نکسیوم (اسومپرازول)
نکسیوم با نام ژنریک اسومپرازول منیزیم، دارویی است که در دسته ی مهار کننده های پروتون پمپ قرار می گیرد. این دارو میزان اسید تولید شده در معده را کاهش می هد.
از نکسیوم برای درمان علائم بیماری ریفلاکس گاستروازوفاژیال (بازگشت اسید به مری) و دیگر ناراحتی هایی که سبب بالا رفتن اسید معده می شوند، از جمله سندروم زولینگر-الیسون استفاده می شود. این دارو برای ترویج بهبود ازوفاژیت فرسایشی هم تجویز می شود. (ازوفاژیت فرسایشی عبارت است از آسیب دیدگی ازوفاژیت ناشی از اسید معده)
نکسیوم ممکن است برای جلوگیری از زخم ناشی از عفونت هلیکوباکتر پیلوری یا زخم معده ناشی از مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی نیز تجویز شود.
نکسیوم روی تسکین فوری علائم سوزش سردل تاثیری ندارد.
مطالب جمع آوری شده در این مقاله، صرفا جهت بالا بردن اطلاعات عمومی می باشد.
این دارو در فروشگاه اویرو موجود نمی باشد و تهیه ی آن صرفا از طریق مراجعه حضوری به داروخانه ها امکان پذیر است.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره 1490 تماس بگیرید.
لازم به ذکر است به غیر از مقاله درج شده در خصوص این دارو هیچگونه مشاوره ی دیگری ارائه نمی گردد.
مهمترین اطلاعات
نکسیوم می تواند منجر به مشکلات کلیوی شود. چنانچه در طول مصرف نکسیوم حجم ادرار شما نسبت به همیشه کاهش یافت یا داخل ادرار خود خون مشاهده کردید، فورا پزشک معالج را مطلع کنید.
اسهال شدن می تواند نشانه ی ابتلا به یک عفونت جدید باشد. چنانچه در طول مصرف این دارو، دچار اسهال آبکی یا خونی شدید، با پزشک خود تماس بگیرید.
ممکن است اسومپرازول باعث تشدید یا ظاهر شدن علائم جدید ناشی از لوپوس شود. چنانچه در طول مصرف این دارو متوجه درد مفاصل و ظاهر شدن ضایعات پوستی روی گونه ها یا بازوها شدید که در زیر نور آفتاب بدتر می شوند، حتما پزشک را مطلع نمایید.
ممکن است در صورت مصرف طولانی مدت این دارو، یا مصرف روزانه بیش از یک عدد از این دارو، مستعد شکستگی استخوان شوید.
نکاتی که می بایست پیش از مصرف این دارو بدانید
در صورتی که به اسومپرازول یا دیگر داروهای مشابه (از جمله لنزوپرازول، امپرازول، پنتوپرازول یا رابیپرازول) حساسیت دارید، مجاز به مصرف نکسیوم نمی باشید.
سوزش سردل می تواند، علائم اولیه ی سکته قلبی را تقلید کند. اگر دچار درد قفسه سینه شُدید که به سمت فک و شانه ها پیشروی می کند و احساس اضطراب یا سبکی سر دارید، فورا به اورژانس نزدیک ترین بیمارستان مراجعه نمایید.
چناچه در طول زندگی خود هر یک از ناراحتی های زیر را تجربه کرده اید، قبل از شروع مصرف نکسیوم پزشک را مطلع نمایید:
- بیماری کلیوی شدید
- لوپوس
- پوکی استخوان
- کمبود سطح منیزیم در خون
مصرف طولانی مدت مهار کننده های پروتون پمپ، یا مصرف روزانه بیش از یک عدد از این دارو، ممکن است شما را در معرض خطر شکستگی استخوان لگن، مچ یا ستون فقرات قرار دهد. در مورد روش های حفظ سلامت استخوان ها از پزشک بهتر است با پزشک مشورت نمایید.
در مورد مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی، نظر پزشک را جویا شوید.
