خواص و عوارض سلامتی کره بادام زمینی
کره بادام زمینی فاقد کلسترول بوده و یک گزینه مغذی است اما اطلاعات متناقضی در مورد سالم بودن آن وجود دارد؛ خواص و عوارض سلامتی آن را بخوانید.
کره بادام زمینی نوعی کره متداول است که افراد در بسیاری از وعده ها و میان وعده ها از آن استفاده می کنند. این کره فاقد کلسترول بوده و یک گزینه مغذی همراه با پروتئین و چربی مفید است.
همچنین کره بادام زمینی حاوی مواد مغذی بسیاری از جمله ویتامین ها و مواد معدنی است که می توانند برای سلامتی مفید باشند. با این حال اطلاعات متناقضی در مورد سالم بودن آن وجود دارد.
در این مقاله به بررسی تاثیرگذاری کره بادام زمینی بر کلسترول افراد و خواص و عوارض آن برای سلامتی می پردازیم.
همچنین بخوانید:
کره بادام زمینی و کلسترول
بادام زمینی به طور طبیعی حاوی پروتئین، چربی و فیبر است. همچنین شامل نوعی چربی است که با عنوان چربی اشباع نشده شناخته می شود و متخصصان بهداشت حد متوسط آن را بخش مهمی از یک رژیم غذایی متعادل می دانند.
کره بادام زمینی حاوی دو نوع چربی اشباع نشده است:
چربی تک سیر نشده (Monounsaturated fat): به گفته انجمن دیابت آمریکا، چربی تک سیر نشده می تواند سطح کلسترول LDL را کاهش دهد. مقادیر بالای کلسترول LDL خطر بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد.
چربی چند سیر نشده (Polyunsaturated fat): این چربی ها همانند چربی تک سیر نشده به کاهش سطح کلسترول LDL در بدن کمک می کند.
به علاوه، کره بادام زمینی فاقد کلسترول است.
طبق اعلام دپارتمان کشاورزی ایالات متحده (USDA)، کره بادام زمینی حاوی مقادیر چربی زیر است:
نوع چربی | میزان در هر 100 گرم کره بادام زمینی | میزان در هر 28.34 گرم یا دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی |
چربی تک سیر نشده | 25.4 گرم | 7.2 گرم |
چربی چند سیر نشده | 12.3 گرم | 3.49 گرم |
چربی اشباع | 10.1 گرم | 2.86 گرم |
انجمن قلب آمریکا (AHA) به افراد توصیه می کند تا حدود 5 تا 6% از کالری روزانه خود را از چربی اشباع دریافت کنند. طبق این راهنما افرادی که 2000 کالری در روز دریافت می کنند می توانند تقریبا 13 گرم چربی اشباع در رژیم غذایی خود جای دهند.
همچنین AHA مصرف 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی را به عنوان یک وعده توصیه می کند.
عوارض کره بادام زمینی برای سلامتی
مصرف متوسط کره بادام زمینی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل، عوارض کمی برای سلامتی دارد. افرادی که تمایل به رعایت یک رژیم غذایی سالم دارند، مایل به مصرف کره بادام زمینی خالص و بدون افزودنی هستند.
شکر و نمک دریافتی
محصولات کره بادام زمینی طعم دار شده می توانند حاوی شکر اضافه شده باشند. اگرچه مواد غذایی حاوی شکر اضافه شده می توانند بخشی از یک رژیم غذایی مفید باشند اما بهتر است تا حد ممکن مصرف این ماده برای سلامتی محدود شود. افرادی که نیاز به مصرف رژیم غذایی کم سدیم دارند، باید در صورت امکان از کره بادام زمینی بدون نمک استفاده کنند.
کالری دریافتی
علاوه بر این یک وعده شامل 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی حدود 188 کالری دارد. این مقدار برای افرادی که 2000 کالری در روز دریافت می کنند، 9.4% کالری دریافتی روزانه خواهد بود.
افرادی که بیش از مصرف روزانه خود کالری دریافت می کنند، اضافه وزن پیدا کرده که می تواند منجر به اضافه وزن و چاقی در بعضی از افراد شده و باعث بروز بعضی بیماری ها شود. مهم است که افراد مراقبت خوردنی های خود باشند و یک رژیم غذایی سالم و متعادل رعایت کنند.
