6 ویتامین و مکمل برای درمان رفلاکس معده
برخی از دارو های طبیعی مثل زنجبیل، پروبیوتیک و ملاتونین به درمان علائم رفلاکس معده کمک می کنند؛ 6 مکمل و ویتامین برای رفلاکس معده را بخوانید.
رفلاکس معده که به آن رفلاکس گاستروازوفاژیال (GERD) نیز گفته می شود، یک مشکل شایع هضم است.
این بیماری با طیف وسیعی از عوارض جانبی از جمله سوزش معده، حالت تهوع، آروغ زدن و معده درد همراه است.
علاوه بر دارو هایی مانند ضد اسیدها و مهارکنندهای پمپ پروتون، بیشتر درمان های رفلاکس معده شامل تغییر در رژیم غذایی یا سبک زندگی هستند.
بسیاری از ویتامین ها، دارو های گیاهی و مکمل ها نیز می توانند به درمان علائم رفلاکس معده کمک کنند.
در این مقاله به بررسی 6 مکمل و ویتامین مفید برای درمان رفلاکس معده می پردازیم.
همچنین بخوانید:
رفلاکس گاستروازوفاژیال (GERD) : علائم و درمان (کلیک)
1- بتائین HCl با پپسین
بتائین هیدروکلراید (HCl) ترکیبی برای افزایش اسید معده است.
مقادیر کم اسید می تواند منجر به کند شدن هضم و جذب مواد مغذی شود. درنتیجه این امر طیف وسیعی از عوارض جانبی از جمله سوزش معده، معده درد و رفلاکس معده ایجاد می شود.
یک مطالعه بر روی 6 نفر با سطح پایین اسید معده نشان داد که مصرف 1500 میلی گرم بتائین HCl، وضعیت اسیدی معده را افزایش می دهد.
همچنین بتائین هیدروکلراید در بسیاری از مکمل ها به همراه پپسین عرضه می شود. پپسین یک آنزیم گوارشی موجود در اسید معده است که پروتئین ها را به واحدهای کوچکتری تقسیم می کند.
یک مطالعه 6 هفته ای بر روی 97 فرد مبتلا به سوء هاضمه نشان داد که مصرف پپسین به همراه اسید آمینه هیدروکلراید علائمی مانند درد و سوزش معده را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.
طبق گفته ها سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) نتیجه گرفت که در حال حاضر شواهد کافی برای اطمینان از اثربخشی بتائین HCI یا پپسین در افزایش وضعیت اسیدی معده وجود ندارد.
بنابراین به تحقیقات بیشتری در مورد اثربخشی بتائین HCI با پپسین برای درمان رفلاکس معده نیاز است.
همچنین بخوانید:
سوزش معده در شب: دلایل و درمان (کلیک)
بعضی مطالعات نشان می دهند که بتائین HCI وضعیت اسیدی معده در افرادی که سطح اسید معده کمی دارند، افزایش می دهد و در نتیجه منجر به کاهش علائم رفلاکس معده خواهد شد. همچنین پپسین می تواند علائم سوء هاضمه را تسکین دهد. اما برای تایید آن به تحقیقات بیشتری نیاز است.
2- ویتامین های گروه B
بعضی تحقیقات نشان می دهند که ویتامین های گروه B از جمله فولات، ریبوفلاوین و ویتامین B6 به درمان رفلاکس معده کمک می کنند.
در واقع یک مطالعه نشان داد که افزایش دریافت چندین ویتامین B با کاهش رفلاکس مری که یک بیماری التهابی در مری و ناشی از رفلاکس معده است، همراه خواهد شد.
علاوه بر این مصرف بیشتر فولات و ویتامین B6 با کاهش خطر ابتلا به سرطان مری و بیماری به نام مری بارت مرتبط است که هر دو از علائم بالقوه GERD بلندمدت هستند.
یک مطالعه قدیمی دیگر اثربخشی مکمل حاوی ویتامین B6، فولیک اسید، ویتامین B12، تریپتوفان، ملاتونین، بتائین و متیونین با داروی بدون نسخه (OTC) سوزش سر دل را مقایسه کرد.
