مشاغل مناسب برای افراد بیش فعال
افراد بیش فعال باید هنگام انتخاب شغل به انرژی بالا، خلاقیت، مدیریت بحران و انعطاف پذیری خود توجه کنند؛ مشاغل مناسب برای این افراد را بخوانید.
اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) نوعی بیماری رشد عصبی است که بر رفتار افراد تاثیر گذاشته و باعث بیش فعالی و ایجاد رفتار تکانشی در آنها می شود.
افراد دارای این وضعیت دچار عدم تمرکز و توجه کمتر به کارهای روزمره خود می شوند.
در واقع ADHD نوعی وضعیت پیچیده و مزمن مربوط به سلامت روان است که افراد را به روش های متفاوتی تحت تاثیر قرار می دهد.
این شرایط باعث ایجاد مجموعه خاصی از علائم از جمله فراموشی، عدم تمرکز و بی نظمی می شود.
اختلال بیش فعالی دارای ویژگی های زیادی بوده و مشاغل مناسب زیادی برای افراد دارای این وضعیت وجود دارد. برای نمونه، نقش های پر انرژی، خلاق و منعطف برای این افراد مناسب هستند. در واقع آنها می توانند مسیرهای شغلی زیادی را دنبال کنند اما مناسب ترین موارد برای آنها کارهایی مانند کارآفرینی، افسری پلیس و معلمی است.
همچنین بخوانید:
آیا بیش فعالی ارثی است ؟ (کلیک)
بیش فعالی موقعیتی چالش برانگیز بوده اما دارای مزایایی مانند موارد زیر است:
- مهارت های اجتماعی عالی
- افزایش خلاقیت و نوآوری
- توانایی بالا حل مساله
- مولد بودن عالی در هنگام برانگیختگی
- سطوح بالای همدلی (انتقال فکر)
به علاوه، افراد بیش فعال نسبت به همسن و سالان خود انرژی و کنجکاوی بیشتری داشته و برون گرا هستند. همچنین آنها احساس می کنند که هنجارها یا انتظارات اجتماعی کمتر باعث ایجاد مشکل برای آنها می شود.
این ویژگی ها باعث ایجاد پتانسیل عملکرد بالا در مشاغلی می شود که افراد بیش فعال اشتیاق و مهارت برای آن مسئولیت کاری را دارند.
به این ترتیب برخی مشاغل خاص برای افراد بیش فعال چالش برانگیزتر است.
در این مقاله ویژگی های افراد بیش فعال مناسب برای مشاغل خاص مورد بررسی قرار می گیرد.
همچنین بخوانید:
تشخیص ADHD و گروه درمانی بیش فعالی (کلیک)
کدام ویژگی های شغلی برای افراد بیش فعال مناسب تر هستند؟
به عقیده افراد بیش فعال آنها در مقایسه با افراد دیگر معایبی دارند. با این وجود برخی از ویژگی های ADHD آنها را به گزینه ای مناسب برای استخدام در برخی از موقعیت های کاری خاص تبدیل می کند.
مدیریت بحران
بر اساس یک مطالعه، مغز افراد بیش فعال بیش از مغز افراد معمولی به تولید امواج تتا می پردازد.
این امواج نشان دهنده حالت آرامش عمیق هستند. این امر به این معنی است که افراد بیش فعال اغلب در شرایط بحرانی خوب عمل کرده و در کارهای بزرگ موفق هستند.
این مساله برای شرایط نیازمند به تصمیم سریع یا کار کردن تحت استرس شدید بسیار کارآمد است. پرسنل آتش نشانی و نجات، پزشکان، پرستاران اورژانس و افسران پلیس از جمله این مشاغل هستند. افراد دارای ADHD در شرایط بحرانی می توانند آرام و آماده بوده و خونسردی خود را حفظ کنند.
انرژی بالا
اغلب افراد بیش فعال و دارای علائم تکانشی آن پرانرژی بوده که می توانند از این وضعیت به نفع خود استفاده کنند.
با اینکه بیش فعالی و تکانشگری نوعی عامل منفی در برخی مشاغل محسوب می شوند، انرژی زیاد در برخی مشاغل بسیار کارآمد است.
در واقع این انرژی اضافی باعث سرگرم کننده و لذتبخش تر شدن برخی مشاغل برای افراد مبتلا به ADHD می شود.
همچنین این امر آنها را در برخورد با حجم بالای کار یا وظایف متعدد، مناسب می کند. کارهای فیزیکی نیز برای افراد دارای انرژی اضافی مفید خواهد بود.
