مکمل های تغذیه ای : بهترین مکمل غذایی
مکمل های تغذیه ای حاوی ویتامین – مواد معدنی – فیبر – اسیدهای آمینه و غیره هستند، درباره ایمنی و مصرف بهترین مکمل های غذایی بخوانید.
سرفصل های مورد نظر خود را سریعتر بیابید:
2- آیا باید مکمل غذایی مصرف کنیم؟ ↓
3- اگر بالای 50 سال هستم به مکمل نیاز دارم؟↓
4- آنتی اکسیدان ها چه هستند؟ ↓
5- درمورد مکمل های گیاهی چطور؟ ↓
6- آیا مکمل های تغذیه ای بی ضرر هستند؟ ↓
7- بهترین مکمل تغذیه ای برای من چیست؟ ↓
8- برای سالم ماندن چه باید کرد؟ ↓
داستان بیل
بیل بازنشسته است و تنها زندگی می کند. اغلب اوقات، او یا گرسنه نیست یا انرژی کافی برای تهیه یک وعده غذایی را ندارد. آیا به مولتی ویتامین نیاز دارد یا باید یکی از مکمل های غذایی که همه جا تبلیغشان را می بیند، مصرف کند؟ بیل مردد است که آیا این مکمل ها مفید هستند؟ بهترین مکمل تغذیه ای برای او چیست؟ آیا به سلامت مفاصل او کمک خواهند کرد و انرژی او را افزایش خواهند داد؟ و از همه مهم تر، آیا بی ضرر هستند؟
1- مکمل های تغذیه ای چه هستند؟
مکمل های تغذیه ای ترکیباتی هستند که برای افزودن مواد مغذی به رژیم غذایی یا کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی همچون پوکی استخوان یا آرتریت استفاده می شوند. مکمل های تغذیه ای به صورت قرص، کپسول، پودر، سافت ژل، عصاره یا شربت در دسترس هستند.
مکمل ها معمولا بسته به نوع حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر، اسیدهای آمینه، گیاهان یا آنزیم ها هستند. گاهی اوقات، مواد تشکیل دهنده مکمل های تغذیه ای به غذاها از جمله نوشیدنی ها اضافه می شوند.
برای خرید مکمل های تغذیه ای نیازی به نسخه پزشک نیست. اما پیشنهاد می شود جهت انتخاب بهترین مکمل تغذیه ای برای خود با پزشک مشورت کنید.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و ویتامین های داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.
2- آیا باید مکمل غذایی مصرف کنم؟
مصرف انواع مختلف از مواد غذایی سالم بهترین روش برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن است. با این وجود، برخی از افراد ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن خود را از طریق تغذیه دریافت نمی کنند و ممکن است پزشک برای آن ها یک نوع مکمل تغذیه ای تجویز کند. مکمل های غذایی، کمبود مواد مغذی در بدن را تامین می کنند.
پیش از مصرف هر گونه مکمل با پزشک خود مشورت کنید. برخی از مکمل ها می توانند عملکرد داروهایی که از قبل مصرف می کنید را تحت تاثیر خود قرار دهند. اگر پزشک شما مکمل تغذیه ای را به شما توصیه می کند، مطمئن شوید که همان برند پیشنهادی پزشک را خریداری کرده و آن را طبق دستور مصرف کنید.
آیا فکر می کنید به یک مکمل غذایی نیاز دارید؟ شاید جواب مثبت باشد اما در اکثر موارد این چنین نیست.
از خود سوال کنید چرا ممکن است به یک مکمل غذایی نیاز داشته باشید.
آیا نگران دریافت مقدار کافی از مواد مغذی هستید؟
آیا دوستان، آشنایان یا تبلیغات شما را تشویق به خرید و مصرف مکمل غذایی می کنند؟
برخی از تبلیغات مکمل های غذایی در مجلات، تبلیغات آنلاین یا تبلیغات تلویزیونی نوید این را می دهند که با مصرف این مکمل ها احساس بهتری خواهید داشت، شما را از بیماری دور نگه می دارند و یا حتی در افزایش طول عمر شما موثر خواهند بود.
در اغلب موارد، این ادعاها از پشتوانه ی علمی کمی برخوردار هستند. مکمل های می توانند هزینه زیادی را برای شما داشته باشند، ممکن است مضر باشند یا اصلا فایده ای نداشته باشند.
اگر مطمئن هستید که تغذیه صحیح و مناسبی ندارید و بواسطه تغذیه مواد مغذی مورد نیاز بدن را دریافت نمی کنید، یا آزمایش داده اید و مشخص شده است که به دارای کمبود ویتامین با مواد مغذی در بدن هستید مصرف مکمل ها توسط پزشک پیشنهاد خواهد شد.