پس از 40 روز درمان، 100% مصرف کنندگان مکمل ها تسکین کامل علائم سوزش سر دل را تجربه کردند اما فقط 65% از مصرف کنندگان داروی بدون نسخه به این امر دست یافتند.
با این حال به یاد داشته باشید که ویتامین های گروه B تنها یکی از اجزای این مکمل ها بود. بنابراین مشخص نیست که به طور خاص ویتامین های گروه B این تاثیر را داشته باشند.
به منظور ارزیابی چگونگی تاثیر ویتامین های گروه B (به تنهایی) بر علائم رفلاکس معده به تحقیقات بیشتری نیاز است.
ممکن است ویتامین های گروه B با کاهش خطر بروز عوارض ناشی از رفلاکس معده مرتبط باشند. همچنین ممکن است علائم سوزش سر دل را با سایر ترکیبات تسکین دهند. اما برای تایید این امر به تحقیقات بیشتری نیاز است.
3- ملاتونین
ملاتونین هورمونی است که وظیفه اصلی تنظیم چرخه خواب و بیداری را بر عهده دارد.
اگرچه این ماده معمولا برای درمان بی خوابی و بهبود کیفیت خواب استفاده می شود اما بعضی از مطالعات نشان می دهند که ملاتونین می تواند به درمان رفلاکس معده کمک کند.
طبق یک مطالعه بر روی 36 نفر، مصرف ملاتونین به تنهایی یا به همراه داروی سوزش سر دل به مدت 4 تا 8 هفته باعث کاهش علائم GERD خواهد شد.
تحقیقات دیگر نشان دادند که مقادیر کم ملاتونین می توانند با خطر بیشتر اختلالات گوارشی از جمله زخم معده و رفلاکس معده همراه باشند.
علاوه بر این بعضی مطالعات نشان می دهند که ملاتونین می تواند به محافظت در برابر التهاب مری کمک کند که این امر از مشکلات سلامتی بلندمدت مرتبط با رفلاکس معده مانند بیماری مری بارت جلوگیری می کند.
همچنین بخوانید:
مدت زمان ماندگاری تاثیرات ملاتونین (کلیک)
بعضی تحقیقات نشان می دهند که ملاتونین می تواند رفلاکس معده را کاهش دهد و از بدن در برابر مشکلات سلامتی بلندمدت مانند GERD محافظت کند.
4- ایبروگاست (Iberogast)
ایبروگاست یک مکمل بدون نسخه (OTC) است که معمولا برای درمان رفلاکس معده و سندروم روده تحریک پذیر (IBS) استفاده می شود.
این ماده ترکیبی از عصاره های گیاهی از جمله نعناع فلفلی، ریشه شیرین بیان و میوه خار مریم تهیه شده است.
یک بررسی بر روی 12 مطالعه نشان داد که ایبروگاست به خوبی تحمل می شود و می تواند به کاهش علائم سوء هاضمه به طور موثرتری نسبت به دارونما کمک کند.
مطالعه دیگری بر روی 272 نفر نشان داد که ایبروگاست در مدت 15 دقیقه پس از مصرف اولین دوز به طور قابل توجهی علائم گوارشی مانند درد قسمت بالای معده، سوزش سر دل و از دست دادن اشتها را بهبود می بخشد.
علاوه بر این یک مطالعه حیوانی نشان داد که ایبروگاست به اندازه یک ضد اسید معمول در کاهش وضعیت اسیدی معده موثر است. همچنین از ترشح مجدد اسید و افزایش اسید معده پس از قطع مصرف دارو جلوگیری می کند.
همچنین بخوانید:
سندروم روده تحریک پذیر (IBS) : علائم و تشخیص (کلیک)
ایبروگاست یک مکمل گیاهی است که می تواند به کاهش اسید معده و تسکین علائم رفلاکس معده کمک کند.
5- پروبیوتیک ها
پروبیوتیک ها نوعی باکتری مفید هستند که در دستگاه گوارش یافت می شوند. آنها نقشی اساسی در سلامت روده و عملکرد ایمنی بدن دارند.
