فواید گفتار درمانی برای کودکان اوتیسم
اغلب کودکان دارای اوتیسم در ارتباط و تعامل اجتماعی مشکل دارند؛ فواید گفتار درمانی برای بهبود مهارت های ارتباطی و تعاملی این افراد را بخوانید.
اوتیسم یا اختلال طیف اوتیسم (ASD)، یک اختلال رشدی تاثیر گذار بر توانایی یادگیری، رفتار، برقراری ارتباط و تعامل با دیگران است.
افراد اوتیستیک اغلب در ارتباط و تعامل اجتماعی با چالش هایی روبرو هستند.
حدود 25% تا 30% از افراد اوتیستیک از نظر زبانی و حرف زدن دارای حداقل مهارت هستند یا نمی توانند به خوبی عملکرد زبانی خود را گسترش دهند.
گفتار درمانی می تواند با توسعه یا بهبود مهارت های گفتاری و زبانی، به افراد اوتیستیک برای برقراری ارتباط و تعامل بهتر کمک کند.
در واقع گفتار درمانی می تواند با ایجاد مهارت های ارتباطی و اجتماعی به کودکان اوتیسم کمک کند تا ارتباط معنادارتر و موثرتری ایجاد کنند.
در این مقاله فواید و اثربخشی گفتار درمانی برای کودکان اوتیسم مورد بررسی قرار می گیرد.
همچنین بخوانید:
گفتار درمانی چیست؟
گفتار درمانگران متخصصانی هستند که طیف گسترده ای از مشکلات ارتباطی و بلع را در کودکان و بزرگسالان درمان می کنند.
این افراد، آسیب شناس گفتار و زبان (SLPs)، آسیب شناس گفتار (SPs) و درمانگر گفتار زبان (SLTs) نیز نامیده می شوند.
هزینه درمان گفتار درمانی بسته به طول جلسات، محل و ارائه دهنده بسیار متفاوت است.
همچنین بخوانید:
فواید گفتار درمانی برای کودکان اوتیسم
هدف از گفتار درمانی برای اوتیسم بهبود توانایی های ارتباطی افراد است. با این حال این بهبودی فقط محدود به یادگیری گفتن کلمات نیست.
در زیر به شرح فواید استفاده از گفتار درمانی برای کودکان دارای اوتیسم پرداخته می شود.
همچنین بخوانید:
مهارت های پیش زبانی
گفتار درمانگران می توانند به کودکان کمک کنند تا مهارت های پیش زبانی، مانند تماس چشمی، حرکات و دیگر صداها را برای کمک به برقراری ارتباط یاد بگیرند.
روانی گفتار
یکی دیگر از فواید گفتار درمانی کمک به رفع مشکلات روانی گفتار کودکان دارای اوتیسم، مانند لکنت و درهم ریختگی است. گفتار درمانگران می توانند به این کودکان کمک کنند تا راحت تر و بدون زحمت صحبت کنند.
ارتباط غیر حرفه ای
بسیاری از کودکان اوتیستیک در درک نشانه های ظریف اجتماعی در زبان بدن مشکل دارند. گفتار درمانگران می توانند به کودکان در تشخیص این سیگنال های فیزیکی کمک کنند.
ارتباطات تقویتی و جایگزین (AAC) مانند ژست ها، کارت های تصویری و دستگاه های الکترونیکی برای کمک به برقراری ارتباط نیز می توانند کمک کننده باشند.
گفتار درمانگران در مورد استفاده از سیستم های AAC به کودکان اوتیستیک آموزش داده و با آنها تمرین می کنند. بر اساس یک مطالعه در سال 2021، سیستم های AAC در تسهیل و افزایش ارتباطات موثر هستند.
سیستم مشابهی به نام سیستم ارتباطی تبادل تصویر (PECS) نیز ابزار دیگری است که گفتار درمانگران می توانند برای ارتقای ارتباط کودکان اوتیستیک استفاده کنند.
طبق یک بررسی در سال 2020، استفاده از PECS باعث تشویق کودکان اوتیستیک برای شروع درخواست کردن از دیگران می شود.
