ماساژ درمانی برای وزوز گوش
وزوز گوش یک زنگ مداوم در گوش است که روی کیفیت زندگی تاثیر می گذارد؛ تاثیر ماساژ درمانی بر وز وز گوش و دیگر راه های درمان آن را بخوانید.
وزوز گوش (Tinnitus) یک زنگ مداوم در گوش است که فقط فرد می تواند آن را بشنود. درمان قطعی برای این وضعیت وجود ندارد.
با این حال برخی از روش ها مانند کاهش استرس، تکنیک های درمانی و ماسکر یا پوشاننده صدا برای کمک به کاهش اثر زنگ گوش بر زندگی روزمره در دسترس هستند. برخی از کلینیک ها برای کمک به افراد مبتلا به وز وز گوش، ماساژ ارائه می دهند.
شواهد کمی برای اثربخشی ماساژ در درمان وزوز گوش وجود دارد. با این حال ماساژ می تواند به درمان برخی از عوامل تشدید کننده وزوز گوش، مانند استرس و سفتی فک کمک کند.
این مقاله به بررسی تاثیر ماساژ بر علائم وزوز گوش و راه های موثر دیگر برای کمک به بهبود این وضعیت می پردازد.
همچنین بخوانید:
7 علت گرفتگی و شنیدن صدای زنگ در گوش (کلیک)
ماساژ و وزوز گوش
هیچ مدرکی به طور مستقیم نشان نمی دهد که چگونه ماساژ درمانی می تواند به بهبود وزوز گوش کمک کند. با این حال ماساژ به چند طریق می تواند به مدیریت وز وز گوش و به حداقل رساندن تاثیر این وضعیت کمک کند.
همچنین بخوانید:
ماساژ بافت عمیق : فواید – خطرات و عوارض (کلیک)
کاهش استرس
ماساژ از نظر فیزیکی باعث رفع وزوز گوش نمی شود، اما می تواند به تقویت آرامش، تسکین سیستم عصبی و مدیریت استرس کمک کند. استرس باعث بدتر شدن وزوز گوش می شود.
بر اساس یک بررسی تحقیقاتی در سال 2023، استرس و قرار گرفتن مداوم در معرض صداهای بلند با وزوز گوش در ارتباط است.
یکی از شبکه های اصلی که از طریق آن مغز با غدد تولید کننده هورمون ارتباط برقرار می کند، محور هیپوتالاموس هیپوفیز آدرنال (HPA) است که ارتباط مستقیمی با نحوه واکنش بدن به استرس دارد.
استرس یه واکنش و تنش در بدن است که به شکل مبارزه یا فرار رخ می دهد. هدف این پاسخ اطمینان از هوشیاری، تمرکز و آمادگی بدن برای مقابله با تهدید است. واکنش استرس در افراد مبتلا به وزوز ضعیف تر یا با تاخیر است و استرس نیز می تواند بخش های خاصی از گوش را تحت تاثیر قرار دهد.
بر اساس یک مطالعه در سال 2014، 25% از افراد شدت وزوز گوش را با استرس مزمن در ارتباط می دانند، البته نه در مدت زمانی که در حال تجربه استرس بوده اند.
افرادی که با ماساژ آرام می شوند، متوجه خواهند شد که وز وز گوش آنها نیز بهتر شده یا کمتر باعث ایجاد اختلال در زندگی آنها می شود. این افراد می توانند به یک ماساژ درمانگر مراجعه کنند یا از فوم غلتک برای ماساژ خود در خانه استفاده کنند.
همچنین بخوانید:
بهبود سفتی فک یا گردن
ماساژ می تواند به کاهش تنش عضلانی در گردن که باعث بدتر شدن زنگ گوش می شود، کمک کند. بر اساس تحقیقات، بین مشکلات اسکلتی عضلانی فک و وزوز گوش ارتباط وجود دارد. این مشکلات عبارتند از:
- فشردن فک
- تنش عضلانی در گردن
- دندان قروچه کردن
- صدمات قبلی
ممکن است پزشک از فردی که وزوز گوش دارد بخواهد عضلات خاصی را سفت کند یا فک و گردن را حرکت دهد. دیدن چگونگی تاثیر این حرکات بر صداهای وزوز، می تواند به آنها کمک کند تا ارزیابی کنند که آیا عضلات گردن با وزوز در تعامل هستند یا خیر.
تحقیقات انجام شده در سال 2015 حساسیت عضلات سر و گردن را با علائم زنگ گوش در ارتباط دانسته، اگرچه وزوز گوش هر فردی را به طرق مختلفی تحت تاثیر قرار می دهد.
همچنین بخوانید:
دندان قروچه در خواب و بیداری (کلیک)
درمان وزوز گوش
مدیریت وزوز گوش بر چهار عامل مهم زیر تمرکز دارد:
- مدیریت استرس
- رفتار درمانی شناختی
- بهبود خواب
- پوشاندن صدای وزوز گوش
با این حال طبق دستورالعمل های رسمی درمان آکادمی گوش و حلق و بینی آمریکا، هیچ روش درمانی تائید شده و دارای شواهد با کیفیت بالایی برای زنگ گوش وجود ندارد.
