پاکسیل (پاروکستین)
پاروکستین یک نوع داروی ضد افسردگی است که در دسته داروهای مهارکننده بازجذب سروتونین (به اختصار SSRI) قرار می گیرد. پاروکستین روی مواد شیمیایی خاصی از مغز تاثیر می گذارد که ممکن است تعادل خود را در افراد مبتلا به افسردگی، اضطراب یا دیگر اختلالات از دست داده باشند.
معمولا از پاروکستین برای درمان افسردگی، بخصوص افسردگی عمده یا افسردگی ماژور استفاده می شود. ممکن است از این دارو برای درمان اختلال پانیک، اختلال وسواس اجباری (به اختصار OCD)، اختلالات اضطرابی مثلا اختلال اضطراب پس از سانحه (به اختصار PTSD) و اختلال دیسفوریای قبل از قاعدگی (به اختصار PMDD) هم استفاده می شود.
از پاروکستین با برند Brisdelle برای درمان گرگرفتگی ناشی از یائسگی استفاده می شود. لازم به ذکر است Brisdelle برای درمان دیگر شرایط ذکر شده مناسب نیست.
مطالب جمع آوری شده در این مقاله، صرفا جهت بالا بردن اطلاعات عمومی می باشد.
این دارو در فروشگاه اویرو موجود نمی باشد و تهیه ی آن صرفا از طریق مراجعه حضوری به داروخانه و ارائه نسخه امکان پذیر است.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره 1490 تماس بگیرید.
لازم به ذکر است به غیر از مقاله درج شده در خصوص این دارو هیچگونه مشاوره ی دیگری ارائه نمی گردد.
رایج ترین نام های تجاری پاروکستین
پاکسیل یکی از نام های تجاری پاروکستین می باشد. پاروکستین در ایران با نام های تجاری زیر در دسترس می باشد:
نام ژنریک | کمپانی تولید کننده | کشور تولید کننده |
قرص لوکسیم | داروسازی تهران شیمی | ایران |
قرص سروستاپ | شرکت سپید طب نیا | ایران |
قرص پکسیل | GSK | بریتانیا |
قرص پاروکستین کرن | KERN PHARMA | پرتغال |
قرص پاروکستین جنریس | GENERIS | پرتغال |
قرص پاروکستین نورمون | NORMON | پرتغال |
قرص پاروکستین آروبینو | AUROBINDO MILPHARM | بریتانیا |
قرص پاروکستاینا | Blupharma | پرتغال |
قرص پاروکست | HEXAL | آلمان |
قرص پاروکستین کرسنت | Crescent pharma | بریتانیا |
مهمترین اطلاعاتی که می بایست در مورد پاروکستین بدانید:
در صورت مصرف پیموزاید (pimozide) یا تیوریدازین (thioridazine) نمی بایست پاروکستین مصرف کنید.
از 14 روز قبل و تا 14 روز بعد از مصرف پاروکستین، از مصرف داروهای مهار کننده MAO خودداری کنید.
بعضی افراد جوان، وقتی برای اولین بار داروی ضد افسردگی مصرف می کنند، دچار افکار خودکشی می شوند. اگر کسی از نزدیکان/ اعضای خانواده ی شما پاروکستین مصرف می کند، نسبت به تغییرات خلقی یا دیگر علائم وی هوشیار باشید. ظهور هرگونه علامت جدید یا تشدید علائم را به پزشک گزارش دهید.
به محض بروز علائم زیر، به اورژانس مراجعه کنید:
- اضطراب، توهم، سفت شدن عضلات، از دست دادن هماهنگی، سرگیجه، احساس گرما یا سوزش، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، تب، تعریق، تِرِمور، تپش قلب یا تشنج.
نکاتی که می بایست پیش از مصرف پاکسیل بدانید:
اگر به پاروکستین حساسیت دارید یا در حال مصرف پیموزاید (pimozide) یا تیوریدازوین (thioridazine) هستید، از این دارو استفاده نکنید.
