ساکسندا (saxenda) با نام ژنریک لیراگلوتاید (liraglutide)
ساکسندا (saxenda) | |
نام ژنریک: | لیراگلوتاید (liraglutide) |
دیگر نام تجاری: | ویکتوزا (Victoza) |
ساکسندا چیست؟
ساکسندا (saxenda) با نام ژنریک لیراگلوتاید (liraglutide) یک داروی تزریقی نسخه ای است که در کنار ورزش، تغییر عادات نادرست و رژیم غذایی کم کالری می تواند به کاهش وزن کمک کند.
ساکسندا داروی لاغری یا ضد اشتها نیست. این دارو مناسب استفاده افرادی است که دارای شرایط خاص اضافه وزن هستند، مثلا افراد فربه یا کسانی که اضافه وزن آنها با مشکلات پزشکی مرتبط است. در چنین شرایطی از دست دادن وزن، می تواند بسیاری از خطراتی را که همراه با چاقی ایجاد می شوند، کاهش دهد؛ از جمله بیماری های قلبی، دیابت، فشار خون بالا و کاهش طول عمر.
ساکسندا (saxenda) مشابه هورمون اینکرتین است که بطور طبیعی در بدن ساخته می شود و به کنترل اشتها کمک می کند. ساکسندا برای درمان دیابت نوع 1 یا دیابت نوع 2 مناسب نیست.
مهمترین نکات
لیراگلوتاید با برند ویکتوزا دارویی است که از آن در کنار رژیم و ورزش برای درمان دیابت نوع 2 استفاده می شود. از مصرف همزمان ساکسندا و ویکتوزا خودداری کنید.
مصرف ساکسندا در موارد زیر مجاز نمی باشد:
* نئوپلازی اندوکرین چندگانه تیپ دو (وجود تومور در غدد)
* سابقه ی (خانوادگی) سرطان مدولاری تیروئید
* دیابت نوع 1 (که در گذشته دیابت وابسته به انسولین نامیده می شده است.)
* کتواسیدوز دیابتی
* بارداری
در مطالعات انجام شده روی حیوانات، لیراگلوتاید باعث تومور تیروئید یا سرطان تیروئید شده است. هنوز مشخص نیست این عارضه در افرادی که از دوزهای منظم این دارو استفاده می کنند رخ می دهد یا خیر.
به محض آنکه متوجه علائم تومور تیروئید، مثل متورم شدن یا وجود توده در گردن، مشکلات بلع، خشن شدن صدا یا تنگی نفس شُدید، فورا با پزشک تماس بگیرید.
نکاتی که می بایست قبل از مصرف ساکسندا بدانید:
اگر به لیراگلوتاید آلرژی دارید و یا هر یک از شرایط زیر در مورد شما صدق می کند، نمی بایست ساکسندا استفاده کنید:
* نئوپلازی اندوکرین چندگانه تیپ دو (وجود تومور در غدد)
* سابقه ی (خانوادگی) کارسینوم مدولاری تیروئید (نوعی سرطان تیروئید)
* کتواسیدوز دیابتی (برای درمان به پزشک مراجعه کنید.)
اگر تحت درمان با انسولین قرار دارید و یا از دیگر داروهای مشابه لیراگلوتاید (مثل آلبیگلوتاید، دولاگلوتاید، اکسناتاید) استفاده می کنید نمی بایست ساکسندا مصرف کنید.
برای اطمینان از ایمنی مصرف ساکسندا، چنانچه هر یک از موارد زیر در مورد شما صدق می کند، پزشک را مطلع کنید:
* مشکلات معده ناشی از هضم کُند
* بیماری های کبدی یا کلیوی
* تری گلیسیرید بالا (نوعی چربی خون)
* مشکلات قلبی
سابقه مشکلات پانکراس (لوزوالمعده) یا کیسه صفرا
* سابقه ی افسردگی یا فکر کردن به خودکشی
در مطالعات انجام شده روی حیوانات، لیراگلوتاید باعث تومور تیروئید یا سرطان تیروئید شده است. هنوز مشخص نیست این عارضه در افرادی که از دوزهای منظم این دارو استفاده می کنند رخ می دهد یا خیر. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک/داروساز مشورت کنید.
مشخص نیست که آیا ساکسندا می تواند به جنین آسیب وارد کند یا خیر. چنانچه باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، پزشک را مطلع کنید.
هنوز مشخص نیست که آیا لیراگلوتاید وارد شیر مادر می شود و یا می تواند به نوزاد شیر خوار آسیب وارد کند یا خیر. اگر شیر می دهید، پزشک را مطلع کنید.
