چه کسانی در معرض ابتلا به کووید 19 جدی تر و خطرناک تر هستند؟
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، لیست افرادی که بیشترین ریسک ابتلا به کرونا را دارند، منتشر کرد.
* مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC: Centers for Disease Control and Prevention) لیست ارائه شده خود را بروزرسانی کرد و در لیست جدید، افراد دارای شرایطی که به مراقبت بیشتری در برابر ویروس کرونا (کووید 19) نیاز دارند را نیز اضافه نمود.
* CDC، به بیماران دیابتی تیپ 2، بیماران کلیوی، افراد با هر نوع پیوند عضو و زنان باردار هشدار می دهد که احتمال رویارویی با شرایط وخیم بیماری کرونا برای آن ها بیشتر از سایرین است.
*همچنین در این راهنما آمده است که سن 65 سال دیگر ملاک ابتلا به کرونای حاد نیست و اکنون باید افراد سالمند مراقب سلامتی خود باشند چرا که به دلایلی که در ادامه ذکر می شود، احتمال ابتلا به کووید 19 حادتر و تهدید کننده تر در سالمندان وجود دارد.
بنابراین افراد ذکر شده باید مراقبت بیشتری داشته باشند.
اطلاعات این مقاله برگرفته از به روزترین مقالات علمی (2020) معتبرترین سایت های دنیا می باشد.
در نظر داشته باشید، با تکمیل مطالعات، احتمال دارد نتایج جدیدتری بدست بیایند، بنابراین اطلاعات مربوط به این بیماری به مرور زمان به روز می شوند.
در صورت دارا بودن مشکلات سلامتی، به پزشک متخصص مربوطه مراجعه نمایید.
جهت دریافت هر گونه اطلاعات و مشاوره درباره ویروس کرونا فقط با شماره ۱۹۰ تماس بگیرید.
اویرو در خصوص مسائل پزشکی، انتخاب مکمل ها و لزوم مصرف آنها به غیر از مقاله ی درج شده هیچگونه مشاوره ای ارائه نمی دهد.
این هشدار چه پیام عمومی به همراه دارد؟
با حذف محدوده سنی، دستورالعمل و راهنمای کووید19 به روز شده، به افراد دارای مشکلات زمینه ای در تمامی سنین ها هشدار می دهد که در صورت ابتلا به کووید 19، به احتمال زیاد وضعیتشان حاد و به مراقبت در بخش ویژه (ICU) منتهی خواهد شد.
در نتیجه این افراد به مراقبت ویژه ای جهت پیشگیری از بیماری نیاز دارند.
در دستورالعمل های ارائه شده، در خصوص اینکه افراد دارای بیماری های زمینه ای بیشتر مستعد ابتلا به کووید 19 هستند، چیزی مشاهده نشده است. در نتیجه با رعایت نمودن پروتکل های مراقبتی و پیشگیری می توان از ابتلا به کووید 19 جلوگیری نمود.
اما عموم مردم چه کاری باید انجام دهند؟
متخصصان حوزه سلامت اعلام می کنند کلیدی ترین راه حل برای عدم ابتلا به کرونا، آگاهی و تمرین عادات ایمنی همانند استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری فیزیکی و در صورت لزوم قرنطینه شدن است.
نگاهی دقیق تر به شرایط جدید بیماری کرونا
در ادامه بررسی عمیق تری در مورد واقعیت های تحت تاثیر کروناویروس جدید که به تازگی در لیست CDC منتشر شده است، خواهیم داشت:
بارداری
براساس نظر دکتر آلن فیشرمن، رئیس گروه پزشکی مامایی در سن خوزه کالیفرنیا و دارای بورد تخصصی زنان، بارداری وضعیتیست که تمامی هورمون های بدن تغییر کرده و به هم می ریزد.
بارداری فشار و استرسی است که بر بدن سالم یک زن وارد می شود.
به همین دلیل، هنگامی که یک خانم باردار در معرض کووید 19 قرار می گیرد، احتمالا با علائم وخیم بیماری روبرو خواهد شد.
احتمال بستری شدن در بیمارستان یک خانم باردار مبتلا به کووید 19 (ابتلا به کروناویروس حاد)، 5.5 برابر بیشتر از یک خانم غیر باردار است. این مساله بسیار قابل توجه و تامل است.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که هیچ مدرکی مبنی بر بالاتر بودن احتمال ابتلا به کووید 19 در زنان باردار وجود ندارد. در نتیجه در صورت مراقبت لازم و رعایت اصول بهداشتی، می توان از ابتلا به بیماری پیشگیری کرد.
لازم است که خانم های باردار، مشاوره ای دقیق در خصوص بارداری و سلامت خود در شرایط حاضر، توسط متخصص مربوطه دریافت کنند.
خانم های باردار باید توجه داشته باشند که به هیچ عنوان قرار ملاقات با پزشک خود را از دست نداده یا به تعویق نیاندازند.
در حالیکه بعضی از قرارهای ملاقات پزشک با افراد باردار می تواند به صورت مجازی انجام شود اما لازم است بسیاری از ویزیت ها بصورت حضوری باشد.
استفاده از ماسک، شستن دست ها، رعایت فاصله گذاری فیزیکی و در صورت لزوم قرنطینه کردن، موارد حیاتی و ضروری مراقبت های خانم های باردار است.
دیابت
در رابطه با بیماری کووید 19 در جامعه دیابتی، هنوز ابهاماتی وجود دارد.
