بهبود یافتگان کووید ۱۹ پس از چه زمانی می توانند با دیگران ارتباط داشته باشند؟
بهبودی از کرونا یکی از جذاب ترین اتفاق های دوران پاندمی است. اما این سوال مطرح است که بهبود یافتگان کووید ۱۹ پس از چه زمانی می توانند با دیگران ارتباط داشته باشند.
همانند سایر بیماری های عفونی، زمان بهبودی از کرونا هم در هر فرد متفاوت است. اما با این حال سازمان های معتبری مثل مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) یک سری دستورالعمل برای زمان و نحوه ارتباط با بهبود یافتگان کووید ۱۹ منتشر کرده اند.
دکتر ویلیام شنفر، متخصص بیماری های عفونی در دانشگاه وندربیلت ایالت تنسی می گوید: “با توجه با داده های فعلی، اگر ۱۰ روز پس از مثبت شدن آزمایش تان، تب یا سایر علائم را نداشته باشید، می توان گفت شما دیگر ناقل نیستید”.
همچنین بخوانید:
CDC اعلام کرده است که زمان ارتباط برقرار کردن با بهبود یافتگان کووید ۱۹ به چند عامل مهم بستگی دارد:
- فرد مبتلا به کووید ۱۹ اگر بدون کمک داروهای ضد تب، ۲۴ ساعت تب نداشته باشد، پس از گذشت ۱۰ روز می تواند در کنار افراد سالم حضور پیدا کند.
- افرادی که نتیجه آزمایش شان مثبت اعلام شده، ولی هیچ نوع علائمی بروز نداده اند هم می توانند پس از گذشت ۱۰ روز با بقیه ارتباط داشته باشند.
- کسانی که سیستم ایمنی بدنشان هر نوع مشکلی دارد باید از پزشکشان مشورت بگیرند؛ چراکه ممکن است برای بازگشت به اجتماع به بیشتر از ۱۰ روز نیاز داشته باشند. این دسته از افراد پیش از خارج شدن از قرنطینه باید دو بار آزمایش انجام دهند و اگر آزمایش اول منفی بود، باید پس از گذشت حداقل ۲۴ ساعت آزمایش دوم هم گرفته شود و اگر آن هم منفی بود، سپس اجازه ترخیص داده شود.
همچنین بخوانید:
کووید 19 و از دست دادن حس چشایی و بویایی (کلیک)
در دوره نقاهت چه کارهایی باید انجام داد؟
متخصصان می گویند دوره نقاهت فرآیندی پیچیده است و لزوما به این معنا نیست که فرد حالش کاملا خوب می شود.
به نقل از دکتر دین بلومبرگ، سرپرست بخش بیماری های عفونی کودکان در بیمارستان کودکان دیویس (دانشگاه کالیفرنیا): “امکان دارد علائم تا مدت زیادی در بدن بیمار باقی بمانند؛ بنابراین بهبودی کامل مد نظر نیست و گذراندن دوره نقاهت یعنی تب نداشتن بدون مصرف داروی ضد تب یا از بین رفتن سایر علائم”.
“همانند سایر بیماری های عفونی، افراد مبتلا به کووید ۱۹ هم ممکن است خیلی سریع یا دیر بهبود پیدا کنند. این یعنی ویروس در بدن بعضی از افراد مدتی طولانی تر باقی می ماند و امکان انتقال آن به دیگران بیشتر است. به صورت کلی به بهبود یافتگان توصیه می کنم از دستورالعمل های CDC پیروی کنند و زودتر از موعد بیرون نروند. در ضمن اگر پس از گذشت مدت زمان مشخص شده توسط CDC هنوز هم علائم قابل توجهی مثل سرفه یا عطسه داشتید، بیرون رفتن برای خودتان سخت تر خواهد شد. چراکه مردم به نسبت علائمی که نشان می دهید، واکنش های متفاوتی نشان خواهند داد. حتی اگر دیگر ناقل بیماری هم نباشید، مردم ترجیح می دهند کمترین ارتباط ممکن را با شما داشته باشند”.
متخصصان توصیه می کنند که بهبود یافتگان کووید ۱۹ به هنگام خروج از خانه احتیاط کنند. به گفته دکتر جیمی فرایدمن، یک پزشک اهل سن دیگو: “افراد بهبود یافته می توانند از قرنطینه خارج شوند، اما همچنان باید فاصله خود را با دیگران حفظ کرده و از ماسک استفاده کنند”.