وزارت بهداشت مصرف ساکسندا را برای افراد زیر 18 سال تایید نکرده است.
هشدار: هرگز قلم انسولین، کارتریج، یا سرنگ انسولین خود را با دیگران به اشتراک نگذارید، حتی اگر سر سوزن را تعویض کرده اید. مصرف مشترک چنین وسایلی ریسک انتقال عفونت ها یا بیماری های واگیردار را افزایش می دهد.
روش مصرف ساکسندا
ساکسندا معمولا یکبار در روز تجویز می شود.
تمام دستورالعمل های درج شده توسط پزشک را دنبال کنید. احتمال دارد پزشک بصورت دوره ای میزان مصرف داروی شما را تغییر دهد. هرگز دوز داروی مصرفی خود را تغییر ندهید و ویکتوزا را برای مدت طولانی تر از آنچه پزشک توصیه کرده مصرف نفرمائید.
هرگز ساکسندا و ویکتوزا را همزمان مصرف نفرمائید. با وجود اینکه هر دو برند این دارو، حاوی یک ماده موثره یکسان هستند، اما نمی بایست همراه با یکدیگر مصرف شوند.
تمام دستورالعمل های درج شده توسط پزشک و بروشور راهنمای دارو را با دقت مطالعه کنید. اگر سوالی برای شما پیش آمد با پزشک یا داروساز در میان بگذارید.
ساکسندا را می توان هر ساعت از روز، همراه با غذا یا بدون غذا، زیر پوست تزریق کرد. روش تزریق ساکسندا به شما نشان داده می شود. اما اگر متوجه نشدید چطور خودتان این کار را در خانه انجام دهید، از تزریق این دارو خودداری کنید.
ساکسندا به شکل قلم های تزریقی از پیش پُر شده در دسترس می باشد. از داروساز بخواهید شما را در خصوص بهترین نوع سوزنی که مناسب قلم شماست، راهنمایی کند.
پزشک شما، بهترین مکان های بدن را برای تزریق ساکسندا را به شما نشان می دهد. هر بار که تزریق انجام می دهید، از مکان دیگری استفاده کنید. بدین معنا که دو بار پُشت سر هم به یک محل تزریق نکنید.
در صورتی که ساکسندای شما تغییر رنگ داده، و یا ذرات معلقی در آن دیده می شود، از مصرف آن خودداری کنید. در اینصورت برای تهیه ی ساکسندای جدید به داروخانه مراجعه کنید.
مراقب علائم قند خون بالا (هایپرگلایسمی) باشید، مثل افزایش تشنگی یا ادرار، تاری دید، سردرد و خستگی.
استرس، بیماری، جراحی، ورزش، مصرف الکل و یا حذف وعده های غذایی اصلی، می توانند سطح قند خون را تحت تاثیر قرار دهند. پیش از تغییر دوز مصرفی و یا تعداد دفعات مصرف داروهای خود با پزشک مشورت کنید.
از سوزن های یکبار مصرف، فقط برای یک تزریق استفاده کنید. در خصوص روش های منهدم کردن سرنگ ها و سرسوزن ها از داروساز راهنمایی بگیرید. در این خصوص می توانید یک ظرف یکبار مصرف جمعآوری پسماندهای تیز و برنده پزشکی تهیه کنید. این ظرف را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید.
فراموش نکنید ساکسندا فقط بخشی از برنامه درمانی کامل شما، شامل رژیم غذایی خاص، ورزش، کنترل وزن، کنترل منظم قند خون و مراقبت های پزشکی می باشد. تمام دستورالعمل های پزشک را با دقت دنبال کنید.
روش حفظ و نگهداری ساکسندا
روش حفظ و نگهداری قلم های تزریق باز نشده:
داخل یخچال نگهداری شود.
از فریز کردن ساکسندا خودداری کنید. چنانچه داروی شما یخ زدگی دارد، آن را دور بریزید.
از مصرف ساکسندا منقضی شده جدا خودداری کنید.
حفظ و نگهداری دارو پس از اولین بار استفاده:
می توانید قلم ساکسندایی که در حال مصرف آن هستید را داخل یخچال یا در دمای اتاق نگهداری کنید.
از قلم در برابر رطوبت، گرما و نور خورشید محافظت کنید.
ساکسندا را حداکثر در طی یکماه استفاده کنید.
پس از اتمام تزریق، سرسوزن را جدا کنید و زمانی که از ساکسندا استفاده نمی کنید، سرپوش آن را روی قلم قرار دهید.