برای مشاوره با یک پزشک یا متخصص تغذیه معتبر صحبت کنید.
همچنین بخوانید:
مکمل هایی که باید مصرف کنید اما نمی کنید (کلیک)
3- اگر بالای 50 سال هستم، به مکمل تغذیه ای نیاز دارم؟
افراد بالای 50 سال نسبت به افراد جوان تر به ویتامین ها و مواد معدنی بیشتری نیاز دارند. بهترین و مناسب ترین مکمل های تغذیه ای ترکیبات مورد نیاز برای فرد است.
پزشک یا یک متخصص تغذیه می تواند به شما بگوید که آیا با تغییر در رژیم غذایی یا با مصرف مکمل های حاوی ویتامین ها و مواد معدنی باید مواد مورد نیاز بدن ازجمله موارد زیر را دریافت کنید:
- کلسیم: در سنین بالا کلسیم همراه با ویتامین D برای استحکام استخوان ها ضروری است. پوکی استخوان می تواند منجر به شکستگی در زنان و مردان مسن شود. کلسیم در شیر و محصولات لبنی (بدون چربی یا کم چرب بهتر هستند)، ماهی کنسرو شده با استخوان، سبزیجات دارای برگ سبز تیره مانند کلم کالی و غذاهایی با کلسیم اضافه شده از جمله غلات صبحانه وجود دارد.
جهت مشاهده و خرید مکمل های کلسیم داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.
- ویتامین D: بدن انسان در صورتی که به مدت 15 الی 30 دقیقه حداقل دو بار در هفته در معرض تابش نور خورشید قرار گیرد، ویتامین D لازم را دریافت می کند. اما اگر سنتان بالاتر است، ممکن است به این روش ویتامین D کافی مورد نیاز بدن خود را دریافت نکنید. سعی کنید شیر و محصولات لبنی غنی شده با ویتامین D، غلات غنی شده با ویتامین D و روغن ماهی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید یا یک نوع مکمل ویتامین D مصرف کنید.
جهت مشاهده و خرید مکمل های ویتامین D داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.
- ویتامین B6: این ویتامین برای تشکیل سلول های قرمز خون مورد نیاز است. ویتامین B6 در سیب زمینی، موز، سینه مرغ و غلات غنی شده وجود دارد.
- ویتامین B12: ویتامین B12 به سلامت سلول های قرمز خون و اعصاب کمک می کند. در حالی که افراد مسن به همان اندازه افراد بزرگسال دیگر به ویتامین B12 نیاز دارند اما برخی از آن ها در تامین و جذب این ویتامین به صورت طبیعی دچار مشکل هستند. اگر این مشکل را دارید، پزشک به شما توصیه خواهد کرد که غذاهایی مانند غلات صبحانه مصرف کنید که حاوی این ویتامین هستند یا یک نوع مکمل ویتامین B12 را تجویز خواهد نمود.
همچنین بخوانید:
ویتامین ها و مواد معدنی افراد مسن (کلیک)
توصیه های مختلف برای مصرف ویتامین و مواد معدنی برای افراد بالای 50 سال (2015)
دستورالعمل های تغذیه برای آمریکایی ها در بین سال های 2015 الی 2020 توصیه می کند که چه مقدار از هر ویتامین و مواد معدنی برای مردان و زنان در سنین مختلف مورد نیاز است. گاهی اوقات، مقدار زیاد ویتامین یا ماده معدنی می تواند مضر باشد. بیشتر ویتامین ها و مواد معدنی باید به صورت روزانه از طریق غذا تامین شوند.
- ویتامین B12- در روز 2.4 mcg (میکروگرم). اگر دارو برای رفلاکس اسید معده مصرف می کنید، ممکن است به فرم دیگری نیاز داشته باشید که ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی می تواند برای شما تامین کند.
- کلسیم- زنان بالای 50 سال به 1200 mg (میلی گرم) در روز نیاز دارند. این مقدار برای مردان بین 51 تا 70 سال معادل با 1000 میلی گرم و برای بالای 70 سال برابر با 1200 میلی گرم است اما نباید 2000 میلی گرم در روز مصرف کنید.
- ویتامین D- برای افراد بین 51 تا 70 سال، 600 IU (واحد بین المللی) و برای افراد بالای 70 سال، 800 IU توصیه می شود اما نباید بیش از 4000 IU در روز مصرف شود.
- ویتامین B6- برای مردان 1.7 میلی گرم و برای زنان 1.5 میلی گرم در روز توصیه می شود.