از 14 روز قبل از مصرف پاروکستین، از مصرف داروهای مهار کننده MAO خودداری کنید. ممکن است تداخل خطرناکی رخ دهد. مهار کننده های MAO عبارتند از ایزوکاروباکسیدید (Isocarboxazid)، لینزولید (linezolid)، محلول تزریقی متیلن بلو (methylene blue injection)، فنلزین (phenelzine)، راساژیلین (rasagiline)، سلژیلین (selegiline) یا ترانیل سیپرومین (tranylcypromine)؛ بعد از قطع مصرف پاروکستین می بایست حداقل 14 روز برای شروع مصرف مهار کننده های MAO صبر کنید.
برای اطمینان از ایمنی مصرف پاروکستین، در صورتی که مبتلا به هر یک از ناراحتی های زیر هستید پزشک خود را مطلع نمایید:
- بیماری های قلبی، فشار خون بالا، سابقه ی سکته قلبی
- بیماری های کبدی یا کلیوی
- اختلالات لخته شدن خون یا خونریزی
- تشنج یا صرع
- اختلال دو قطبی (شیدایی-افسردگی)، اعتیاد به مواد مخدر، یا افکار خودکشی
- گلوکوم زاویه ای باریک
- پائین بودن سطح سدیم در خون
اگر از داروهای محرک، داروهای افیونی، فرآورده های گیاهی استفاده می کنید یا برای درمان افسردگی، بیماری های روانی، بیماری پارکینسون، سر دردهای میگرنی، عفونت های شدید، جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ، دارو مصرف می کنید، مطمئن شوید پزشک شما در جریان قرار دارد. این داروها ممکن است با پاروکستین اختلال ایجاد کنند و باعث وضعیتی جدی به نام سندروم سروتونین شوند.
بعضی افراد جوان، وقتی برای اولین بار داروی ضد افسردگی مصرف می کنند، دچار افکار خودکشی می شوند. لذا پزشک می بایست طی ویزیت های منظم، وضعیت بیمار و پیشرفت درمان او را بررسی کند. خانواده و سایر مراقبین نیز می بایست نسبت به تغییرات خلقی یا علائم دیگر فرد هوشیار باشند.
ممکن است استفاده از داروهای ضد افسردگی SSRI در دوران بارداری، باعث بروز مشکلات ریوی و عوارض جانبی دیگر برای جنین شود. با این وجود، در صورتی که ممکن است با قطع مصرف داروی ضد افسردگی خود، دچار عود افسردگی شوید، به محض آنکه باردار شدید، پزشک را با خبر کنید. از شروع یا قطع مصرف خودسرانه ی این دارو، بدون مشورت با پزشک جدا خودداری کنید.
اگر باردار هستید، Brisdelle استفاده نکنید.
در طول مصرف پاروکستین از شیر دادن به نوزاد خودداری کنید.
مصرف پاروکستین در افراد زیر 18 سال تائید نشده است.
نکاتی که می بایست در مورد مصرف پاروکستین در نظر داشته باشید:
پاروکستین را دقیقا مطابق دستورالعمل پزشک خود مصرف نمایید. تمام دستورالعمل های درج شده در نسخه را دنبال کنید. راهنمایی دارویی/برگه دستورالعمل همراه با دارو را با دقت مطالعه کنید. ممکن است لازم شود پزشک گاهی اوقات دوز مصرفی دارو را تغییر دهد.
قرص های آهسته رهش را بطور کامل ببلعید و از خرد کردن، نصف کردن یا جویدن آنها خودداری کنید.
قبل از اندازه گیری دوز، داروهایی که به فرم سوسپانسیون/محلول خوراکی هستند را کامل تکان دهید. به منظور اندازه گیری دوز دقیق، از سرنگ های مخصوص یا وسایل اندازه گیری دوز استفاده کنید. برای اندازه گیری دوز، از قاشق استفاده نکنید.
ممکن است 4 هفته طول بکشد تا متوجه علائم بهبود شوید. مصرف دارو را مطابق دستورالعمل پزشک ادامه دهید و چنانچه پس از گذشت این مدت متوجه بهبود علائم نشدید، حتما به پزشک اطلاع دهید.