مقدار مصرف ساکسندا
دوز معمول مصرفی بزرگسالان به منظور کاهش وزن:
به منظور کاهش عوارض ساکسندا روی دستگاه گوارش می بایست دوز مصرفی بصورت تدریجی افزایش یابد؛ در صورت لزوم، بنابر صلاحدید پزشک، ممکن است افزایش دوز بیش از یک هفته به تاخیر بیفتد.
هفته اول: 0.6 میلی گرم یکبار در روز بصورت زیر جلدی تزریق شود.
هفته دوم: 1.2 میلی گرم یکبار در روز بصورت زیر جلدی تزریق شود.
هفته سوم: 1.8 میلی گرم یکبار در روز بصورت زیر جلدی تزریق شود.
هفته چهارم: 2.4 میلی گرم یکبار در روز بصورت زیر جلدی تزریق شود.
هفته پنجم: 3 میلی گرم یکبار در روز بصورت زیر جلدی تزریق شود.
دوز نگهدارنده: 3 میلی گرم یکبار در روز بصورت زیر جلدی
** چند نکته درخصوص مصرف ساکسندا
* چنانچه دوز 3 میلی گرم در روز برای فراد قابل تحمل نباشد، توصیه می شود مصرف دارو متوقف شود. اثربخشی این دارو در کنترل وزن با مصرف دوزهای پائین تر از 3 میلی گرم تایید نشده است.
* مقدار کاهش وزن مصرف کننده می بایست طی 16 هفته مورد ارزیابی قرار گیرد؛ اگر در نهایت 4% از وزن کاهش نداشته باشد، بعید است که بیمار با ادامه درمان، از نظر بالینی کاهش وزن معنادار یا پایداری بدست آورد.
* در بیماران بزرگسال با BMI اولیه 30 کیلوگرم/متر مربع، یا بیشتر (فربه) یا BMI اولیه 27 کیلوگرم/متر مربع (اضافه وزن) یا بیشتر که حداقل یک مشکل وابسته به اضافه وزن دارند (مثلا فشار خون بالا، دیابت نوع 2، یا دیس لیپیدمی)، می توان از این داور در کنار رژیم و ورزش به عنوان یک درمان کمکی در کاهش وزن استفاده نمود.
BMI = شاخص توده بدنی که با تقسیم وزن (به کیلوگرم) بر مربع قد (متر مربع) محاسبه می شود. نمودارهایی وجود دارند که استاندار BMI را براساس قد و وزن نشان می دهند. یک نمونه از این نمودارها روی لیبل ساکسندا درج شده است.
در صورت فراموش کردن یک نوبت از مصرف دارو چه اتفاقی رخ می دهد؟
اگر بصورت روزانه ساکسندا مصرف می کنید، چنانچه یک نوبت از مصرف دارو را فراموش کردید، هرچه زودتر به محض به خاطر آوردن آن را استفاده کنید. سپس دوز بعدی دارو را مطابق برنامه معمول، سر وقت، مصرف کنید. اگر مصرف ساکسندا را بطور کامل فراموش کردید، هرگز، در روز بعد، دوز مصرفی دارو را به منظور جبران زیاد نکنید.
اگر به مدت 3 روز یا بیشتر، مصرف ساکسندا را فراموش کردید، با پزشک تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کند چطور درمان را دوباره شروع کنید.
عوارض جانبی احتمالی ساکسندا
چنانچه متوجه علائم آلرژی نسبت به ساکسندا شُدید، فورا با اورژانس تماس بگیرید. اصلی ترین علائم واکنش های آلرژیک دارویی عبارتند از: کهیر، افزایش ضربان قلب، سرگیجه، تنگی نفس، مشکل بلع، متورم شدن صورت، لب ها، زبان یا گلو.
به محض آنکه متوجه هر یک از علائم و نشانه های زیر شُدید فورا با پزشک تماس بگیرید:
* ضربان قلب خیلی سریع یا طپش قلب
* تغییرات ناگهانی خلق و خو یا رفتار، فکر کردن به خودکشی
* حالت تهوع شَدید مداوم، استفراغ یا اسهال
* علائم تومور تیروئید: تومور یا توده در گردن، مشکل در بلع، خشن شدن صدا، احساس تنگی نفس
* مشکلات کیسه صفرا: تب، درد بالای معده، تغییر رنگ مدفوع، یرقان (زرد شدن رنگ پوست یا چشم)
* علائم پانکراتیت: درد شدید در بخش فوقانی معده که به سمت کمر کشیده می شود، حالت تهوع همراه/بدون استفراغ، ضربان سریع قلب
* اُفت شَدید قند خون: ضعف شَدید، گیجی، ترمور (لرزش)، تعریق، ضربان قلب سریع، مشکل در تکلم، حالت تهوع، استفراغ، تند نفس کشیدن، غش، تشنج
* مشکلات کلیوی: کم یا زیاد شدن ادرار، دفع ادرار همراه با درد یا دشواری، متورم شدن مچ پاها، احساس خستگی یا تنگی نفس
رایج ترین عوارض جانبی قابل انتظار ساکسندا عبارت اند از:
* حالت تهوع (بخصوص هنگام شروع مصرف ویکتوزا)، استفراغ، معده درد
* اسهال، یبوست
* سردرد، سرگیجه
* احساس خستگی
این لیست تمام عوارض جانبی ساکسندا را شامل نمی شود. ممکن است عوارض جانبی دیگری نیز ایجاد شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص عوارض جانبی ساکسندا با پزشک مشورت کنید.