همچنین بخوانید:
مدت زمان ماندگاری ویروس کرونا در بدن، هوا و مواد غذایی (کلیک)
نقش آنتی بادی ها
تاکنون گزارشاتی مبنی بر ابتلای دوباره افرادی که بیماری کووید ۱۹ را شکست داده بودند، منتشر شده است؛ اما متخصصان اعتقاد دارند که پس از بهبودی از کرونا برای مدت زمانی از ابتلای دوباره به آن در امان خواهید بود.
البته دانشمندان هنوز مدت زمانی که آنتی بادی کووید ۱۹ در بدن باقی می ماند را نمی دانند. دکتر شفنر می گوید: “وقتی بدن توسط یک ویروس آلوده می شود، سیستم ایمنی به صورتی خاص به آن پاسخ خواهد داد. در این شرایط بدن پروتئین هایی به نام آنتی بادی می سازد که با احاطه کردن و پوشاندن ویروس از متصل شدن آن به سلول های دیگر جلوگیری می کنند. بدین ترتیب ویروس نمی تواند در بدن پخش شود و از بیماری جلوگیری خواهد شد. سیستم ایمنی بدن مقابله با این ویروس را به خاطر خواهد سپرد و این آنتی بادی خاص برای یک مدت زمان معین در جریان خون باقی خواهد ماند”.
وی در ادامه افزود: “آنتی بادی های ویروس های مختلف طول عمرهای متفاوتی دارند. ما نمی دانیم آنتی بادی های این ویروس تا چه زمانی در بدن باقی خواهند ماند؛ اما اکثریت دانشمندان با مدت زمانی معادل با حداقل یک سال موافق هستند. البته برای اثبات این ادعا به آزمایشات بیشتری نیاز است”.
احتیاط را فراموش نکنید
متخصصان توصیه می کنند که حتی در صورت بهبودی از کرونا هم از ملاقات دیگران در فضاهای بسته خودداری کنید.
دکتر فرایدمن در این باره می گوید: “این ویروس هنگامی که افراد برای مدت زمان های طولانی در ارتباط هستند و به خصوص در فضاهای بسته به آسانی منتقل می شود”.
امن ترین راه برای ارتباط با افرادی که در قرنطینه نیستند، ملاقات آنان در فضاهای باز است. طی این ملاقات افراد باید ماسک زده باشند و از فاصله حداقل ۲ متری صحبت کنند. در صورتی که فاصله افراد از ۱.۸ متر کمتر باشد و صحبت آنان بیش از ۱۵ دقیقه طول بکشد، احتمال انتقال بیماری بسیار بالا خواهد بود. ارتباطات فیزیکی مثل بغل کردن، بوسیدن و یا حتی قرض گرفتن هر نوع وسیله می تواند شانس ابتلا را تا حد زیادی افزایش دهد.
همچنین بخوانید:
چرا در دوران کرونا، رعایت فاصله فیزیکی 3 متر بهتر از ۲ متر است؟ (کلیک)
دکتر بلومبرگ ادعا می کند که مفهوم فاصله گذاری اجتماعی به درستی در ایالات متحده جا نیافتاده است و به همین دلیل موارد ابتلا در این کشور افزایش یافته است، به نقل از ایشان:
“در پایان ماه می در زمانی که قوانین فاصله گذاری اجتماعی تا حدی کاهش یافت، مردم اشتباها متوجه شدند که دیگر نیازی به نگرانی نیست و تعداد ملاقات خانگی افزایش یافت. مهمانی ها و مراسم های اجتماعی نیز بیشتر شدند و این مورد به صورت مستقیم در افزایش موارد جدید ابتلا در مناطق مختلف دخیل بوده است. در حال حاضر به دلایل سیاسی، سردرگمی های زیادی در کشور وجود دارد”.
دکتر شنفر از مردم می خواهد همچنان به توصیه های متخصصان عمل کنند: “در بیشتر قسمت های ایالات متحده وضعیت سختی را شاهد هستیم و پیشرفت چندانی مشاهده نمی شود. ویروس در حال پیشروی است، ولی اقدامات برای کنترل آن به خوبی پیش نمی روند. این وضعیت شرم آور و ناراحت کننده است. طی این مدت مرگ های زیادی اتفاق افتاده که قابل پیشگیری بوده اند”.
دکتر بلومبرگ می گوید همه افراد شامل مبتلایان، بهبود یافتگان، دوستان و خانواده های افرادی که در دوره نقاهت هستند، همه باید نقش خودشان را در امن نگه داشتن جامعه ایفا کنند: “وضعیت فعلی، وضعیت عادی جدید ماست و مردم باید به آن عادت کنند. عمل کردن به توصیه های متخصصان یعنی اهمیت دادن به خانواده، اجتماع و کشور خود. عمل به این توصیه ها تنها کار امن و درستی است که می توانید در این شرایط انجام دهید”.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.