آیا مصرف نوشابه رژیمی زیرو با رژیم کتو سازگار است؟
کوکاکولا زیرو و یا نوشابه های رژیمی زیرو، با هدف بازآفرینی طعم اصلی کوکاکولای کلاسیک، بدون قند و کالری تولید شده است.
اگر از رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین (رژیم کتوژنیک) پیروی می کنید، ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که آیا نوشابه زیرو می تواند بخشی از رژیم غذایی روتین شما (رژیم روتین کتوژنیک) باشد یا خیر؟
در این مقاله به بررسی این موضوع پرداخته شده است که آیا شما باید از مصرف نوشابه رژیمی زیرو در رژیم کتو بپرهیزید یا خیر؟ آیا مصرف نوشابه رژیمی زیرو در رژیم کتوژنیک مجاز است؟
اطلاعات این مقاله برگرفته از آخرین مقالات علمی روز سایت های معتبر (22 آپریل 2020) می باشد.
اویرو در خصوص مسائل تغذیه ای و سلامت به غیر از مقاله درج شده، مشاوره دیگری ارائه نمی دهد.
حفظ حالت کتوزیس در رژیم کتو:
در رژیم کتو، هدف آن است که متابولیسم بدن شما در حالت کتوزیس قرار گیرد. یک وضعیت متابولیکی که بدن شما جهت انرژی، به جای کربوهیدرات، چربی می سوزاند.
این مساله با مصرف 20 تا 50 گرم کربوهیدرات در طول روز و چربی زیاد حاصل می گردد.
مصرف مقادیر بالای کربوهیدرات در رژیم کتو، بدن را از حالت کتوزیس خارج کرده و مجدد انرژی از طریق کربوهیدرات حاصل می شود.
جهت آگاهی بیشتر مقاله آیا رژیم کتوژنیک جهت کاهش وزن موثر است؟ را مطالعه نمایید.
نوشابه رژیمی زیرو (کوکا زیرو) و کربوهیدرات:
با توجه به اینکه هدف از رژیم کتو، این است که میزان کربوهیدرات بدن خود را کم نگه دارید، به طور معمول مصرف 20 تا 50 گرم کربوهیدرات در طول روز دارای اهمیت می باشد.
یک قوطی نوشابه کوکای معمولی حاوی قند (355 میلی لیتر)، دارای 39 گرم کربوهیدرات است، در حالیکه میزان کربوهیدرات و قند نوشابه کوکا زیرو، صفر است.
میزان کالری و کربوهیدرات کوکا زیرو، صفر است.
کوکا زیرو، طعم خود را از طعم دهنده ها و شیرین کننده های مصنوعی بدست می آورد.
شیرین کننده های مصنوعی با هدف شیرین نمودن محصولات غذایی، جایگزینی برای قند می باشند.
در کوکا زیرو، به طور خاص از اسسولفام پتاسیم ((Ace-K) و آسپارتام* به عنوان شیرین کننده استفاده شده است.
(* آسپارتام یک شیرین کننده مصنوعی کم کالری می باشد که بطور گسترده در نوشابه های رژیمی، آدامس های بدون قند و سایر محصولات غذایی استفاده شده است.
این ماده از ترکیب دو اسید آمینه فنیل آلانین و اسید آسپارتیک ایجاد می گردد.
بدن شما بطور طبیعی اسید آسپارتیک تولید می کند، در حالیکه فنیل آلانین از مواد غذایی حاصل می گردد.
آسپارتام یک جایگزین قند بسیار شیرین می باشد که دارای 4 کالری در هر بسته 1 گرمی است. این شیرین کننده در نام های تجاری مختلفی در بازار موجود می باشد و مصرف آن در کل بی خطر است.
سازمان غذا و دارو (FDA)، میزان مصرف روزانه قابل قبول (ADI) آسپارتام را، 23 میلی گرم در هر پوند (50 میلی گرم در هر کیلو) از وزن بدن تعریف نموده است.
در عین حال، مرکز ایمنی مواد غذایی اتحادیه اروپا (EFSA)، این میزان را 18 میلی گرم در هر پوند (40 میلی گرم در کیلوگرم) از وزن بدن تعریف نموده است.
از این رو ، یک قوطی جیره غذایی حاوی 12 اونس (350 میلی لیتر) حاوی 180 میلی گرم آسپارتام است. این بدان معناست که یک شخص 175 پوندی (80 کیلوگرمی) باید 23 قوطی نوشابه رژیم بخورد تا از حد FDA برای آسپارتام – یا 18 قوطی براساس استانداردهای EFSA استفاده کند.
توجه: مصرف اسپارتام در رژیم کتو مجاز می باشد، هر بسته 1 گرمی، 1 گرم کربوهیدرات داشته و از آنجا که قند خون را بالا نمی برد، به احتمال بسیار زیاد بر کتوز تاثیر نمی گذارد.
استفاده از اسپارتام در رژیم کتو، بطور کامل مورد مطالعه قرار نگرفته است و نیازمند مطالعات بیشتر است.
در نظر داشته باشید این شیرین کننده در دسته بهترین شیرین کننده های مجاز در رژیم کتو نیست.
بهترین شیرین کننده ها در رژیم کتو عبارتند از استویا، سوکرالوز، اریترول، ژایلیتول، شیرین کننده میوه مانک.)
این محصول در حالیکه کربوهیدرات و کالری ندارد، اما با پیامدهای منفی سلامتی همراه است، از جمله دیابت و افزایش وزن.