نکاتی در خصوص روش مصرف نکسیوم
نکسیوم را دقیقا مطابق دستورالعمل درج شده روی دارو و طبق دستور پزشک مصرف نمایید.
هر دوز دارو را همراه با یک لیوان پر از آب (8 اونس – معادل 230 میلی لیتر) میل کنید.
نکسیوم را می بایست حداقل یک ساعت قبل از غذا میل کنید.
از جویدن، خرد کردن یا بریدن کپسول های آهسته رهش خودداری کنید. گرچه می توانید برای سهولت بلع، کپسول را باز کرده و محتویات آن را روی یک قاشق پودینگ یا تکه سیب بپاشید. سپس بلافاصله بدون جویدن پودینگ یا سیب را ببلعید. هرگز مخلوط تهیه شده را برای استفاده های بعدی نگه ندارید.
کپسول نکسیوم را می توان از طریق لوله تغذیه نیز دریافت نمود. در این خصوص دستورالعمل های پزشک را دنبال کنید. اگر متوجه دستورالعمل پزشک نشده اید، از ایشان بخواهید مجددا برای شما توضیح بدهد.
معمولا اسومپرازول فقط برای یک مدت زمان 4 تا 8 هفته ای تجویز می شود. پس از این مدت در صورت لزوم پزشک دارو را برای یک دوره دیگر نیز تجویز می کند.
دارو را تا زمان اتمام دوره درمان مصرف کنید. حتی اگر زودتر از زمان اتمام دوره متوجه بهبود علائم بیماری شدید.
در طول مصرف دارو، چناچه متوجه تشدید یا عدم بهبود علائم شدید، پزشک را مطلع کنید.
این دارو می تواند روی نتیجه ی برخی آزمایش های خاص تاثیر بگذارد. هنگام مراجعه به سایر پزشکان، آنها را در جریان مصرف اسومپرازول قرار دهید.
برخی ناراحتی ها وجود دارند که درمان آنها مستلزم مصرف اسومپرازول در کنار آنتی بیوتیک های دیگر است. تمام داروهایی که پزشک برای شما تجویز کرده اند را مطابق دستور ایشان مصرف کنید.
در دمای اتاق به دور از گرما و رطوبت، نگهداری شود.
فراموش کردن دوز مصرف
در صورت فراموش کردن یک نوبت از مصرف دارو، به محض به خاطر آوردن، هر چه سریعتر دوز فراموش شده را مصرف کنید. اگر به زمان مصرف دوز بعدی دارو نزدیک هستید نیازی به مصرف دوز فراموش شده نیست. از مصرف دو دوز همزمان خودداری کنید.
مواردی که می بایست در طول مصرف نکسیوم رعایت کنید
این دارو می تواند باعث اسهال شود که ممکن است از علائم عفونت باشد. اگر دچار اسهالی شدید که خونی یا آبکی است، قبل از اینکه خودسرانه داروی ضد اسهال مصرف کنید، نخست پزشک معالجتان را مطلع نمایید.
عوارض جانبی نکسیوم
کهیر، تنگی نفس، ورم کردن صورت، گلو، زبان و لب ها از جمله علائم واکنش آلرژیک نسبت به نکسیوم می باشند. در صورت مشاهده ی هر یک از این علائم فورا به اورژانس نزدیک ترین بیمارستان مراجعه کنید.
در صورت بروز هر یک از علائم زیر فورا با پزشک تماس بگیرید:
- معده درد شدید، اسهالی که آبکی یا خونی است.
- تشنج
- مشکلات کلیوی – افزایش/کاهش حجم معمول ادرار، مشاهده خون در ادرار، ورم کردن، افزایش سریع وزن
- کمبود منیزیم – سرگیجه، تند یا نامنظم شدن ضربان قلب، تِرِمور، احساس لرز، گرفتگی عضلات، اسپاسم عضلات بخصوص عضلات دست و پا، سرفه یا احساس خفگی
- ظاهر شدن علائم جدید یا تشدید علائم لوپوس – درد مفاصل، بثورات پوستی روی گونه ها یا بازوها که در مقابل نور خورشید بدتر می شوند.