تداخلات دارویی
ساکسندا می تواند روند هضم را کُند کند، و ممکن است بیشتر طول بکشد تا بدن بتواند داروهای خوراکی که مصرف می کنید را جذب کند.
لیست تمام داروهایی که مصرف می کنید (و یا قصد شروع یا متوقف کردن مصرف آنها را دارید) را در اختیار پزشک قرار دهید؛ بخصوص اگر داروهای زیر را مصرف می کنید پزشک را مطلع کنید:
* انسولین
* داروهای خوراکی ضد دیابت
جهت آشنایی بیشتر با انواع انسولین ها و داروهای دیابت به مقاله ی لیست داروهای موثر در درمان دیابت مراجعه نمایید. (جهت مطالعه مقاله کلیک کنید.)
این لیست کامل نیست. ممکن است مصرف ساکسندا نیاز به مراعات دارویی دیگری نیز داشته باشد. لذا حتما لیست داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید.
اطلاعات بیشتر
به خاطر داشته باشید، تمام داروها (از جمله این دارو) می بایست دور از دید و دسترس کودکان نگهداری شوند.
هرگز داروهای خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.
ویکتوزا می بایست فقط برای مدت زمان تجویز شده توسط پزشک مصرف شود. از ادامه دادن مصرف دارو بدون تایید پزشک جدا خودداری کنید.
اطلاعات درج شده در این مقاله، عمومی است. برای کسب اطلاعات بیشتر براساس ویژگی های فردیتان حتما با پزشک مشورت کنید.
مطالب جمع آوری شده در این مقاله، صرفا جهت بالا بردن اطلاعات عمومی افراد بخصوص مصرف کنندگان ساکسندا (saxenda) می باشد.
تهیه ی تمام داروها صرفا از طریق مراجعه حضوری به داروخانه ها امکان پذیر است.
(جهت اطلاعات بیشتر با اطلاعات دارویی به شماره ۱۴۹۰ تماس بگیرید.)
اویرو هیچگونه مسئولیتی در قبال مصرف خودسرانه این دارو نداشته و به غیر از مقاله درج شده در خصوص این دارو هیچگونه مشاوره ای ارائه نمی گردد.
سلام
آیا این آمپول را موجود دارید؟
قیمت امول ساکسندا چنداست
الان موجود دارین و قیمتش چنده ؟؟
با احترام با ساکسندا به وزن ایده ال رسیدم اما مدتی که پیدا نشد وزنم بیشتر از گذشته بالا رفت. در حال حاضر در ایران پیدا میشود؟
سلام ساکسندا موجوده؟
سلام درحال حاضر ساکسندا موجوده
ساکسندا پیدا کردین؟موجوده؟
سلام قلم ساکسندا دانمارکی رو دارید
سلام وقت بخیر
ساکسندا از کجا تهیه کنم؟
ازکجامیشه ساکسنداتهیه کرد
سلام چجوری باید تهیه کنیم اصلیشو ؟؟
سلام ساکسندا تو امارات ۲۰۰۰ درهم موجود هست برای تزریق ۳ ماه
سلام.وقت بخير …ساكسندا موجود دارين؟ چجوري بايد تهيه كنم؟
سلام خسته نباشی دوز اول ساکسندا سه دهم گرم استفاده کنم نوبت بدی کی میبتشد
سلام من تازگی از ترکیه آوردم و نیفروشم
من میخوام لطفا قیمت بدین
سلام موجود داری عزیزم؟
قیمتش چنده
سلام.چند خریدی از ترکیه؟
سلام از کجا میشه تهیه کرد؟
سلام من این آمپول زدم شش تا واقعا جواب میده ولی دیگه اصلا پیدا نمیشه دونه ای ۳۰۰خریدم واسه ۱۰روز یا کمتر اوکیه، اما باید ادامه میدادم که نایاب شد ?