مراقبت
افراد دارای ADHD در هنگام بزرگ شدن هنجارهای اجتماعی متفاوتی داشته که اغلب همین امر باعث ایجاد حس عدم سازگاری آنها با محیط می شود.
بنابراین اغلب این افراد در جوانی با مشکلاتی مواجه می شوند. این وضعیت با وجود دردناک بودن به آنها کمک می کند تا مراقبت، درک و پذیرش ویژگی هایی که افراد را متفاوت می کند، در آنها بیشتر شود.
افراد دارای ADHD نسبت به همکاران و مشتریان خود دلسوز بوده و دارای سطح بالایی از همدلی هستند. این ویژگی برای بسیاری از زمینه های کاری ارزشمند تلقی می شود.
خلاقیت
برخی از افراد مبتلا به ADHD خوش فکر و خلاق بوده و می توانند ایده های جدیدی تولید کنند.
گاهی اوقات افراد دارای این وضعیت به دلیل مشکللات دوران تحصیل فکر می کنند که باهوش نیستند. با این وجود این امر مربوط به یادگیری در محیط مدرسه ای است که به نیازهای متفاوت پاسخ نمی دهد. درنتیجه این مساله به معنی عدم توانایی یا هوش کم برای پردازش اطلاعات نیست.
ترکیب خلافیت و انعطاف پذیری برای افراد دارای ADHD باعث ایجاد افکار بیرون جعبه ای (Out of the box) شده که باعث می شود آنها ایده هایی ارائه دهند که برای کارفرماها از نظر ریسک پذیری و حتی تاب آوری مفید باشد.
چالش ها
برخی مشاغل برای افراد بیش فعال به دلیل داشتن مجموعه ای از علائم منحصربفرد چالش برانگیز هستند.
افراد دارای این وضعیت در ابتدا با علائم بیش فعالی و تکانشگری مشکل خواهند داشت. برای نمونه، نشستن طولانی مدت و بدون هدف برای این افراد دشوار است. به همین دلیل مشاغل پیش میز گزینه شغل مناسبی برای به حداکثر رساندن پتانسیل افراد بیش فعال محسوب نمی شود.
به همین ترتیب مشاغل نیازمند به تمرکز زیاد نیز برای افراد دچار مشکلات بی توجهی چالش برانگیز است.
باید در هنگام جستجوی شغل مناسب نقاط قوت و مهارت های خود را در نظر گرفت. به علاوه، افراد بیش فعال باید در هنگام بررسی نقش ها، علائم خاص خود را نیز در نظر داشته باشند.
همچنین بخوانید:
اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در بزرگسالان (کلیک)
مشاغل مناسب برای افراد بیش فعال
افراد بیش فعال برای برخی مشاغل سرمایه بزرگی برای کارفرماها محسوب می شوند. موارد زیر نمونه هایی از مشاغل خاصی است که این افراد به دلیل ویژگی های خاص خود در آنها پیشرفت می کنند.
کارآفرینی
کارآفرینی به عنوان شغل باعث شکوفا شدن افراد دارای ADHD می شود. در واقع عدم قطعیت ویژگی اصلی کارآفرینی است. این ویژگی باعث ایجاد اضطراب و عدم فعالیت در بیشتر افراد می شود.
افراد دارای ADHD به دلیل داشتن رفتار تکانشی قادر به ریسک کردن بوده که همین امر مزیت بزرگی برای این شغل سخت محسوب می شود.
ماهیت انعطاف پذیر کارآفرینی نیز برای افراد دارای ADHD جذاب است. در واقع آنها می توانند خود قوانین و برنامه را تعیین کنند و مجبور به پیروی از روتین کارهای 9 صبح تا 5 بعدازظهری نیستند.
افسر پلیس، آتش نشان یا مسئول اورژانس
این مشاغل به افرادی دارای آمادگی و عملکرد بالا برای محیط های استرس زا (که نیازمند چند ثانیه تفکر برای تصمیم گیری در مورد مرگ و زندگی هستند) نیاز دارد.
افراد بیش فعال فوق العاده شهودی بوده و به مسائلی توجه می کنند که دیگران به آنها توجهی ندارند. این ویژگی برای مشاغلی که باید به انتخاب دقیق و مطمئن پرداخت، مفید است.