همچنین بخوانید:
گرامر
برخی از کودکان اوتیستیک در یادگیری واژگان در مقایسه با کودکان دارای رشد عصبی معمولی، مشکل دارند.
یکی دیگر از فواید گفتار درمانی برای کودکان دارای اوتیسم کمک به کاهش اشتباهات گرامری و جمله سازی بهتر است.
مفصل بندی
صحبت کردن نیازمند هماهنگی ساختارهای مختلف است. گفتار درمانی می تواند به کودکان اوتیستیک کمک کند تا کنترل و هماهنگی بهتری داشته باشند یا ماهیچه های دهان، فک و گردن خود را برای تولید صداها و الگوهای صوتی بهتر، تقویت کنند.
گفتار کاربردی
برخی از کودکان اوتیستیک تمایل به اکولالیا (تکرار کلمات یا صداها) دارند. طبق مطالعات، اکولالیا مکانیسم مقابله ای این کودکان برای برقراری ارتباط است زمانیکه نمی توانند بخودی خود گفتار تولید کنند.
گفتار درمانی می تواند به کودکان دارای اوتیسم برای غلبه بر اکولالیا و گسترش گفتار عملکردی کمک کند.
ارتباط اجتماعی
برخی از کودکان اوتیستیک مشکلات ارتباط اجتماعی و تعاملات، تاثیر گذار روی زندگی روزمره، را تجربه می کنند. گفتار درمانگران می توانند به این کودکان کمک کنند تا یاد بگیرند که چگونه از زبان خود برای ارتباط اجتماعی مانند اطلاع رسانی یا مطالبه گری استفاده کنند.
این همچنین شامل تغییر زبان بسته به اینکه شنونده چه کسی است و قوانینی مانند نوبت گرفتن و ماندن در موضوع است.
انتقال به کار
گفتار درمانگران با استفاده از گفتار درمانی به افراد اوتیستیک کمک می کنند تا بتوانند کاورلتر یا نامه پوششی بنویسند، برای مصاحبه آماده شوند، از خود دفاع کنند و یاد بگیرند که چگونه با همکاران خود ارتباط برقرار کنند.
مهارت های اجتماعی
گفتار درمانگران می توانند به افراد اوتیستیک در مورد نحوه برقراری ارتباط در محیط های مختلف کمک کنند. آنها می توانند این مهارت های اجتماعی را به صورت تک نفری و یا در قالب گروه به افراد اوتیستیک آموزش دهند.
مثال ها
انجمن گفتار زبان شنوایی آمریکا (ASHA) فعالیت هایی را که والدین می توانند در خانه برای تشویق رشد گفتار و زبان کودکان خود (بر اساس سن) انجام دهند، فهرست کرده است.
از بدو تولد تا 2 سالگی
- به رنگ ها و شکل ها اشاره کنید.
- صداهایی مانند «ما»، «با» و «دا» را بگویید و سعی کنید کودکتان را تشوبق کنید که مانند شما این کلمات را به زبان بیاورند.
- به کلمه ای که کودکتان می گوید بسط دهید، برای نمونه اگر کودکتان می گوید “مامان”، با گفتن “مامان اینجا است” پاسخ دهید.
- آنچه را که می بینید بشمارید.
- در مورد صداهای حیوانات با کودکتان صحبت کنید تا وصل کردن صداها مانند صدای حیوانات را یاد تمرین کنند.
- برای فرزندتان کتاب بخوانید و سعی کنید کتاب هایی با تصاویر بزرگ و رنگارنگ انتخاب کنید. از آنها بخواهید به اشیاء اشاره و آنها را نامگذاری کنند.
2 تا 4 سال
- سوالاتی بپرسید که شامل یک انتخاب باشند، برای نمونه “سیب می خواهید یا پرتقال؟”
- آنچه فرزندتان می گوید را تکرار کنید تا به او نشان دهید که متوجه شده اید.
- واضح صحبت کنید و از الگوی خوبی از گفتار ایجاد کنید.
- تصاویری از افراد و مکان های آشنا را نشان دهید و در مورد اینکه آنها چه کسانی هستند یا در آنجا چه اتفاقی افتاده صحبت کنید.
