عوارض سندرم گردن پیامکی
سندرم گردن پیامکی به علت استفاده گسترده از وسایل الکترونیکی یک نگرانی رو به رشد است؛ عوارض – علائم – درمان و نحوه جلوگیری از این بیماری را بخوانید.
سندرم گردن پیامکی (Text neck syndrome) که به عنوان سندروم گردن موبایل نیز شناخته می شود، یک اصطلاح نسبتا جدید برای توصیف درد و آسیب گردن به دلیل نگاه کردن به دستگاه های الکترونیکی برای مدت طولانی است.
گردن پیامکی در درجه اول به علت فشار مکرر روی گردن و ستون فقرات زمانی که سر برای نگاه کردن به صفحه به جلو و پایین خم می شود، ایجاد می شود.
سر انسان در حالت خنثی بین 10 تا 12 پوند وزن دارد، اما وقتی به سمت پایین کج می شود، به طور قابل توجهی سنگین تر می شود و فشار روی عضلات گردن و ستون فقرات افزایش می یابد.
این مقاله سندرم گردن پیامکی شامل علائم، علت، عوارض، درمان و نحوه پیشگیری از آن را مورد بحث قرار می دهد.
همچنین بخوانید:
علائم سندرم گردن پیامکی
مقاله ای در سال 2023 علائم زیر را برای افراد مبتلا به گردن پیامکی اعلام کرده است:
- گردن درد: درد مداوم یا متناوب در گردن یکی از علائم مشخص گردن پیامکی است. این درد می تواند از ناراحتی خفیف تا شدید و ناتوان کننده متغیر باشد.
- کمردرد: درد یا ناراحتی در قسمت فوقانی کمر، به ویژه در ناحیه بین تیغه های شانه یکی دیگر از علائم گردن پیامکی است.
- درد شانه: خم کردن سر رو به پایین می تواند باعث تنش و کشیدگی در عضلات شانه و ایجاد ناراحتی یا درد در آن شود.
- سردرد: سردردهای تنشی یا سردردهای گردنی که از مشکلات گردنی منش می گیرند.
- کاهش دامنه حرکتی: ممکن است افراد دارای سندرم گردن پیامکی به سختی بتوانند سر خود را بچرخانند یا بدون ناراحتی به بالا نگاه کنند.
- سفتی عضلانی: سفتی عضلات گردن و قسمت بالایی پشت از علائم شایع سندرم گردن پیامکی است.
- تغییر در وضعیت بدنی: ضعف عضلانی و فشار روی گردن و شانه ها می تواند باعث بدتر شدن وضعیت بدن فرد شود.
همچنین بخوانید:
علت سندرم گردن پیامکی
تحقیقات کنونی در درجه اول سندرم گردن پیامکی را با تلفن های همراه و سایر دستگاه های الکترونیکی دستی در ارتباط می دانند. با این حال عوامل و فعالیت های دیگر می تواند باعث ایجاد یا تشدید این وضعیت شوند.
گوشی های هوشمند با نامناسب کردن وضعیت گردن و ستون فقرات (بدلیل خم کردن سر رو به جلو و پایین جهت استفاده از آنها) یکی از علت های رایج سندرم گردن پیامکی هستند. با این حال در ادامه برخی دیگر از علت های احتمالی و عوامل موثر در سندرم گردن پیامکی ارائه می شود:
- استفاده از رایانه: استفاده طولانی مدت از رایانه ها و لپ تاپ ها نیز می تواند به ایجاد گردن پیامکی کمک کنند، به ویژه اگر مانیتور رایانه در سطح چشم نباشد.
- تبلت ها و کتاب خوان های الکترونیکی: مانند گوشی های هوشمند، استفاده از تبلت ها و کتاب خوان های الکترونیکی در صورتی که برای مدت طولانی در زوایای نامناسب نگه داشته شوند، میتوانند به گردن درد پیامکی منجر شوند.
- بازی های ویدیویی: گیمرهایی که ساعت ها مشغول بازی های ویدیویی روی کنسول ها، رایانه ها یا کنسول های دستی هستند، ممکن است علائم گردن پیامکی را نیز به علت وضعیت بد سر در حالت رو به جلو در طول بازی تجربه کنند.
طیف وسیعی از فعالیت ها و عوامل سبک زندگی می توانند در ایجاد سندرم گردن پیامکی نقش داشته باشند. بنابراین باید در هر فعالیتی که شامل خم کردن سر به جلو و پایین است، مراقب وضعیت بدن خود بود.
همچنین بخوانید:
عوارض سندرم گردن پیامکی
عدم درمان یا مدیریت سندرم گردن پیامکی، شرایط یا عوارض شدیدتر خواهد شد و احتمال ایجاد موارد زیر وجود دارد:
- درد مزمن: با گذشت زمان سندرم گردن پیامکی درمان نشده می تواند به گردن درد مزمن و کمردرد تبدیل شود و به طور قابل توجهی زندگی روزمره و کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد.
- عدم تعادل عضلانی: فشار مداوم روی عضلات و رباط های گردن می تواند منجر به عدم تعادل عضلانی در گردن و قسمت فوقانی کمر شود. این وضعیت می تواند باعث ناراحتی و تاثیر روی وضعیت بدن و سلامت کلی اسکلتی عضلانی شود.
- انحراف ستون فقرات: گردن پیامکی می تواند باعث تغییر در انحنای طبیعی ستون فقرات شود. این وضعیت خود می تواند با شرایطی چون انحنای بیش از حد ستون فقرات فوقانی یا تحتانی همراه باشد.