خواص سلامتی کره بادام زمینی
زمانی که کره بادام زمینی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مصرف شود، خواص زیادی به همراه خواهد داشت.
کره بادام زمینی منبع خوب پروتئین است
طبق اعلام USDA، یک وعده غذایی حاوی 45 گرم کره بادام زمینی حاوی 10 گرم پروتئین است. این می تواند یک منبع پروتئین مناسب برای افرادی باشد که رژیم های غذایی گیاهی مانند گیاهخواری و وگان را دنبال می کنند.
کره بادام زمینی خطر ابتلا به بعضی از سرطان ها را کاهش می دهد
تحقیقات نشان می دهند که بین مصرف مغزها و کره بادام زمینی و کاهش خطر ابتلا به بعضی از سرطان ها رابطه وجود دارد. برای نمونه، یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که زنانی که مغزها و کره بادام زمینی بیشتری مصرف می کنند، خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان پستان را کاهش می دهند.
همچنین بخوانید:
کره بادام زمینی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری را تامین می کند
کره بادام زمینی حاوی بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی است که برای عملکرد صحیح بدن مهم هستند.
کره بادام زمینی منبع خوبی برای موارد زیر است:
همچنین بخوانید:
نقش ویتامین B3 (نیاسین) در سلامت بدن (کلیک)
کره بادام زمینی به سلامت قلب کمک می کند
کره بادام زمینی به دلیل داشتن مقدار زیاد چربی اشباع نشده به کاهش سطح کلسترول LDL کمک می کند. داشتن سطح LDL مناسب با خطر کمتر بروز بیماری قلبی در ارتباط است.
یک مطالعه در سال 2015 نشان داد افرادی که مقدار زیادی از مغزها را مصرف می کنند، خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند. همچنین محققان مصرف بادام زمینی را به عنوان یک روش مقرون به صرفه برای تقویت قلب توصیه می کنند.
حفظ سطح قند خون
بعضی تحقیقات نشان می دهند افرادی که یک وعده غذایی خود را به همراه کره بادام زمینی مصرف می کنند، قند خون کمتری نسبت به افرادی که همان وعده غذایی بدون کره بادام زمینی را مصرف می کنند، دارند. این نتایج نشان می دهند که کره بادام زمینی می تواند به بهبود کنترل قند خون کمک کند که این امر برای سلامتی و پیشگیری از بیماری مهم است.
کره بادام زمینی به کاهش وزن کمک می کند
کره بادام زمینی سرشار از فیبر، چربی و پروتئین است که می تواند به احساس سیری بیشتر کمک کند. این احساس سیری تمایل به مصرف میان وعده هایی که کمتر سالم هستند را کاهش می دهد.
مطالعه ای در سال 2014 نشان داد که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که 46 گرم (حدود 3 قاشق غذاخوری) بادام زمینی، کره بادام زمینی یا هر دو را در روز مصرف می کنند، موارد زیر را تجربه می کنند:
- کاهش وزن بدن
- کاهش اندازه دور کمر
- بهبود نسبت چربی خون – نسبت کلسترول خوب به کلسترول بد
یک مطالعه دیگر در سال 2019 نشان داد که افرادی مغزهای بیشتری مصرف می کنند به احتمال زیاد کاهش احتمال اضافه وزن یا چاقی را تجربه می کنند. نتایج نشان می دهند که مغزها می توانند جایگزین مواد غذایی با سلامتی کمتر در میان شرکت کنندگان باشند.
خلاصه
اگرچه کره بادام زمینی حاوی چربی های اشباع و چربی های اشباع نشده است اما در صورت مصرف متوسط تاثیر مثبتی بر میزان کلسترول خواهد داشت.
کره بادام زمینی کالری و چربی بالایی دارد و باید در صورت امکان به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سالم شود. زمانی که افراد آن را به میزان سالم مصرف کنند، بسیاری از خواص سلامتی را ارائه خواهد داد.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.