اسهال و کرونا ویروس : آنچه باید بدانید
اسهال و مشکلات گوارشی در بیماری کووید 19 (کرونا ویروس) به عنوان علائم کرونا مشاهده شده است؛ جهت کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را بخوانید.
ویروس جدید کرونا یا SARS-CoV-2 نوعی کرونا ویروس است که از زمان کشف آن یعنی دسامبر 2019 در سراسر جهان گسترش یافته است. بیماری ناشی از آن کووید 19 بوده و علائم متعددی دارد که اسهال یکی از آنهاست.
کرونا ویروس نوعی ویروس است که می تواند باعث بروز بیماری در انسان یا حیوانات شود.
بر اساس اعلام اداره دولتی تحقیقات و نوآوری انگلستان (UKRI)، تاکنون 7 نوع کرونا ویروس یافت شده که شامل عوامل ایجاد کننده سندرم تنفسی حاد (SARS)، سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) و همه گیری کووید 19 هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویروس های کرونا و اسهال از جمله یافتن علت بروز اسهال یا مشکلات گوارشی در بیماری کووید 19 (کرونا ویروس) به مطالعه ادامه دهید.
کلیه داده ها و آمارهای ارائه شده در این مقاله بر اساس داده های موجود در دسترس عموم در زمان انتشار است. ممکن است بعضی از اطلاعات قدیمی باشند.
برای اطلاع از جدیدترین اطلاعات در مورد همه گیری کووید 19، وبسایت OVIRO را دنبال کنید.
در صورت دارا بودن مشکلات سلامتی، به پزشک متخصص مربوطه مراجعه نمایید.
جهت دریافت هر گونه اطلاعات و مشاوره درباره ویروس کرونا فقط با شماره ۱۹۰ تماس بگیرید.
همچنین بخوانید:
انواع مختلف ویروس کرونا (کلیک)
آیا اسهال از علائم کووید 19 است؟
افراد مبتلا به کووید 19 طیف گسترده ای از علائم خفیف تا شدید را گزارش داده اند. شایع ترین این علائم شامل تب، سرفه، تنگی نفس و خستگی است.
با این حال، برخی مطالعات نشان می دهند که بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری همچنان مشکلات گوارشی مثل حالت تهوع، استفراغ یا اسهال را تجربه می کنند.
حتی گاهی اوقات ممکن است این علائم، قبل از بروز علائم شایع کووید 19 همانند تب یا سایر علائم دستگاه تنفسی تحتانی بروز کنند.
به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که حدود 10% از بیماران 1 تا 2 روز قبل از ایجاد تب و تنگی نفس، دچار اسهال و حالت تهوع شده اند.
ممکن است بعضی از افراد مشکلات گوارشی را به عنوان تنها علامت کووید 19 تجربه کنند. آنها در این شرایط علائمی شبیه به آنفولانزا را تجربه نخواهند کرد.
در یک مطالعه اولیه روی 116 بیمار کووید 19 تایید شده در آمریکا، 31.9% علائم گوارشی را گزارش کردند.
بیش از 22% شرکت کنندگان در این مطالعه اظهار داشتند که اشتهای خود را از دست داده اند. 12% دچار حالت تهوع و استفراغ و 12% نیز اسهال را تجربه کرده بودند. البته 89% از کل این علائم خفیف گزارش شده بود.
همچنین بخوانید:
مدت زمان ماندگاری ویروس کرونا (کلیک)
انتقال از طریق مدفوع
شواهدی موجود است که نشان می دهد مدفوع بیماران کووید 19 قادر به انتقال بیماری است. همچنین این مطالعه نشان داد که مدفوع حتی پس از آزمایش سواب گلو و منفی بودن آن از نظر ویروس کرونا، می تواند عفونی باقی بماند.
تحقیقات دیگر نشان می دهد که ویروس کرونا می تواند از طریق گیرنده های آنزیمی معروف به آنزیم مبدل آنژیوتانسین به سیستم هضم افراد وارد شود. تخمین زده می شود که تعداد این گیرنده ها در دستگاه گوارش فوقانی و تحتانی حدود 100 برابر بیشتر از اندام های تنفسی است.
در صورتی که فردی به اسهال مبتلا باشد و احتمال دهد که این امر علامتی از کووید 19 است، باید تا حد ممکن از افراد دیگر دور مانده و خود را قرنطینه کند.
در صورت امکان این افراد نباید از سرویس بهداشتی و حمام و اتاق خواب سایر اعضای خانه استفاده کنند. متخصصان بهداشت باید در صورت مواجه شدن با مدفوع مبتلایان به کووید 19، بیشتر احتیاط کنند.
چگونه از بیماری های دیگر تفاوت قائل شویم؟
علائم اصلی اسهال شامل دفع مدفوع شل و آبکی برای 3 بار یا بیشتر در روز یا به دفعات بیشتر از حد معمول است.