وقتی در مورد نیاز بیشتر به یک ویتامین یا ماده معدنی فکر می کنید، ابتدا بررسی کنید که چه مقدار از آن ماده را از طریق تغذیه یعنی مواد غذایی و نوشیدنی دریافت می کنید و نیز اگر مکملی مصرف می کنید آن را نیز در نظر داشته باشید. با یک پزشک یا متخصص تغذیه در مورد مصرف یک مکمل مشورت کنید.
همچنین بخوانید:
مواد مغذی مورد نیاز خانم های بالای 50 سال (کلیک)
4- آنتی اکسیدان ها چه هستند؟
به احتمال زیاد عبارت آنتی اکسیدان را در اخبار شنیده اید. اینها مواد طبیعی موجود در غذا هستند که ممکن است به شما در محافظت در برابر برخی بیماری ها کمک کنند.
در ادامه چند منبع رایج آنتی اکسیدان آورده شده است که حتماً باید در رژیم غذایی خود بگنجانید:
- بتاکاروتن: میوه و سبزیجاتی که به رنگ سبز تیره یا نارنجی تیره هستند.
- سلنیوم: غذاهای دریایی، جگر، گوشت و غلات
- ویتامین C: مرکبات، فلفل، گوجه فرنگی و انواع توت
- ویتامین E: جوانه گندم، آجیل، دانه کنجد و روغن های کلزا، زیتون و بادام زمینی
در حال حاضر، نتایج تحقیقات نشان می دهند که دوزهای زیاد از مکمل های حاوی آنتی اکسیدان از بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی یا دیابت جلوگیری نمی کنند. در واقع، برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف مقادیر زیاد برخی از آنتی اکسیدان ها می تواند مضر هم باشد. در اینصورت بهتر است قبل از مصرف مکمل غذایی با پزشک خود مشورت کنید.
5- در مورد مکمل های گیاهی چطور؟
مکمل های گیاهی، مکمل های غذایی هستند که از گیاهان تهیه و تولید می شوند.
چند مورد از مکمل های گیاهی که ممکن است درباره آن ها شنیده باشید، عبارتند از: جینکوبیلوبا، جینسینگ، سرخارگل (اکیناسه)، کوهوش سیاه.
محققان به دنبال استفاده از مکمل های گیاهی برای جلوگیری یا درمان برخی از بیماری ها هستند. هنوز خیلی زود است که درباره فواید و مضرات مکمل های گیاهی نظر بدهیم. اما مطالعات در مورد برخی از این مکمل های گیاهی هیچ گونه فایده ای را نشان نداده اند.
6- آیا مکمل های غذایی بی ضرر هستند؟
دانشمندان هنوز در تلاشند تا به این پرسش پاسخ دهند. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) داروهای تجویز شده مانند آنتی بیوتیک ها یا داروهای فشار خون را بررسی می کند تا از ایمن بودن و کارایی آنها اطمینان حاصل کند. این در مورد داروهای بدون نسخه مانند داروهای ضد درد و سرماخوردگی نیز صادق است.
FDA اختیاری که نسبت به داروهای تجویزی دارد را برای مکمل های غذایی ندارد.
دولت فدرال به صورت منظم مکمل های غذایی را بررسی و تست نمی کند و شرکت های تولید مکمل های غذایی ملزم به اشتراک گذاری اطلاعات در مورد ایمنی این مکمل ها پیش از عرضه با بازار نیستند. در واقع خود شرکت ها مسئول اطمینان حاصل نمودن از ایمنی و بی ضرر بودن مکمل هستند و پیش از فروش و عرضه به بازار FDA هیچ گونه ارزیابی را در این زمینه انجام نمی دهد.
از این رو، هر مکمل غذایی که در بازار موجود است، لزوما ایمن و بی ضرر نیست و هر آنچه از مزایای و فواید و محتویات به صورت برچسب بر روی مکمل های غذایی نوشته شده است را باور نکنید.
به همین دلیل است که پیشنهاد می شود مکمل های تغذیه ای را از داروخانه ها و از برندهای معتبر تهیه نمایید.
در صورتی که سازمان FDA گزارش هایی مبنی بر وجود مشکل در یک مکمل غذایی را دریافت کند، در مورد آن محصول اخطارهایی مبنی بر ناسالم بودن صادر می شوند.
