تزریق واکسن آنفولانزا در زمان بیماری
در این مقاله ایمنی تزریق واکسن آنفولانزا در زمان بیماری مانند سرماخوردگی و بهترین زمان دریافت آن مورد بررسی قرار می گیرد.
ویروس آنفولانزا می تواند باعث ایجاد عوارض جدی، به ویژه برای افراد مسن، کودکان خردسال و افراد با شرایط پزشکی خاص، شود.
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، تزریق واکسن آنفولانزا بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا و سرایت آن به دیگران است.
فرد مبتلا به بیماری های خفیف مانند سرماخوردگی و عفونت های سینوسی می تواند واکسن آنفولانزا را تزریق کند. با این حال پزشک برای برخی افراد تاخیر تزریق را توصیه می کند.
به همین دلیل در صورت بیمار بودن و داشتن نگرانی، قبل از دریافت واکسن آنفولانزا با پزشک مشورت کنید.
در این مقاله ایمنی تزریق واکسن آنفولانزا در زمان بیماری، چگونگی عملکرد آن در بدن و افرادی که باید از دریافت آن اجتناب کنند، بررسی می شود.
همچنین بخوانید:
آیا می توان در زمان بیماری واکسن آنفولانزا تزریق کرد؟
به طور کلی اگر فرد دارای بیماری خفیفی باشد، همچنان می تواند واکسن آنفولانزا را دریافت کند. با این حال CDC به افراد دارای بیماری خفیف توصیه می کند که قبل از زدن واکسن آنفولانزا با پزشک در مورد علائم خود صحبت کنند.
گاهی اوقات به بهبودی کامل قبل از دریافت واکسن آنفولانزا نیاز است.
همچنین بخوانید:
روش های درمان آنفولانزا (کلیک)
چه زمانی تزریق واکسن آنفولانزا ایمن است؟
به گفته CDC تزریق واکسن آنفولانزا، حتی زمانی که فرد دارای بیماری های خفیف یا علائم زیر است، همچنان بی خطر است:
تزریق واکسن آنفولانزا در ماه سپتامبر (10 شهریور تا 8 مهر) یا اکتبر (9 مهر تا 9 آبان) محافظت بهتری را در طول فصل آنفولانزا تضمین می کند.
همچنین بخوانید:
تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی (کلیک)
واکسن آنفولانزا برای افراد دارای بیماری های مزمن
افراد مبتلا به بیماری های مزمن، مانند آسم، دیابت و بیماری قلبی در معرض خطر بالای عوارض آنفولانزا هستند. این افراد باید برای کاهش خطر مشکلات بعدی، واکسن آنفولانزا را دریافت کنند.
برخی از گروه های پرخطر شامل افراد زیر هستند:
- کودکان زیر 5 سال
- افراد 65 سال و بالاتر
- افراد باردار
همچنین بخوانید:
چه زمانی باید از تزریق واکسن آنفولانزا اجتناب کرد؟
برخی از افراد، مانند زیر، باید از تزریق واکسن آنفولانزا اجتناب کنند:
- زیر 6 ماه
- نسبت به واکسن آنفولانزا یا هر یک از ترکیبات آن واکنش شدید یا خطرناک داشته اند.
- قبلا یک واکنش آلرژیک شدید به واکسن آنفولانزا را تجربه کردند.
قبل از تزریق واکسن باید برای هرگونه نگرانی ایمنی با پزشک مشورت کرد، به خصوص اگر حساسیت شدید به تخم مرغ دارید یا سندرم گیلن باره را تجربه کرده اید. آنفولانزا دارای فرمولاسیون های مختلفی است که پزشک می تواند بهترین گزینه را توصیه کند.
همچنین بخوانید:
نحوه عملکرد واکسن آنفولانزا
واکسن آنفولانزا نوعی واکسن است که به بدن کمک می کند تا پاسخ ایمنی محافظتی به ویروس آنفولانزا را تحریک کند. واکسن های آنفولانزا، به ویژه واکسن های غیر فعال حاوی ویروس های آنفولانزای مرده هستند. پس از دریافت تزریق، بدن به سیستم ایمنی آموزش می دهد تا ویروس آنفولانزا را مانند زنده تشخیص دهد و آنتی بادی تولید کند.
آنتی بادی ها می توانند ویروس آنفولانزا را شناسایی کرده و با آن مبارزه کنند. این به معنی است که اگر ویروس به یک فرد واکسینه شده منتقل شود، آنتی بادی های آنها فعال شده و باعث کمک به جلوگیری از عفونت یا کاهش شدت علائم آنفولانزا می شوند.
اگرچه افراد واکسینه شده همچنان می توانند به آنفولانزا مبتلا شوند، اما احتمالا شدت آن کمتر خواهد بود. تزریق واکسن آنفولانزا به ویژه برای افراد مبتلا به سرطان یا HIV درمان نشده، با اهمیت است.
همچنین بخوانید:
پیشگیری از آنفولانزا با واکسن INFLUVAC (کلیک)
خلاصه
ابتلا به آنفولانزا در ماه های سرد شروع به افزایش می کند. دریافت هر ساله واکسن آنفولانزا، یک راه مهم برای افراد جهت محافظت از خود در برابر ابتلا به آنفولانزا است.
اگر فردی به بیماری خفیفی مانند سرماخوردگی یا عفونت سینوسی مبتلا باشد، همچنان میتواند واکسن آنفولانزا را دریافت کند. با این حال اگر فردی نا خوش است و در خصوص دریافت واکسن آنفولانزا شک دارد، باید با پزشک مشورت کند. گاهی اوقات نیاز است تا زمان بهبودی، واکسیناسیون را به تعویق انداخت.
اگر در خصوص تزریق واکسن آنفولانزا شک دارید، در مورد علائم یا نگرانی های خود با پزشک مشورت کنید.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.