زخم های سرطانی سینه
زخم های سرطانی سینه (تومورهای زخمی) به علت رشد بیش از حد تومورها و نفوذ به پوست ایجاد می شوند؛ علت و نحوه درمان این زخم ها را بخوانید.
تومورهای قارچی (Fungating Tumors)، که اغلب تحت عنوان زخم های سرطانی شناخته می شوند، تومورهایی هستند که به دلیل رشد بیش از حد از طریق پوست نفوذ کرده و باعث ایجاد زخم می شوند.
این وضعیت با نام های تومورهای زخمی (Ulcerating tumours)، زخم های قارچی (fungating wounds)، زخم های بدخیم و ulcerating wounds نیز شناخته می شود.
این زخم ها بیشتر در سرطان سینه، سرطان سر و گردن و ملانوما بروز پیدا می کنند.
در این مقاله به زخم های سرطانی ناشی از سرطان سینه پرداخته می شود.
تومور قارچی سینه ناشی از سرطان نادر و پیشرفته بروز پیدا کرده و باعث ایجاد زخم یا عفونت در پوست سینه یا نواحی اطراف آن می شود.
زخم های سرطانی زمانی ایجاد می شوند که توده بیش از حد رشد کرده و باعث ایجاد زخم و جراحت در پوست شود. زخم های ایجاد شده ممکن است دچار نشتی، درد و بوی بد شوند.
در واقع زنان مبتلا به زخم های قارچی سرطان سینه، مشکلاتی مانند کنترل ترشحات، بو، درد، خونریزی و خارش را تجربه می کنند.
در این مقاله مطالبی در خصوص زخم های سرطانی سینه (تومورهای قارچی سینه)، علت و نحوه درمان آن ارائه می شود.
همچنین بخوانید:
چگونه سرطان پستان گسترش می یابد؟ (کلیک)
تومورهای قارچی یا زخمی چیستند؟
زخم های سرطانی یا تومورهای زخمی به علت انواع مختلفی از سرطان از جمله سرطان سینه و ملانوما ایجاد می شوند. حدود 2% تا 5% از سرطان های پیشرفته سینه باعث ایجاد زخم های قارچی در پوست سینه یا اطراف آن می شوند.
این تومورهای زخمی زمانی ایجاد می شوند که سلول های سرطانی به پوست اطراف سینه نفوذ کنند. با نفوذ سلول های سرطانی به پوست اطراف سینه، این ناحیه دچار زخم و عفونت می شود.
همچنین بخوانید:
سرطان سینه پیشرفته موضعی (کلیک)
تومورهای زخمی اولیه
تومورهای زخمی اولیه ناشی از سلول های سرطانی سینه هستند. ایجاد یک تومور زخمی اولیه، به این معنی است که سلول های سرطان سینه با نفوذ به پوست باعث ایجاد ضایعات یا زخم شده اند.
تومورهای زخمی ثانویه
تومور زخمی ثانویه از سلول های سرطانی متاستاز ایجاد می شود. در این وضعیت تومور به دلیل سرطان پخش شده در ناحیه ای دیگر از بدن به سینه رسیده و باعث ایجاد زخم می شود.
زخم های سرطانی سینه در چه مرحله ای ایجاد می شوند؟
بر اساس تحقیقات در بیشتر موارد، زخم های سرطانی ایجاد شده در پوست در مراحل بزرگ تر و پیشرفته تر سرطان سینه رخ می دهند. در واقع آنها احتمالا در استیج 3 یا 4 با طبقه بندی بر اساس تعداد غدد لنفاوی درگیر و التهاب مرتبط با تومور رخ می هند.
با این وجود یک مطالعه در سال 2018 بیان می کند که تومورهای قارچی سینه منحصرا ناشی از تومورهای پیشرفته تر نیستند.
طبق اعلام محققان زخم های ایجاد شده در پوست می توانند ناشی از تومورهای کوچک نیز باشند. اغلب تومورهای کوچک نشان دهنده سرطان های با پیشرفت کم هستند. به همین دلیل محققان توصیه می کنند تومورهای کوچکتر را بعنوان سرطان پیشرفته مرحله بندی نکنند مگر اینکه ضروری باشد. با این وجود به مطالعات بیشتری در این خصوص نیاز است.
