رابطه اضطراب و خارش پوست
اغلب افراد مبتلا به اضطراب در کنار سایر علائم، دچار احساس خارش در پوست بدن خود می شوند، در این مقاله رابطه بین اضطراب و خارش بررسی می شود.
اگرچه اضطراب یک وضعیت مربوط به سلامت روان است، اما می تواند از نظر جسمی نیز روی بدن تاثیر بگذارد. برای نمونه ممکن است برخی از افراد دارای اضطراب در کنار سایر علائم، احساس خارش در پوست را تجربه کنند.
اضطراب و خارش می تواند در برخی افراد منجر به ایجاد یک سیکل شود. بدین صورت که اضطراب می تواند باعث خارش شده و خود خارش نیز می تواند منجر به بدتر شدن اضطراب شود.
در نتیجه برخی از علائم اختلالات اضطرابی می تواند باعث احساس خارش که می تواند منبع تحریک و حتی اضطراب باشد، شوند.
شکستن این چرخه بسیار دشوار است. در برخی از افراد اضطراب می تواند باعث شدید شدن بیماری های پوستی و افزایش خارش شود.
در این مقاله مطالبی در خصوص رابطه بین خارش پوست و اضطراب ارائه می شود.
همچنین بخوانید:
آیا اضطراب می تواند باعث خارش بدن شود؟
این مساله همیشه برقرار نیست اما گاهی اوقات اضطراب و خارش پوست رابطه بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند.
یک اختلال اضطرابی می تواند با ایجاد احساس خارش در بدن همراه باشد. در صورت رخ دادن این وضعیت، خارش به دلیل یک بیماری پوستی زمینه ای یا تحریک کننده نیست، بلکه به عنوان یک نشانه اضطراب خواهد بود.
برای نمونه بر اساس یک مطالعه در سال 2016، بیماری های پوستی مانند خارش و پوسته شدن پوست سر در افراد دارای موقعیت های پر استرس، شرایط روانی یا دارای یک رویداد بزرگ در زندگی، رایج است.
استرس تغییرات متعددی در بدن، مانند نوسانات هورمونی و تغییرات در سیستم عصبی ایجاد می کند. این تغییرات می توانند منجر به احساسات ناخوشایند در طول یک یا چند عصب شوند. این احساسات می توانند در هر نقطه از بدن احساس سوزش یا خارش ایجاد کنند.
همچنین بخوانید:
خارش نوروپاتیک : علت، علائم و درمان (کلیک)
اضطراب و بیماری های پوستی
فرد دارای یک بیماری زمینه ای پوستی نیز ممکن است خارش بیشتری را بدلیل اضطراب تجربه کند. در این افراد، علائم استرس می تواند باعث تشدید علائم آنها یا شعله ور شدن آنها شود.
افراد دارای بیماری های مزمن پوستی منجر به خارش، اغلب گزارش می دهند که استرس روانی عامل تشدید کننده علائم آنها است.
شرایط پوستی که می توانند روی بدتر شدن اضطراب موثر باشند عبارتند از:
- لیکن پلان
- پسوریازیس
- اگزما
همچنین بخوانید:
اگزما و خارش پوست : علت و درمان (کلیک)
آیا خارش می تواند باعث اضطراب شود؟
در حالی که اضطراب ممکن است باعث ایجاد یا بدتر شدن خارش شود، عکس آن نیز صادق است. خارش و هر شرایط منجر به خارش مداوم، می تواند منبع اضطراب باشد.
بر اساس تحقیقات، بین شرایط خارش مزمن و سطوح بالای استرس و اضطراب رابطه ای وجود دارد.
افراد مبتلا به یک بیماری پوستی، مانند اگزما یا پسوریازیس، ممکن است خود این بیماری ها را منبع استرس و اضطراب بدانند. این علائم می توانند باعث مختل شدن زندگی روزمره شوند.
خارش تنها منبع اضطراب برای افراد مبتلا به این شرایط نیست. آسیب یا علائم قابل مشاهده روی پوست ناشی از بیماری های پوستی نیز می تواند هنگام تعامل با دیگران باعث ایجاد استرس اجتماعی یا اضطراب در افراد شود.
