علت جوش زدن قبل از پریود
انگار یک قرار داد همیشگی ماهانه دارند! درست وقتی خوشحال هستیم و پوستمان مثل آینه شده، دوباره سر و کله شان پیدا می شود، آن هم درست نزدیک قاعدگی! بله، درست متوجه شدید! منظور ما هم همان جوش های کله شق لعنتی دوران قاعدگی هستند که تقریبا همه ی خانم ها تجربه آن را دارند.
اما آیا اصلا ارتباطی بین جوش زدن و قاعدگی وجود دارد؟ اگر چنین ارتباطی واقعی است چه علتی دارد؟ و اصلا این نوع جوش ها درمانی هم دارند؟
اگر شما هم با جوش های قاعدگی مشکل دارید، یا سوالات بالا ذهن شما را هم مشغول کرده اند تا آخر این مقاله همراه اویرو باشید….
آیا آکنه قبل از قاعدگی واقعا حقیقت دارد یا فقط فکر شماست که می گوید جوش در اثر قاعدگی ایجاد شده است؟
بله! PMS آکنه حقیقت دارد!
آکنه قبل از قاعدگی یک پدیده واقعی است.
آکنه ی قبل از قاعدگی که اغلب به آن PMS آکنه می گویند، پدیده ای است که باعث اشتعال یا تشدید آکنه ها همزمان با چرخه قاعدگی در هر ماه می شود.
طبق مطالعات مختلف، بین 50 تا 80 درصد خانم ها دچار آکنه های قبل از قاعدگی می شوند.
بعضی خانم ها اعلام کرده اند، آکنه هایی که دارند، درست قبل از قاعدگی شان، بدتر می شوند. بعضی دیگر گفته اند، تقریبا در کل روزهای ماه پوست بی نقص و شفافی دارند و فقط یک هفته قبل از پریود یا درست قبل از پریود خود دچار آکنه می شوند.
جوش های PMS با جوش های معمولی فرق دارند. آنها احتمالا به شکل پاپول های ملتهب و قرمز که به ندرت سر سفیدی دارند ظاهر خواهند شد. این نوع جوش ها، اغلب در قسمت تحتحانی صورت، گونه ها، فک، چانه و گردن ظاهر می شوند.
چرا قبل از پریود جوش می زنید؟
چرخه قاعدگی می تواند بطور مستقیم پوست را تحت تاثیر قرار دهد، مقصر اصلی این امر هورمون ها هستند. همان هورمون هایی که در طول دوران بلوغ باعث ایجاد آکنه می شوند، در ایجاد آکنه های قبل از قاعدگی نیز نقش بسزایی را ایفا می کنند. این هورمون ها، مسئول ایجاد آکنه هایی که در طول دوران بارداری یا یائسگی نیز تشدید می شوند هم هستند. در تمامی این موارد، بطور خاص، اصلی ترین مقصر، هورمون تستوسترون است.
اگرچه تستوسترون به عنوان هورمون مردانه شناخته می شود، اما باید بدانید تستوسترون در بدن خانم ها نیز وجود دارد، فقط سطح آن نسبت به آنچه در بدن آقایان وجود دارد کمتر است. تستوسترون از آن جهت اصلی ترین فاکتور ایجاد جوش محسوب می شود که غدد سباسه را تحریک به ساخت سبوم (چربی) بیشتری می کند.
در اکثر افراد، جوش ها حدودا یک هفته تا 10 روز قبل از شروع قاعدگی ظاهر می شوند. این زمان، وقتی است که استروژن در پائین ترین سطح خود قرار دارد. پائین آمدن سطح استروژن باعث می شود سطح تستوسترون که در طول ماه نسبتا ثابت است، از سطح استروژن بالاتر برود.
این اتفاق یک بستر مناسب برای جوش فراهم می کند. چراکه همانطور که پیشتر هم اشاره شد، تستوسترون سبب می شود پوست چرب تر شود و بنابراین احتمالا چربی بیشتری در منافذ که ملتهب هم شده اند، به دام می افتد.
** هورمون پروژسترون هم در ایجاد آکنه های قاعدگی نقش دارد. سطح پروژسترون در نیمه دوم چرخه قاعدگی افزایش می یابد. این مسئله می تواند باعث چرب تر شدن پوست و انسداد منافذ شود که در نتیجه آلودگی و چربی بیشتری به دام می افتند.