علت
دلیل ایجاد زخم های سرطانی، رشد بیش از حد تومور سینه است. در واقع رشد بسیار زیاد این تومورها باعث شکافته شدن پوست و ایجاد زخم می شود. در برخی موارد نیز این تومورها نسبتا کوچک بوده اما آنها خود همراه با تومورهای بزرگتر بروز پیدا می کنند.
در برخی موارد به دلیل اینکه تومور چندین ماه بدون کنترل رشد کرده و شناسایی نشده، این زخم ها ایجاد می شوند.
سرطان سینه یکی از انواع سرطان هایی است که معمولا زخم های سرطانی در آن بروز پیدا می کند. سرطان های سر، گردن یا پوست از دیگر سرطان هایی است که احتمال ایجاد این زخم ها در آنها وجود دارد.
علت این مساله این می باشد که همه این سرطان ها، تقریبا به پوست نزدیک هستند.
همچنین بخوانید:
سرطان سینه در مردان و زنان (کلیک)
علائم
علاوه بر علائمی که خود سرطان زمینه ای ایجاد می کند، تومورهای قارچی نیز باعث ایجاد برخی نشانه ها می شوند.
رایج ترین علائم ایجاد شده توسط تومورهای زخمی عبارتند از:
- گرم شدن پوست (در صورت عفونت)
- نشت یا تراوش از پوست
- بوی بد
- خارش
- درد
درمان ها
تشخیص زودهنگام این تومورها مساله بسیار با اهمیتی است. در اینصورت می توان با از بین بردن تومور ایجاد شده مانع از بروز این زخم ها شد.
با این حال در صورتی که سرطان باعث شکافتن و ایجاد زخم شود، درمان ها با اهداف زیر صورت می گیرند:
- مراقبت از زخم برای جلوگیری از عفونت
- مدیریت درد
- درمان تومور
- ارائه حمایت های روانی و اجتماعی
بوی نامطبوع
زخم های ایجاد شده به دلیل ایجاد بوی نامطبوع موجب خجالت زدگی و ناراحتی عاطفی افراد می شوند. با استفاده از برخی اقدامات می توان به رفع این بوی نامطبوع کمک کرد:
- استفاده از خنثی کننده ها و رایحه های خوشبو کننده برای از بین بردن بو
- استفاده از باند یا پانسمان برای کمک به کاهش بو
- استفاده از پمادهای آنتی بیوتیکی زخم برای از بین بردن عفونت
همچنین بخوانید:
روش مصرف و عوارض آنتی بیوتیک ها (کلیک)
مراقبت از زخم جهت جلوگیری از نشت و خونریزی
مراقبت از زخم های ایجاد شده جهت جلوگیری از خونریزی، نشت و ایجاد درد ضروری است. در مطالعات بسیاری اهمیت مراقبت از زخم ها نشان داده شده گرچه این مطالعات جامع و بزرگ نیستند.
بنابراین باید دستورالعمل های پزشک در خصوص استفاده از مواد موردنیاز برای استفاده روی زخم یا زمان تعویض پانسمان را انجام داد.
در برخی موارد برخی کرم ها در پیشگیری از نشت ناشی از تحریک پوست اطراف زخم موثر هستند.
هنگام تعویض پانسمان جهت جلوگیری از ایجاد خونریزی باید کاملا مراقب بود. بهتر است از پانسمان های مناسب برای توقف خونریزی استفاده کرد. این پانسمان ها هنگام بروز خونریزی به ژل تبدیل می شوند.
همچنین بخوانید:
روش های خانگی بهبود و ترمیم سریع زخم (کلیک)
ثابت نگه داشتن پانسمان ها در جای مناسب
در برخی موارد پانسمان جا به جا شده و در جای مناسب خود قرار نمی گیرند. برخی افراد نیز برای پیدا کردن پانسمان های دارای اندازه و شکل مناسب دچار مشکل می شوند.
