کاهش ابتلا به کووید 19 در زنان و مصرف مکمل ها
یک مطالعه کاهش خطر ابتلا کووید 19 (کرونا ویروس) را در زنان در اثر مصرف مکمل های مولتی ویتامین – ویتامین D – امگا 3 و پروبیوتیک ها نشان داد.
این مطالعه کاهش اندک اما قابل توجه خطر بروز عفونت SARS-CoV-2 (بیماری کووید 19) در بین زنان (اما نه مردان) در اثر مصرف مکمل های مولتی ویتامین ها، ویتامین D، اسیدهای چرب امگا 3 یا پروبیوتیک ها را نشان داد.
محققان کینگ کالج لندن در انگلستان داده های 1.4 میلیون کاربر اپلیکیشن COVID Symptom Study در انگلستان، آمریکا و سوئد را تجزیه و تحلیل کردند. شرکت کنندگان به سوالات مربوط به استفاده منظم از مکمل های غذایی پاسخ داده بودند.
جهت مشاهده و خرید مولتی ویتامین های داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.
همچنین کاربران این اپلیکیشن نتایج حاصل از آزمایشات کووید 19 و تجربه علائم بیماری کرونا را گزارش کردند.
دکتر کریستانا منی، محقق ارشد دانشکده Life Course Sciences کینگ کالج هشدار داد که: تحقیقات ما یک مطالعه شهودی است و یک کار آزمایشی بالینی نیست. بنابراین نمی توانیم با داده هایی که در اختیار داریم، توصیه های جدی ارائه دهیم.
وی افزود: تا زمانی که شواهد بیشتری در مورد نقش مکمل ها در آزمایشات کنترل شده به دست نیاوریم، توصیه می کنیم که از دستورالعمل ها سرویس ملی بهداشت در مورد استفاده از ویتامین ها به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سالم پیروی کنید.
این مطالعه که هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است در سرور پیش از چاپ MedRxiv بارگذاری شده است.
همچنین بخوانید:
4 ویتامین تقویت کننده سیستم ایمنی (کلیک)
دفاع ایمنی زنان
محققان با تعجب متوجه شدند که فقط زنان از مصرف 4 مکمل مورد بحث سود برده که در کاهش خطر ابتلا به کووید 19 موثر بود.
با این حال آنها اعلام کردند که چندین مطالعه نشان می دهد که زنان دارای سیستم ایمنی قوی تری هستند که ممکن است به این معنی باشد که دفاع ایمنی بدن آنها بیشتر توسط مکمل ها تقویت می شود.
ممکن است به تناوب زنان بیش از مردان ماسک بزنند یا دست های خود را بشویند که همین امر اثرات محافظتی مصرف مکمل ها را افزایش می دهد.
نوید ستار، استاد داروی متابولیک در دانشگاه گلاسکو انگلستان که البته نقشی در این مطالعه نداشت، گفت: این نتایج جالب است اما به دلیل نحوه انجام مطالعه، این داده ها به طور کامل به ما نشان نمی دهند که مصرف چنین مکمل هایی از افراد (زنان و مردان) در برابر خطر ابتلا به عفونت بیماری کووید 19 محافظت می کند.
وی افزود: ممکن است بعضی از زنان با آگاهی بیشتر، کمتر به این عفونت آلوده شوند اما این امر توضیح دهنده نتایج است نه مصرف مکمل ها.
سیف شاهین، استاد اپیدمیولوژی تنفسی در دانشگاه کوئین مری لندن افزود که محققان در تجزیه و تحلیل های خود عواملی مانند درآمد و تحصیلات را در نظر نگرفته اند.
طبق هشدار او: یک نگرانی عمده این است که یافته ها می توانند توسط وضعیت اقتصادی و اجتماعی اشتباه گرفته شوند. با توجه به اینکه افراد با وضعیت مالی بهتر به احتمال بیشتری می توانند از مکمل ها استفاده کنند و کمتر به کووید 19 آلوده شوند.
همچنین بخوانید:
علائم کووید 19 در افراد مسن (کلیک)
جزئیات نتایج
از 327720 کاربر اپلیکیشن در انگلستان که هر کدام یک آزمایش زنجیره ای پلیمر یا تست سرولوژی برای SARS-CoV-2 انجام داده بودند، 175562 نفر گزارش کردند که از ابتدای شیوع همه گیری به طور منظم از مکمل ها استفاده کرده اند.