- بیماری دژنراتیو دیسک: افزایش فشار روی ستون فقرات گردنی به علت وضعیت نامناسب سرعت ساییدگی و پارگی دیسک های بین مهره ای را افزایش می دهد. این شرایط می تواند به ایجاد بیماری دژنراتیو دیسک، وضعیتی که باعث درد، سفتی و کاهش تحرک در ناحیه آسیب دیده می شود، کمک کند.
- فشرده شدن عصب: فشرده شدن طولانی مدت اعصاب گردن می تواند منجر به شرایطی مانند رادیکولوپاتی و ایجاد درد، سوزن سوزن شدن یا بی حسی در بازوها و دست ها شود.
همچنین بخوانید:
تشخیص
پزشک مراقبت های اولیه یا یک فیزیوتراپ می تواند سندرم گردن پیامکی را بر اساس معاینه فیزیکی، سابقه پزشکی و بحث در مورد علائم تشخیص دهد.
آزمایشات تصویربرداری پزشکی، مانند اشعه ایکس، نیز می توانند وضعیت بدن و میزان آسیب ستون فقرات را ارزیابی کنند.
درمان
گزینه های درمانی بیماری گردن پیامکی عبارتند از:
- فیزیوتراپی
- مراقبت های کایروپراکتیک
- تکنیک های مدیریت درد، مانند ماساژ و کشش ملایم
- تمریناتی برای تقویت عضلات گردن و بالای کمر
در برخی موارد، دارو نیز می تواند باعث تسکین درد شود. موارد شدید به جراحی نیاز دارند، البته نسبتا نادر است. با این حال اگر سایر گزینه های درمانی علائم را تسکین ندهند، معمولا آخرین راه حل است.
درمان بیماری کردن پیامکی همچنین می تواند شامل تمرکز روی روش هایی برای جلوگیری از عود و ارتقای سلامت طولانی مدت ستون فقرات باشد. عادات ارگونومیک بهتر، تمرینات منظم برای تقویت عضلات پشتیبان گردن و قسمت بالایی کمر و حفظ وضعیت بدنی خوب از جمله اقدامات مفید هستند.
همچنین بخوانید:
آزمون اسپورلینگ برای گردن درد (کلیک)
جلوگیری از سندرم گردن پیامکی
برای جلوگیری از سندرم گردن پیامکی باید به وضعیت خود در هنگام استفاده از وسایل الکترونیکی توجه کرد. باید:
- سر را در وضعیت خنثی نگه داشت.
- در صورت امکان دستگاه ها را در سطح چشم نگه یا قرار داد.
- برای کشش و شل کردن گردن و شانه ها استراحت های مکرر را در نظر گرفت.
لوازم جانبی ارگونومیک مانند پایه لپ تاپ و نگهدارنده تلفن نیز می تواند به جلوگیری از سندرم گردن پیامکی کمک کند.
همچنین بخوانید:
چشم انداز
اگر گردن پیامکی زود تشخیص داده شود و نسبتا خفیف باشد، با گذشت زمان رفع می شود. با این حال باید خود مراقبتی های مناسب مانند بهبود وضعیت بدن، کشش منظم و استفاده از مسکن های بدون نسخه را در نظر گرفت.
اصلاحات سبک زندگی، از جمله محدود کردن زمان نمایشگر و استفاده از تجهیزات ارگونومیک نیز می تواند باعث افزایش سرعت بهبودی شود.
بهبود موارد با شدت متوسط ممکن است چندین ماه طول بکشد. فیزیوتراپی، مراقبت های کایروپراکتیک و انجام تمرینات برای تقویت عضلات گردن و قسمت بالایی پشت می تواند مفید باشد. پایبندی مداوم به این درمان ها و تغییر سبک زندگی اهمیت زیادی دارد.
افراد دارای موارد شدید گردن پیامکی، به ویژه آنهایی که دارای عوارضی مانند دیسکفشرده یا گیر افتادگی عصب هستند، به زمان بیشتری برای بهبودی نیاز دارند.
همچنین بخوانید:
سوالات متداول
برخی از سوالات متداول در مورد سندرم گردن پیامکی عبارتند از:
درمان بیماری گردن پیامکی چقدر طول می کشد؟
مدت زمان بهبودی سندرم گردن پیامکی به عوامل مختلفی از جمله شدت بیماری، سلامت کلی فرد، تعهد آنها به درمان و تغییرات سبک زندگی و روش های درمانی خاصی که استفاده می کنند بستگی دارد.
به طور کلی ممکن است بهبودی از این وضعیت بین چند هفته تا چند ماه متغیر باشد.
بهترین راه برای خوابیدن با سندرم گردن پیامکی چیست؟
بر اساس یک بررسی در سال 2019، تحقیقات توصیه می کنند فرد دارای کمردرد در قسمت بالا و پایین کمر خود باید به پهلو یا پشت بخوابد. با این حال به گفته نویسندگان مطالعات با کیفیت بالای بیشتری نیازاست.
همچنین بخوانید:
بهترین حالت خوابیدن برای گردن درد (کلیک)
خلاصه
سندرم گردن پیامکی به علت استفاده گسترده از وسایل الکترونیکی یک نگرانی رو به رشد است. با این حال با آگاهی مناسب، اصلاح وضعیت بدنی و در صورت لزوم مداخله پزشکی می توان آن را مدیریت و از آن پیشگیری کرد.
حفظ وضعیت بدنی خوب و جستجوی توصیه های پزشکی در صورت مشاهده علائم می تواند به افراد کمک کند تا از ایجاد سندرم گردن پیامکی به طور موثری جلوگیری کنند.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.