همچنین، FDA این اختیار را دارد تا تمام این مکمل ها را از بازار جمع آوری کند. کمیسیون تجارت فدرال گزارش هایی از تبلیغات آن مکمل غذایی که ممکن است موجب ایجاد سوتفاهم در مورد عملکردش شده باشند را بررسی می کند. چند گروه خصوصی مانند فارماکوپیا ایالات متحده، NFS بین المللی، ConsumerLab.com و انجمن محصولات طبیعی ، تاییدیه انحصاری خود را برای مکمل های غذایی دارند. برای بدست آوردن چنین تاییدیه ای، محصولات باید با رعایت روش های مناسب تولید ساخته شوند، باید حاوی آنچه در برچسب ذکر شده است، باشند و نباید مواد مضری همچون سرب در مواد تشکیل دهنده آن ها وجود داشته باشد.
7- بهترین مکمل تغذیه ای برای من چیست؟
اگر در فکر استفاده از مکمل های تغذیه ای هستید، با استفاده از نکات زیر بهترین مکمل تغذیه ای مناسب و مورد نیاز خود را انتخاب کنید:
-
تحقیق کنید
تا جایی که امکان دارد در مورد مکمل غذایی که قصد مصرف آن را دارید، تحقیق کنید. با پزشک، یک داروساز یا یک متخصص تغذیه معتبر مشورت کنید. مکمل تغذیه ای که ممکن است برای همسایه شما مفید باشد، لزوما برای شما مفید نیست. اگر در حال مطالعه گزاره برگ (فکت شیت) یا چک کردن یک وبسایت هستید، از منبع اطلاعات آن مطمئن شوید. آیا این امکان وجود دارد که نویسنده مطلب یا گروه از فروش یک مکمل خاص سود ببرند؟
-
به یاد داشته باشید
صرف اینکه گفته می شود چیزی «طبیعی» است به این معنی نیست که برای شما ایمن یا خوب است. آن می تواند عوارض جانبی داشته باشد. همچنین ممکن است با دارویی که پزشک برای شما تجویز کرده، تداخل داشته باشد. حتی ممکن است برای بیماری که دارید، مضر باشد و آن را تشدید کند.
-
به پزشک خود اطلاع دهید
پزشک شما باید از مصرف مکمل غذایی مطلع باشد. بدون مشورت با پزشک خود اقدام به تشخیص و درمان یک شرایط سلامتی یا بیماری نکنید. در مورد تداخل های دارویی با مکمل های غذایی اطلاعات لازم را کسب کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر، به مرکز ملی پزشکی مکمل و جایگزین مراجعه کنید.
-
هوشمندانه خرید کنید
برندهایی را انتخاب کنید که پزشک، متخصص تغذیه یا داروساز توصیه می کند. هرگز مکمل های غذایی حاوی موادی که بدن شما بدان ها نیاز ندارد را خریداری نکنید. این باور که هرچه بیشتر مکمل استفاده کنم، بهتر است را کنار بگذارید. این امکان وجود دارد که هزینه زیادی را صرف خرید مکمل هایی بکنید که اصلا نیازی به مصرف آن ها ندارید.
-
علم خود را بروز کنید
مطمئن شوید که هر گونه ادعایی نسبت به مکمل غذایی، پایه ی علمی و پزشکی داشته باشد. شرکت سازنده مکمل غذایی باید بتواند اطلاعاتی در مورد ایمنی و/ یا اثر بخشی مواد تشکیل دهنده یک محصول را برای شما ارسال کند تا شما بتوانید با پزشک خود در میان بگذارید. به یاد داشته باشید که اگر چیزی بیش از حد درست به نظر می آید، این احتمال وجود دارد که اینگونه نباشد.
8- برای سالم ماندن چه باید کرد؟
داستان پرل
وقتی پرل 60 ساله شد، تصمیم گرفت که می خواهد تا حد امکان سالم و فعال بماند. او مراقب تغذیه خود بود. به لحاظ فیزیکی، فعال تر شد و تحرک بیشتری کرد. حالا او هفته ای سه الی چهار بار پیاده روی طولانی و سریع انجام می دهد. در شرایط آب و هوایی نامساعد، او در فروشگاه های زنجیره ای بزرگ به پیاده روی می پردازد. در روزهایی که هوا خوب است، به باغبانی مشغول می شود. وقتی پرل جوان تر بود، سیگار کشیدن را ترک کرد و همیشه کمربند ایمنی می بست. او حتی در حال یادگیری کار کردن با کامپیوتر برای یافتن دستور پخت های سالم است. ماه گذشته، او 84 ساله شد و در عروسی نوه اش رقصید!
پرل الگوی بسیار خوبی است! از او پیروی کنید. یک رژیم غذایی سالم را انتخاب کنید، تحرک بیشتری داشته باشید، ذهن خود را فعال نگه دارید، سیگار نکشید، به صورت منظم به دکتر بروید و چکاب کنید و تنها در صورتی از مکمل های غذایی استفاده کنید که پزشک برای شما تجویز کرده باشد
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.