ویکتوزا (Victoza) با نام ژنریک لیراگلوتاید (liraglutide)
ویکتوزا (Victoza) | |
نام ژنریک: | لیراگلوتاید (liraglutide) |
دیگر نام تجاری: | ساکسندا (Saxenda) |
ویکتوزا چیست؟
ویکتوزا با نام ژنریک لیراگلوتاید، دارویی است که مصرف آن، به تنهایی و یا همراه با داروهای دیگر، در کنار ورزش و رژیم غذایی مناسب، منجر به بهبود کنترل قند خون در بزرگسالان و کودکان بالای 10 سال که مبتلا به دیابت مولیتوس نوع دو می باشند، می گردد. کنترل قند خون بالا، از آسیب های کبدی، کوری، مشکلات عصبی، قطع عضو و مشکلات عملکرد جنسی جلوگیری می کند. همچنین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2، که مشکلات قلبی دارند، می توان از ویکتوزا جهت کاهش خطر سکته، حملات قلبی، یا مرگ ناشی از بیماری های قلبی کمک گرفت.
لیراگلوتاید مشابه هورمون طبیعی به نام اینکریتین است. این دارو باعث می شود انسولین بیشتری برای پاسخ به قند خون بالا (مثلا قند خون بعد از غذا) آزاد شود و مقدارِ قندی که کبد تولید می کند را کاهش می دهد. این دارو به هضم غذا نیز کمک می کند.
اگر به درمان انسولین نیاز دارید، لیراگلوتید جایگزین انسولین نیست.
ویکتوزا معمولا زمانی تجویز می شود که درمان با داروهای دیگر با شکست مواجه شده باشد.
ویکتوزا جهت درمان دیابت نوع 1 مناسب نیست.
مهمترین نکات
مصرف داروی لیراگلوتاید با برند ساکسندا (Saxenda) همراه با رژیم غذایی و ورزش، به کاهش وزن افرادی که مشکلات خاصی دارند، کمک می کند. از مصرف همزمان ساکسندا و ویکتوزا جدا خودداری نمایید.
در موارد زیر نمی بایست از ویکتوزا استفاده کنید:
* نئوپلازی اندوکرین چندگانه تیپ دو (وجود تومور در غدد)
* سابقه ی (خانوادگی) سرطان مدولاری تیروئید
* ابتلا به دیابت نوع 1 (که در گذشته دیابت وابسته به انسولین نامیده می شده است.) یا کتواسیدوز دیابتی
در مطالعات انجام شده روی حیوانات، لیراگلوتاید باعث تومور تیروئید یا سرطان تیروئید شده است. هنوز مشخص نیست این عارضه در افرادی که از دوزهای منظم این دارو استفاده می کنند رخ می دهد یا خیر.
به محض آنکه متوجه علائم تومور تیروئید، مثل متورم شدن یا وجود توده در گردن، مشکلات بلع، خشن شدن صدا، یا تنگی نفس شُدید، فورا با پزشک تماس بگیرید.
نکاتی که می بایست قبل از مصرف ویکتوزا بدانید:
اگر به لیراگلوتاید آلرژی دارید و یا هر یک از شرایط زیر در مورد شما صدق می کند، نمی بایست ویکتوزا استفاده کنید:
* نئوپلازی اندوکرین چندگانه تیپ دو (وجود تومور در غدد)
* سابقه ی (خانوادگی) کارسینوم مدولاری تیروئید (نوعی سرطان تیروئید)
* کتواسیدوز دیابتی (برای درمان به پزشک مراجعه کنید.)
برای اطمینان از ایمنی مصرف ویکتوزا، چنانچه هر یک از موارد زیر در مورد شما صدق می کند، پزشک را مطلع کنید:
* مشکلات معده ناشی از هضم کُند
* بیماری های کبدی یا کلیوی
* تری گلیسیرید بالا (نوعی چربی خون)
* مشکلات قلبی
* سابقه مشکلات پانکراس (لوزوالمعده) یا کیسه صفرا
* سابقه ی افسردگی یا فکر کردن به خودکشی
در مطالعات انجام شده روی حیوانات، ویکتوزا باعث تومور تیروئید یا سرطان تیروئید شده است. هنوز مشخص نیست این عارضه در افرادی که از دوزهای منظم این دارو استفاده می کنند رخ می دهد یا خیر. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک/داروساز مشورت کنید.