اول اینکه، تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر اینکه افراد دیابتی در معرض بیشتر و سریعتر ابتلا به کووید 19 می باشند، وجود ندارد. و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) در خصوص مستعدتر بودن بیماران دیابتی نوع اول و دوم به بیماری کووید 19، بیانیه ای صادر نکرده است.
اما تحقیقاتی انجام شده است که نتیجه آن نشان می دهد بیماران دیابتی در صورت ابتلا به کووید 19، می توانند علائم جدی تر و شدیدتری داشته باشند.
براساس اذعان دکتر جاشوا میلر مدیر پزشکی مراقبت از افراد دیابتی دانشگاه نیویورک: آنچه در آمار مشهود است، افرادی که همزمان هر دو بیماری را دارند، علائم شدیدتری را نشان داده و نیاز به مبارزه و درمان بیشتری جهت مقابله با بیماری دارند.
این مساله چالشی بحث برانگیز برای کادر پزشکی و درمان است. در این خصوص مشاهده و بررسی آمار و ارقام نیز چالش برانگیز است.
در حال حاضر براساس آمار ارائه شده از CDC، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در صورت ابتلا، مستعد علائم شدیدتر و خطرناک تر کووید 19 بوده و افراد مبتلا به دیابت نوع 1، در معرض خطر ابتلای بیشتری قرار دارند.
در حال حاضر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، افراد با دیابت نوع دوم را در گروه افراد پرخطر در هنگام ابتلا به بیماری کرونا معرفی کرده است چرا که در صورت ابتلای فرد با دیابت نوع 2 به کرونا، علائم بسیار شدیدتر از علائم موجود در افراد کرونایی مبتلا به دیابت نوع اول خواهد بود.
توصیه به افراد دیابتی در زمان کرونا
هرچه بیماران سالمتر باشند، بهتر می توانند با کووید 19 مقابله کنند. پس بیشتر از قبل روی سلامت خود متمرکز شوید چرا که بهترین نتیجه در این شرایط با سلامتی شما به دست می آید.
جامعه شما، افراد اطراف شما هستند پس سعی کنید در صورت ممکن در خانه بمانید و همیشه از ماسک استفاده کرده، دستان خود را مرتب بشوئید و فاصله فیزیکی با افراد را رعایت کنید.
آگاه باشید تا سلامت بمانید.
افراد سالمند
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) جهت افزایش احتمال درگیر شدن به کووید 19، دیگر سن خاصی را عنوان نمی کند و در حالت کلی به سالمندان اشاره می کند.
این مرکز در بیانیه جدید اعلام کرده است افرادی که در دهه ی 50 زندگی خود هستند، احتمال ابتلای بیماری با علائم شدیدتر، بیشتر از افرادی است که در دهه ی 40 زندگی خود هستند. به همین صورت افرادی که در دهه 60 یا 70 زندگی خود هستند در صورت ابتلا به کووید 19، ریسک علائم شدیدتر و دردناک تری نسبت به افرادی دارند که در دهه 50 زندگی خود به سر می برند.
بیشترین ریسک برای بیماری شدید و علائم وخیم در کووید 19 نیز مابین افرادی است که سن 85 یا بیشتر دارند.
قبلا اعلام شده بود که افراد 65 سال به بالا ریسک ابتلا به بیماری کرونا و علائم شدیدتر را دارند اما با بررسی آمار محققان دریافتند که افراد سالمند به نسبت کمتر یا بیشتر همیشه در خطر ابتلا به کرونا هستند.
افراد دارای بیماری های زمینه ای، افراد چاق و همچنین بسیاری از افراد دارای مشکلات قلبی، در صورت کهولت سن و سالمند بودن، در معرض خطر بالاتر ابتلا به کووید 19 نوع حاد می باشند.
هرچه اطلاعات و آگاهی افراد در این زمینه بیشتر باشد، مسلما بیشتر مراقبت سلامت جسمی و روحی خود خواهند بود و در نتیجه نگرانی کمتری حاصل می شود.
همه ما کمابیش با بیماری کرونا آشنا هستیم و می دانیم که این بیماری به ارگان های اصلی بدن حمله می کند، بنابراین با دانستن اینکه چگونه مشکلات سلامتی خود را برطرف کنیم، در آینده خواهیم توانست کمک بزرگی به خود داشته باشیم.
اما بهترین نکات برای افراد سالمند چیست؟
افراد سالمند باید بیشتر از گذشته با پزشک خود در ارتباط باشند و در صورت نیاز و صلاحدید پزشکشان، واکسن آنفولانزا را تزریق کنند یا مشکلات سلامتی خود را به سرعت تحت کنترل بگیرند.
شست و شوی مکرر دست ها، استفاده از محصولات ضد عفونی کننده، ماسک زدن، هیدراته نگه داشتن و رژیم غذایی مناسب و سالم و رعایت فاصله فیزیکی اقدامات موثر و پیشگیری کننده هستند.
جمعیت سالمند باید درباره خود قرنطینگی مراقب باشند و با اطلاع دیگران این کار را انجام دهند.
به جهت پیشگیری از ابتلا به این ویروس فاصله گذاری فیزیکی خود را با دیگران حفظ کنید. تعداد محدودی از دوستان یا افراد خانواده را که بتوانند بطور مرتب وضعیت سلامت شما را بررسی کنند، انتخاب کرده و اصول قرنطینه کردن خود را رعایت کنید.
احتمال ایجاد مشکلات سلامت روانی در بین افراد سالمند بیشتر خواهد بود، در این رابطه مقاله تاثیر قرنطینه بر سلامت روان در شرایط کروناویروس جدید را بخوانید.
امید است به زودی واکسن موثر جهت جلوگیری از ابتلا به کووید 19 کشف گردد.