** لازم به ذکر است علاوه بر موارد ذکر شده فاکتورهای دیگری هم در ایجاد این وضعیت نقش دارند. به همین خاطر است که مطالعات در مورد اثرات قاعدگی در ایجاد جوش هنوز هم ادامه دارند.
راه درمان آکنه های قبل از قاعدگی
لازم نیست این جوش های بی رحم را هر ماه تحمل کنید. درمان های زیر می توانند به شما کمک کنند آکنه های قبل از قاعدگی را تا حد زیادی کنترل کنید:
* قلم های ضد جوش:
احتمالا به صرفه ترین، راحت ترین و در دسترس ترین روش برای درمان این جوش های ناخوانده، قلم های ضد جوش هستند. قلم های ضد جوش، در واقع ضد جوش های بسیار قوی هستند که می بایست بصورت موضعی فقط روی جوش ها استفاده شوند. برخی از این نوع محصولات تنها طی 48 ساعت جوش و آثار آن را محو می کنند.
به عنوان چند نمونه از بهترین فلم های ضد جوش، می توانید محصولات زیر را بررسی کنید:
تاچ استیک ضد جوش اورژانسی ژاندارسل (جهت مشاهده و خرید کلیک کنید)
ژل ضد جوش کلیر فیس سبامد (جهت مشاهده و خرید کلیک کنید)
رول زنیاک نوروا (جهت مشاهده و خرید کلیک کنید)
فراموش نکنید این نوع محصولات به دلیل غلظت و حجم زیادی که دارند، برای مدت زیادی کارآمد هستند، یعنی نیازی نیست هر ماه یک عدد از آنها را تهیه کنید، یک قلم ضد جوش برای چند ماه مصرف مکفی است.
کنتراسپتیوهای خوراکی، مدت هاست که برای کاهش آکنه مورد استفاده قرار می گیرند. احتمالا به این خاطر که به تنظیم نوسانات هورمونی کمک می کنند.
این داروی ضد جوش رایج، روی جوش های هورمونی اثربخش است. اگر آکنه شما خفیف است، بنزوئیل پراکساید موضعی، احتمالا تمام آن چیزی است که به آن نیاز دارید. به عنوان یکی از قوی ترین و با کیفیت ترین محصولات حاوی بنزوئیل پراکساید می توانید از ضد جوش قوی صورت الارو استفاده کنید. (جهت مشاهده و خرید کلیک کنید)
رتینوئید یکی دیگر از ترکیباتی است که روی جوش های هورمونی موثر است. رتینوئید در دوزهای قوی نیاز به نسخه پزشک دارد. رتینوئید به تمیز شدن منافذ کمک می کند، به علاوه کمک می کند چین و چروک ها و خطوط ریز نیز محو شوند.
در نهایت اگر موفق نشدید با استفاده از ترکیبات فوق، آکنه های خود را تحت کنترل بگیرید، این داروی تنظیم کننده هورمونی احتمالا یک گزینه عالی برای شماست. اسپیرونولاکتون یک داروی نسخه ای است که می بایست به صورت خوراکی مصرف شود.
حرف آخر
با مطالعه ی این مقاله احتمالا آموخته اید که از این به بعد به جای لعنت کردن جوش های قاعدگی، به فکر مبارزه با آنها باشید. برای انتخاب محصول مناسب در گام اول با یک کارشناس پوست مجرب مشورت کنید. اما اگر مصرف محصولات بدون نیاز به نسخه کمکی به شما نکرد، وقت آن است که به فکر مراجعه نزد یک متخصص پوست باشید.
اگر نیاز به مشاوره اختصاصی برای انتخاب محصول دارید و یا می خواهید هر یک از محصولات معرفی شده در این مقاله را تهیه کنید، می توانید از طریق تلگرام با مشاورین اویرو ارتباط برقرار کنید –> مشاوره از طریق تلگرام
جهت انتخاب محصول مناسب با توجه به نوع پوست خود و نیازهای آن، با مشاورین پوست اویرو در ارتباط باشید.
برای تماس کلیک نمایید: ۴۱۷۰۲ ( ۰۲۱)
اویرو، همه چیز درباره زیبایی شما.
لطفااااراهنماییم کنین
هرماه ۳۰ پریود میشدم این ماه یک هفتس که الا نشدم و عقب افتاده
چند روز پیش هم پهلوی سمت راستم برای چندساعت دردگرفت و خوب شد
صورتمم روی لپام و پیشونی جوش قرمز زده
بی بی چک هم استفاده کردم منفی بود
چرا پریود نمیشم!