همچنین در نظر داشته باشید، کوکا زیرو حاوی 34 میلی گرم کافئین به ازای هر 355 میلی لیتر – در حدود 36% از مقدار کافئین موجود در یک لیوان قهوه (240 میلی لیتر)، می باشد.
در حالیکه کافئین می تواند باعث افزایش انرژی شود، در صورت مصرف مقادیر بالای آن، می تواند موجب کمبود آب گردد. زیرا آن، محصولی دیورتیک (مدر) می باشد، به این معنی که نیاز شما به ادرار کردن را تحریک می کند.
اگرچه، جهت مشاهده تاثیرات کم آبی بدن، باید بیش از 500 میلی گرم در روز مصرف گردد. این مقدار معادل تقریبا 12 قوطی 355 میلی لیتری نوشابه زیرو است.
به خاطر داشته باشید که برخی افراد نسبت به کافئین حساس تر می باشند. کافئین می تواند سبب ایجاد اثرات ناخواسته ای همچون اضطراب، افزایش ضربان قلب، ایجاد مشکل در خوابیدن در افرادی که به آن حساس تر می باشند، گردد.
علاوه بر این، در حالی که فراهم کننده مقادیر سدیم و پتاسیم – 2% از ارزش روزانه مورد نیاز برای هر یک- می باشد؛ قطعا منابع غذای غنی از املاح و مینرال ها وجود دارد که جهت عملکرد صحیح قلب، دارای اهمیت فراوان می باشد، در این میان کارکردهای سلامتی مهم دیگری نیز دارند.
علاوه بر موارد ذکر شده، برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف نوشابه می تواند احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد.
این مساله می تواند سبب نگرانی افرادی که از رژیم غذایی کتو پیروی می کنند گردد. زیرا دریافت مقادیر کافی کلسیم و ویتامین D می تواند هنگام رعایت رژیم کتو، چالش برانگیز باشد. هر دوی این ترکیبات ذکر شده جهت پیشگیری از پوکی استخوان دارای اهمیت فراوان می باشند.
جهت درک این رابطه بویژه در زمینه رژیم کتو، مطالعات بیشتری نیاز است.
جهت آگاهی بیشتر، مقاله بهترین مکمل ها جهت استفاده در رژیم کتو را مطالعه نمایید.
بنابراین، در حالیکه نوشابه زیرو می تواند گاها سبب فراهم نمودن تنوع جهت رفع تشنگی در رژیم کتو باشد، اما انتخاب مطلوب همان آب است.
سایر ملاحظات پزشکی:
در حالیکه نوشیدن سودا و نوشیدنی های گازدار، بویژه نوشابه، محبوبیت بالایی دارد، اما مساله ای بحث برانگیز است.
غالبا، نوشابه های دارای شیرین کننده های مصنوعی، با خطرات و عوارض جانبی سلامتی، از جمله مشکلات کلیوی و ایجاد دیابت و سندروم متابولیک همراه است.
سندروم متابولیک، مجموعه ای از علائم مرتبط با افزایش خطر ابتلا به بیماری های مزمن است.
در نهایت، افراد مبتلا به بیماری ژنتیکی فنیل کتونوری* (PKU)، باید از مصرف نوشابه اجتناب کنند؛ زیرا حاوی فنیل آلانین می باشد.
* بیماری فنیل کتونوری، یک نقص متابولیکی مادرزادی نادر می باشد که بواسطه تجمع اسید آمینه فنیل آلانین در سیستم عصبی و مایعات بدن ایجاد می گردد. این تجمع غیر طبیعی، در بدن کودکان خطرناک بوده و سبب ایجاد اختلالاتی در پوست و مغز و ایجاد عقب ماندگی ذهنی می گردد.
سرانجام، اگر از داروهای درمانی برای اسکیزوفرنی استفاده می کنید، باید از مصرف نوشابه زیرو، پرهیز نمایید؛ زیرا فنیل آلانین موجود می تواند با آنها تداخل داشته باشد.
سخن آخر:
نوشابه رژیمی زیرو یا کوکا کولا زیرو، طعم کلاسیک نوشابه کلاسیک کوکا را بدون هیچگونه کربوهیدرات و قندی بازآفرینی کرده است.
این عمل با جایگزین نمودن شکر با شیرین کننده های مصنوعی انجام می شود. این بدان معنی است که می توانید آن را بنوشید بدون اینکه از حالت کتوزیس خارج شوید.
در نظر داشته باشید اسپارتام بکار رفته در نوشابه زیرو در دسته بهترین شیرین کننده های مجاز در رژیم کتو نیست.
با این حال استفاده از شیرین کننده های مصنوعی، بسیار بحث برانگیز است و با برخی خطرات سلامتی همراه می باشد.
در این خصوص تحقیقات بیشتری بویژه در زمینه رژیم غذایی کتوژنیک مورد نیاز است.
در حالی که مصرف محدود و گاه به گاه نوشابه زیرو، می تواند تنوعی در مصرف نوشیدنی در این رژیم ایجاد نماید، اما آب همیشه و همیشه بهترین انتخاب است.
اطلاعات این مقاله برگرفته از آخرین مقالات علمی روز سایت های معتبر (22 آپریل 2020) می باشد.
اویرو در خصوص مسائل تغذیه ای و سلامت، به غیر از مقاله درج شده، مشاوره دیگری ارائه نمی دهد.
آقا چقد پیچیده میکنید یک جمله میشه خورد یا ن
میشه خورد ولی نخوری بهتره. نویسنده احتمالا خانم بوده. اگر دیگه از شدت اعتیاد دارید کم میارید بخورید ولی اگر میتونید مقاومت کنید چه بهتر.