همچنین بخوانید:
خارش پوست : دلایل و روش های درمان (کلیک)
سایر مشکلات و خارش
به عنوان بخشی از تشخیص خارش پوست، پزشکان سایر دلایل را بررسی خواهند کرد. شرایط و عوامل مختلف دارای نشانه خارش عبارتند از:
- سایر شرایط روانپزشکی مانند افسردگی و اختلال وسواس فکری اجباری
- شرایط عصبی مانند مولتیپل اسکلروزیس (ام اس)، نوروپاتی دیابتی و زونا
- بارداری و تغییرات هورمونی
- عوارض جانبی برخی داروها
- بیماری هایی که اعضا داخلی را درگیر می کنند، مانند نارسایی کبد یا کلیه، کم خونی و حتی برخی از انواع سرطان
در برخی افراد، خارش ایدیوپاتیک بوده و علت مشخصی برای آن وجود ندارد. برای یافتن راه هایی برای مدیریت این وضعیت باید از نزدیک با پزشک خود همکاری کرد.
همچنین بخوانید:
ارتباط خارش بدن با سرطان (کلیک)
تشخیص
اولین قدم برای درمان اضطراب و خارش، شناسایی علت اصلی و شکستن چرخه علائم است.
تشخیص اضطراب
برای تشخیص اضطراب، یک ارزیابی کامل فیزیکی و ذهنی ضروری است.ممکن است پزشک افراد را به یک متخصص سلامت روان برای شناسایی علل زمینه ای اضطراب ارجاع دهد.
انواع مختلفی از اختلالات اضطرابی عبارتند از:
- اختلال اضطراب جدایی
- اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
- اختلال هراس
- فوبیا
- اختلال اضطراب اجتماعی
هر نوع اختلال اضطرابی علائم و معیارهای تشخیصی متفاوتی دارد. برای نمونه برای تشخیص GAD، فرد باید حداقل به مدت 6 ماه در بیشتر روزها دارای اضطراب و نگرانی بیش از حد باشد.
همچنین بخوانید:
اضطراب جدایی در نوزادان و کودکان (کلیک)
تشخیص بیماری های پوستی
پزشک می تواند خود بیماری های زمینه ای پوستی را تشخیص دهد یا فرد را برای آزمایش های بیشتر به متخصص پوست ارجاع دهد.
در این وضعیت ممکن است متخصص از فرد آزمایشات پزشکی، مانند آزمایش خون، برای غربالگری سایر شرایط مشکل زا تاثیر گذار روی خارش را درخواست کند.
پس از تشخیص وضعیت، پزشک می تواند درمان را آغاز کند.
درمان
بر اساس شرایط زمینه ای و علت اصلی خارش یا اضطراب، درمان متفاوت خواهد بود.
درمان بیماری های پوستی می تواند شامل کرم های دارویی برای کمک به رفع خارش و همچنین داروهای هدفمند برای علائم فردی یا خود بیماری باشد.
همچنین درمانگر یا روانشناس می تواند به افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی از طریق رفتار درمانی برای مدیریت سطح اضطراب، کمک کند. این درمان با تغییر الگوهای فکری منجر به کاهش اضطراب می شود. دبرخی افراد نیز به مصرف دارو نیاز دارند.
اقدامات کمک کننده کاهش استرس نیز با اهمیت هستند. دلیل این امر این است که استرس نیز می تواند باعث ایجاد علائم شود. اقدامات موثر در کاهش استرس شامل موارد زیر هستند:
همچنین بخوانید:
تاثیر طب سوزنی بر اضطراب (کلیک)
زمان مراجعه به پزشک
درصورتیکه فکر می کنید دارای احساس خارش یا اضطراب تاثیر گذار روی زندگی هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید. در این وضعیت پزشک ممکن است فرد را به یک متخصص پوست برای آزمایش شرایط پوستی یا به یک متخصص سلامت روان برای درمان اختلال اضطراب ارجاع دهد.
در صورتیکه پس از شروع درمان جدید متوجه علائم اضافی یا بدتر شدن آنها شدید باید برای اصلاح درمان به پزشک مراجعه کنید.
همچنین بخوانید:
خلاصه
اضطراب و خارش پوست اغلب رابطه نزدیکی با هم دارند، البته این امر برای همه افراد صادق نیست.
افراد دارای بیماری های پوستی، مانند پسوریازیس و اگزما، ممکن است متوجه شوند که علائم آنها در دوره های استرس یا اضطراب شدیدتر می شود. اختلالات اضطرابی نیز ممکن است باعث ایجاد خارش بدن شوند.
همچنین خارش مزمن می تواند منبعی از تحریک، استرس و اضطراب برای بسیاری از افراد باشد. این مساله به طور بالقوه می تواند باعث ایجاد چرخه ای از علائم شود که باعث کاهش کیفیت زندگی افراد خواهد شد.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.