مشخص نیست که آیا ویکتوزا می تواند به جنین آسیب وارد کند یا خیر. چنانچه باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، پزشک را مطلع کنید.
هنوز مشخص نیست که آیا لیراگلوتاید وارد شیر مادر می شود و یا می تواند به نوزاد شیر خوار آسیب وارد کند یا خیر. اگر شیر می دهید، پزشک را مطلع کنید.
استفاده از ویکتوزا برای افراد زیر 18 سال مورد تایید نمی باشد.
هشدار: هرگز قلم انسولین، کارتریج، یا سرنگ انسولین خود را با دیگران به اشتراک نگذارید، حتی اگر سر سوزن را تعویض کرده اید. مصرف مشترک چنین وسایلی ریسک انتقال عفونت ها یا بیماری های واگیر دار را افزایش می دهد.
روش مصرف ویکتوزا
ویکتوزا معمولا یکبار در روز تجویز می شود.
تمام دستورالعمل های درج شده توسط پزشک را با دقت دنبال کنید. احتمال دارد پزشک بصورت دوره ای میزان داروی مصرفی شما را تغییر دهد. هرگز دوز داروی مصرفی خود را تغییر ندهید و ویکتوزا را برای مدت طولانی تر از آنچه پزشک توصیه کرده مصرف نفرمائید.
هرگز ساکسندا و ویکتوزا را همزمان مصرف نکنید. با وجود اینکه هر دو برند این دارو، یک ماده موثره یکسان دارند، اما نمی بایست همراه با یکدیگر مصرف شوند.
تمام دستورالعمل های درج شده توسط پزشک و بروشور راهنمای دارو را با دقت مطالعه کنید. اگر سوالی برای شما پیش آمد با پزشک یا داروساز در میان بگذارید.
ویکتوزا را می توان هر ساعت از روز، همراه با غذا یا بدون غذا، زیر پوست تزریق کرد. روش تزریق ویکتوزا به شما نشان داده می شود. اما اگر متوجه نشدید چطور خودتان این کار را در خانه انجام دهید، از تزریق این دارو خودداری کنید.
ویکتوزا به شکل قلم های تزریقی از پیش پُر شده در دسترس می باشد. از داروساز بخواهید شما را در انتخاب بهترین نوع سوزنی که مناسب قلم شماست، راهنمایی کند.
پزشک شما، بهترین مکان های بدن را برای تزریق ویکتوزا به شما نشان می دهد. هر بار که تزریق انجام شد، برای تزریق بعد، از مکان دیگری استفاده کنید. (بدین معنا که دو بار پُشت سر هم به یک محل تزریق نکنید.)
این دارو می بایست زیر پوست ران، شکم، یا بالای بازو، معمولا یکبار در روز و مطابق با دستور پزشک تزریق شود.
در صورت تغییر رنگ دارو و یا پیدایش ذرات معلق در آن، از مصرف ویکتوزا خودداری کنید. در اسرع وقت برای تهیه ی ویکتوزای جدید به داروخانه مراجعه کنید.
اگر از انسولین هم استفاده می کنید، لیراگلوتاید و انسولین می بایست بصورت جداگانه تزریق شوند. از مخلوط کردن آنها بپرهیزید. می توانید هر دو تزریق را در یک ناحیه بدن انجام دهید، اما محل تزریق، در نوبت بعدی تزریق می بایست تغییر کند.
اگر چه لیراگلوتاید به تنهایی معمولا باعث اُفت قند خون نمی شود، با این حال ممکن است مصرف همزمان این دارو با دیگر داروهای دیابت، سبب ایجاد چنین عارضه ای گردد. اُفت قند خون (هیپوگلایسمی) برای هرکسی که دیابت دارد ممکن است اتفاق بیفتد. علائم پائین بودن قند خون عبارتند از سردرد، گرسنگی، تعریق، تحریک پذیری، سرگیجه، حالت تهوع، افزایش ضربان قلب و احساس اضطراب یا لرزش. برای درمان سریع اُفت قند خون، همیشه یک منبع سریع الاثر قندی مثل آبمیوه، آبنبات، کشمش یا نوشابه غیر رژیمی همراه خود داشته باشید.