در این مواقع می توان با بکارگیری توصیه های پزشک و امتحان کردن نمونه های مختلف پانسمان برای یافتن بهترین آنها به رفع این مشکل کمک کرد.
یک فرد می تواند از پزشک خود توصیه هایی بخواهد و همچنین نمونه هایی را برای یافتن بهترین پانسمان مناسب امتحان کند. پزشک ممکن است شما را به افراد زیر ارجاع دهد:
- پرستاران مراقبت از زخم
- کلینیک های مراقبت از زخم
- کمک از دستیاران بهداشتی خانگی برای مراقبت از زخم
درد
ممکن است برخی افراد به دلیل خود تومور یا بانداژهای مورد استفاده برای پوشاندن زخم دچار درد شوند. در صورتی که درد ایجاد شده ناشی از بانداژ باشد، با امتحان کردن چسب ها یا انواع بانداژ می توان نوع مناسب را پیدا کرد.
در صورتی که درد به دلیل تومور باشد، پزشک داروهای ضد درد ایمن برای مصرف طولانی مدت را تجویز می کند.
خارش
خارش یکی از نشانه های رایج تومورهای قارچی سینه است. برای درمان خارش موارد زیر در دسترس هستند:
- آنتی هیستامین های خوراکی
- آنتی هیستامین های موضعی
- لوسیون کالامین
- استروئیدهای موضعی
همچنین بخوانید:
آیا می توان مانع از ایجاد این زخم ها شد؟
پیشگیری از ایجاد تومورهای زخمی همیشه امکان پذیر نیست. با این وجود تشخیص زودهنگام و درمان تومور ایجاد شده بسیار کمک کننده است.
هر چه تومور بزرگتر باشد، احتمال نفوذ و شکافته شدن پوست و ایجاد زخم نیز افزایش می یابد.
البته همانطور که گفته شد تومورهای کوچک نیز قابلیت ایجاد زخم را دارند. بنابراین در صورت احساس هر گونه توده غیر عادی به پزشک مراجعه کرده و غربالگری های منظم را در نظر داشته باشید.
پشتیبانی
افراد دارای تومورهای زخمی یا انواع دیگر سرطان سینه باید بدانند که تنها نیستند. این افراد ممکن است دچار احساس خجالت، ترس یا استرس شوند.
در برخی موارد، تماس با یک گروه پشتیبانی و پیوستن به آن می تواند برای این افراد کمک کننده باشد. گروه های پشتیبانی انواع و سبک های مختلفی از جلسات حضوری گرفته تا گروه های تلفنی دارند.
اعضای خانواده فرد بیمار نیز می توانند گروه های حمایتی برای کمک به وی را پیدا کنند.
زمان مراجعه به پزشک
خانم ها باید جهت تعیین زمان مناسب برای شروع غربالگری سرطان سینه به پزشک مراجعه کنند.
در خصوص زمان مناسب برای اولین ماموگرافی و زمان تکرار آن توصیه هایی وجود دارد.
به نقل از اکثر منابع خانم های پرخطر باید با شروع 40 سالگی غربالگری را برای هر 1 تا 2 سال یک بار و 50 سالگی برای افراد دارای خطر متوسط در نظر گرفته بگیرند.
با این حال در صورت داشتن هر گونه خطر فردی باید برای ایجاد یک برنامه غربالگری سرطان سینه فردی با پزشک صحبت کرد.
همچنین در صورت مشاهده توده یا سایر ناهنجاری ها در سینه باید به پزشک مراجعه کرد. در این موارد پزشک در صورت نیاز به تشخیص و درمان فرد اقدام می کند.
همچنین بخوانید:
جمع بندی
تومورهای قارچی یا زخمی سینه باعث ایجاد ضایعات یا زخم هایی روی پوست یا اطراف سینه می شوند.
در این وضعیت با نفوذ تومور به پوست علائمی مانند درد، خارش، ترشح و بوی بد ایجاد می شوند. در این شرایط درمان ها با هدف کاهش اندازه تومور و همچنین کاهش شدت علائم صورت می گیرد.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.