اختلال نعوظ و ناباروری
با وجود تاثیر اختلال نعوظ در ناباروری، اما هنوز هم امکان بارداری وجود دارد؛ گزینه های درمانی موثر برای کمک به باروری در ED را بخوانید.
اگرچه اختلال نعوظ در ایجاد مشکلاتی برای باردار شدن تاثیر دارد، اما اگر با وجود ابن وضعیت هنوز هم امکان بارداری وجود دارد.
یافتن علت اصلی اختلال نعوظ (ED) و دریافت درمان در حل این مشکل تاثیر زیادی دارد. گاهی برخی افراد نیازمند دریافت درمان های ناباروری مانند لقاح مصنوعی یا IVF هستند.
در این مقاله به بررسی به بررسی این مساله می پردازیم که آیا اختلال نعوظ در بارداری و باروری تاثیر دارد یا خیر. همچنین نحوه مدیریت اختلال نعوظ هنگام تلاش برای باردار شدن و گزینه های درمانی آن ارزیابی می شود.
همچنین بخوانید:
اختلال نعوظ: از علت تا درمان (کلیک)
آیا با وجود اختلال نعوظ باز هم می توان باردار شد؟
ED ممکن است مشکلاتی را در باردار شدن ایجاد کند، اما با برخی گزینه های درمانی می توان به افزایش احتمال باردار شدن کمک کرد.
اسپرم باید تخمک را بارور کند. سپس تخمک بارور شده باید در رحم کاشته شود. بیضه ها اسپرم هایی را تولید و ذخیره می کنند که آلت تناسلی آن را در حین مقاربت جنسی به دستگاه تناسلی زنانه منتقل می کند.
در صورتیکه مرد نتواند نعوظ را برای مقاربت جنسی به دست آورده یا حفظ کند، ممکن است به این ترتیب روی باروری تاثیر داشته باشد.
درمان اختلال نعوظ می تواند به افراد کمک کند تا از طریق رابطه جنسی باردار شوند، در صورت عدم امکان درمان های ناباروری در دسترس هستند.
همچنین بخوانید:
تقویت نعوظ و سفت تر شدن آلت تناسلی (کلیک)
آیا اختلال نعوظ بر باروری مردان و توانایی برای باردار کردن تاثیر دارد؟
بر اساس یک بررسی در سال 2022، اختلال نعوظ می تواند در ایجاد مشکلاتی برای باردار شدن تاثیر داشته باشد. دلیل این امر این است که مرد دارای ED نمی تواند نعوظ کافی برای مقاربت جنسی که منجر به انزال می شود را بدست آورده یا حفظ کند.
اختلال نعوظ همچنین تعداد دفعات رابطه جنسی زوجین را کاهش داده و بدین ترتیب در باروری مردان و توانایی برای باردار کردن تاثیر منفی دارد. با این وجود ED به خودی خود روی کیفیت اسپرم موثر نیست.
اختلال نعوظ می تواند با سلامت عمومی مردان در ارتباط باشد. شدت اختلال نعوظ در افزایش خطر ناباروری مردان تاثیر دارد. در واقع، از هر 6 مرد مبتلا به ناباروری، 1 نفر ممکن است دارای اختلال نعوظ یا انزال زودرس باشد.
مشکل هورمونی موثر در ایجاد اختلال نعوظ نیز بر باروری مردان تاثیر دارد. سطوح پایین یا غیر طبیعی هورمون می تواند تولید و رشد اسپرم را تحت تاثیر قرار دهد. میل جنسی پایین و سطوح پایین تستوسترون از جمله عوامل خطر ED هستند.
همچنین بخوانید:
دلایل نازایی ثانویه در مردان و زنان (کلیک)
نکاتی برای مقابله با اختلال نعوظ هنگام بارداری
مراحل زیر در کمک به مقابله با اختلال نعوظ در هنگام تلاش برای باردار شدن مفید هستند.
تعیین علت اختلال نعوظ
پیدا کردن علت اصلی ED برای تعیین بهترین دوره درمانی ضروری است.
دلایل ED شامل عوامل فیزیکی و روانی زیر است:
- اضطراب
- استرس
- مسائل مربوط به رابطه زوجین
- نگرانی در مورد عملکرد جنسی
- بیماری قلبی
- دیابت
- برخی داروها، مانند داروهای ضد افسردگی یا داروهای فشار خون
- افسردگی
همچنین بخوانید:
درمان اختلال نعوظ در بیماران قلبی (کلیک)
بهترین درمان اختلال نعوظ
گزینه های درمانی زیادی برای ED وجود دارد. بهترین گزینه درمانی وابسته به علت زمینه ای متفاوت بوده و شامل موارد زیر است:
- تستوسترون: در صورت تاثیر سطوح پایین تستوسترون در ED، درمان با تستوسترون کمک کننده خواهد بود. با این حال بدلیل تاثیر منفی تستوسترون درمانی بر تولید اسپرم، برای مردانی که قصد باردار شدن دارند این روش مفید نیست. به همین دلیل فرد باید با یک اورولوژیست تولید مثل یا پزشک باروری در مورد راه هایی برای افزایش تستوسترون بدون تاثیر منفی بر باروری صحبت کند.
- داروها: داروهایی مانند مهارکننده های PDE5 یا تزریق آلپروستادیل برای درمان ED مفید هستند. همچنین ممکن است پزشک تغییر دارو یا دوز را در صورت تاثیر یک داروی خاص در ED، مانند برخی از داروهای ضد افسردگی، توصیه کند.
- پروتز آلت تناسلی: ایمپلنت آلت تناسلی می تواند یک راه موثر برای بهبود نعوظ باشد.