نمونه مورد مطالعه با 66.8% عمدتا زنان بودند.
در کل 10508 یا 6% از کاربران مصرف کننده مکمل از نظر ابتلا به ویروس کرونا مثبت بودند. در حالی که 13013 نفر یا 6.6% از افرادی که مکمل مصرف نمی کردند نیز نتیجه آزمایش مثبتی داشتند.
پس از اینکه محققان سایر عوامل تاثیرگذار در خطر ابتلا به کووید 19 را تنظیم کردند، دریافتند که مصرف 4 مکمل با کاهش خطر ابتلا به این بیماری همراه است.
مصرف پروبیوتیک ها، مولتی ویتامین ها، اسیدهای چرب امگا 3 یا ویتامین D با 14%، 13%، 12% و 9% کاهش خطر ابتلا به کووید 19 در زنان همراه بود.
مصرف مکمل های ویتامین C، روی (زینک) یا سیر با کاهش خطر همراه نبودند.
همچنین بخوانید:
آیا ویتامین D سبب پیشگیری از کرونا می شود؟ (کلیک)
زمانی که محققان اعداد را بر اساس جنسیت تقسیم کردند، متوجه شدند که خطر ابتلا به کووید 19 با مصرف پروبیوتیک ها، مولتی ویتامین ها، اسیدهای چرب و ویتامین D فقط در مورد زنان کاهش داشت.
محققان پس از تجزیه و تحلیل داده های کاربران این اپلیکیشن در آمریکا و سوئد ارتباطات مشابهی بین استفاده از مکمل ها و تایید عفونت SARS-CoV-2 یافتند.
در میان 993365 کاربر عادی این اپلیکیشن در سراسر جهان که تحت آزمایش قرار نگرفته بودند، 126556 نفر از دست دادن قدرت بویایی و چشایی را گزارش کردند. این امر نشان می دهد که احتمالا آنها دچار کووید 19 شده بودند.
زمانی که محققان داده های این افراد را تجزیه و تحلیل کردند، کاهش خطر کم اما قابل توجهی در میان مردان و زنان با مصرف منظم اسیدهای چرب امگا 3، مولتی ویتامین ها، ویتامین D یا پروبیوتیک ها را یافتند.
عدم قطعیت در مورد ویتامین D
طی همه گیری ادامه دار، پس از انتشار مطالعاتی که حاکی از تاثیر محافظتی مکمل ها بود، مصرف ویتامین D مورد توجه بسیاری از رسانه ها قرار گرفت. با این حال تاکنون شواهد در مورد آن متنوع و بدون قطعیت بوده اند.
دو آزمایش بالینی در حال انجام می توانند وضوح بیشتری ارائه دهند. یکی از آنها توسط دانشگاه کوئین مری لندن و دیگری توسط بیمارستان دانشگاه انگرز در فرانسه انجام می شوند.
در همین حال محققان تحقیق حاضر محدودیت های زیادی را تایید می کنند. برای نمونه، همه شرکت کنندگان خودشان این اپلیکیشن را انتخاب کرده و استفاده کرده اند و ممکن است نماینده مردم نباشند.
علاوه بر این ممکن است اطلاعات ارائه شده توسط آنها نادرست باشد. برای نمونه، ممکن است بعد از ایجاد علائم مصرف مکمل ها را شروع کرده باشند.
نویسندگان تاکید می کنند که این مطالعه به عنوان یک مشاهده نمی تواند اثبات کند که مصرف هر مکمل بر کاهش ابتلا به کووید 19 موثر است.
آنها نتیجه گرفتند که:
قبل از ارائه هرگونه توصیه مبتنی بر شواهد، به انجام آزمایشات کنترل شده تصادفی عمده مکمل های انتخاب شده که اثرات محافظتی و اثرات سوء احتمالی بر شدت بیماری را نشان می دهد، نیاز است. ما مشتاقانه منتظر نتیجه آزمایشات مداوم در مورد ویتامین D و خطر ابتلا به کووید 19 هستیم.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.