مصرف طولانی مدت داروی اسومپرازول ممکن است باعث توسعه ی رشد معده شود. این وضعیت را پولیپ غده بنیادی معده گویند. برای کسب اطلاعات بیشتر بهتر است با پزشک مشورت کنید.
اگر اسومپرازول بیش از مدت سه سال مصرف شود، ممکن است فرد دچار کمبود ویتامین B12 گردد. به منظور جلوگیری از ایجاد این وضعیت با پزشک خود مشورت کنید.
رایج ترین عوارض جانبی نکسیوم عبارتند از:
- سردرد، خواب آلودگی
- اسهال خفیف
- حالت تهوع، معده درد، گاز معده، یبوست
- خشک شدن دهان
این بخش تمام عوارض جانبی این دارو را شامل نمی شود. ممکن است با مصرف نکسیوم دچار عوارض جانبی دیگری به غیر از آنچه ذکر شده است بشوید. در صورت مشاهده ی هرگونه علامت عجیب یا تازه بهتر است پزشک را مطلع کنید.
داروهایی که با نکسیوم تداخل دارند
پیش از شروع به مصرف نکسیوم، پزشک را در خصوص تمام داروهایی که در حال حاضر در حال مصرف آنها هستید، مطلع کنید. بعضی داروها می توانند عملکرد اسومپرازول را تحت تاثیر قرار دهند، بخصوص:
- سیلوستازول – cilostazol
- کلوپیدوگرل – clopidogrel
- دیازپام – diazepam
- دیگوکسین – digoxin
- ارلوتینب – erlotinib
- داروهای حاوی آهن (فروس فومارات، فروس گلوکونات، فروس سولفات و…)
- متوترکسات – methotrexate
- مایکوفنولات مفتیل – mycophenolate mofetil
- ریفامپین – rifampin
- مخمر سنت جان
- تاکرولیموس – tacrolimus
- وارفارین – warfarin
- داروهای ضد قارچ (کتوکونازول، ووریکونازول)
- داروهای ضد HIV/AIDS (آتازاناویر، نلفیناویر، ساکیناویر)
این بخش کامل نیست. ممکن است داروهای دیگری هم وجود داشته باشند که بتوانند با اسومپرازول تداخل ایجاد کنند. بنابراین پیش از شروع مصرف نکسیوم لازم است لیستی از تمام داروهای مصرفی خود (اعم از نسخه ای، غیر نسخه ای، گیاهی و مکمل های خوراکی) تهیه کرده و در اختیار پزشک قرار دهید.
اطلاعات تکمیلی
به خاطر داشته باشید این دارو هم همانند تمام داروهای دیگر می بایست دور از دید و دسترس کودکان نگهداری شود.
هرگز داروهای مصرفی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.
نکسیوم فقط برای مصرف شما و با توجه به شرایط فردی شما تجویز شده است.
قرص نکسیوم۴۰
حدود یک ساله برگشت اسید معده دارم و انواع و اقسام مختلف داروهای ضد اسید امتحان کردم هیچ کدوم جواب نداد الان دکتر برام همین دارو رو تجویز کرده که الحمدالله یکم بهترم ولی خیلی کم یاب هست کم گیر میاد
سلام وقت بخیر.قرص نکسیوم میخواستم.لطف کنید راهنمایی کنید چجوری سفارش بدم.ممنون ازتون
سلام .شما قرص نکسسیم دارید
سلان قرص نکسیوم ۲۰ موجود دارید
کپسول نکیسیوم ۴۰میخوام راهنمایی کنید استان سیستان وبلوچستان کجا پیداکنم
سلام کپسول نکسیوم ۴۰ میخوام
هیجا من رفتم از یزد گرفتم
سلام قرص نکسیومموجود است برای نوزاد ۲ ماه
سلام قرص نسیم دارید
سلام این قرص دارین
سلام ، چطور میشه نکسیوم ۴۰ خارجی سفارش داد؟
سلام.میتونم سفارش قرص نکسیوم بدم.
سلام.میتونیم سفارش قرص نکسیوم بدیم