مصرف پاروکستین را بطور ناگهانی متوقف نکنید، در غیر اینصورت ممکن است دچار عوارض ناخوشایند ترک اعتیاد (ویدراوال) شوید. در مورد روش ایمن ترک مصرف پاروکستین از پزشک راهنمایی بگیرید. تمام دستورالعمل های پزشک را در مورد کم کردن دوز دارو دنبال کنید.
در دمای اتاق و به دور از رطوبت، گرما و نور نگهداری شود.
فراموش کردن نوبت مصرف
چناچه یک نوبت از مصرف پاروکستین را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن، دوز فراموش شده را مصرف نمایید. اما اگر نزدیک به زمان دوز بعدی مصرف دارو است، نیازی به مصرف دوز فراموش شده نیست.
هرگز در یک نوبت دو دوز همزمان مصرف نکنید.
اوردوز – مصرف بیش از حد
اوردوز پاروکستین می تواند کشنده باشد. در چنین مواقعی لازم است فورا با اورژانس تماس گرفت.
کارهایی که در طول مصرف پاروکستین می بایست از آنها دوری کنید.
تا زمانی که می دانید تحت تاثیر عوارض دارو قرار دارید، از رانندگی کردن و انجام فعالیت هایی که نیاز به هوشیاری دارند خودداری کنید. این دارو ممکن است سبب ایجاد اختلال در عکس العمل شود.
قبل از مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مثل آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، ملوکسی کام و… ابتدا نظر پزشک خود را جویا شوید. استفاده از یک ضد التهاب غیر استروئیدی همراه با پاروکستین ممکن است باعث شود راحت تر دچار کبودی یا خونریزی شوید.
نوشیدن الکل در طول مصرف این دارو می تواند باعث بروز عوارض جانبی شود.
عوارض جانبی پاروکستین
به محض مشاهده ی علائم واکنش های آلرژیک نسبت به پاروکستین با اورژانس تماس بگیرید. اصلی ترین علائم واکنش های آلرژیک دارویی عبارتند از کهیر، مشکلات تنفسی، متورم شدن صورت یا گلو؛
اگر متوجه واکنش های شدید پوستی با علائمی مثل تب، گلودرد، سوزش چشم ها، احساس درد در پوست، بثورات پوستی قرمز یا بنفش رنگ همراه/بدون تاول و پوسته ریزی شدید، فورا با اورژانس تماس بگیرید.
هرگونه علامت جدید یا تشدید علائم را به پزشک گزارش دهید؛ اعم از: تغییرات خلقی یا رفتاری، اضطراب، حملات پانیک، اختلالات به خواب رفتن، احساس تحریک پذیری، آشفتگی، پرخاشگری، بی قراری، بیش فعالی (ذهنی یا جسمی)، تشدید افسردگی، یا فکر کردن به خودکشی و صدمه وارد کردن به خود!
به محض اینکه متوجه هر یک از علائم زیر شدید، فورا با پزشک تماس بگیرید:
- داشتن افکار مسابقه، کاهش نیاز به خوابیدن، رفتارهای غیر عادی ریسک پذیر، احساس خوشبختی یا غم و اندوه شدید، پرحرف شدن بیش از حد معمول
- تاری دید، دید تونلی، درد یا تورم چشم، دیدن هاله اطراف چراغ ها
- حساسیت یا درد غیر عادی استخوان ها، تورم یا کبودی
- تغییرات وزن یا اشتها
- آسان کبود شدن، خونریزی بی دلیل (از بینی، دهان، واژن، یا رکتوم)، سرفه های خونی
- واکنش شدید سیستم عصبی – سفت شدن عضلات، تب بالا، تعریق، گیج شدن، ضربان قلب سریع یا نامنظم، تِرِمور، غش
- کاهش سطح سدیم خون – سردرد، گیج شدن، لکنت زبان، ضعف شدید، از دست دادن هماهنگی، احساس عدم ثبات
در صورت بروز علائم سندروم سروتونین، به اورژانس نزدیک ترین بیمارستان مراجعه نمایید. مشهودترین علائم سندروم سروتونین عبارتند از: آشفتگی، توهم، تب، تعریق، لرز، ضربان قلب سریع، سفت شدن عضلات، گرفتگی ممتد غیر ارادی عضلانی، از دست دادن هماهنگی، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال.