مدیریت وز وز گوش اغلب شامل ایجاد تعادل بین درمان های مختلف و استفاده از آزمون و خطا برای دانستن اینکه کدام درمان موثرتر و مناسب تر است.
همچنین بخوانید:
درمان خانگی صدای تق تق در گوش (کلیک)
مدیریت استرس
استرس و اضطراب می توانند باعث بدتر شدن وزوز گوش شوند. با مدیریت استرس از طریق تکنیک هایی مانند تمرینات تنفس عمیق، می توان مانع از بدتر شدن وزوز شد. تکنیک هایی برای مدیریت استرس عبارتند از:
- مدیتیشن تمرکز حواس، که طبق یک مطالعه در سال 2017 باعث کاهش شدت وزوز، ناتوانی، افسردگی و اضطراب شد.
- یوگا، که طبق یک مطالعه در سال 2018 یوگا باعث کاهش استرس و علائم درک شده وزوز گوش شد، اگرچه گروه مطالعاتی کوچک بود.
- بیوفیدبک، که نتایج امیدوار کننده ای در کمک به افراد مبتلا به وزوز گوش در مدیریت فعالیت مغز مرتبط با وزوز گوش نشان داده است، اگرچه تحقیقات بیشتری نیاز است.
- تنفس عمیق
ماساژ درمانی می تواند برای افراد مبتلا به وزوز گوش به عنوان بخشی از مدیریت استرس مفید باشد.
همچنین بخوانید:
استرس: علت ها و راه های مدیریت آن (کلیک)
رفتار درمانی شناختی (CBT)
این نوع صحبت درمانی می تواند به افراد کمک کند تا پاسخ عاطفی خود را به زنگ گوش پردازش کرده و تغییر دهند.
در حالیکه این روش بر شدت یا مدت صدا تاثیر نمی گذارد، بررسی 28 کارآزمایی در سال 2020 نشان داد که می تواند اثربخشی نسبتا بالایی برای بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به زنگ گوش داشته باشد.
همچنین بخوانید:
رفتار درمانی شناختی یا CBT چیست ؟ (کلیک)
بهبود خواب
زنگ گوش روی کیفیت خواب در برخی افراد تاثیر می گذارد. طبق یک مطالعه کوچک در سال 2016، انجام اقداماتی برای بهبود خواب، مانند مصرف مکمل های ملاتونین، باعث کاهش شدت وزوز گوش و بهبود کیفیت خواب می شوند.
یک بررسی در سال 2022 نشان داد که اجتناب از قرار گیری بیش از حد صدا در زمان خواب و حفظ عادات بهداشت خواب، خطر ابتلا به وزوز گوش را کاهش می دهد.
جهت مشاهده و خرید مکمل های تنظیم خواب داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید
صدا درمانی (Sound therapy)
صدا درمانی به معنای استفاده از صدای خارجی به منظور تغییر درک بیمار از وزوز گوش یا واکنش به آن است.
پوشاندن صدا برای وزوز گوش شامل خفه کردن صدای زنگ گوش با استفاده از برنامه های تلفن و کمک به مغز برای سازگاری با وزوز گوش به عنوان صدایی خنثی است نه صدایی تهاجمی.
طبق تحقیقات انجام شده در سال 2020، این روش می تواند به سرکوب اثرات وزوز گوش در برخی افراد کمک کند.
اگر وزوز گوش باعث کاهش شنوایی شود، پزشک می تواند به افراد مبتلا به این وضعیت درخصوص مزایای احتمالی استفاده از سمعک توضیح دهد.
برخی از سمعک ها دارای فناوری پوشش داخلی برای کمک به زنگ گوش هستند.
زمان مراجعه به پزشک
گاهی اوقات زنگ گوش پاسخی موقت به صداهای بلند، مانند کار ساختمانی یا حضور در کنسرت است. در این وضعیت معمولا وزوز بدون نیاز به درمان حل می شود. در صورت وجود موارد زیر بهتر است که به یک پزشک مراجعه کرد:
- تاثیر وزوز گوش بر کیفیت زندگی بدلیل ایجاد تداخل در خواب، کار یا عوامل دیگر
- داشتن وزوز گوش مداوم به مدت 6 ماه یا بیشتر
- داشتن شرایط دیگر مانند کاهش شنوایی تاثیر گذار بر وزوز گوش
همچنین بخوانید:
خلاصه
وزوز گوش یک زنگ مداوم در گوش است که روی کیفیت زندگی تاثیر می گذارد. ماساژ درمانی با مدیریت استرس، عامل شناخته شده ای که می تواند وزوز گوش را بدتر کند، برای بهبود این وضعیت مفید است. ماساژ همچنین به کاهش تنش عضلانی در گردن، عاملی بالقوه در شدت وزوز گوش، کمک می کند.
درمان زنگ گوش شامل آزمون و خطا است، زیرا هیچ مدرکی برای پشتبانی از رویکرد واحد وجود ندارد. در عوض استفاده از چندین درمان برای مدیریت استرس و سلامت روان، رعایت عادات بهداشتی خواب و پوشاندن صدای زنگ گوش برای بهبود این وضعیت ضروری هستند. اگر وزوز گوش بیش از 6 ماه طول کشید یا بر عملکرد روزانه تاثیر گذاشت، باید به پزشک مراجعه کرد.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید