درمان جوش پشت بدن
جوش یک بیماری شایع است که معمولا صورت، سینه و پشت کمر و شانه را تحت تاثیر قرار می دهد؛ علت و نحوه درمان جوش های پشت بدن را بخوانید.
جوش یک بیماری رایج پوستی است که علائم آن معمولا در صورت، پشت کمر، شانه و قفسه سینه مشاهده می شود.
جوش های پشت بدن ممکن است به صورت جوش های سرسیاه، سرسفید یا برجستگی های پر از چرک به نام کیست در کمر و شانه باشند.
برای انتخاب نوع درمان مناسب برای جوش پشت کمر و شانه باید شدت جوش ها را در نظر گرفت. در نهایت برای بهبود این وضعیت محصولات بدون نسخه (OTC)، داروهای تجویزی یا درمان هایی مانند نور درمانی در دسترس هستند.
در این مقاله علت و نحوه درمان جوش های پشت بدن مورد بررسی قرار می گیرند.
همچنین بخوانید:
جوش پشت بدن چیست؟
جوش پشت بدن به جوش یا کیست در کمر و شانه اشاره دارد. این جوش ها ممکن است به صورت زیر باشند:
- سر سفید: سر جوش دارای یک نقطه سفید است.
- جوش های سر سیاه: برآمدگی جوش دارای یک نقطه تیره در مرکز خود است.
- کیست: این توده های دردناک یا حساس، شکل شدید آکنه هستند.
- پاپول ها: در این حالت برآمدگی های جوش بدون سر مشخصی هستند.
جوش پشت بدن نوعی وضعیت پزشکی مشخص نیست، با این حال دارای چالش های منحصربفرد خاص خود است.برای نمونه دسترسی به جوش های پشت بدن برای انجام درمان بسیار سخت است.
همچنین بخوانید:
همه چیز درباره انواع کیست (کلیک)
علت جوش زدن پشت بدن چیست؟
پشت بدن نیز مانند مانند قفسه سینه و صورت تعداد غدد چربی زیادی دارد. غدد چربی ماده ای مومی شکل به نام سبوم تولید می کنند. وجود سبوم برای سلامتی پوست ضروری است.
غدد چربی به فولیکول های مو یا منافذ متصل هستند. در صورت مسدود شدن منافذ توسط سبوم یا سلول های مرده پوست آکنه ایجاد می شود. در واقع این انسداد باعث ایجاد التهاب و به دام افتادن باکتری در منافذ و درنتیجه بروز آکنه می شوند.
نوعی مخمر به نام مالاسزیا نیز باعث بروز ضایعاتی شبیه آکنه می شود. نواحی مرطوب و دارای غدد عرق، محیط مناسبی برای رشد مخمر هستند. پشت بدن به دلیل عواملی مانند پوشیدن لباس، کوله پشتی، زنجیر و چیزهای دیگر اغلب محیط مناسبی برای میکروب ها است.
در صورت وارد شدن مخمر به فولیکول های مو، بیماری به نام فولیکولیت پیتروسپوروم ایجاد می شود. بنابراین درصورت موثر نبودن درمان های ضد باکتریایی برای آکنه کمر احتمالا فرد به جای آن به فولیکولیت پیتیروسپوروم مبتلا می شود.
همچنین بخوانید:
عوامل خطر و علت جوش پشت بدن
افراد بسیاری در طول زندگی خود دچار جوش می شوند. علت های زیادی برای جوش پشت بدن و به صورت کلی جوش وجود دارد که در ادامه برخی از آنها شرح داده می شوند:
سابقه خانوادگی
وجود یک فرد مبتلا به جوش در اعضای خانواده، احتمال ایجاد جوش صورت، سینه و پشت کمر و شانه در سایر اعضا را افزایش می دهد.
در صورتی که هر دو والدین دارای جوش باشند احتمالا فرزند آنها از سنین پایین دچار جوش می شود. همچنین اگز والدین در بزرگسالی جوش بزنند احتمالا فرزند آنها در بزرگسالی نیز به آن مبتلا می شود.
بلوغ
اغلب نوجوانان به دلیل افزایش تستوسترون که در دوران بلوغ دچار جوش می شوند. تستوسترون در عملکردهای مهمی مانند تحریک رشد و تکامل بیضه ها و آلت تناسلی مردان و حفظ استحکام استخوان و عضلات زنان نقش دارد.
به اعتقاد کارشناسان تستوسترون منجر به تولید بیش از حد سبوم توسط غدد چربی و احتمالا انسداد منافذ پوست می شود. البته برخی افراد در بزرگسالی دچار جوش می شوند.
همچنین بخوانید:
هورمون های جنسی
زنان با احتمال بیشتری نسبت به مردان دچار جوش می شوند. تغییر هورمون های جنسی زنانه در طول چرخه قاعدگی، بارداری و یائسگی احتمالا دلیل این امر است.
بعلاوه PCOS بیماری که باعث سطوح بالای تستوسترون در زنان می شود یکی دیگر از دلایل چرب بودن و آکنه بیشتر در آنها است.
همچنین بخوانید:
علت جوش زدن قبل از پریود (کلیک)
سایر محرک ها
عوامل دیگری که ممکن است باعث ایجاد آکنه یا شروع این وضعیت شود، عبارتند از:
- پوشیدن مرتب وسایلی مانند کوله پشتی که نواحی آسیب دیده پوست را ساییده یا تحریک می کند.
- مصرف برخی از دارو ها، مانند استروئیدها و برخی از اشکال داروهای هورمونی کنترل بارداری
- محصولات آرایشی و بهداشتی که غیر کومدون زا نیستند.
بعلاوه بر اساس برخی تحقیقات رژیم غذایی نیز روی بهبود یا بدتر شدن جوش ها تاثیر گذار است. طبق گفته AAD، رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین منجر به کاهش جوش ها می شود. این رژیم شامل کربوهیدرات هایی است که با سرعت پایینی سوزانده شده و منجر به افزایش قند خون نمی شوند.
در برخی مطالعات نیز نشان داده شده که بین مصرف شیر گاو و افزایش احتمال ایجاد جوش رابطه وجود دارد. البته این رابطه نا مشخص بوده و مدرکی برای تائید تاثیر محصولات لبنی مانند ماست یا پنیر روی جوش وجود ندارد.
مراقبت از پوست برای پیشگیری
با پیروی از یک روتین مناسب پوست های حوش دار می توان به پیشگیری از ایجاد جوش پشت بدن و همچنین درمان آن کمک کرد.
یک پاک کننده ملایم، مرطوب کننده غیر کومدوژنیک و استفاده از یک ضدآفتاب محصولا مراقبتی موردنیاز پوست است.
سایر راهکارهای مراقبت از پوست موثر در پیشگیری از ایجاد جوش و تحریک پوست شامل موارد زیر هستند:
- پوشیدن لباس های گشاد ساخته شده از الیاف طبیعی مانند پنبه هنگام ورزش کردن
- شستن لباس ها و تجهیزات ورزشی بعد از هر بار استفاده
- شستن منظم ملحفه، حوله و روبالشی
- اجتناب از پوشیدن چیزهایی که به پشت ساییده می شوند.
- دوش گرفتن و تعویض لباس بلافاصله پس از ورزش یا استفاده از دستمال های پاک کننده
- شستن مرتب لباس ها، بهویژه لباس های تنگ، مانند سوتین
درمان جوش های پشت بدن
راه های مختلفی برای درمان جوش پشت بدن وجود دارد در ادامه به توضیح آنها می پردازیم:
درمان OTC
بر اساس اعلام انجمن پوست آمریکا (AAD)، استفاده از محصولات مراقبت از پوست مناسب جوش و محصولات OTC برای جوش های پشت بدن خفیف تا متوسط مفید هستند.
روتین پوستی مناسب پوست های دارای جوش به صورت زیر است:
همچنین بخوانید:
روتین روزانه مراقبت از پوست و ترتیب آنها (کلیک)
پاک کننده
باید به صورت روزانه و پس از هر بار عرق کردن، پوست را توسط یک پاک کننده ملایم و غیر تحریک کننده شست.
در صورت ملتهب و شعله ور شدن جوش می توان از محصولات پاک کننده بنزوئیل پراکسید استفاده کرد. این ترکیب با از بین بردن باکتری ها باعث کاهش جوش می شود.
هنگام شستشو اجازه دهید کف چند دقیقه روی پوست باشد، سپس آبکشی کنید. در صورت تمایل به استفاده از محصول حاوی غلظت حدود 5.3% استفاده کنید. به این دلیل که غلظت های بالاتر باعث تجریک پوست می شوند.
شامپوها و سایر محصولات مو نیز باید بررسی شوند زیرا خشن بودن این محصولات می توان باعث تحریک پوست حین حمام شود.
جهت مشاهده و خرید شوینده و اسکراب بدن مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.
کرم ها و ژل های بدون نسخه دارویی
در کنار استفاده از شوینده صورت بنزوئیل پراکسید، یک محصول مراقبت از پوست حاوی 0.1% رتینوئید نیز می تواند برای درمان جوش ها موثر باشد. در بسیاری از کرم های OTC رتینوئید وجود دارد.
ژل آداپالنگزینه دیگری است که معمولا استفاده از آن بعد از دوش گرفتن و قبل از خواب توصیه می شود.
با استفاده از یک اپلیکاتور می توان این کرم ها را در پشت بدن استفاده کرد.
جهت مشاهده و خرید محصولات ضد جوش و موی زیر پوستی مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.
مرطوب کننده
در صورت ایجاد احساس خشکی پس از حمام کردن، از یک مرطوب کننده بدون چربی استفاده کنید. از محصولات دارای برچسب غیر کومدوژنیک استفاده کنید زیرا اینها باعث انسداد منافذ پوست نمی شوند.
جهت مشاهده و خرید مرطوب کننده های بدن مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.
ضد آفتاب
آفتاب باعث افزیش ماندگاری، بدتر و تیره تر شدن ضایعات آکنه می شود. بنابراین هنگامی که بدنتان در معرض آفتاب بود از یک ضد آفتاب غیر کومدون زا با SPF 30 یا بالاتر استفاده کنید.
جهت مشاهده و خرید محصولات مراقبت از آفتاب بدن مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.
درمان دارویی با نسخه
در صورت عدم اثربخشی راهکارهای خانگی و درمان های OTC و شدید بودن جوش ها باید به پزشک مراجعه کرد. پزشک احتمالا موارد زیر را توصیه می کند:
- محصولات موضعی قوی: ممکن است پزشک نسخه های قوی تر از محصولات رتینوئید یا بنزوئیل پراکسید یا کرم های آنتی بیوتیک را تجویز کند.
- درمان ضد آندروژن: در این درمان داروهایی برای سرکوب تستوسترون مانند سیپروترون استات و اتینیل استرادیول یا اسپیرونولاکتون تجویز می شود. متخصصان پوست آن را برای خانم هایی که داروهای ضد بارداری خوراکی روی آنها تاثیر ندراد یا سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) دارند، تجویز می کنند.
- داروهای ضد بارداری خوراکی: در صورتی که جوش به علت چرخه قاعدگی باشد این داروها می توانند باعث کاهش میزان چربی تولید شده پوست شوند.
- ایزوترتینوئین: این داروی قوی روی هر 4 دلیل جوش یعنی چربی بیش از حد، التهاب، انسداد منافذ و باکتری ها. تاثیر گذار است. این دارو اثربخشی بالایی دارد. حدود 85% از افراد مصرف کننده بعد از حدود یک دوره، بهبودی را تجربه می کنند. با این حال این دارو عوارض شدیدی مانند افکار خودکشی، پرخاشگری، مشکل در حرکت اندام ها و بثورات پوستی جدی را به همراه دارد.
- آنتی بیوتیک های خوراکی: داروهایی مانند داکسی سایکلین و اریترومایسین باعث کاهش میزان باکتری های باعث جوش روی پوست می شوند. در این حالت کمترین دوز ممکن توصیه می شود زیرا استفاده بیش از حد باعث مقاومت آنتی بیوتیکی می شود. همچنین آنتی بیوتیک ها باکتری های سالم روده را از بین می برند.
همچنین بخوانید:
کپسول ایزوترتینوئین : نحوه مصرف و عوارض (کلیک)
نور و لیزر درمانی
برخی از متخصصان پوست لیزر یا نور درمانی را برای درمان جوش توصیه می کنند.در این روش پوست طی جلسات منظم در معرض نوع خاصی از نور قرار داده می شود.
انواع مختلف نور درمانی عبارتند از:
- درمان با نور قرمز، آبی یا مادون قرمز روی پیمپل ها (pimples) موثر بوده اما برای جوش های سرسفید، جوش های سرسیاه، کیست ها یا ندول ها تاثیری ندارند.
- فتوپنوماتیک درمانی باعث باز شدن منافذ و درمان جوش های سرسفید و سر سیاه می شوند. اما تاثیری روی کیست ها ندارند.
- فوتودینامیک جوش های شدید درمان کرده اما هزینه بیشتری نیز دارند.
- دستگاه های نور درمانی خانگی قابلیت درمان جوش هارا دارند اما شدت نور آنها کمتر از نوری است که متخصص پوست استفاده می کند.
برای جوش هایی که باعث اسکارهای قابل توجه می شوند روش هایی مانند لیزر درمانی، میکرونیدلینگ و لایه برداری شیمیایی برای کاهش ظاهر آنها در دسترس است.
همچنین بخوانید:
نور درمانی برای اگزما و پسوریازیس (کلیک)
جمع بندی
جوش پشت بدن و کمر به علت انسداد منافذ توسط سلول های مرده پوست و چربی غدد چربی و درنتیجه التهاب ایجاد می شوند.
دسترسی به جوش های کمر و شانه برای درمان آن دشوار است. درمانهای OTC و نسخه ای مؤثر زیادی برای این جوش ها وجود دارد که با استفاده از اپلیکاتور می توان آنها را استعمال کرد.
برای جلوگیری از ایجاد جوش و کمک به کاهش آن، باید از یک روتین منظم پوست پیروی کرد. همچنینباید لباس های دچار عرق، ملحفه ها را مرتب عوض کردهو از مصرف صابون های تند و سایر محصولات زبر اجتناب کرد.
در صورت شدد بودن آکنه به یک متخصص پوست مراجعه کنید. برخی از انواع جوش ها ناشی از مسائل مختلف سلامتی نیازمند درمان هستند.
جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.
سلام
سلام من داروی جوش پست میخواستم
سلام من می خواهم که جوش. پشت بدن من را در مان کنید