در صورت ابتلا به هیپوگلیسمی شدید و عدم توانایی خوردن یا نوشیدن، ممکن است پزشک برای شما کیت درمان افت قند گلوکاژن (GlucaGen Hypokit) تجویز کند. مطمئن شوید نزدیکان شما می دانند در مواقع اورژانسی، این کیت را چطور به شما تزریق کنند.
مراقب علائم قند خون بالا (هایپرگلایسمی) باشید، مثل افزایش تشنگی یا ادرار، تاری دید، سردرد و خستگی.
استرس، بیماری، جراحی، ورزش، مصرف الکل و یا حذف وعده های غذایی اصلی، می توانند سطح قند خون را تحت تاثیر قرار دهند. پیش از تغییر دوز مصرفی و یا تعداد دفعات مصرف داروهای خود با پزشک مشورت کنید.
از سوزن های یکبار مصرف، فقط برای یک تزریق استفاده کنید. در خصوص روش های منهدم کردن سرنگ ها و سرسوزن ها از داروساز راهنمایی بگیرید. در این خصوص می توانید یک ظرف یکبار مصرف جمعآوری پسماندهای تیز و برنده پزشکی تهیه کنید. این ظرف را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید.
فراموش نکنید ویکتوزا فقط بخشی از برنامه درمانی (شامل رژیم غذایی خاص، ورزش، کنترل وزن، کنترل منظم قند خون، و مراقبت های پزشکی) می باشد. تمام دستورالعمل های پزشک را با دقت دنبال کنید.
اصول و شرایط نگهداری ویکتوزا
روش حفظ و نگهداری قلم های تزریق باز نشده: داخل یخچال نگهداری شود. از فریز کردن ویکتوزا خودداری کنید. ویکتوزای یخ زده را دور بریزید. چنانچه ویکتوزا منقضی شده از مصرف آن خودداری کنید.
حفظ و نگهداری ویکتوزا پس از اولین بار استفاده: می توانید قلم ویکتوزایی که در حال مصرف آن هستید را داخل یخچال یا در دمای اتاق نگهداری کنید. از قلم در برابر رطوبت، گرما و نور خورشید محافظت کنید. ویکتوزا را در طی یکماه استفاده کنید. پس از اتمام تزریق سرسوزن را جدا کنید و زمانی که از ویکتوزا استفاده نمی کنید، سرپوش آن را روی قلم قرار دهید.
مقدار مصرف ویکتوزا
دوز اولیه مصرف: به مدت یک هفته، 0.6 میلی گرم یکبار در روز بصورت زیر جلدی تزریق شود؛ این دوز برای کاهش علائم مربوط به دستگاه گوارش در نظر گرفته شده است، و یک دوز موثر برای کنترل شاخص گلیسمی برای کنترل قند خون نمی باشد.
دوز نگهدارنده: 1.2 میلی گرم یکبار در روز بصورت زیر جلدی تزریق شود؛ چنانچه میزان کنترل قند خون، با این دوز قابل قبول نباشد، ممکن است دوز مصرفی تا 1.8 میلی گرم در روز افزایش یابد.
حداکثر دوز مجاز مصرفی 1.8 میلی گرم در روز می باشد.
در صورت فراموش کردن یک نوبت از مصرف دارو چه باید کرد؟
نیازی به مصرف دوز فراموش شده وجود ندارد. مصرف دارو را مطابق دوز معمول ادامه دهید. هرگز به منظور جبران میزان مصرف دارو را دو برابر نکنید.
عوارض جانبی احتمالی مصرف ویکتوزا
چنانچه متوجه علائم آلرژی نسبت به ویکتوزا شُدید، فورا با اورژانس تماس بگیرید. اصلی ترین علائم واکنش های آلرژیک دارویی عبارتند از: کهیر، افزایش ضربان قلب، سرگیجه، تنگی نفس، مشکل بلع، متورم شدن صورت، لب ها، زبان یا گلو.