- اعضای بدن را نام ببرید و در مورد هدف آنها صحبت کنید، برای نمونه بگویید من با بینی خود گلها را بو می کنم. به این ترتیب کودکتان می تواند کلمات جدید را یاد بگیرد.
4 تا 6 سال
- وقتی فرزندتان چیزی به شما می گوید او را تحسین کنید و به نشان دهید که حرف هایش را می فهمید.
- بازی حدس زدن انجام دهید و از کودک خود بخواهید آنچه را که شما توصیف می کنید حدس بزند، برای نمونه، ما از این وسیله برای جارو کردن زمین استفاده می کنیم.
- قبل از صحبت کردن، توجه کودک خود را جلب کنید.
- موقع خرید مواد غذایی در مورد اقلامی که خواهید بخرید، صحبت کنید. در مورد اندازه ها، شکل ها، وزن ها و تعداد چیزهایی که نیاز دارید حرف بزنید.
- به کودک خود در یادگیری کلمات جدید کمک کنید. وقتی کلمات جدیدی در مکالمه ظاهر می شوند، معنی کلمات را توضیح دهید و از آنها به گونه ای استفاده کنید که آنها را بفهمند.
جنبه های منفی گفتار درمانی برای کودکان اوتیسم
حضور در گفتار درمانی هم برای والدین و هم برای کودکان اوتیسم، زمان بر است. جدای از جلسات درمانی، والدین باید فعالیت ها و استراتژی هایی را در خانه انجام دهند.
اگر کودک مدرسه ای باشد، گفتار درمانی می تواند باعث ایجاد اختلال در برنامه درسی و منجر به غیبت او در کلاس شود.
هزینه آن نیز می تواند برای برخی از خانواده ها نگران کننده باشد.
درمان دیگر
طبق اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) چندین روش درمانی دیگر برای کمک به بهبود عملکرد روزانه کودکان اوتیستیک وجود دارد.
توجه به این نکته مهم است که برای اثبات اثربخشی برخی از روش های درمانی مکمل، به انجام تحقیقات بیشتری نیاز است.
این روش ها عبارتند از:
- تحلیل رفتار کاربردی (ABA)
- کاردرمانی، که به طور معمول باعث ایجاد یکپارچگی حسی می شود.
- فیزیوتراپی
- رویکردهای آموزشی، مانند درمان و آموزش کودکان اوتیستیک و معلولان ارتباطی مرتبط (TEACCH)
- رویکردهای اجتماعی-رابطه ای، مانند مدل مداخله مبتنی بر رشد روابط (RDI) و مدل تحولی تفاوت های فردی مبتنی بر ارتباط (DIR)
- داروهایی برای بهبود علائمی چون رفتار های خود آسیب رسان (SIBs)، یا بیماری های همزمان موجود مانند اضطراب و افسردگی
- رفتار درمانی شناختی (CBT)
- درمان های مکمل و جایگزین، از جمله هنر درمانی، درمان های ریلکسیشن و درمان با کمک حیوانات مانند هیپوتراپی
همچنین بخوانید:
خلاصه
گفتار درمانی برای حمایت از کودکان اوتیسم دارای فوایدی زیادی است. از طریق مداخلات گفتار درمانگران، کودکان مبتلا به اوتیسم می توانند راه هایی را برای بهبود مهارت های ارتباطی و تعاملی خود بیاموزند.
گفتار درمانگران از روش های مختلفی مانند فعالیت های رشد گفتار و زبان و سیستم های ارتباطی تقویتی و جایگزین (AAC)، برای کمک به کودکان اوتیسمی جهت موثرتر شدن بیان آنها استفاده می کنند.
درمان های دیگری مانند تحلیل رفتار کاربردی (ABA)، کاردرمانی، فیزیوتراپی و غیره نیز برای کمک به کودکان اوتیستیک مفید هستند.
برای اینکه بدانید کدام درمان برای فرزندتان بهترین است، باید با یک متخصص، مانند یک متخصص اطفال یا متخصص مغز و اعصاب مشورت کنند.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.