تاثیر منیزیم بر خواب
طبق تحقیقات منیزیم در بهبود خواب نقش دارد؛ در این مقاله چگونگی تاثیر منیزیم بر خواب – سایر فواید و نحوه مصرف مکمل های آن بررسی می شوند.
بر اساس مطالعات مختلف منیزیم دارای طیف وسیعی از خواص، از جمله کمک به بهبود کیفیت خواب است. منیزیم یک ماده معدنی است که به طور طبیعی در بسیاری از غذاها وجود دارد و به عنوان مکمل نیز موجود است.
اگرچه تحقیقات بیشتری برای تعیین چگونگی تاثیر منیزیم بر کیفیت خواب نیاز است، اما مطالعات مختلف نشان داده اند که این ماده معدنی اثرات مثبتی روی خواب دارد.
به عقیده محققان، منیزیم به طرق مختلف، مانند کاهش هورمون استرس کورتیزول، افزایش هورمون خواب آور به نام ملاتونین و کمک به تنظیم انتقال دهنده های عصبی برای سیستم عصبی مرکزی (CNS)، باعث خواب بهتر می شود.
این مقاله به بررسی چگونگی تاثیر منیزیم بر خواب، سایر فواید، نحوه مصرف مکمل منیزیم و غذاهای حاوی این ماده معدنی می پردازد. همچنین خطرات مصرف بیش از حد منیزیم و مقایسه آن با ملاتونین انجام می شود.
جهت مشاهده و خرید مکمل های تنظیم خواب داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید
چگونگی تاثیر منیزیم بر خواب
تحقیقات بیشتری برای تعیین تاثیر منیزیم بر خواب ضروری است. محققان بر این باورند که مصرف منیزیم به روش های زیر در خواب بهتر نقش دارد:
- شل کننده عضلات: منیزیم همچنین با مهار انتقال دهنده عصبی دیگری به نام گیرنده N-methyl-D-aspartate باعث آرامش عضلانی می شود. این وضعیت با بهبود آرامش عمومی و خواب بهتر همراه خواهد بود.
- تنظیم گابا در CNS: گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) یک انتقال دهنده عصبی در مغز است که با جلوگیری از انتقال سیگنال های خاص باعث آرام شدن سیستم عصبی می شود. منیزیم با نقش داشتن در تنظیم GABA، باعث کمک به آرامش بدن شده و به عنوان یک آرام بخش برای بهبود خواب عمل می کند.
- کاهش کورتیزول: کورتیزول که هورمون استرس است در عملکردهایی مانند پاسخ مبارزه یا فرار نقش دارد. کاهش کورتیزول می تواند باعث آرامش و در نتیجه بهبود خواب شود.
- تقویت ملاتونین: طبق مطالعات افراد با کمبود منیزیم دچار کاهش ملاتونین، هورمونی که ریتم شبانه روزی را حفظ می کند، می شوند. ریتم شبانه روزی باعث ایجاد تغییراتی در بدن مطابق با چرخه روز و شب، مانند احساس خواب آلودگی و بیداری، می شود.
همچنین بخوانید:
چرا به منیزیم احتیاج داریم؟ (کلیک)
منیزیم در مقابل ملاتونین
ملاتونین و منیزیم هر دو باعث بهبود کیفیت خواب به روش های مختلفی می شوند. منیزیم با تقویت آرامش و کاهش استرس به بهبود خواب کمک می کند. ملاتونین بدلیل کمک به تنظیم ریتم شبانه روزی برای بهبود خواب افراد دارای اختلال ریتم شبانه روزی مفید است.
بر اساس تحقیقات مکمل منیزیم، ملاتونین و ویتامین های B برای درمان بی خوابی موثر هستند.
همچنین بخوانید:
مدت زمان ماندگاری تاثیرات ملاتونین (کلیک)
سایر فواید منیزیم
کمبود منیزیم می تواند خطر ابتلا به برخی بیماری ها را افزایش دهد. مصرف منیزیم برای بیماری های زیر مفید است:
- کاهش فشار خون: رژیم غذایی غنی از منیزیم باعث کاهش فشار خون می شود و به این ترتیب برای افراد مبتلا به فشار خون مفید است. طبق یک مطالعه قدیمی مکمل های منیزیم در حد کم باعث کاهش فشار خون می شود.
- کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2: داشتن رژیم غذایی غنی از منیزیم به کاهش قابل توجه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند. با این حال، برای تعیین اینکه آیا مکمل های منیزیم در بهبود کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت موثر هستند یا خیر به تحقیقات بیشتری نیاز است.
