تاثیر غذاهای تند بر زخم معده
هیچ مدرکی برای اثبات تاثیر فلفل و غذاهای تند در ایجاد زخم دهان یا معده وجود ندارد؛ نحوه پیشگیری و درمان زخم های دهانی و معده را بخوانید.
هیچ تحقیقی وجود ندارد که نشان دهد که غذاهای تند در ایجاد زخم دهان یا معده تاثیر گذار هستند. با این حال غذاهای تند می توانند باعث تحریک زخم های دهانی و معده موجود شوند.
در واقع برخی افراد غذاهای تند را با زخم های معده و دهانی مرتبط می دانند، اما کارشناسان معتقدند که این یک باور غلط است. با این حال بهتر است در صورت داشتن یک زخم موجود از خوردن غذاهای تند خودداری کرد.
این مقاله به بررسی علل زخم های دهان و معده و تاثیر غذاهای تند در ایجاد آنها می پردازد.
همچنین بخوانید:
زخم معده : علائم، درمان و رژیم غذایی (کلیک)
ارتباط احتمالی بین غذاهای تند و زخم معده
به تاکید کالج آمریکایی گوارش (ACG)، غذاهای تند باعث ایجاد زخم معده نمی شوند. با این حال اعلام می کند که برخی از غذاها می توانند باعث تحریک زخم موجود شوند.
به گفته موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی (NIDDK)، شایع ترین دلایل زخم های گوارشی شامل عفونت هلیکوباکتر پیلوری و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) هستند.
NIDDK همچنین خاطرنشان می کند که محققان هنوز تاثیر رژیم غذایی و تغذیه را در ایجاد، پیشگیری یا درمان زخم معده مهم تشخیص نداده اند.
همچنین بخوانید:
درمان هلیکوباکتر پیلوری (کلیک)
نحوه پیشگیری و درمان زخم معده
پزشکان برای کمک به بهبود زخم معده و جلوگیری از بازگشت آن، دلایل زمینه ای زخم معده را درمان می کنند.
بنابراین ممکن است پزشکان داروهایی را برای عفونت هلیکوباکتر پیلوری تجویز یا در صورت مصرف NSAID داروهای جایگزین برای آنها را پیشنهاد کنند. اگر زخم ها به دلیل هلیکوباکتر پیلوری یا NSAID ها نباشند، پزشکان علل غیر معمول را بررسی خواهند کرد.
به گفته ACG، پزشکان تقریبا تمام زخم های گوارشی را با مهار کننده های پمپ پروتون (PPIs) مانند امپرازول یا لانزوپرازول برای کاهش اسید معده درمان می کنند. این داروها به صورت قرص یا در موارد شدید که زخم خونریزی دارد به صورت تزریق وریدی و مستقیما در جریان خون هستند.
NIDDK همچنین توصیه می کند که ترک سیگار می تواند خطر ابتلا به زخم معده را کاهش دهد.
همچنین بخوانید:
زخم معده : علائم، درمان و رژیم غذایی (کلیک)
زخم های دهانی و غذاهای تند
شواهدی برای اثبات تاثیر غذاهای تند در ایجاد زخم دهانی وجود ندارد.
دلایل مختلفی برای ایجاد زخم های دهانی وجود دارد. طبق یک بررسی در سال 2016، پزشکان قادرند 29 ضایعه زخمی مختلف را بر اساس تعداد زخم ها و مدت زمان ماندگاری آن ها تشخیص دهند. این تحقیق اشاره می کند که علل زخم های کوتاه مدت دهان عبارتند از:
- اثابت ضربه به دهان
- عفونت های ویروسی یا باکتریایی
- آلرژی
- شیمی درمانی
همچنین پزشکان زخم های دهانی طولانی مدت را با شرایط یا عفونت های مختلفی مانند بیماری بهجت یا تبخال مرتبط می دانند. طبق یک تحقیق دیگر در سال 2023، زخم های دهان می توانند ناشی از استرس ایجاد شوند.
همچنین بخوانید:
نحوه پیشگیری و درمان زخم دهان
به عقیده کارشناسان هیچ درمانی برای پیشگیری از ایجاد زخم های دهانی وجود ندارد.
علاوه بر این دانشمندان علت دقیق بروز آنها را نمی دانند اما بنطر می رسد که استرس، کمبود ویتامین و آسیب های وارده به دهان از جمله عوامل خطر آنها هستند. بیماری های مزمن مرتبط با التهاب نیز ممکن است باعث زخم های دهانی شوند.
این زخم ها با وجود دردناک بودن، معمولا خود به خود بهبود می یابند.
در صورت داشتن زخم های متعدد یا مکرر دهانی، باید به پزشک یا دندانپزشک مراجعه کرد. داروهای درمانی این زخم ها در فرم های زیر موجود هستند:
- ژل ها
- کرم ها
- دهانشویه ها
معمولا این درمان های موضعی حاوی داروهای تسکین دهنده یا ضد التهابی برای کاهش علائم هستند. داروهای زخم های خفیف دهانی بدون نسخه در دسترس هستند یا در این وضعیت می توان با یک پزشک داروساز صحبت کرد. پزشک در موارد شدید، لیزر درمانی یا قرص های ضد التهابی را توصیه می کند.
همچنین بخوانید:
مشاوره
اگرچه شواهدی برای نشان دادن تاثیر غذاهای تند در ایجاد زخم دهانی وجود ندارد، اما می توانند باعث بدتر شدن علائم شوند.
سرویس بهداشت ملی (NHS) بریتانیا، پرهیز از خوردن غذاهای تند را به افراد مبتلا به زخم های دهانی توصیه می کند زیرا ممکن است باعث تحریک زخم شوند. در عوض خوردن غذاهای نرم و نوشیدنی های خنک از طریق نی را توصیه کرده است.
همچنین بخوانید:
زخم زبان یا زخم شانکر : علت – علائم و درمان (کلیک)
سوالات متداول
بخش زیر به برخی از سوالات رایج در مورد زخم و غذاهای تند پاسخ می دهد.
آیا فلفل باعث تشدید زخم معده و دهانی می شود؟
غذاهای تند می توانند زخم موجود را تحریک کنند. بهتر است جهت آگاهی از غذاهای اجتنابی، در صورت داشتن زخم دهانی یا معده، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کرد.
آیا غذاهای تند باعث ایجاد زخم معده می شوند؟
همانطور که بالاتر گفته شد هیچ مدرکی مبنی بر اینکه رژیم غذایی یا برخی غذاها باعث ایجاد زخم می شوند، وجود ندارد.
سه عامل اصلی ایجاد زخم های دهانی و معده کدامند؟
عفونت هلیکوباکتر پیلوری و استفاده از NSAID ها شایع ترین علل زخم معده هستند.
دلایل زخم های دهانی نیز شامل تروما، عفونت ها و شیمی درمانی هستند.
همچنین بخوانید:
خلاصه
هیچ مدرکی برای نشان دادن تاثیر فلفل و غذاهای تند در ایجاد زخم معده یا زخم دهانی وجود ندارد. با این حال، خوردن غذاهای تند ممکن است باعث تحریک علائم زخم موجود شوند.
پزشک می تواند زخم معده را تشخیص دهد و علت اصلی را درمان کند. زخم های دهانی ممکن است موقتی باشند و خود به خود یا با کمک کرم ها و ژل های موضعی، برای کاهش التهاب یا کاهش درد، بهبود یابند.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.