کرونا ویروس ها چه مدت می توانند روی سطوح زنده باقی بمانند؟
در این مقاله مدت زمانی که کرونا ویروس ها (از جمله کووید-19) می توانند روی انواع سطوحِ مختلف زنده بمانند، مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از نکات مهمی که لازم است بدانید، آن است که دوام کرونا ویروس ها در محیط های مرطوب تر و سردتر بالاتر است.
اگر دوست دارید یاد بگیرید چطور می توانید کرونا ویروس های انباشته شده روی سطوح را از بین ببرید، تا پایان این مقاله با اویرو همراه باشید.
مطالب جمع آوری شده در این مقاله، صرفا جهت بالا بردن اطلاعات عمومی افراد می باشند.
(جهت دریافت هرگونه اطلاعات درباره ویروس کرونا فقط با شماره ۱۹۰ تماس بگیرید.)
لازم به ذکر است به غیر از مقاله درج شده در خصوص این دارو هیچگونه مشاوره ای ارائه نمی گردد.
کرونا ویروس جدید که در حال حاضر با نام رسمی کووید-19 شناخته می شود، از زمان پیدایش، توجه مردم و رسانه ها را به خود جلب کرده است. این ویروس در اواخر سال 2019 از چین آغاز شد و تاکنون به 76 کشور دیگر نیز راه یافته است. براساس آمار رسمی کووید-19 تاکنون 90933 نفر را در سراسر دنیا مبتلا کرده است. (آمار درج شده تا تاریخ 13 اسفند 98 است).
کووید-19 هنوز برای دانشمندان، جدید است. به همین خاطر اطلاعات دقیق و کاملی در مورد آن در دسترس نیست؛ تاکنون هیچ درمان خاصی برای کووید-19 ارائه نشده است، لذا تمرکز اصلی محققان بر روی جلوگیری از گسترش آن است.
دانشمندان بیمارستان “دانشگاه گرایفسوالد” و “دانشگاه رور بوخوم”، که هر دو از دانشگاه های آلمان هستند، طی 22 مطالعه بر روی کرونا ویروس ها، اطلاعاتی را جمع آوری کرده اند. حاصل دستاورد آنها به ما کمک می کند، بفمهمیم کرونا ویروس ها تا چه مدت روی سطوح زنده می مانند و مردم چطور می توانند آنها را از بین ببرند.
نویسندگان این مقالات در ابتدا، این اطلاعات را برای گنجاندن در کتب درسی آیندگان جمع آوری می کردند، اما یکی از نویسندگان اعلام کرده به این نتیجه رسیده اند که تحت شرایط کنونی، بهترین رویکرد آن است که حقایق علمی تایید شده را از قبل منتشر کنند تا اطلاعات در دسترس همگان قرار گیرند.
این مطالعات که نتیجه ی آنها در ژورنال عفونت های بیمارستانی منتشر شده است، روی کرونا ویروس های تنفسی از جمله سندروم تنفسی حاد شدید (SARS) و سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS) تمرکز داشته است. (کووید-19 نیز نوعی کرونا ویروس تنفسی است).
در این مطالعات، از نتایج پژوهش های انجام شده در مورد کروناویروس های دامپزشکی، مانند ویروس دستگاه گوارش مسری (TGEV)، هپاتیت موش ها و کرونا ویروس سگ ها نیز استفاده شده است.
کرونا ویروس ها چه مدت می توانند روی سطوح زنده باقی بمانند؟
یکی از سوالات رایج افراد این است که کرونا ویروس ها تا چه مدت می توانند روی سطوح بی جان، مثل میز و دستگیره های در دوام بیاورند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت بستگی به نوع مواد و شرایط دارد! کرونا ویروس های انسانی می توانند از 2 ساعت تا 9 روز زنده باقی بمانند.
در دمای حدود 4 درجه سانتی گراد، انواع خاصی از کرونا ویروس ها می توانند حتی تا 28 روز هم زنده بمانند. در دمای 30 تا 40 درجه سانتی گراد، کرونا ویروس ها مدت زمان کوتاه تری دوام می آورند.
در دمای اتاق، در رطوبت 50%، مقاومت HCoV-229E (کرونا ویروسی که باعث سرماخوردگی های معمولی می شود) بطور معناداری بالاتر از مقاومت آن در دمای اتاق و در رطوبت 30% است. بنابراین بطور کلی می توان نتیجه گرفت:
کرونا ویروس های انسانی روی سطوح بی جان و در دمای اتاق می توانند تا 9 روز هم زنده بمانند. در دمای 30 درجه سانتی گراد و بالاتر، طول عمر ویروس کوتاهتر می شود. بر اساس مطالعات کروناویروس های حیوانی حتی بیشتر از 28 روز نیز زنده می مانند.
نتایج مطالعات دانشمندان در مورد مقاومت کرونا ویروس ها روی سطوح مختلف، بسیار متفاوت بوده است:
* به عنوان مثال، ویروس MERS به مدت 48 ساعت روی سطح استیل با دمای 20 درجه سانتی گراد دوام می آورد.
براساس یک مطالعه ی دو سویه روی دو نوع کرونا ویروس SARS مختلف و مدت زمان بقای آنها روی کاغذ، یکی از ویروس ها توانست به مدت 4-5 روز زنده بماند، در حالی که دیگری فقط 3 ساعت دوام آورد.
چطور می توان کرونا ویروس ها را غیر فعال کرد؟
سه ترکیب هیدروژن پراکسید (آب اکسیژنه)، اتانول و سدیم هیپوکلریت (یک ماده شیمیایی که در سفید کننده ها از آن استفاده می شود) به سرعت و با موفقیت چشمگیری، می توانند کروناویروس ها را غیر فعال کنند:
* هیدروژن پراکسید 0.5% به مدت 1 دقیقه
* سدیم هیپوکلریت 0.1% به مدت 1 دقیقه
* اتانول 62-71% به مدت 1 دقیقه
در عوض ترکیباتی مثل بنزالکونیم کلرید و کلرهگزیدین دی گلوکونات که بسیاری از افراد از آنها به عنوان یک ضدعفونی کننده موضعی استفاده می کنند، در برابر کرونا ویروس ها کاملا بی اثر هستند.
چنانچه اقدامات مناسب فوق، بطور مداوم انجام شوند، فرآیند سرایت بیماری در محیط های درمانی، به حد چشمگیری قابل پیشگیری است. در این مورد شست و شوی دست ها نیز بسیار مهم است.
در تایوان، نصب ایستگاه های شست و شوی دست، در بخش اورژانس تنها اقدام برای کنترل عفونت است که بطور قابل توجهی مانع ابتلا کارکنان به کورونا ویروس سارس شد.
البته لازم به ذکر است مطالعات در مورد کووید-19 هنوز به اتمام نرسیده است، اما محققان معتقدند نتایج فوق به احتمال زیاد در مورد این نوع کرونا ویروس جدید هم صادق است. چراکه به نظر می رسد همه ی کرونا ویروس ها با مواد شیمیایی مشابهی از بین می روند.
مطالب جمع آوری شده در این مقاله، صرفا جهت بالا بردن اطلاعات عمومی افراد می باشند.
(جهت دریافت هرگونه اطلاعات درباره ویروس کرونا فقط با شماره ۱۹۰ تماس بگیرید.)
لازم به ذکر است به غیر از مقاله درج شده در خصوص این دارو هیچگونه مشاوره ای ارائه نمی گردد.