به محض آنکه متوجه هر یک از علائم و نشانه های زیر شُدید فورا با پزشک تماس بگیرید:
* ضربان قلب خیلی سریع یا طپش قلب
* تغییرات ناگهانی خلق و خو یا رفتار، فکر کردن به خودکشی
* حالت تهوع شَدید مداوم، استفراغ یا اسهال
* علائم تومور تیروئید: تومور یا توده در گردن، مشکل در بلع، خشن شدن صدا، احساس تنگی نفس
* مشکلات کیسه صفرا: تب، درد بالای معده، تغییر رنگ مدفوع، یرقان (زرد شدن رنگ پوست یا چشم)
* علائم پانکراتیت: درد شدید در بخش فوقانی معده که به سمت کمر کشیده می شود، حالت تهوع همراه/بدون استفراغ، ضربان سریع قلب
* اُفت شَدید قند خون: ضعف شَدید، گیجی، ترمور (لرزش)، تعریق، ضربان قلب سریع، مشکل در تکلم، حالت تهوع، استفراغ، تند نفس کشیدن، غش، تشنج
* مشکلات کلیوی: کم یا زیاد شدن ادرار، دفع ادرار همراه با درد یا دشواری، متورم شدن مچ پاها، احساس خستگی یا تنگی نفس
رایج ترین عوارض جانبی قابل انتظار ویکتوزا عبارت اند از:
* حالت تهوع (بخصوص هنگام شروع مصرف ویکتوزا)، استفراغ، معده درد
* اسهال، یبوست
* سردرد، سرگیجه
* احساس خستگی
این لیست تمام عوارض جانبی ویکتوزا را شامل نمی شود. ممکن است عوارض جانبی دیگری نیز ایجاد شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص عوارض جانبی ویکتوزا با پزشک مشورت کنید.
تداخلات دارویی
ویکتوزا می تواند روند هضم را کُند کند، بنابراین ممکن است بیشتر طول بکشد تا بدن بتواند داروهای خوراکی که مصرف می کنید را جذب کند.
لیست تمام داروهایی که مصرف می کنید (و یا قصد شروع یا متوقف کردن مصرف آنها را دارید) را در اختیار پزشک قرار دهید؛ بخصوص اگر داروهای زیر را مصرف می کنید پزشک را مطلع کنید:
* انسولین
* داروهای خوراکی ضد دیابت؛
جهت آشنایی بیشتر با انواع انسولین ها و داروهای دیابت به مقاله ی لیست داروهای موثر در درمان دیابت مراجعه نمایید. (جهت مطالعه مقاله کلیک کنید.)
این لیست کامل نیست. ممکن است مصرف ویکتوزا نیاز به مراعات دارویی دیگری نیز داشته باشد. لذا حتما لیست داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید.
اطلاعات بیشتر
به خاطر داشته باشید، تمام داروها (از جمله این دارو) می بایست دور از دید و دسترس کودکان نگهداری شوند.
هرگز داروهای خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.
ویکتوزا می بایست فقط برای مدت زمان تجویز شده توسط پزشک مصرف شود. از ادامه دادن مصرف دارو بدون تایید پزشک جدا خودداری کنید.
اطلاعات درج شده در این مقاله، عمومی است. برای کسب اطلاعات بیشتر بر اساس ویژگی های فردیتان حتما با پزشک مشورت کنید.
*** ویکتوزا (Victoza) در فروشگاه اویرو موجود نمی باشد ***
مطالب جمع آوری شده در این مقاله، صرفا جهت بالا بردن اطلاعات عمومی افراد بخصوص مصرف کنندگان ویکتوزا (Victoza) می باشد.
تهیه ی تمام داروها صرفا از طریق مراجعه حضوری به داروخانه ها امکان پذیر است.
(جهت اطلاعات بیشتر با اطلاعات دارویی به شماره ۱۴۹۰ تماس بگیرید.)
اویرو هیچگونه مسئولیتی در قبال مصرف خودسرانه این دارو نداشته و به غیر از مقاله درج شده در خصوص این دارو هیچگونه مشاوره ای ارائه نمی گردد.
