اگر علائم خفیف COVID-19 (کرونا ویروس) دارید چکار کنید؟
* علائم شایع کرونا ویروس در موارد خفیف (علائم خفیف COVID-19) شامل گلودرد، سرفه و تب است.
* هیچ راه میانبری جهت غلبه بر ویروس، به غیر از توصیه های درمانی همانند هیدراته بودن بدن، استراحت زیاد و نظارت بر علائم وجود ندارد.
* افرادی که علائم خفیف دارند باید دستورالعمل های منبع CDC را جهت محدود نمودن انتقال بیشتر، دنبال نمایند.
* افراد در معرض خطر بالاتر به دلایل سنی یا سایر شرایط پایه ای و یا افرادی که علائم شدیدتری دارند، همانند درد قفسه سینه و مشکلات تنفسی، باید تحت مراقبت های اورژانسی و پزشکی قرار گیرند.
کلیه آمارها و داده های عنوان شده براساس اطلاعات در دسترس عموم در زمان انتشار این مقاله می باشد. در نظر داشته باشید، با تکمیل مطالعات، احتمال دارد نتایج جدیدتری بدست بیایند، بنابراین اطلاعات مربوط به این بیماری به مرور زمان بروز می شوند.
(جهت دریافت هرگونه اطلاعات و مشاوره درباره ویروس کرونا فقط با شماره ۱۹۰ تماس بگیرید.)
در حال حاضر افراد بسیاری در سایر نقاط دنیا به COVID-19 مبتلا شده اند.
علائم در افراد مبتلا، متفاوت می باشد؛ بطوریکه بسیاری از افراد دارای علائم خفیف COVID-19 بوده و نیاز به بستری فوری ندارند.
دکتر نیت فاوینی (Dr. Nate Favini)، پزشک متخصص در امریکا توضیح داد: طیف گسترده ای از بیماری مرتبط با کووید 19 عامل کرونا ویروس، وجود دارد. تب، سرفه، گلو درد و تنگی نفس علائم متداول می باشند، اما بسیاری از موارد، از افراد بدون علامت گرفته تا وضعیت حاد و بحرانی و مرگ مشاهده شده است.
در حالیکه افراد دارای علائم جدی تر باید حتما به بیمارستان مراجعه نمایند. به کسانی که علائم خفیف COVID-19 دارند که تهدید کننده زندگی نمی باشند، توصیه می شود در خانه مانده و از افزایش فشار به سیستم پزشکی و بیمارستان ها با توجه به شرایط پرفشار فعلی، اجتناب نمایند.
اما چگونه یک خط، بین علائم جدی و غیر جدی بکشیم؟!
چه زمانی فرد از علائم پاک می گردد؟
آیا میانبری جهت غلبه بر کووید 19 وجود دارد؟
با ادامه مقاله همراه باشید.
ایزوله سازی شخصی در برابر قرنطینه نمودن خود:
در ابتدا، به همه افراد غیر شاغل و کارمندان و کارگران غیر مسئول توصیه می شود جهت کاهش سرعت پیشرفت ویروس خود را در خانه قرنطینه کنند.
در حالیکه این امر، سبب محدود شدن تماس با افراد غریبه می گردد، ماندن در خانه باعث افزایش مدت زمان گذراندن وقت با سایر اعضای خانه و یا هم اتاقی ها می شود.
در این موارد جلوگیری از خطر انتقال بین اعضای در ارتباط، بسیار دشوار است. در نتیجه کلیه اعضای خانواده و افرادی که در قرنطینه و با یکدیگر می باشند، باید کاملا مراقب بوده و همگی در شرایط قرنطینه باشند تا از احتمال انتشار ویروس جلوگیری گردد.
ایزوله سازی شخصی، این است که فرد در ارتباط با هیچ فرد دیگری نمی باشد، از جمله همان کسانی که در خانه با او زندگی می کنند. اگر علائم خفیف مشاهده شد، فرد باید خود را ایزوله نماید؛ همچنین سایر اعضا باید در قرنطینه باشند.
چه زمانی، جهت پایان دادن به ایزوله سازی شخصی ایمن خواهد بود؟
در حال حاضر، CDC، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، به عنوان یک منبع قابل اعتماد می گوید: قرنطینه نمودن و ایزوله سازی شخصی، هنگامی که 7 روز از شروع اولین علائم و 72 ساعت پس از از بین رفتن علائم گذشته باشد، می تواند متوقف گردد.
به نقل از دکتر جوشوا منصور( Dr. Joshua Mansour)، انکولوژیست در بیمارستان Hope در لس آنجلس: برای افرادی که در معرض یک مورد تائید شده مبتلا به کرونا، قرار گرفته اند، اما علائم در آنها ایجاد نشده است، توصیه می کنیم خود را به مدت 14 روز، از روزی که در معرض آن قرار گرفته اید، قرنطینه کنید، زیرا علائم بیماری می تواند بین 2 تا 14 روز پس از قرار گرفتن در معرض مورد مبتلا، ایجاد گردد.
وی گفت: شایان ذکر است که امروز CDC بهترین مرجع راهنمایی به روز می باشد و لازم است اطلاعات روز در آن پیگیری گردد. اما زمان عنوان شده در CDC، بصورت کلی درج شده است، ما دقیقا نمی دانیم چه موقع یک فرد باید از قرنطینه و ایزوله سازی خارج شود.
به نظر می رسد زمان ذکر شده یک نقطه شروع معقول است، اما ممکن است با اطلاعات بیشتر در مورد ویروس تغییر کند.