بعضی تحقیقات نشان می دهند که مصرف مکمل های پروبیوتیک می تواند به کاهش علائم رفلاکس معده کمک کند.
برای نمونه، یک بررسی بر روی 13 مطالعه نشان داد که 79% از آنها مشاهده کردند که پروبیوتیک ها اثرات مفیدی بر علائم GERD از جمله کاهش فشار خون، کاهش سوزش سر دل و معده درد و تهوع دارند.
طی یک مطالعه 12 هفته ای دیگر، ترکیب داروهای سوزش سر دل با پروبیوتیک ها (نسبت به گروه کنترل که فقط دارو مصرف کردند) خطر عود کردن درمان را کاهش خواهد داد.
به علاوه، اخیرا یک مطالعه نشان داد که مصرف پروبیوتیک ها خطر تغییرات فلور روده که ناشی از مصرف بلندمدت مهارکننده های پمپ پروتون (PPI) است را کاهش می دهد.
همچنین بخوانید:
پروبیوتیک چیست و چه کاربردی دارد؟ (کلیک)
پروبیوتیک ها می توانند به درمان علائم رفلاکس معده کمک کنند. همچنین در صورت استفاده به همراه داروی سوزش سر دل، خطر عود درمان را کاهش می دهند. بعلاوه آنها به پیشگیری از تغییرات فلور روده ناشی از مصرف PPI ها کمک می کنند.
6- زنجبیل
زنجبیل که از نظر علمی با نام Zingiber officinale شناخته شده، گیاهی است که به عنوان ادویه و مکمل گیاهی استفاده می شود.
زنجیل اغلب برای تسکین ناراحتی معده و درمان مواردی مانند حالت تهوع و سوء هاضمه استفاده می شود.
یک مطالعه کوچک نشان داد که مصرف روزانه 3 گرم پودر زنجبیل به مدت 4 هفته باعث بهبود علائم سوء هاضمه از جمله معده درد، آروغ زدن و احساس سیری می شود.
مطالعه دیگری نشان داد که زنجبیل می تواند تخلیه معده را تسریع کند. تاخیر در تخلیه معده در بروز علائم رفلاکس معده مانند سوزش سر دل و نارسایی نقش داشته دارد.
تحقیقات دیگر نشان می دهند که ترکیب زنجبیل با سایر عصاره های گیاهی مانند نعنا ارغوانی و برگ کنگر به درمان علائم رفلاکس معده کمک می کند.
همانطور که گفته شد، مصرف مقادیر زیاد زنجبیل می تواند عوارض جانبی نامطلوبی ایجاد کرده و مواردی مانند سوزش سر دل و ناراحتی معده را بدتر کند. بنابراین مطمئن شوید که فقط طبق دستورالعمل از آن استفاده می کنید.
همچنین بخوانید:
نوشیدن چای زنجبیل چه فوایدی دارد؟ (کلیک)
زنجبیل می تواند علائم سوء هاضمه را بهبود دهد و به تسریع تخلیه معده کمک کند. زنجبیل همچنین در صورت ترکیب شدن با سایر مواد مانند نعنا ارغوانی و برگ کنگر می تواند در درمان و کاهش رفلاکس معده موثر باشد.
خلاصه
انواع مختلفی از دارو های طبیعی از جمله بسیاری از ویتامین ها و مکمل ها می توانند به درمان رفلاکس معده کمک کنند.
به طور خاص مکمل هایی مانند بتائین HCI با پپسین، ویتامین های گروه B، ملاتونین، ایبروگاست، پروبیوتیک ها و زنجبیل به درمان علائم رفلاکس معده کمک می کنند.
به منظور دریافت بهترین نتیجه برای کاهش رفلاکس معده، این مکمل ها را با سایر رژیم های غذایی سالم و تغییر سبک زندگی ترکیب کنید.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.
بتائین hcl باعث افزایش اسید میشه وبقیه مواردی که گفتین باعث کاهش اسید میشه .چطوری میگید که همشون باعث کاهش ریفلاکس میشن
درمان پپسین گه باعث سنگینی معده پ اروغ پ نفخ زود هنگام میشود چیست