به علاوه این افراد قادر به ارئه راه حل های منحصربفردی برای مشکلات پیچیده هستند و الگوهایی را مشاهده می کنند که از نظر دیگران فقط هرج و مرج است.
همچنین آنها قادر به دیدن همه جوانب یک موقعیت هستند. در نتیجه تمام موارد اشاره شده مهارت های اساسی برای این مشاغل هستند.
مددکار اجتماعی، درمانگر (تراپیست) و مشاور
این مشاغل برای افراد بسیار دلسوز و همدل جذابیت داشته و این افراد می توانند به خوبی خود را جای دیگران بگذارند.
همچنین این مشاغل نیازمند اشتیاق و فداکاری برای کمک به افراد است. افراد بیش فعال با داشتن این ویژگی هامی توانند برای چنین نقش هایی به خوبی عمل کنند.
همچنین این مساله برای کار با کودکان بیش فعال نیز صادق است. معمولا درک حس، فکر و عملکرد این کودکان برای افراد بیش فعال راحت تر است.
همچنین کودکان دارای این شرایط نیز به صحبت با بزرگسالانی که آنها را واقعا درک می کنند تمایل دارند.
روزنامه نگاری
روزنامه نگاری به دلیل نیاز به ملاقات با بسیاری از افراد اغلب شامل حرکت زیاد و خلاقیت است.
همچنین این حرفه افراد را به فعالیت در زمینه های مختلف ملزم می کند. به علاوه این شغل فاقد روتین بسیاری از مشاغل بوده که این امر برای افراد بیش فعال مناسب است.
معلم یا مراقب مهدکودک
افراد دارای ADHD خلاق بوده و از حرکت و فعالیت لذت می برند و تمایلی به یکجا نشینی ندارند.
کار در مدارس نیازمند انرژی بالایی بوده و ممکن است کارمندان به صورت همزمان با مشکلات متعددی روبرو شوند. معلمان و کارکنان مهدکودک اغلب انرژی و عملکرد بالایی داشته و کودکان نیز از این مسئله لذت می برند. همین امر باعث ایجاد روابط خوب بین دانش آموز و معلم می شود.
افراد بیش فعال مشاغلی چون تدریس را دوست دارند. دلیل این امر استفاده از نیروهای خلاق خود بدون نیاز به سکون است.
دلسوزی، همدلی و همفکری از ویژگی های حیاتی برای تربیت کودکان بوده و به همین دلایل شغل معلمی گزینه ای عالی برای افراد بیش فعال محسوب می شود.
عوامل حقوقی
بر اساس قانون ADA در سال 1990، هیچ محل کاری نباید برای افراد معلول تبعیض قائل شود. ADHD نیز یکی از موارد اشاره شده در این قانون است. درنتیجه هیچ کارفرمایی حق عدم استخدام یا تبعیض علیه افراد مبتلا به این وضعیت را ندارد.
همچنین کارفرماها با در نظر گرفتن عدم ایجاد مشکل برای تجارت خود باید امکانات مناسبی برای این افراد را تهیه کنند.
با این وجود این قانون برای همه افراد مبتلا به ADHD برقرار نیست. در واقع این قانون برای افرادی از ADHD صادق است که این وضعیت باعث تاثیر بر فعالیت عمده زندگی آنها شده است. برای نمونه، افرادی که به دلیل وجود صدا در دفاتر یا عبور افراد قادر به تمرکز نیستند مشمول این قانون نمی شوند.
با این وجود حتی اگر همه افراد تحت حمایت این قانون نباشند، کارفرماها می توانند با پاسخ به درخواست های کوچک باعث بهبود بهره وری خود شوند.
جمع بندی
اغلب افراد بیش فعال ویژگی های بسیار مطلوبی داشته که آنها را به گزینه ای عالی برای برخی مشاغل خاص تبدیل می کند.
در صورتی که دارای بیش فعالی هستید باید در هنگام انتخاب شغل روی انرژی بالا، خلاقیت، مدیریت بحران و انعطاف پذیری خود متمرکز شوید.
کارآفرینی، مددکاری اجتماعی، افسری پلیس و معلمی از جمله مشاغل مناسب برای افراد بیش فعال هستند.
گاهی اوقات افراد دارای ADHD احساس خستگی کرده که این وضعیت باعث تاثیر بر زندگی روزمره آنها می شود. با این حال یافتن شغلی که نقاط قوت آنها را برجسته کند باعث می شود تا آنها از کار خود لذت برده و چالش های ناشی از آن به حداقل برسند.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.