- کاهش خطر پوکی استخوان: منیزیم باعث بهبود تراکم استخوان و تاثیر بر غلظت ویتامین D و هورمون پاراتیروئید که در سلامت استخوان نقش دارند، می شود. خوردن یک رژیم غذایی غنی از منیزیم یا مصرف مکمل های منیزیم باعث کاهش پوکی استخوان می شوند.
- کاهش علائم سردرد میگرنی: افرادی که کمبود منیزیم دارند ممکن است عواملی را تجربه کنند که باعث ایجاد سردرد میگرنی می شوند. طبق یک مطالعه ممکن است با مصرف روزانه دوبار و به مقدار 300 میلی گرم از منیزیم، به تنهایی یا همراه با دارو، از ایجاد سردردهای میگرنی پیشگیری کرد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعیین اثربخشی منیزیم به عنوان یک روش پیشگیری یا درمان برای میگرن ضروری است. باید مصرف این دوز منیزیم با پزشک مشورت کرد، زیرا ممکن است مصرف آن از حد بالای قابل تحمل روزانه منیزیم مکمل بیشتر و منجر به عوارض جانبی شود.
همچنین بخوانید:
نحوه مصرف مکمل منیزیم
سطوح قابل تحمل مکمل های منیزیم کمتر از مقدار مجاز مصرف روزانه توصیه شده است. دلیل این امر این است که ممکن است منیزیم از طریق غذا، داروها، نوشیدنی ها و دیگر مکمل های مصرفی، وارد بدن شود.
مصرف مکمل های منیزیم برای گروه های سنی زیر، نباید از دوزهای روزانه ای که بر حسب میلی گرم ذکر شده، تجاوز کنند:
- تولد تا 12 ماهگی: محققان میزان بی خطر مکمل های منیزیم را برای این گروه سنی مشخص نکرده اند و نباید نوزادان این مکمل ها را مصرف کنند.
- 1 تا 3 سال: 65 میلی گرم
- 4 تا 8 سال: 110 میلی گرم
- 9 تا 18 سال: 350 میلی گرم
- 19 سال و بالاتر: 350 میلی گرم
همچنین بخوانید:
منگنز و منیزیم : تفاوت و خواص (کلیک)
غذاهای حاوی منیزیم
منیزیم در طیف گسترده ای از غذاهای حیوانی و گیاهی و نوشیدنی ها وجود دارد. برخی از تولیدکنندگان نیز به غلات صبحانه و سایر غذاهای تولید خود، منیزیم اضافه می کنند.
منابع غذایی منیزیم عبارتند از:
- سبزیجات برگ سبز، مانند اسفناج
- غلات کامل
- لوبیا
- آجیل
- حبوبات
- دانه
خطرات مصرف بیش از حد منیزیم
دوزهای دریافت شده بالای منیزیم از مکمل ها یا داروها باعث ایجاد مشکلات سلامتی زیر می شود. این عوارض عبارتند از:
- درد شکم
- احتباس ادرار
- اسهال
- تهوع و استفراغ
- بی حالی
- ضعف عضلانی
- فشار خون پایین
- ضربان قلب نامنظم
- ایست قلبی
- مسمومیت منیزیم
- مشکلات تنفسی
همچنین مکمل های منیزیم ممکن است با برخی داروها، مانند موارد زیر، تداخل منفی داشته باشند:
- آنتی بیوتیک ها
- مهارکننده های پمپ پروتون (PPIs)
- بیس فسفونات ها
- دیورتیک ها
همچنین بخوانید:
ایست قلبی: علت، علائم، اقدامات و درمان (کلیک)
خلاصه
رژیم غذایی غنی از منیزیم و استفاده از مکمل های منیزیم باعث کمک به بهبود خواب می شوند.
طبق تحقیقات منیزیم در بهبود خواب نقش دارد، اما محققان در مورد مکانیسم دقیق آن مطمئن نیستند. به گفته کارشناسان احتمالا منیزیم با تعامل با برخی از انتقال دهنده های عصبی، کاهش سطح کورتیزول و افزایش ملاتونین به تقویت آرامش بدن کمک می کند.
مصرف بیش از حد منیزیم باعث ایجاد عوارض جانبی و عوارض سلامتی می شود. همچنین ممکن است این ماده معدنی با برخی داروها نیز تداخل داشته باشد.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید