دئودورانت و سرطان
به عقیده برخی دانشمندان آلومینیوم و پارابن موجود در دئودورانت ها یکی از علت های ایجاد سرطان سینه هستند؛ آیا محصولات ضد تعریق سرطان زاست؟
برخی مطالعات نشان می دهند که مواد شیمیایی موجود در ضد تعریق و دئودورانت ها، مانند آلومینیوم، هنگام اصلاح موهای زیر بغل، جذب پوست می شوند.
به این ترتیتب این نگرانی پیش می آید که مواد شیمیایی جذب شده موجود در دئودورانت ها باعث جهش های منجر به سرطان سینه شوند.
همچنین بر اساس برخی تحقیقات دیگر بین محصولات دئودورانت و ابتلا به سرطان پستان رابطه وجود دارد. به عقیده نویسندگان این تحقیقات، ایجاد بیشتر تومورهای سرطانی در قسمتی از سینه در نزدیکی ناحیه زیر بغل، دلیل این ارتباط است.
به عقیده برخی محققان از آنجایی که مردان زیر بغل خود را کمتر اصلاح می کنند خطر کمتری برای ابتلا به سرطان سینه دارند.
بر اساس اعلام انجمن سرطان آمریکا (ACS) این ادعاها تا حد زیادی نادرست بوده و شواهد بسیار کمی برای اثبات این ادعاها وجود دارد.
در این مقاله ارتباط احتمالی بین سرطان سینه و مواد شیمیایی موجود در دئودورانت ها مانند پارابن و آلومینیوم بررسی شده و به این سوال که آیا محصولات ضد تعریق سرطان زاست، پاسخ داده می شود.
در انتهای مقاله نیز علت و عوامل خطر برای سرطان سینه شرح داده می شوند.
همچنین بخوانید:
ارتباط بین پارابن و سرطان
پارابن ها مواد نگهدارنده ای هستند که در محصولات غذایی و مراقبتی از جمله برخی دئودورانت ها و ضد تعریق ها استفاده می شوند. پوست این مواد نگهدارنده را جذب می کند.
بر اساس اعلام یک گزارش قدیمی در سال 2008، پارابن دارای تقلید فعالیت استروژنی بوده و از آنجایی که استروژن احتمال ایجاد توده های سرطانی سینه را افزایش می دهد، این امر نگران کننده است.
علیرغم این تاثیر نویسندگان نتیجه گرفتند که غلظت پارابن ها در محصولات ارزیابی شده ایمن است.
در تحقیقات قدیمی تر در سال 2004 مشخص شد که مقادیر کمی پارابن در نمونه های تومور سینه یافت شده است. بر اساس اعلام ACS این نتایج به دلایل زیر نگران کننده نیستند:
- با اینکه این مطالعات وجود پارابن را نشان می دهند اما بیانگر این نیست که پارابن باعث ایجاد تومور شده است.
- با اینکه پارابن ها فعالیت استروژنی ضعیفی دارند اما استروژن تولید شده در بدن صدها تا هزاران برابر قوی تر است.
- پارابن ها در بسیاری از محصولات وجود داشته و این مطالعه منبع خاصی از پارابن های موجود در تومورهای سینه معرفی نکرد. بنابراین بدون اطلاع از منبع نمی توان نتیجه گرفت که استفاده از دئودورانت های حاوی پارابن عامل ایجاد این تومورها و سرطان باشند.
همچنین بخوانید:
ارتباط بین آلومینیوم و سرطان
در اکثر محصولات ضد تعریق، ترکیبات آلومینیوم ماده فعال است. این ترکیبات باعث مسدود شدن موقتی مجرای عرق شده و مانع جاری شدن آن روی سطح پوست می شوند.
بر اساس اعلام ACS، برخی دانشمندان معتقدند که این ترکیبات با ایجاد تغییراتی در سلول های سینه باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان می شوند.
یک مطالعه قدیمی تر در سال 2005 نیز نگرانی در خصوص آلومینیوم موجود در ضد تعریق ها را نشان داد. بر اساس اعلام این مطالعه، جذب مواد شیمیایی توسط پوست در ایجاد سرطان سینه موثر است.
طبق اعلام نویسندگان این مطالعه، آلومینیوم برای ژن ها سمی بوده و تغییراتی در DNA و سایر ژن ها ایجاد می کند. البته آنها توصیه کردند که تحقیقات بیشتری در خصوص ارزیابی اثرات استفاده بلندمدت از این محصولات انجام شود.
با این وجود بر اساس یک بررسی سیستماتیک در سال 2014 این نگرانی ها دارای اهمیت نیستند. در واقع در این بررسی، مطالعات انجام شده در خصوص خطر ترکیبات آلومینیوم موجود در محصولات ارزیابی شد.
نویسندگان این بررسی به تحقیقات متعددی اشاره کردند که نشان می دادند هیچ ارتباطی بین استفاده از ضد تعریق های حاوی آلومینیوم و افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه وجود ندارد.
همچنین بخوانید:
چگونه سرطان پستان گسترش می یابد؟ (کلیک)
آیا محصولات ضد تعریق سرطان زاست؟
به عقیده دانشمندان مواد شیمیایی سرطان زا در این محصولات دئودورانت از طریق اصلاح زیر بغل با تیغ جذب پوست می شوند.
آنها مدعی هستند که این مواد شیمیایی وارد غدد لنفاوی زیر بغل شده و دیگر از طریق تعریق دفع نمی شوند. این امر با افزایش غلظت سموم باعث جهش سلول ها و سرطان می شوند.
یک مطالعه موردی قدیمی در سال 2002 اعلام کرد که هیچ مدرکی برای اثبات نظریه فوق وجود ندارد. نویسندگان این مطالعه استفاده از محصولات زیر بغل را در 812 فرد مبتلا به سرطان پستان و 793 فرد فاقد این بیماری بررسی کردند. در این مطالعه هیچ تفاوتی در میزان خطر بین افرادی که با تیغ یا دستگاه برقی به اصلاح پرداخته بودند، یافت نشد.
همچنین هیچ ارتباطی بین استفاده از محصولات زیر بغل و افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه ثبت نشد.
چرا باید پیش از ماموگرافی از دئودورانت ها پرهیز کرد؟
بر اساس توصیه سازمان غذا و دارو (FDA)، نباید در روز ماموگرافی از دئودورانت ها، پودرها، لوسیون ها یا عطرهای زیر بغل یا سینه استفاده کرد.
طبق اعلام ACS بسیاری از این محصولات حاوی آلومینیوم بوده که به صورت نقاط ریز در نتایج ماموگرافی پدیدار می شوند. این لکه ها شبیه به رسوبات کوچک کلسیم بوده که نشان دهنده سرطان هستند. بنابراین عدم استفاده از دئودورانت پیش از ماموگرافی باعث پیشگیری از ارائه نتایج نادرست می شود.
همچنین بخوانید:
ماموگرافی در تشخیص سرطان (کلیک)
علت سرطان سینه
بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، سن بالا (بیش از 50 سال) و مونث بودن باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه می شوند.
در ادامه سایر علت های اعلائم شده توسط CDC برای سرطان سینه شرح داده می شوند.
عوامل خطر زیر قابل تغییر نیستند:
- سابقه خانوادگی: داشتن مادر، خواهر یا دختر مبتلا به سرطان تخمدان یا سینه باعث افزایش خطر ابتلا به این بیماری ها می شوند. همچنین در صورتی که چند عضو خانواده پدری یا مادری به این وضعیت دچار شده باشند، احتمال ایجاد آن بیشتر است.
- سن: خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن بیشتر می شود. سرطان سینه بیشتر افراد بالای 50 سال را درگیر می کند.
- سابقه باروری: قاعدگی پیش از 12 سالگی یا یائسگی پس از 55 سالگی به دلیل افزایش مواجهه با هورمون ها خطر بیشتری برای سرطان سینه ایجاد می کنند.
- جهش هاش ژنتیکی: جهش های ژنتیکی ارثی باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه می شوند.
- سابقه پرتو درمانی: افرادی که پیش از 50 سالگی بر روی پستان ها یا قفسه سینه خود پرتو درمانی دریافت کردند بیشتر در معرض سرطان سینه هستند.
- سابقه شخصی: افراد مبتلا به سرطان پستان به احتمال زیاد برای بار دوم به آن مبتلا خواهند شد. همچنین تحقیقات خطر بروز بعضی از بیماری ها در این وضعیت را بیشتر می دانند.
- افراد مصرف کننده از داروی دی اتیل استیل بسترول (DES): پزشکان از سال 1940 تا 1971 برای پیشگیری از سقط جنین این دارو را تجویز می کردند. مصرف این دارو باعث افزایش خطر برای ابتلا به سرطان سینه می شود.
- تراکم سینه*: سینه های متراکم نیز با افزایش احتمال ایجاد سرطان سینه همراه هستند.
*تراکم سینه به زیاد بودن بافت فیبروز و غده ای و کم بودن چربی موجود در سینه ها اشاره دارد.
علت های قابل تغییر سرطان سینه عبارتند از:
- نوشیدن الکل: بر اساس تحقیقات مصرف الکل یکی از عوامل افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه است
- عدم تحرک فیزیکی: عدم ورزش کافی باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه می شود.
- چاقی یا اضافه وزن پس از یائسگی: افراد مسن دارای این شرایط بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند.
- بعضی سوابق باروری: این موارد شامل عدم شیردهی، اولین بارداری پس از 30 سالگی و عدم داشتن بارداری کامل است.
- مصرف هورمون ها: استفاده از درمان های جایگزین هورمونی پس از یائسگی که حاوی استروژن و پروژسترون هستند پس از 5 سال احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهند.
همچنین بخوانید:
جمع بندی
بر اساس اعلام برخی دانشمندان نگرانی هایی در خصوص آلومینیوم و پارابن موجود در دئودورانت ها و ضد تعریق ها وجود داشته و آنها یکی از عوامل ابتلا به سرطان سینه هستند. بنابراین این امر سبب شد تا تحقیقاتی در خصوص اینکه آیا محصولات ضد تعریق سرطان زاست صورت بگیرد.
با این وجود بررسی مجموعه ای از تحقیقات، شواهدی مبنی بر خطرناک بودن استفاده از این محصولات نیافت.
در صورت تمایل به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه می توان از تغییرات سبک زندگی کمک گرفت. این موارد شامل ورزش منظم، محدود کردن مصرف الکل و حفظ وزن سالم هستند. با این وجود بعضی از عوامل خطر از جمله سن و جنسیت تحت کنترل شما نیستند.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.