- دستگاه وکیوم مردانه: دستگاه وکیوم روی آلت تناسلی قرار گرفته و باعث افزایش جریان خون در آلت تناسلی و جلوگیری از برگشت خون به بدن و درنتیجه ایجاد نعوظ می شود.
- زوج درمانی: در صورتیکه ED ناشی از مشکلاتی در رابطه است یا ED باعث ایجاد مشکلاتی در رابطه شده یا اینکه فرد می خواهد از شریک خود حمایت کند، زوج درمانی گزینه ای مفید است.
- مشاوره: مراجعه به مشاور می تواند در رفع هر گونه عامل عاطفی یا روانی موثر در ایجاد ED، کمک کند. مشاوره ممکن است به کاهش هر گونه اضطراب یا استرس مربوط به اختلال عملکرد جنسی کمک کند.
پنتوکسی فیلین (PTX) نیز دارویی موثر برای بهبود اختلال نعوظ و کیفیت اسپرم در درمان ناباروری مردان است.
همچنین بخوانید:
قرص های موثر در درمان اختلال نعوظ (کلیک)
برنامه ریزی برای فعالیت جنسی
در صورت استفاده از دارو برای کمک به نعوظ می توان فعالیت جنسی را متناسب با بازه های زمانی شروع اثر دارو برنامه ریزی کرد.
همچنین می توان فعالیت جنسی را حول تخمک گذاری زنانه برنامه ریزی کرد. اگر افراد هر روز یا یک روز در میان رابطه جنسی می توانند شانس خود را برای باردار شدن در روزهای زیر افزایش دهند:
- 5 روز قبل از تخمک گذاری
- روز تخمک گذاری
- روز بعد از تخمک گذاری
بهتر است از استفاده از روان کننده هایی آسیب رسان به اسپرم آسیب، خودداری کرد.
همچنین بخوانید:
تخمک گذاری چیست؟ زمان و علائم آن (کلیک)
ایجاد تغییراتی در سبک زندگی
تغییرات سبک زندگی مانند موارد زیر نیز در مدیریت ED موثر هستند:
- ورزش منظم و افزایش فعالیت بدنی
- اجتناب یا ترک سیگار
- پیروی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب
- محدود کردن یا اجتناب از الکل
همچنین بخوانید:
درمان اختلال نعوظ با ورزش (کلیک)
افزایش تحریک جنسی
با اقدامات زیر می توان به افزایش تحریک جنسی برای بهبود ED کمک کرد:
- ایجاد محیط و فضای مناسب مانند استفاده از موسیقی
- دریافت آموزش جنسی یا درمان جنسی
- افزایش پیش بازی
- تمرین تحریک با دهان یا دست
- استفاده از پوزیشن های مختلف جنسی
بر اساس یک مطالعه در سال 2019 روی افراد مسن، رابطه جنسی دهانی در بهبود زندگی جنسی موثر است.
همچنین بخوانید:
درمان خانگی اختلال نعوظ (کلیک)
مشورت با پزشک در مورد باروری
مشورت با پزشک در مورد باروری می تواند برای رد وجود سایر شرایط موثر در ناباروری در هر دو طرف، مفید باشد.
پزشک همچنین می تواند برای ایجاد برنامه جهت باردار شدن و در صورت لزوم درباره درمان های باروری پیشنهاداتی ارائه دهد.
درمان های باروری
در صورت عدم تاثیر درمان اختلال نعوظ برای باردار شدن از طریق رابطه جنسی، درمان های باروری زیر در دسترس هستند:
- تلقیح داخل رحمی (IUI): IUI روشی است که در آن اسپرم مستقیما از طریق دهانه رحم با استفاده از یک کاتتر یا لوله نازک و قابل انعطاف در داخل رحم قرار می گیرد. متخصصان می توانند از اسپرم تازه انزال شده، اسپرم منجمد یا اسپرم اهداکننده برای این روش استفاده کنند.
- لقاح آزمایشگاهی (IVF): IVF یک فناوری کمک باروری است که یک تخمک را همراه با اسپرم در آزمایشگاه قرار می دهد تا عمل باروری صورت گیرد، سپس متخصصان آن را دوباره در رحم قرار می دهند.
- انزال الکتریکی: در انزال الکتریکی از یک پروب الکتریکی در داخل راست روده برای فشار دادن به پروستات و تحریک انزال استفاده می شود. این اسپرم می تواند برای IUI یا IVF مورد استفاده قرار گیرد.
- بازیابی اسپرم: پزشک اسپرم را مستقیما از بیضه یا اپیدیدیم برای استفاده در روش های IVF با ICSI خارج می کند.
- تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI): ICSI تزریق یک اسپرم منفرد به تخمک برای ایجاد باروری است که می تواند بعدا در رحم قرار گیرد.
همچنین بخوانید:
فناوری های کمک باروری (ART) (کلیک)
چشم انداز
یافتن علت زمینه ای ED می تواند گام مهمی برای درمان و بهبود سلامت کلی باشد. گزینه های درمانی متعددی برای ED وجود دارد و تقریبا همه موارد ED به درمان واکنش خوبی نشان می دهند.
در صورت عدم وجود سایر مشکلات باروری، درمان اختلال نعوظ می تواند به بارداری از طریق رابطه جنسی کمک کند. در موارد دیگر، درمان های باروری برای کمک به باردار شدن مفید هستند.
خلاصه
اگرچه اختلال نعوظ در ایجاد مشکلاتی برای باردار شدن تاثیر دارد، اما اگر با وجود ابن وضعیت هنوز هم امکان بارداری وجود دارد.
تعیید علت اصلی ED و درمان آن از اهمیت زیادی برخوردار است. درمان اختلال نعوظ و درمان های باروری مانند IVF و IUI نیز می توانند به باردار شدن افراد کمک کنند.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.