکسید در ارد ها دستهای من و تمامی همکارانم دچار اگزما شده و این ماده باعث قرمزی سوزش و خارش و خشکی پوست دستهای من و تمامی همکارانم شده خمیر سنگک خمیری شل هست برای همین بنزوئیل پراکسید درون ارد راحت تر با پوست تماس پیدا می;کند و در پخت نان هم شاط از اب برای پهت کردن نان استفاده میکند که باعث میشه بنزوعیل پراکسی درون ارد به طور مستقیم با دست شاطر در تماس باشد و دست هارا… Read more »
درود بر شما ؛ با آرزوی سلامتی برای شما عزیز متاسفانه سوال شما در حوزه تخصصی ما نمی باشد. ؛ تنها پیشنهاد استفاده از مرطوب کننده به صورت مداوم است. ؛ امیدوارم همیشه تندرست و سلاکت باشید