سلام از کجا میشه تهیه کرد
سلام کسی این آمپولو موجود داره اگه داره چطور میشه تهیه کرد اگه کسی داره لطفا شمارشو بزاره
چند میخری
لطفا بفرمایید چطور تهیه کنیم دکتر غدد برای من نوشته قیمت هم بفرمایید ممنونم
سلام من ١٠٨كيلو وزنم هست بعد از مصرف زياد امپولهاي گونال اف اضافه وزن خيلي خيلي زيادي اوردم بازوهام خيلي اضافه شد وزنم از ٨٨بيست كيلو اضافه شد ايا تاثيري داره چون نوشته اشتها كم ميكنه من كلن بي غذام كم غذا بهتره بگم قيمت اين امپول ساكسندا چند هست
سلام این آمپول ازکجا تهیه کنم
کسی قلم ساکسندا موجود داره؟
سلام این آمپول ازکجا تهیه کنم
سلام این آمپول ازکجا تهیه کنم
سلام ببخشید این دارو ساکسندا رو موجود دارید ؟
سلام ببخشین میخواستم از امپول
لطفا راهنمایی کنین چه طوری تهیه کنم بی نسخه نمیدن
سلام موجود دارین قیمت هم بگید
با سلام قیمت این آمپول را می خواستم بدونم.
قیمت این آمپول چند است
قیمتش من خریدم 310هزاز تومان هفته پیش گیر هم نمیاد
ساکسندا را از کجا تهیه کنم ساکن تبریز هستم
نیاز به آمپول سکسندا دادرم قیمت میخوام
ساکسندا بهد گیر میاد قیمت الان پیذا کنی 310 هزار تومان
لطفاقیمت فعلی ساکسندارابفرمایید
به من به جای ساکسندا داروخانه ویکتوزای ایرانی داد وگفت فرقی ندارند اما من قبلا ساکسندا مصرف کردم وخیلی خوب بود ایرانیش یکسره حالمو بد میکنه ومعده درد واستفراغ شدید میگیرم اگر ساکسندای خارجی دارید لطفا راهنمایی کنید تا بخرم
موجود دارین
من مشکل کبدی و فشار خون و دیابت دارم و خیلی زود باید ساکسندا مصرف کنم چون وزنم داره روز به روز پیره بالا اما پیدا نمیکنم مشهد هستم تو رو خدا اگه کسی میدونه بگه کجا داره
من دارم از ترکیه میاد
عزیزم ۵مهر میاد از سجاد تهیه کن با نسخه
سلام سجاد کجاست
نسخه از کجا بیاریم دکترا نمینویسن لامصبا
موجود هست من میخوام
ساکسندا شما موجود دارید
سلام دیابتی و فشار خون بالام با وزن زیاد.. امپول ویکتوزا میخوام.. چندماهه ایرانی مصرف میکنم اصلا خوب نیس. اصلشو نمیدن دیگه بهم
سلام این امپول را موجود دارید؟
سلام آمپول ساکسندا رو از کجا باید تهیه کنم واقعا خوب بود
قیمتش چنده
سلام ساکسندا موجود هست در بازار
ساکسندا را کجا بگیرم
ببخشید من کرمانشاه هستم کجا میتونم تهیه کنم
من با مصرف این امپول با ورزش و رژیم غذایی ۲۰ کیلو وزن کم کردم
آفرررررین به شما منم تصمیم دارم در کنار ورزش و رژیم این آمپول استفاده کنم نظرتون را خوندم خیلی امیدوار شدم
فقط با یک دوره از این دارو بیست کیلوکم کردین؟؟
نياز به امپول ساكسندا دارم لطفا
هر قلم سه میلی لیتر است و هر میلی لیتر حاوی ۶ میلی گرم دارو
بنابراین در یک قلم (آمپول) ۱۸ میلی گرم ساکسندا وجود دارد.
دوز اول زدی دوز دوم چند روز بعد میزنی
سلام هنوز موجوده ؟من نیاز شدید دارم
سلام من حتما باید مصرف کنم و پیدا نمیشه شما موجود دارین؟
قیمت مهم نیس فقط بگین موجود دارین؟ خدا خیرتون بده
سلام نیاز فوری به این دارد دارم چون قطع یکدفعی خیلی خالمو بد میکنه تورو خدا کمکم کنین. داردخونه ها دارن اما نمیدن
اره هست
چنده
من داروی ساکسندا می خواستم شیراز هستم.ارسال دارید؟