طبق اعلام موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی (NIDDK)، افراد مبتلا به این بیماری می توانند یک یا چند مورد از علائم زیر را تجربه کنند:
- نیاز فوری به استفاده از دستشویی
- گرفتگی
- از دست دادن کنترل حرکات روده
- حالت تهوع
- درد شکمی
افراد مبتلا به اسهال به دلیل بعضی از عفونت ها ممکن است علائم زیر را نیز تجربه کنند:
- وجود خون در مدفوع
- سبکی سر و سرگیجه
- استفراغ
سه نوع اسهال وجود دارد:
- اسهال حاد شایع است اما به طور معمول 1 تا 2 روز طول می کشد و خود به خود برطرف خواهد شد. طبق اعلام NIDDK، هر سال حدود 179 میلیون مورد ابتلا به اسهال حاد در آمریکا وجود دارد.
- اسهال مداوم بیش از 2 هفته و کمتر از 4 هفته زمان می برد.
- اسهال مزمن معمولا حداقل 4 هفته زمان خواهد برد اما علائم آن ممکن است مستمر بوده یا به تناوب ایجاد شده و از بین بروند.
برخی شرایط متفاوت در اسهال مزمن می تواند باعث ایجاد اسهال حاد شود. در بسیاری از موارد پزشکان دلیل اسهال حاد را پیدا نمی کنند. به این علت که این موارد معمولا طی 4 روز برطرف شده و نیازی به یافتن علت آنها نیست.
بیشتر اوقات عفونت ها، اسهال مسافران یا بعضی از عوارض جانبی داروها می تواند منجر به اسهال حاد شود.
همچنین بخوانید:
اسهال و کووید 19
حدود 80% از افراد مبتلا به کووید 19 به سادگی بهبود یافته و علائم خفیفی را تجربه می کنند که نیازی به درمان در بیمارستان ندارند.
در صورتی که اسهال یا سایر مشکلات گوارشی در بیماران دچار کرونا ویروس جدید با هر یک از علائم زیر همراه باشد، بهتر است افراد در خانه مانده، خود را قرنطینه کرده و شرایط خود را کنترل کنند.
- تب و لرز
- سرفه
- تنگی نفس یا دشواری در تنفس
- خستگی (Fatigue)
- درد عضلانی یا بدن درد
- سر درد
- از دست دادن حس چشایی یا بویایی
- گلودرد
- احتقان یا آبریزش بینی
همچنین افراد مبتلا به کووید 19 باید آخرین راهنمایی های ملی در مورد قرنطینه را دنبال کنند.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، در صورتی که افراد علائم زیر را تجربه کنند، باید فورا مراقبت های اورژانسی دریافت کنند.
علائم عبارتند از:
- دشواری در تنفس
- درد یا فشار مداوم در قفسه سینه
- احساس سردرگمی (که اخیرا اتفاق افتاده باشد)
- ناتوانی در بیدار شدن یا بیدار ماندن
- متمایل به آبی شدن لب ها یا صورت
اگر افراد معتقدند که به کووید 19 مبتلا شده اند یا با فردی مبتلا در تماس بوده اند، نباید به پزشک مراجعه کنند. در این صورت بیماری به افراد دیگری سرایت خواهد کرد. آنها باید با ارائه دهندگان خدمات بهداشتی تماس گرفته و راهنمایی های به روز را دریافت کنند.
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO)، افرادی با علائم خفیف مثل سرفه یا تب پایین معمولا نیازی به مراقبت های پزشکی ندارند و مراقبت در خانه موثر خواهد بود.
افراد در صورت نگرانی می توانند با ارائه دهندگان خدمات بهداشتی تماس گرفته و به صورت آنلاین یا از طریق تلفن مشاوره دریافت کنند.
طبق اعلام NIDDK، بزرگسالان و کودکان در صورت مشاهده علائم زیر باید فورا به پزشک مراجعه کنند:
- اسهالی که بیش از 2 روز طول بکشد.
- تب بیش از 38.9 درجه سانتی گراد
- استفراغ مکرر
- درد شدید شکمی یا رکتوم
- مدفوع سیاه یا حاوی خون و چرک
- علائم کم آبی بدن
در صورتی که افراد مسن و بزرگسالان دارای سیستم ایمنی ضعیف یا بیماری ها، دچار اسهال شوند باید در اسرع وقت با ارائه دهندگان خدمات بهداشتی تماس بگیرند.
همچنین بخوانید:
علائم کووید 19 در افراد مسن (کلیک)
خلاصه
اسهال می تواند یکی از نشانه های کووید 19 (کرونا ویروس جدید) باشد اما در صورتی که خود به خود ایجاد شود، جای نگرانی نیست.
افرادی که علائم خفیفی را تجربه می کنند می توانند در خانه مانده و اسهال خود را با داروهای قابل خرید بدون نیاز به نسخه یا OTC و نوشیدن مایعات فراوان درمان کنند.
با این حال اگر افراد با مبتلایان به کووید 19 در تماس بوده یا مشکوک به قرارگیری در معرض ویروس باشند و سپس دچار اسهال، حالت تهوع، استفراغ یا از دست دادن اشتها شوند، باید با یک پزشک به صورت تلفنی یا آنلاین صحبت کنند.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.