عوارض جانبی رایج پاروکستین ممکن است موارد زیر را شامل شود:
- تغییرات بینایی
- ضعف، خواب آلودگی، سرگیجه، خستگی
- تعریق، اضطراب، لرزش
- مشکلات خواب (بی خوابی)
- از دست دادن اشتها، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، یبوست
- خشک شدن دهان، خمیازه کشیدن
- عفونت
- سردرد
- ناتوانی جنسی، انزال غیرطبیعی، مشکلات ارگاسم
این بخش کامل نیست و تمام عوارض جانبی ناشی از مصرف پاروکستین را شامل نمی شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد عوارض جانبی این دارو با پزشک خود مشورت نمایید.
داروهایی که ممکن است اثربخشی پاروکستین را تحت تاثیر قرار دهند:
مصرف پاروکستین همراه با داروهایی که سبب خواب آلودگی می شوند، این عارضه را تشدید خواهد کرد. قبل از مصرف داروهای اپیوئیدی، قرص های خواب آور، شل کننده های عضلانی یا داروهایی که از آنها برای درمان اضطراب یا تشنج استفاده می شود، نظر پزشک را جویا شوید.
لیست تمام داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید؛ بخصوص:
- سایمتیدین، دیگوکسین، مخمر سنت جان، تاموکسیفن، تئوفیلین، تریپتوفان، وارفارین
- قرص های مُدِر
- داروهای ضد آریتمی
- دارهای ایدز یا HIV
- برخی داروهای خاصی که از آنها برای درمان نارکولپسی (حمله خواب) یا ADHD استفاده می شود – آمفتامین، اتوموکستین، دکستروآمفتامین، آدرال، اکسدرین و…
- ضد دردهای نارکوتیک یا مخدر – فنتانیل، ترامادول
- داروهایی که از آنها برای درمان اضطراب، تغییرات خلقی، اختلالات فکری یا بیماری های روانی استفاده می شود – مثل بوسپیرون، لیتیوم، و دیگر داروهای ضد افسردگی یا آنتی سایکوتیک
- داروهای موثر در درمان سر دردهای میگرنی – سوماتریپتان، ریزاتریپتان، زولمی تریپتان و…
- داروهای تشنج – فنوباربیتال، فنی توئین
این لیست کامل نیست. داروهای دیگری هم هستند که ممکن است با پاروکستین تداخل ایجاد کنند. تمام تداخلات احتمالی در این بخش درج نشده اند. جهت اطمینان هنگام مراجعه به پزشک لیستی از داروهای مصرفی خود تهیه کرده و در اختیار ایشان قرار دهید. این لیست می بایست تمام داروهای نسخه ای، OTC، گیاهی، ویتامین ها و مکمل های خوراکی را شامل شود.
اطلاعات تکمیلی
به خاطر داشته باشید این دارو هم همانند تمام داروهای دیگر می بایست دور از دید و دسترس کودکان نگهداری شود.
هرگز داروهای مصرفی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.
پاروکستین فقط برای مصرف شما و با توجه به شرایط فردی شما تجویز شده است.
سلام من پاروکستین خارجی می خواهم
با سلام قرص پاروکستین ۲۰ خارجی میخواستم موجود دارین…
سلام میشه از زاهدان استفاده کرد
سلام کبسول پاکسیل ۲۰ دارید
سلام
قرص پاروکستین خارجی رو میخاستم…آلمانی یا انگلیسی..موجود دارید؟؟
سلام،چطور این قرص را تهیه کنم
باسلام قرص پاروکستین لازم دارم ،با تجویز پزشک جهت زود انزالی.
سلام.قرص پارکستین جهت خرید چگونه است
سلام وقت بخیر
قرص پاروکستین برای درمان نعوظ میباشد؟
از زاهدان
سلام چجوری میشه این قرصو تهیه کرد اینترنتی هم باشه میخوام ،لطفا راهنماییم کنین
سلام کامبیزم
داروی پاروکستین چجوری پیداش کنم .هر جا رفتم ندارن
سلام قربان زودانزالی دارم دکترم گفته پگسیل مصرف کنم کجا میتونم پیداش کنم