امپور ویکتوزا
قلم ویکتوزا موجود دارید؟
اگر جایی موجود هست ممنون میشم آدرس یا شماره تماس بگید
قیمت امپول ویکتوزا
از کجامیشه ویکتوزا در تهران و کرج میشه تهیه کرد
سلام بله خارجيش موجود
قیمت آمپول ویکتوزا و آیا بدون تجویز پزشک هم داده می شود
سلام.
کسی قلم ویکتوزا یا لیراگلوتاید موجود داره؟
ضروری هست. ممنون
لازم دارم
کجا موجود دارن ؟کسی آدرس داره؟
امپول ویکتوزا
سلام من دوتا ویکتوزا دارم استفاده نشده
سلام قیمت ویکتوزا
سلام قیمت آمپول رو میخواستم
قیمتش چنده ویکتوزا
کجا میشه این امپولو خریداری کرد
سلام من ویکتوزا خارجی می خواستم کسی سراغ داره
ممنون از امکانات خرید اینترنتی
من استفاده میکنم اما با دستور دکترم عالیه یکسال نیم میزنم چهل کیلو کم کردم با زژیم ورزش خم لود درکنارش
سلام امکانش هست بگید از کجا تهیه کردین??من دکتر برام نوشته اما نتونستم پیدا کنم
من *** هزار تومان گرفتم بدونه سر سوزن
سلام این آمپول واقعیه ک واقعا تاثیر میذاره و قیمتش چقدر است؟؟
سلام قیمت آمپول چند است
سلام وخسته نباشید دکتر برای من دارو تجویز کرده ولی پیدا نمی کنم
هلال تحمر داره
سلام وکتوزا رو حتما باید داخل یخچال نگه داری کنیم،منظورم قبل از استفاده و باز شدنشه رو اگر نگه نداریم فاسد و خراب میشه؟
تو محیط بیرون بوده و تو کشو…. مهدبه
در هر صورت چه باز باشه چه نه حتما باید تو یخچال نگهداری بشه برای مسافرت رفتن هم حتما از یخ مخصوص استفاده کنید
من میخوام
قیمتشو میخواستم
سلام قيمت امپول ويكتوزا چنده
سلام هر عدد آمپول ویکتوزا تا دوماه پیش یعنی آبان ماه۳۱۰ هزارتومان بود.بعدش هم ناموجود شد
از کجا خریدید؟
سلام جسارتا امپول ویکتوزا اگر موجود باشه قیمتش چند هست؟
درود بر شما
جهت کسب اطلاع با شماره 1490 – مرجع اطلاعات دارویی ایران – تماس حاصل فرمایید.
۳۴۰ هزار تومن تازه خریدم
سلام من گرفتم *** هزارتومان
سلام من از حلال احمر خریدم
سلام میخواستم بدونم در کرج کجا میتونم انسولین ویکتوزا را تهیه کنم ممنون میشم راهنماییم کنیید
درود بر شما
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 1490 – مرجع اطلاعات دارویی ایران – تماس حاصل فرمایید.
سلام من این آمپول رو دارم و دارای تاریخ هستش ویکساله دیگه وقت داره تو یخچال نگهداری میکنم وچون باردار شدم دکتر اجازه مصرف نداده اگه کسی بخواد با همون مبلغی که خریدم بهشون میدم
سلام چند خریدین این امپولو؟
سلام من ميخوام
هنوز دارید
سلام من این امپول رو دارم از ایران هم خریداری نشده ولی تایید بهداشت شده
من ۲ عدد دارم اگه بخواهید چون باردار شدم دکتر اجازه مصرف نداده
سلام من میخوام، قیمت چند؟؟
سلام اگه قصد فروش داشتید من میخوام تماس بگیرید***
من میخوام دارید خریدارم
حلال احمر
سلام قیمتش بابیمه تامین اجتماعی یاآزادچنداست
بیمه تحت شرایط خاصی با قیمت دولتی در اختیارتون قرار میده
که باید اضافه وزن زیاده از حد
چربی خونه بالای ۳۰ فکر کنم(bmi)
ومیانگین قند سه ماهه بالاتر از هشت باشه