دکتر نیر گلدشتان (Dr. Nir Goldstein)، متخصص ریه و مجاری تنفسی، به برخی از ناشناخته ها که در حال حاضر پیرامون این ویروس هستند، اشاره نمود:
ما در حال حاضر (نقل سخن در تاریخ (12 آپریل 2020)، اطلاعاتی در مورد ابتلای مجدد فرد پس از بهبود داریم، بنابراین فرض بر این گذاشته می شود که امکان پذیر است. از آنجا که آزمایش خون توسعه یافته و داده های بیشتری اعمال می شود، اطلاعات بیشتری نیز کسب خواهد شد.
به طور کلی، با گذشت زمان، میزان پراکندگی و انتشار ویروس کاهش می یابد، بنابراین هر چه مدت طولانی تری پس از زمان بهبود را منتظر بمانید، احتمال نشر ویروس نیز کمتر می گردد. در حال حاضر، این زمان 7 روز عنوان می گردد اما مواردی وجود داشته که تا یکماه پس از بهبود نیز گزارش داده شده است.
بنابراین پیشنهاد می شود ایزوله سازی شخصی را ادامه داده و جانب احتیاط را رعایت نمایید، حتی اگر یک یا دو هفته پس از بهبودی باشید.
چگونه علائم خود را درمان کنیم؟
همانگونه که عنوان شد، شایع ترین علائم کووید 19، گلو درد، سرفه، تب و تنگی نفس است.
بدون انجام آزمایشات لازم، تشخیص اینکه آیا این علائم نشان دهنده COVID-19 است یا چیز دیگر دشوار است.
با این وجود روش های درمان آنها، یکسان می باشد.
تب، علامتی بسیار مهم است برای اینکه حواسمان کاملا جمع شود.
براساس گفته دکتر جوشوا منصور( Dr. Joshua Mansour): تب می تواند خطرناک باشد، بویژه هنگامی که به دمای خاصی برسد یا اگر برای مدت طولانی ادامه یابد. تب بالا یا پایین باعث ایجاد ناراحتی در فرد شده که باید درمان شود.
گزینه های درمانی جهت پایین آوردن تب، شامل استفاده از دستمال خنک یا بسته های یخ همراه با داروهای بدون نسخه همانند استامینوفن تحت نام تجاری Tylenol و یا براساس تائید پزشک مشاور.
توصیه قدیمی پیرامون نوشیدن مایعات جهت جلوگیری از کم آبی بدن اعمال شود.
برای علائم دیگر، هیچ میانبر و یا گریز از بیماری وجود ندارد، تنها اقداماتی می تواند انجام گردد که سبب کاهش شدت و مدت زمان آن گردد.
کووید 19 نوعی بیماری تنفسی است که در اثر کرونا ویروس جدید ایجاد می گردد. در حالیکه برخی منابع آنلاین تمرینات تنفسی را به عنوان راهی جهت غلبه بر بیماری یا جلوگیری از آن عنوان نموده اند، فاوینی عنوان نمود در حال حاضر هیچ مدرکی مبتنی بر کمک و موثر بودن تمرینات تنفسی وجود ندارد.
چه موقع مشکل ایجاد می شود؟
بیمارستان ها در همه جا بشدت شلوغ می باشند، برای بسیاری از افراد دشوار است که حتی قرار ملاقات خود را با پزشک رزرو کنند.
اما این بدان معنی نیست که باید به تنهایی اقدام به خود درمانی کنید.
هر فرد بیمار می تواند با پزشکان و مشاوران مربوطه در حوزه کرونا ویروس، بصورت آنلاین و یا از طریق اپلیکیشن و سایت هایی که وزارت بهداشت در اختیار شهروندان گذاشته است، مشاوره دریافت نمایند.
مراقب علائم و نشانه ها که می توانند خطرناک باشند، باشید.
اگر علائم شدید است، سریعا به پزشک معالج خود و بیمارستان مراجعه نمایید. این علائم شامل مشکلات تنفسی، خستگی بیش از حد، درد قفسه سینه، تبی که قطع نمی شود و تغییر در بینایی می باشد.
یکی دیگر از عواملی که می تواند بر شدت علائم تاثیر گذارد، سن است، زیرا این ویروس برای جمعیت های مسن کشنده تر می باشد.
در افراد سالخورده و یا دارای مشکلات اساسی پزشکی، باید سریعا مراقبت های پزشکی انجام پذیرد.
افراد دیگر سالم، که علائم اصلی آنها سرفه و تب می باشد، عموما می توانند تحت نظر پزشک مشاور و معالج، در خانه بمانند مگر اینکه تنگی نفس ایجاد گردد.
با توجه به اینکه در دسترس بودن تست کرونا گسترده نیست، بهترین کار این است که مساله را ساده نموده و در خانه بمانید.
متاسفانه آزمایش تست کرونا، هنوز در کشورها محدود می باشد. اگر قادر به انجام تست نمی باشید، ایمن ترین راه این است که خود را در خانه ایزوله کنید، گویی کووید 19 دارید. بنابراین بدین طریق شما در شیوع این ویروس سهیم نخواهید بود.
کلیه آمارها و داده های عنوان شده بر اساس اطلاعات در دسترس عموم در زمان انتشار این مقاله می باشد. در نظر داشته باشید، با تکمیل مطالعات، احتمال دارد نتایج جدیدتری بدست بیایند، بنابراین اطلاعات مربوط به این بیماری به مرور زمان بروز می شوند.
(جهت دریافت هرگونه اطلاعات و مشاوره درباره ویروس کرونا فقط با شماره ۱۹۰ تماس بگیرید.)